واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: /دفاع مقدس - اوج افتخار ايرانيان/ عابدي در ايسنا: *با فرهنگ بسيج و معرفت ميتوان كشور را ساخت *تا زماني كه فرهنگ ايثار زنده است،اتفاقي براي مملكت نميافتد
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: مجلس
31 شهريور به عنوان آغاز هفته دفاع مقدس نامگذاري شده است، دوران هشت ساله دفاع مشروع امت سلحشور ايران در حفظ و اعتلاي نظام مقدس اسلامي و حراست از مرزهاي عزت و شرف اين مرز و بوم، يكي از حساسترين و بارزترين برهههاي حيات راستين اين ملت، همچون نگيني تابناك، تا هميشه زمان، بر تارك تاريخ حماسه و ايثار و پايداري آزادگان جهان ميدرخشد.
خبرنگار پارلماني ايسنا، به مناسبت هفته دفاع مقدس گفتوگويي با امير سرتيپ دوم خلبان بازنشسته محمدكريم عابدي، عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس در محل خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، ترتيب داده است كه مشروح اين گفتوگو در ذيل ميآيد:
عابدي معتقد است مردم نقش اصلي و تعيين كننده در پيروزي انقلاب و جنگ تحميلي داشتند و نيروهاي نظامي نيز برخواسته از متن مردم بودند.
به گزارش ايسنا، اين فرمانده و رزمنده دوران جنگ تحميلي در ابتدا با بيان آيهي "من المومنون رجال صدقوا ما عاهدوا الله عليه فمنهم من قضى نحبه و منهم من ينتظر و ما بدلوا تبديلا " راه جهاد و شهادت را هديهي خداوند به بندگانش در روي زمين توصيف كرد و گفت: خداوند ميفرمايد زماني كه اسلام و مسلمين در خطر ميافتد، عدهاي از مومنان به سمت جهاد و شهادت ميروند و گروه ديگري ميمانند تا پيامرسان و ادامه دهنده راه آنان باشند و در واقع منتظران امام زمان (عج) رزمندگان مخلص هستند.
عابدي خاطرنشان كرد: بحث دفاع مقدس بحث حفظ ارزشها و كرامتهاي انسان و ادامه راه كتابالله و عترت كه هديه رسولالله به همه مسلمانان و شيعيان است، ميباشد و همواره بايد براي حفظ اين امور، مسلمانان آمادهي شهادت و دفاع باشند.
توطئهاي عليه ايران در حدود چهار قرن قبل توسط انگليس پايهگذاري شده بود
اين عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس با اشاره به نحوه شروع جنگ تحميلي و وقايع قبل و بعد از آن اظهار كرد: براي اينكه بحث جنگ و دفاع مقدس را بهتر بررسي كنيم، بايد گذري به گذشته و قبل از آن داشته باشيم، زيرا هستهي مخوف يك توطئه و مسايل مربوط به آن در گذشتهها شكل ميگيرد، بنابراين شكل توطئهاي كه عليه كشور ما بود، در حدود چهار قرن قبل توسط انگليس پايهگذاري شده بود، همان انگليسي كه امروز در تمامي كشورهاي اسلامي به بالاترين منافع خود ميرسد و در بيشتر كشورها سفارتخانه دارد.
نماينده مردم فردوس و طبس در مجلس با بيان اينكه توطئههايي كه انگليسيها عليه اسلام طراحي كردند، بسيار بدتر از بمبارانهاي هيروشيما بوده و تخريب آن نيز بيشتر بوده است، گفت: بدترين خيانت انگليسيها به ايران زماني بود كه رضاشاه را سر كار آوردند و پس از آن كشور را به فرزند او سپردند كه در جريان آن شخصيتهايي مانند اميركبير را كه پدر تكنولوژي نوين در ايران بود را از ميان برداشتند.
وي با تاكيد بر اينكه بايد قبل از بحث بر سر دفاع مقدس ببينيم چه مصيبتهايي بر سر اين مملكت آمد كه باعث شد انقلابي رخ دهد، اظهار كرد: حتي در كودتاي زاهدي و بر سر كار آمدن محمدرضا پهلوي نيز با اينكه آمريكاييها در ظاهر كار را به دست گرفتند، اما در پشت پرده آن اقدام نيز انگليسيها بودند و آنها به خوبي اقوام، قبايل و عشاير ما را شناخته بودند.
