تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 19 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام حسن عسکری (ع):نشانه‏هاى مؤمن پنج چيز است: ... و بلند گفتن بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

چراغ خطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827898546




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

تفاوت قرآن با ساير كتب آسماني


واضح آرشیو وب فارسی:کيهان: تفاوت قرآن با ساير كتب آسماني
پرسش:
قرآن، تورات، انجيل و زبور از چه جهاتي با يكديگر اشتراك و يا اختلاف دارند، لطفا وجوه متمايز قرآن از ساير كتب آسماني را بيان كنيد؟
پاسخ:
الف) وجه اشتراك
تشابه قرآن با ساير كتب آسماني دراين است كه همه آنها از جانب خداست و مايه نور و هدايت براي مردم است؛ چنان كه خدا در آيه44 سوره مائده، تورات را به هدايت و نور بودن توصيف مي كند؛ «انا انزلنا التوريه فيها هدي و نور» و همچنين در مورد انجيل است كه «واتينه الانجيل، فيه هدي و نور» (مائده، 46) و در مورد قرآن، آيه 157 از سوره اعراف و آيه2 سوره بقره اوصاف نور و هدايت را براي قرآن برمي شمارد.
ب) وجوه افتراق
در مورد تفاوتهاي قرآن با ساير كتب آسماني بايد دانست كه قرآن، داراي ويژگي هاي مخصوص به خود است كه ديگر كتب آسماني آنها را دارا نيستند، از جمله اين تفاوتها مي توان به موارد ذيل اشاره كرد:
1- قرآن، برخلاف كتب آسماني ديگر معجزه است؛ اگر چه همه آنها از جانب خداست. درست مانند قرآن و حديث قدسي كه هر دو از جانب خداست، ولي يكي معجزه است و ديگري نيست و معجزه آن است كه كسي نتواند مانند آن را بياورد. (البته معجزه شرايط ديگري نيز دارد كه در جاي خود مطرح مي شود.)
2- با توجه به تكامل بشر، قرآن كه آخرين كتاب آسماني است، كامل بوده، تمامي برنامه هاي مورد نياز بشر را از جوانب گوناگوني اعم از اعتقادات، احكام و اخلاقيات و مسايل سياسي و اجتماعي داراست و تا انقراض بشر پابرجا و متكفل هدايت انسان است؛ برخلاف ساير كتب آسماني كه اقتضاي دوام و ابديت نداشته و براي محدوده اي از زمان و با توجه به شرايط فكري و اجتماعي مردم عصر خود، فرود آمده و امري مشخص داشته است.
خداوند متعال در قرآن كريم مي فرمايد: «وانزلنا اليك الكتب بالحق مصدقا لما بين يديه من الكتب و مهيمنا عليه...؛ (مائده، 48) اين كتاب ]قرآن[ را بحق بر تو فرو فرستاديم؛ در حالي كه كتابهاي پيشين را تصديق مي كند و حافظ و نگاهبان آنهاست.»
3- قرآن داراي دو نزول بوده است: اول: «نزول دفعي و جمعي» كه از سوي خداوند متعال يكجابر قلب پاك پيامبر اكرم(ص) در ماه مبارك رمضان و شب قدر نازل شده. دوم: «نزول تدريجي» كه برحسب شرايط و حوادث و نيازها طي 23سال فرو فرستاده شده است؛(1) ولي تورات و انجيل فقط يك نزول (دفعي) داشته است.(2)
4- قرآن موجود در دست ما، همان قرآن اصلي و كلام خداست كه بر پيامبر گرانقدر(ص) نازل شده و بدون كم و زياد به دست ما رسيده است؛ زيرا نگهباني از آن را خود خداوند متعال به عهده گرفته است؛ «انا نحن نزلنا الذكر و انا له لحفظون؛ (حجر،9) ما قرآن را نازل كرديم و به طور قطع نگه دار و حافظ آنيم.» ولي تورات و انجيل فعلي اين گونه نيستند. شواهد تاريخي و ادله ديگر نشان مي دهد كه تورات و انجيل اصلي از بين رفته و فقط قسمتهايي از آن دو كتاب آسماني را پيروان حضرت موسي و عيسي(3) مدتها بعد از وفات آنها نوشته اند كه آن هم متأسفانه با خرافات فراوان آميخته شده است؛ بنابراين، تورات و انجيل فعلي مجموعه كتب تاريخي است كه به وسيله يهوديان و مسيحيان نوشته شده؛ نه اينكه كتاب آسماني حضرت موسي و عيسي باشند.
پي نوشت ها:
1- تفسير نمونه، ج21، ص149
2- جوامع الجامع، ج1، ص169
3- ر.ك: تفسير نمونه، همان، ج2، ص421
 چهارشنبه 27 شهريور 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: کيهان]
[مشاهده در: www.kayhannews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 226]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن