واضح آرشیو وب فارسی:مردم سالاری: پرسش و پاسخ
نزول خواري
آقايي 37 ساله: برادرم پارسال با پول عده اي از دوستانش سرمايه گذاري كرد اما چند مدت بعد شريكش با پول فرار كرده و برادرم بايد پول دوستانش را بازپس دهد. در نتيجه از چند نفر پول نزول مي كند ولي بعد از چند ماه نمي تواند پول نزول مردم را بدهد در نتيجه نزول خواران از دستش شكايت مي كنند و چك هاي برادرم را برگشت مي زنند. الان برادرم چه كار بايد كند؟ آيا براي دادن چك بايد به زندان برود يا مي تواند درخواست تقسيط كنند؟ آيا قانون براي نزول خواري هيچ اقدامي نمي كند؟
در قانون مجازات اسلامي براي نزول دهنده وگيرنده مجازات تعيين شده است برادر شما اگر بتواند اثبات كند كه براي پرداخت نزول مجبور بوده از مجازات معاف شده وطرف مقابل محكوم به مجازات حبس خواهد شد وتكليفي هم براي پرداخت پول اضافه نخواهد داشت والا به پرداخت وجه چك محكوم خواهد شد و مي تواند دادخواست اعسار بدهد اگر دادگاه تشخيص بدهد كه نمي تواند يكجا پرداخت كند اعسار ايشان را مي پذيرد وبدهي خود را قسطي مي پردازد در اين حالت زندان رفتن منتفي است.
عدم تمكين زن
آقايي 28 ساله: اگر زن در خانه شوهر باشد و تمكين نكند مي تواند تقاضاي نفقه بدهد؟
اگر ثابت شود كه تمكين نمي كند و ناشزه است كه معمولا ثابت نمي شود، مستحق نفقه نخواهد بود.
ترك منزل از سوي زن
آقايي 31 ساله: زن من مدت 5 ماه است كه به خانه پدرش رفته و با تمام تماس هاي من و پدر و مادرم خانواده اش حاضر به برگشت او نشده اند و حتي با اولين تماسي كه من با آنها داشته ام به من توهين كرده اند و گفتند ديگر اينجا زنگ نزنم ولي براي طلاق هم اقدامي نمي كنند مي خواستم بدانم براي برگشت همسرم به صورت قانوني چه كاري بايد انجام دهم و با اينكه پدر ايشان خود به شخصه همسرم را از خانه برده است مي توانم از او شكايت بكنم و چگونه؟
مي توانيد الزام به تمكين همسرتان را از طريق دادگاه خانواده بخواهيد ولي از پدر وي نمي توانيد در اين خصوص شكايت كنيد.
توقيف منزل براي مهريه
آقايي 38 ساله: همسر بنده تنها خانه مسكوني اينجانب را به واسطه مهريه اش توقيف كرده است. در اين مدت با بهانه ها و روش هاي متعدد (اشتباه دادن آدرس-حضور نيافتن در دادگاه- پس گرفتن دادخواست و درخواست مجدد) مانع از صدور حكم پرداخت مهريه شده است . دادگاه هم صدور حكم آزادي ملك مذكور را بنا به قانون مستثنيات دين منوط به صدور حكم محكوميت مي داند. حال اگر همسر بنده اين روند را ادامه دهد و خانه ام را در توقيف نگه دارد براي رفع توقيف خانه بايد چكار كرد؟
دادگاه نمي تواند اعمال حق شما را در مستثنيات دين به صدور حكم محكوميت منوط كند ولازم است پس از اعتراض شما به توقيف ملك واحراز اينكه مال توقيفي جز» مستثنيات دين است فورا از آن رفع توقيف كند.
جمعه 29 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مردم سالاری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 4493]