وي ادامه داد: حتي زماني كه شاه ملعون از ايران رفت در فرودگاه مهرآباد گريه كرد و گفت من از ايران ميروم، اما ايران ايرانستان ميشود، منظورش اين بود كه ايران تكه تكه ميشود و اين همان پيماني بود كه در جنگ جهاني دوم متفقين با رضاشاه بستند.
امير سرتيپ دوم خلبان بازنشسته در ادامه گفتوگو با ايسنا با اشاره به اينكه انگليسيها با استفاده از پنج سرويس اطلاعاتي قصد داشتند تا با اختلاف در قوميتها و قبايل، اداره امور كشور را به دست گيرند، گفت: به طوري كه يك هفته پس از 22 بهمن 57 كه انقلاب پيروز شد، مهاباد سقوط ميكند و 34 روز پس از انقلاب سنندج و بخشي از آذربايجان غربي سقوط ميكند و اين موارد نشان ميدهد كه آنها به خوبي ساختار كشور و وجود اقوام و قبايل زياد را شناخته بودند و براي آن برنامهريزي كرده بودند.
عابدي اضافه كرد: در سال 59 لانهي جاسوسي آمريكا تسخير شد، و اي كاش همان زمان لانهي جاسوسي انگليس را نيز تسخير ميكردند، چرا كه مخوفترين سيستم را انگليسيها داشتند و انگليسيها بايد صدها بار از ملت ايران و ملتهاي دنيا عذرخواهي كنند.
وي در ادامه با اشاره به اينكه پس از اين توطئهها و اقدامات نوبت به گزينهي جنگ و انتخاب صدام براي اين كار توسط انگليس و آمريكا و ساير قدرتهاي بزرگ رسيد، خاطرنشان كرد: صدام نيز يك مهره غربي با شكل شرقي بود كه سيستم غرب و پيمان ناتو او را به پيمان ورشو و شوروي سابق تحميل كرده بود. بنابراين آنها وقتي در تمامي اين برنامهها شكست خوردند و به نتيجه نرسيدند، بلافاصله به شاه كه ژاندارم منطقه بود، دستور دادند با صدام حسين معامله كند و در قبال واگذاري خوزستان به صدام، امام خميني(ره) را از سر راه بردارد و به ايران حمله كند.
اين عضو فراكسيون ايثارگران مجلس با بيان اينكه بسياري از كشورهاي دنيا در جنگ هشت ساله تحميلي، صدام را همراهي ميكردند و تجهيزات، امكانات و تسليحات در اختيار او قرار داده بودند، يادآور شد: در اين شرايط ما در تحريم بوديم و حتي قطعات به ما نميدادند و شرايط بسيار سختي درست كرده بودند.
دفاع مقدس اوج افتخار ايرانيان است
وي كه فرماندهي عملياتهاي زيادي را در دوران دفاع مقدس بر عهده داشت، با بيان اينكه دفاع مقدس اوج افتخار ايرانيان است، ميگويد: غربيها كارهاي زيادي توسط صدام انجام دادند، از قبيل بمباران شيميايي و امتحان انواع سلاحهايشان بر عليه مردم ما، اما با اينكه ما توانايي داشتيم، هيچ كدام از اين كارها را نكرديم، زيرا جمهوري اسلامي بر اساس اسلام و قرآن به كلي با سلاحهاي كشتارهاي جمعي مخالف است و هيچ كس نميتواند موردي را بيابد كه ايران در طول اين هشت سال برخلاف عدالت بر زنان و بچههاي بيگناه و روستاها حمله كرده باشد، اما تمامي اين كشتارها و قتلعامها را در مناطق مختلف ايران توسط رژيم بعث و در پشت صحنه آن غربيها شاهد بوديم.
عابدي كه به گفته خودش از ابتدا با مسايل تجزيه طلبي در مناطق مختلف كشور آشنا بوده و در كنار شهيد چمران و شهيد صياد شيرازي حضور داشته است، ميگويد: وقتي به ياد آن دوران ميافتم خدا را شكر ميگويم، زيرا اين جنگ يك آزمايش بزرگ و از الطاف خفيهي الهي براي تثبيت انقلاب و نشان دادن چهرههاي خبيثي چون بنيصدر و عوامل منافقين بود.
وي خاطرنشان كرد: به بركت انقلاب اسلامي و خون شهدا، انقلاب نه تنها سرنگون نشد، بلكه هزاران شهيد مثل بهشتي، چمران، خرازي، باكري و همتها پرورش و تحويل جامعه دادند.
تا فرهنگ ايثار و شهادت زنده است، هيچ اتفاقي براي اين مملكت نميافتد
عضو هيات رييسه فراكسيون ايثارگران مجلس معتقد است: تا فرهنگ ايثار و شهادت زنده است و از سوي جوانان و مردم درك و نهادينه شود، هيچ اتفاقي براي مملكت ما نميافتد، چرا كه بين عشق و عقل فاصله زيادي است.
عابدي اضافه كرد: جواني چون شهيد فهميده كه يك شبه راه صد ساله را طي ميكند، با تفكر به عشق ميرسد و هزاران جوان گمنام كه عاشقانه آمدند و ميادين مين را زير پا گذاشتند و با سلاح اللهاكبر و عشق به امابيها(س) به اوج اعلا رسيدند.
اين نماينده مجلس در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به فرمايشات مقام معظم رهبري در عيد مبعث در جمع مسوولان نظام، گفت: ايشان در اين روز فرمودند كه مبعث براي رسولالله در زمان خودش نبوده است، بلكه مبعث امروز براي من و شما است. يعني هر كدام از جوانان ما كه اسلام ناب و فرهنگ ايثار و شهادت را درك كرده باشد، مبعوث شده است و بايد بعثت و اسلام را پياده كند.
عابدي همچنين وظيفهي رسانهها و اهل قلم را در انتقال فرهنگ اسلام، جبهه و جنگ رسالت بزرگي دانست و از خداوند براي اين قشر آرزوي موفقيت و سربلندي كرد.
اين عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس در ادامه گفتوگو با ايسنا با بيان پيشنهادات خود براي بهتر انتقال دادن فرهنگ دفاع مقدس در بين جوانان و جامعه تصريح كرد: بايد پاركهايي در شهرستانها با عنوان پارك گفتگو و تعامل ايجاد شود تا پيشكسوتان عرصههاي مختلف در كنار جوانان آزادانه مسايل را مطرح كنند، پس ما نبايد براي تقويت بنيان انقلاب بهانه دست دشمن بدهيم.
وي همچنين خاطرنشان كرد: اگر ميخواهيم فرهنگ جامعه را درست و فرهنگ ايثار و شهادت را نهادينه كنيم، بايد از مهدكودكها شروع كنيم، زيرا اگر ما بتوانيم فرهنگ قرآن و غدير و اهل بيت را به معناي واقعي آن به كودكانمان بياموزيم و با فرهنگ ناب دفاع مقدس و امام راحل آشنا كنيم، به مراتب كه بزرگ ميشود اين فرهنگ را با خود خواهد داشت، اما متاسفانه در حال حاضر برعكس آن عمل ميكنيم و اين كار را از دانشگاه شروع كرديم.
اميرسرتيپ دوم عابدي با اشاره به اينكه سازمانهاي مرتبط با فرهنگ دفاع مقدس بسيار گسترده است و هر كدام كارهاي پراكندهاي انجام ميدهند كه نتيجه چندان مناسب نميشود، گفت: بهتر است يك سازمان براي اين كار داشته باشيم تا بتواند به نحو احسن و ثمربخشي فرهنگ عميق و ناب اسلام، انقلاب و دفاع مقدس را عرضه كند.
در فرهنگ اسلام و دفاع مقدس هيچ كس سهمي نميخواهد
وي در ادامه با تاكيد بر اينكه در فرهنگ اسلام و انقلاب و دفاع مقدس هيچ كس سهمي نميخواهد و بهترين كار خدمت بيمنت است، اظهار كرد: رزمنده زماني كه به اذن ولي خويش و با توجه به اينكه تشخيص ميدهد اسلام و قرآن در خطر است، اراده ميكند كه دفاع كند، همان لحظه خداوند سبحان او را همراهي ميكند، ما بعضي از اعجازها را در جبهه شاهد بوديم، و گفتن آن براي ما بسيار سخت است.
اين عضو هيات رييسه فراكسيون ايثارگران مجلس با طرح اين سوال كه چرا امروز نتوانستهايم همبستگي و وحدت موجود ميان رزمندگان در جبههها را به جامعه منتقل كنيم، افزود: براي هر كاري بايد جمعي از عقلا در اتاقهاي فكر بنشينند و چارهانديشي كنند و آن را براي تصميمگيري و اجرا به نهادها و سازمانها ارائه دهند و ما نيز در مجلس و در فراكسيون ايثاگران آمادهي دريافت نظرات و پيشنهادات صاحبنظران در اين ارتباط هستيم.
وي يادآور شد: اشكال كار اين است كه ما پس از گذشت چندين سال از دفاع مقدس نتوانستهايم، آن چنان كه بايد ايثارگران را تكريم كنيم، هيچ كس حق ندارد در قبال كمكي كه به ايثارگران و خانوادههاي شهدا ميكند، بر آنها منت بگذارد، زيرا اموال اين مملكت از آن امام زمان (عج) و ولي فقيه زمان است.
نماينده مردم فردوس و طبس در خانه ملت معتقد است: بايد در راس مسايل ايثارگري روح عرفان و معرفت حاكم باشد.
اين عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس در بخش ديگري از سخنان خود با بيان اينكه در نظام اسلامي اقتدار ملي پيك راهبرد ما است، تصريح كرد: اگر بخواهيم اقتدار ملي داشته باشيم، بايد وحدت ملي ايجاد كنيم و وحدت ملي نيز با يك توسعهي عدالتمحور حاصل ميشود و توسعه عدالتمحور نيز زماني حاصل ميشود كه مردم رضايت داشته باشند.
با فرهنگ بسيج و معرفت ميتوانيم كشورمان را بسازيم
عابدي با بيان اينكه ما با فرهنگ عرفان، معرفت و بسيج است كه ميتوانيم كشور را آباد كنيم، به ايسنا گفت: آمريكا و كشورهاي غربي نه از قدرت هستهيي ما ميترسند و نه چيزي ديگر؛ آنها از يك ايران آباد با روستاهاي بانشاط و پيشرفته و صنعت و تكنولوژي برتر ميترسند و بحث هستهيي را نيز به عنوان يك بهانه براي جلوگيري از تحقق يك ايران آباد دامن ميزنند.
اين كارشناس اطلاعات استراتژيك با اشاره به 31 شهريور سالروز حملهي رژيم بعث به ايران، گفت: بايد بتوانيم فرهنگ ايثار را از نهاد خانواده، كلاسهاي مهدكودك و ساخت فيلمهاي بسيار قوي و پرمحتوا نهادينه كنيم و اسناد و مدارك مربوط به جنگ را در مدارس بازگو كنيم.
عابدي معتقد است: رسانهها در اين ميان نقش بسياري موثري دارند و ميتوانند آرشيوي از تمام مطالب قبل و بعد از انقلاب را جمع كرده و آن را براي آگاهي هر چه بيشتر مردم و نسل جوان عرضه كنند.
اين نماينده مجلس در پايان با اشاره به برنامههاي مجلس هشتم در ارتباط با ايثارگران و خانوادههاي شهدا اظهار كرد: در مدت زماني كه از مجلس هشتم ميگذرد كارهاي خوبي در اين زمينه شروع شده و لايحهي جامع حمايت از ايثارگران و جانبازان در حال طي مراحل قانوني در مجلس است، در اين لايحه عنوان شده حتي اگر فردي يك روز هم جبهه رفته است در كرامتها فرقي با ديگري ندارد و بايد احترامش حفظ شود.
عابدي تاكيد كرد: اگر بخواهيم فرهنگ ايثار، شهادت و دفاع مقدس را حفظ كنيم بايد به ايثارگران و خانوادههاي شهدا بيش از پيش احترام بگذاريم.
انتهاي پيام
جمعه 29 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 291]