واضح آرشیو وب فارسی:سازمان خبری اقتصاد ایران: تشريح جزئيات طرح تحول پس از سفر به نيويورك
رييس جمهور خبر داد:تهران - خبرگزاري اقتصادي ايراناكونيوز: رييس جمهور احمدي نژاد عصر روز پنچشنبه طي نشتي در آستانه سفر به نيويورك به پرسش هاي خبرنگاران پاسخ داد.
به گزارش خبرگزاري اقتصادي ايران،بخش قابل توجهي از سؤالات معطوف به مسائل داخلي بود كه همين مسئله موجب شد تا رييس جمهور از حاضران تقاضا كند تا به مسائل خارجي نيز بپردازند.
لايحه طرح تحول آماده تقديم به مجلس
رييس جمهور در پاسخ به سؤالي در مورد طرح تحول اقتصادي دولت با اشاره به پر كردن فرم اطلاعات اقتصادي خانوارها توسط 63 ميليون نفر بيان داشت: در ابتداي اين امر هستيم. جزئيات به اطلاع مردم رسانده خواهد شد و لايحه مورد نظر آماده تقديم مجلس شوراي اسلامي شده و در اولين فرصت بعد از سفر به سازمان ملل جزئيات طرح را در گفت و گوي زنده با مردم تشريح خواهم كرد.
برخورد قاطعانه با سوداگري در بخش مسكن
احمدي نژاد در پاسخ به سوالي در خصوص سياست دولت در بخش مسكن كه خود را نشان داده و آن را مهار كرده است، آيا از اين مدل براي ديگر مسائل استفاده ميشود، گفت: برنامههاي دولت در بخش مسكن ادامه دارد و ساخت مسكن با رشد خوبي مواجه است و سال گذشته 80 درصد و امسال 25 درصد نسبت به گذشته رشد مسكن داريم.
وي ادامه داد: از اول آذر ماه به طور قاطع با سوداگري در بخش مسكن مقابله خواهيم كرد. ساخت و ساز در همه شهرها ادامه دارد و اين مسير تا اينكه بازار مسكن پايدار شود ادامه دارد. در ساير بخش ها نيز كارها در حال اجرا است ما ريشه عامل تورم را در بخش هزينههاي دولت توانسته ايم با مديريت هزينه بخشكانيم.
رئيس جمهور تاكيد كرد كه در نيمه دوم سال شاهد توقف رشد قيمت ها خواهيم بود.
تبعات منفي طرح تحول نزديك به صفر است
رئيس جمهور در پاسخ به سؤالي در خصوص اينكه در هفته دولت ديداري با مقام معظم رهبري داشتيد در اين ديدار در خصوص طرح تحول اقتصادي تاكيد داشتند كه اين طرح نبايد تورمزا باشد، دولت براي جلوگيري از ايجاد عواقب تورم چه اقداماتي كرده است، بيان داشت: رهبري عزيز تاكيد كردند شتابزدگي نباشد و دولت با دقت و قدم به قدم با استفاده از كارشناسان جلو ميرود و كارشناسان و رئيس جمهور در حال كار هستند. رهبري فرمودند كه شتاب زدگي نبايد به عدم اجراي طرح بينجامد و ما با توجه به اين توصيه لايحه را آماده كرديم و همه ابتكارات و طراحيهاي لازم كه در توان ما است به كار گرفتهايم تا با بالاترين سود و كمترين ضرر انجام شود.
وي ادامه داد: اجرايي اين طرح دو عامل مهم را ميطلبد؛ اول اجراي اين طرح همراهي مردم را ميطلبد و دوم آرامش در فضاي اقتصادي بايد وجود داشته باشد.
رئيس جمهور از رسانهها و كارشناسان خواست دولت را در اين راستا كمك كنند و افزود: دولت آماده اجراي اين طرح است و انشاءالله تبعات منفي با اجراي صحيح نزديك به صفر است.
رئيس جمهور در خصوص روند كاهش قيمت نفت و اينكه آيا اين امر باعث توقف در اجراي طرح تحول اقتصادي خواهد شد يا نه و ارتباطي در اين زمينه است، اظهار داشت: ارتباط وجود دارد ولي تاثير زيادي ندارد و نوسانات قيمت نفت تاثيري در اجراي طرح تحول اقتصادي ندارد.
ماجراي كرسنت دستمايه حمله به دولت شده است
احمدينژاد در پاسخ به سئوالي در خصوص قرارداد كرسنت و آيا اينكه قيمت قرارداد مناسب بوده است، اظهار داشت: اين ماجراي كرسنت از آن ماجراهايي بود كه دستمايه حمله به دولت شد، اين قرارداد قبل از دولت نهم بسته شد. البته قراردادهاي ديگري هم بود كه متوقف شد. من از مسئولين نفت در زمان انتقال دولت خواستم كه چنين قراردادي با قيمت پائين را امضا نكنند، اما آنها اجرا نكردند و امضا كردند و ما اكنون درگير اين ماجرا هستيم. اين دولت اجازه نميدهد كه حق ملت ايران تضعيف شود، براساس يك رابطه ناصحيح با بعضي سياسيون كه امروز هم فعال هستند با قيمت پائين كار انجام شد و مبالغي هم رد و بدل شد.
وي ادامه داد: وزارت اطلاعات گزارش داد كه در اين قرارداد پولهايي رد و بدل شده است، وقتي دولت نهم آمد آن فرد بقيه بدهي خود را به آن افراد نپرداخت و آنها سر و صدا به پا كردند. البته سياست ما با كشورهاي همسايه سياست همكاري سازنده است.
رئيس جمهور با اشاره به مراودات اقتصادي و بازرگاني ايران با كشورهاي همسايه گفت: ما از دوستان خواستهايم كه با قيمت روز اين قرارداد انجام شود.
وي با بيان اينكه آن فردي كه مبالغي گرفته بود در تماس با معاون پارلماني اظهار داشته بود كه نميگذارم اين قرار داد انجام شود، افزود: بسياري از موجهايي كه ايجاد ميشود در متن آن مخفي شدن افراد قدرتمند كه فساد كردهاند، ميباشد. اما اين كار يك مبارزه است و دولت در كنار منافع ملت است و دولت سرسوزني از دفاع از منافع ملت عقبنشيني نميكند، قلم اين دولت پاي قراردادي كه حقوق ملت را ضايع كند، نميرود.
وي با انتقاد از برخي دوستان دولت كه به قلم خود دولت را تضعيف ميكنند، تاكيد كرد كه دولت سرسوزني از منافع ملت ايران عقبنشيني نميكند.
طرح تحول سياسي نيست
رئيس جمهور در پاسخ به سوال خبرنگاري در خصوص طرح تحول اقتصادي و اتهاماتي كه به دولت وارد ميكنند مبني بر اينكه دولت در اجراي آن ضعف دارد، گفت: دولت بيش از 2 سال در خصوص طرح تحول اقتصادي كار كارشناسي كرد، اما اتهام سياسي بودن اجراي اين طرح را مطرح ميكنند. پس يعني هر كار مثبتي سياسي است و هيچ دولتي نبايد كاري انجام دهد؟.
احمدينژاد با اشاره به مصوبه مجلس در خصوص سهميهبندي بنزين تصريح كرد: اين كار سنگينترين كار در كشور بود. ما آن زمان از مجلس خواستيم تا اجازه بدهد كه سهميهبندي بنزين مرحلهاي انجام بشود و ما با كارت سوخت مصرف بنزين را كاهش دهيم تا مردم اذيت نشوند، اما قبول نكردند.
رئيس جمهور خاطرنشان كرد: در آن زمان فشار عليه دولت بالا رفت و من متوجه شدم اين طرح براي زمين زدن دولت و نه براي كاهش مصرف بنزين بود، اما دولت توانست سنگينترين تكليف بعد از انقلاب را اجرا كند.
احمدينژاد گفت: اتفاقا مخالفان چون ميدانند دولت در اجراي طرح تحول اقتصادي توانمند است با آن مخالفت ميكنند و نميخواهند اين طرح و كارهاي خوب اجرا شود. با دولتهاي قبل يك جور و با اين دولت اينطوري برخورد ميكنند.
پيگيري براي رفع موانع پيشرفت بنگاه هاي زودبازده
رئيس جمهور در پاسخ به سئوالي درباره ارزيابي دولت از اثرگذاري بنگاههاي زودبازده و برخي اختلاف نظرهايي كه در دولت در اين زمينه ديده ميشود، گفت: طرح بنگاههاي زود بازده يكي از بهترين و موفقترين طرحهاي دولت و بعنوان مكمل بنگاههاي بزرگ به اجرا درآمده است، اما اين طرح نيز مثل بسياري ديگر از طرحهاي دولت مورد هجوم سنگين قرار گرفت و همه تورم و نقدينگي را به گردن اين بنگاههاي كوچك انداختند در حاليكه دولت در مدت گذشته فقط 14هزار ميليارد به بنگاههاي زود بازده اختصاص داد و 200 هزار ميليارد به ساير طرحها، آن وقت چگونه ميگويند كه اين 14 هزار ميليارد تورم درست كرده و آن 200 هزار ميليارد ديگر باعث تورم نشده است. معلوم است كه آنها بحثي غيرعلمي و غيركارشناسي مطرح كردهاند.
وي افزود: توقف كوتاهي درباره اين بنگاهها اتفاق افتاد اما بنده يك ماه فرصت دادم كه بزودي تصميم گرفته ميشود و كار بنگاههاي زودبازده به پيش خواهد رفت.
