واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: هند براي تامين انرژي مورد نياز خود به هر دري ميزند
دهلي نو - مقامهاي بلندپايه ي هند كه اين روزها براي تامين انرژي مورد نياز خود به هر دري ميزنند، اين بار براي اجراي پروژههاي مشترك نفتي ، با همتايان تركيهاي و رژيم صهيونيستي خود در آنكارا به گفت و گو نشستند.
به گزارش ايرنا از دهلي نو، تحركات و فعاليتهاي چند روز اخير هند نشان مي دهد كه اين كشور تامين سوخت مورد نياز خود را در اولويت قرار داده است مذاكره ي هند با تركيه و رژيم صهيونيستي براي انتقال نفت و گاز از مسيري كوتاه تر به اين كشور، خبر ديگري است كه همزمان با پايان يافتن سمينار بينالمللي سه روزه تامين گاز شهري هند، اعلام شد.
گزارشي كه امروز در روزنامه تايمز آو اينديا به چاپ رسيده ، جزئيات اين مذاكره را به طور كامل مشخص كرده است .
به نوشته ي اين روزنامه انگليسي زبان ، مذاكره سه جانبه ي هفته ي گذشته ، با هدف مشخص شدن جزئيات يك پروژه خط لوله دريايي دور از ساحل كه نفت آسياي مركزي و روسيه را به هند ميرساند، صورت گرفته است .
اين روزنامه ادامه ميدهد: هند از زماني كه دعوت علي باباكان ، وزير امور خارجه تركيه را براي پيوستن به اين پروژه مداستريم دريافت كرده ، نسبت به حضور در اين پروژه كه اهداف چندگانهاي از جمله اتصال تركيه و رژيم صهيونيستي از راه درياي مديترانه را مد نظر دارد، ترغيب شده است .
در گزارش تايمز آو اينديا آمده است : منابع دولتي اعلام كردهاند كه هند تمايل دارد كه انرژي خود را از منابع متعددي تامين كند اما امكان اقتصادي اين پروژه بايد مشخص شود.
اين روزنامه ميافزايد: هند در پي مواجه شدن با قولهايي مبني بر اينكه مدت زمان ۴۰روزه ي رسيدن بشكههاي نفت به اين كشور به ۱۹روز كاهش مييابد تمايل اوليه ي هند براي پيوستن به اين پروژه را ابراز كرده است گزارش مذكور چنين ادامه مييابد: بنابراين ، گروهي از مقامهاي رسمي نشستي را با يكديگر ترتيب دادهاند تا شرايط انجام مطالعات اجرايي آن را مشخص سازند. به گفته ي منابع خبري ، مطالعات اجرايي اين طرح با بودجه اي معادل ۸ميليون يورو تا دو ماه آينده آغاز ميشود و بايد ظرف ۱۰ماه به اتمام برسد.
به نوشته ي روزنامه تايمز آو اينديا، در صورتي كه انجام اين پروژه عملي باشد، اجراي آن تا پايان سال ۲۰۰۹آغاز خواهد شد.
روزنامه مذكور ادامه ميدهد: در جريان بحرانهاي روسيه احداث خط لوله نبوكو ممكن است پيشنهادي نا مطمئن به نظر برسد. اما روسيه تمايل خود را نسبت به تامين نفت از طريق پروژه مداستريم ابراز كرده است .
به نوشته اين روزنامه ، منابع خبري اعلام كردهاند كه تركيه پيش از اين تمايل خود را به سهيم شدن در منابع درياي خزر، همچون كشور آذربايجان اعلام كرده است .
تايمز آو اينديا خبر داده كه در راستاي بررسي موضوع پيوستن هند به پروژه ي مداستريم ، يك نشست بين وزيران نيز تا دو هفته ي ديگر برگزار خواهد شد.
اين روزنامه همچنين افزوده است كه گزپروم ، كمپاني گاز دولتي روسيه نيز مشاركت خود را در پروژه مداستريم اعلام كرده است . تركيه نيز گفته است كه از قبل درباره تامين منابع گازي اين پروژه از خط لوله ي بلو استريم درياي سياه مذاكراتي با روسيه صورت گرفته است .
بر اساس گزارش تايمز آو اينديا، پروژه مداستريم شامل يك شاخه ۵لوله اي ميشود كه بايد در امتداد مسير موجود اشكلونك - ايلات احداث شود.
به نوشته روزنامه ي انگليسي زبان هند، اين مسير از سمسون ، پايانه نفتي درياي سياه به كيهان در ساحل مديترانهاي تركيه ميرسد و بعد از طريق خط لولهاي در زير دريا به سكوي اشكلونگ در فلسطين اشغالي ميرسد.
بعد مسير زميني را به ايلات در خليج آكوبا در پيش ميگيرد كه نفتكش هاي بزرگ براي انتقال گاز طبيعي و نفت از طريق درياي آزاد به هند مستقر مي شوند.
تايمز آو اينديا در پايان گزارش خود آورده است : به اين ترتيب هند نيازي به گذشتن از تنگههاي باريكي همچون كانال سوئز كه براي آمد و شد نفتكشهايي كه از غرب دور ميآيند و تحمل مشكلات امنيتي را ندارد. علاوه بر اين ، زمان رسيدن نفت و گاز به هند نير كوتاه تر خواهد شد.
پنجشنبه 28 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 165]