واضح آرشیو وب فارسی:مردم سالاری: رحيم صفوي: هيچ شناوري نمي تواند در زمان جنگ از منطقه خليج فارس عبور كند
سرلشكر صفوي تاكيد كرد: هيچ شناوري نمي تواند در زمان جنگ از منطقه خليج فارس عبور كند و در تيررس موشك هاي ساحل به درياي نيروي دريايي سپاه نباشد كه اين از دستاوردهاي تشكيل نيروهاي سه گانه است.
26 شهريورماه سالروز صدور فرمان تاريخي حضرت امام خميني (ره) در سال 64 مبني بر تشكيل نيروهاي سه گانه سپاه پاسداران است. نظر به اهميت اين مقطع تاريخي در روند جنگ تحميلي و دستاوردهاي آن و همچنين ضرورت تبيين شرايط صدور اين فرمان بنيانگذار كبير انقلاب اسلامي، سردار سرلشكر رحيم صفوي دستيار و مشاور عالي فرمانده معظم كل قوا در امور مرتبط با نيروهاي مسلح كه به مدت يك دهه فرماندهي كل سپاه پاسداران را بر عهده داشته و از فرماندهان ارشد اين نيرو در دوران دفاع مقدس نيز به شمار مي رود، در گفت وگو با فارس به تشريح اين موضوع پرداخت.
وي در پاسخ به اين سوال كه: اين فرمان حضرت امام (ره) در چه شرايطي صادر شد اعلا م كرد كه: پس از عمليات هاي خيبر (در سال 62) و بدر (در سال 63) و روند پيشرفتي كه ايران در عمليات هاي خود داشت و همچنين توسعه عمليات هاي كشورمان كه منجر بر فشار به رژيم بعث عراق و حاميان آنها يعني آمريكا، شوروي، برخي كشورهاي عربي و دولت هاي اروپايي شد، لزوم گسترش عمليات هاي سپاه براي رسيدن به پيروزي ها و اهداف بزرگتر احساس مي شود كه لازمه آن گسترش سازمان رزم سپاه بود.
البته در آن زمان سپاه در بخش زميني داراي لشكرها و تيپ هايي بود اما براي ساماندهي و گسترش اين سازمان، پيشنهادي از سوي فرماندهي وقت سپاه خدمت امام (ره) داده شد تا نيروهاي مستقل زميني، دريايي و هوايي سپاه تشكيل شود.
امام (ره) با آن قلب متقي و نوراني كه واقعا نظر به نور الله مي كرد و با توجه به حكمت و دور انديشي ژرف خودشان، همواره جلوتر از زمان حال را مي ديد - كه نمونه آن را مي توان در نامه به گورباچف مشاهده كرد- براي صدور حكم تشكيل نيروهاي سه گانه، مقيد به قانون اساسي بودند و لذا، فقهاي شوراي نگهبان را دعوت كردند و گفتند كه من مي خواهم فرمان تشكيل 3 گانه سپاه را صادر كنم و آيا اين فرمان با اصل 150 قانون اساسي و روح قانون منافاتي ندارد؟ همه فقه هاي شوراي نگهبان تائيد كردند كه اين فرمان مطابق با قانون اساسي است و سپس امام (ره) فرمان تشكيل نيروهاي سه گانه زميني، هوايي و دريايي سپاه را در 26 شهريورماه سال 64 صادر كردند.
وي در ادامه افزود: بايد تاكيد كنم كه اين حكم تاريخي حضرت امام (ره) علاوه بر اينكه تحرك و قدرتي در ميان رزمندگان سپاه و بسيج ايجاد كرد، يك سازماندهي و تشكيلاتي را هم ايجاد كرد و به عنوان مثال 3 منطقه دريايي سپاه در بندرعباس، بوشهر و ماهشهر تشكيل شد.
ما از كنار اين دستور امام (ره)، ساختار و تشكيلات تخصصي را ايجاد كرديم كه تاثير اين تشكيلات، پيشرفت در عمليات ها بود. بعد از اين حكم بود كه سپاه عمليات مهمي چون كربلاي 5 را انجام داد كه بر اثر آن دروازه هاي شرق بصره شكسته شد.
بر اثر تجهيز نيروي هوايي سپاه، ما به دستاوردهايي چون انواع موشكي، پدافند هوايي و در آن زمان تعداد كمي هواپيما و بالگرد رسيديم و البته اكنون ناوگان هوايي در اختيار داريم.
آثار بركت اين دستور موجب افزايش قدرت سپاه، بالا رفتن اعتماد به نفس سپاه و ارتقاي مديريت شد و ما توانستيم تجهيزاتي مثل تانك، توپخانه و موشك را در اختيار بگيريم.
همچنين توانستيم با همين حكم، ناوچه هاي موشك انداز بخريم كه اكنون روي نسل هاي پيشرفته اين شناورها، موشك هاي دريايي با برد 130 كيلومتر نصب است.
از تبعات اين حكم به صنعت ساخت و توليد موشكهاي با برد بالاي 300 كيلومتر در زمان رفيق دوست كه وزير سپاه بودند، رسيديم كه بايد تاكيد كنم كه رسيدن به برد 2 هزار كيلومتري امروز در عرصه موشكي، همان حكم امام (ره) بود.
هم اكنون نيز هواپيماهاي جنگنده نيروي هوايي سپاه مثل سوخو يا ناوگان بالگردي مثل ام آي 17، 214 و كبري، پيشرفت هاي سپاه در بعد دريايي همچون شناوري يا توليد پيشرفته ترين موشك هاي ساحل به دريا با برد بالاي 300 كيلومتر از ثمرات همان حكم مهم حضرت امام (ره) است. هم اكنون نيز هيچ شناوري نمي تواند در زمان جنگ از منطقه خليج فارس عبور كند و در تيررس موشك هاي ساحل به درياي نيروي دريايي سپاه نباشد كه اين نيز از تبعات تشكيل نيروهاي سه گانه است.
چهارشنبه 27 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مردم سالاری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 84]