سرعت ورود سرمايه ايرانيان به كشور تصاعدي است
احمدينژاد در پاسخ به سئوال ديگري درباره جذب سرمايهگذاري خارجي گفت: در سال 85 بيش از 10 ميليارد دلار جذب سرمايهگذاري خارجي داشتيم كه همين رشد را در سال 86 و سال جاري نيز شاهد بوديم كه سرمايهها وارد بخش بورس، بخش مسكن و صنعت شده است و ميبينيد كه بورس كشورمان در حال طي كردن بهترين دورانهاي خودش است و حبابهاي غيرواقعي كه در زمينه بورس بوجود آمده بود، خالي شده و اقتصاد و سرمايهگذاري فعال است و ميبينيم كه سرعت ورود سرمايه ايرانيان به كشور تصاعدي است.
در انتظار پاسخ اقتصاددانان
وي در خصوص نامه سوم اقتصاددانان، گفت: هر كسي پيشنهاد و نظري بدهد مطالعه كرده و از نكتههاي مثبت آن استقبال ميكنيم، البته من سه سئوال از اقتصاددانان پرسيدم كه هنوز هيچ پاسخي دريافت نكردهام.
منكر مشكلات معيشتي مردم نيستيم
دكتر احمدي نژاد درادامه اين نشست خبري در پاسخ به سئوالي مبني بر گزارش اقتصادي دولت و اينكه "آي با اين گزارش شما معتقديد مردم در بهشت زندگي مي كنند " گفت: اگر منظور شما از بهشت كشور ايران، مردم ايران و جاذبه هاي ايران است مي گويم بله ما در بهشت زندگي مي كنيم، اما اگر منظور مشكلات اقتصادي است چه كسي ادعا كرده است كه مشكلات نيست آنچه كه من ارائه داده ام مبني بر عملكرد دولت بود.
انتزاع ميراث فرهنگي خلاف قانون است
در پاسخ به سوال خبرنگار ي كه اظهار كرد « سوال من در مورد طرح ادغام سازمان ميراث فرهنگي با وزارت ارشاد است و اينكه رييسجمهور هيچ واكنشي دربارهي پاسخگو بودن نهادهاي تحت نظارت خود ندارد، اگر ميراث فرهنگي زير نظر وزارت ارشاد برود تمام برنامهريزيهاي سند چشمانداز به لحاظ اقتصادي مخدوش ميشود، آيا بهتر نيست خود رياستجمهوري وارد عمل شود و در اين زمينه از كيان ميراث فرهنگي دفاع كند؟» تصريح كرد: سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري با منطقي درست تشكيل و كار درستي در جهت برپايي آن انجام شد. تجربهي اين سالها هم نشان ميدهد كه موفق بوده است.
وي ادامه داد: ما از 700 هزار گردشگر در سال 83 به دو ميليون و 400 هزار گردشگر در سال 86 رسيديم. توسعهي فضاهاي سياحتي به سرعت درحال انجام است. صيانت از ميراث فرهنگي ما با سرعت بالاتري انجام ميشود. تعداد آثار فرهنگي كه ثبت جهاني و ملي شده روزافزون است. حفاظت از آنها جديتر انجام ميشود و اينها نشان ميدهد كه كار درستي انجام شده و آثار آن را ميبينيم.
احمدينژاد خاطرنشان كرد: من به نظرات نمايندگان محترم، احترام ميگذارم و با هم دوست هستيم اما انتزاع سازمان ميراث فرهنگي از رياستجمهوري و ادغامش را كاري درست و به نفع كشور نميدانم. ضمن اينكه آن را خلاف قانون اساسي نيز ميدانم؛ زيرا امور اداري و استخدامي به عهدهي رييسجمهور است. اگر بنا باشد سازماني تاسيس يا ادغام شود بايد به پيشنهاد دولت باشد.
رييسجمهور اظهار كرد: اگر بنا باشد مجلس راسا وارد شود و سازمانها را ادغام كند مسلم است كه كار كارشناسي نيست. دولت با هزاران ساعت كار كارشناسي پيشنهادي در اين زمينهها ميدهد. ضمن اينكه شوراي عالي اداري هم داريم كه در اين زمينه نظر ميدهد. اصل 126 هم مستقيما آن را به عهدهي رييسجمهور گذاشته است. اگر بنا باشد پيشنهادي داده شود بايد از سوي رييسجمهور باشد. ميپذيرم برخي دوستان از برخي مسايل ديگر نگران بودند، حالا ميتوان اين را حل كرد. دليل ندارد كه ما سازمانها را اينطور به هم بريزيم و جابهجا كنيم. زيرا دهها ميليارد تومان به بيتالمال ضرر خواهد زد. در گذشته هم خسارتهاي فراواني داديم. اميدواريم كميسيون و نمايندگان عزيز خودشان مساله را حل كنند و مطمئنم اين كار را خواهند كرد. من به حسن نظر نمايندگان عزيز اعتماد كامل دارم.
گفتني است در اين مراسم به علت حجم بالاي سؤلات فرصت طرح پرسش به برخي خبرنگاران نرسيد كه خبرنگار اكونيوز را نيز شامل شد.
انتهاي پيام//
جمعه 29 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سازمان خبری اقتصاد ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 333]