محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1827683528
جوانان و سربازي حرفهاي ـ 8 ///گزارش فارس از كارآموزي سربازان در يك پادگان سربازاني كه با پرورش قارچ ماهانه 250 هزار تومان درآمد دارند
واضح آرشیو وب فارسی:فارس: جوانان و سربازي حرفهاي ـ 8 ///گزارش فارس از كارآموزي سربازان در يك پادگان سربازاني كه با پرورش قارچ ماهانه 250 هزار تومان درآمد دارند
خبرگزاري فارس: امروزه در برخي پادگانهاي كشور هستند سربازاني كه در كنار يادگيري فنون و آموزشهاي نظامي، با تلاش و پشتكار و با استفاده از امكانات آموزشي فراهم شده ، ضمن كسب مهارتهاي گوناگون به آينده شغلي مناسب و پردرآمدي ميانديشند؛ مثل آن سربازي كه با فراگيري شيوه پرورش قارچ از اين راه ماهانه 250 هزار تومان درآمد دارد.
جواني بهترين دوران زندگي هر آدمي است اما وقتي در اين دوره قرار ميگيري قشنگيهايش فراموش مي شوند، انگار بدون هيچ آموزشي فقط ياد گرفتيم شكايت كنيم و دائماً نق بزنيم. آرام آرام كه از اين روزها فاصله ميگيريم و دور ميشويم وقتي نيم نگاهي به گذشته مي كنيم تازه زيباييها و شيرينهاي تلاش و سعي آن دوران را حس ميكنيم. آنجاست كه ميگوييم كاشكي دوباره به گذشته برگرديم!
دختر و پسر فرقي نميكند، جواني براي همه هست. اما معمولاً پسرها به واسطه دوران سربازي هميشه خاطرات جالب و گفتني زيادي دارند. خاطراتي كه بي شك همراه با سختي هاي زيادي خاطره شده است. اما در كنار يادآوري سختيها، شيريني مرور تصوير فرمانده پادگان و ديگر همرزمان و مرور دوران آموزشي خالي از لطف نيست.
اما شايد هر سربازي كه پس از پايان تحصيل، دفترچه خدمت سربازي را در دست بگيرد، زماني كه در انتظار مشخص شدن پادگانش است اين تصور را داشته باشد كه 2 سال از بهترين روزهاي عمر خود را بايد در فضايي سپري كند كه ديگر هيچ گونه امكان فعاليتي برايش وجود ندارد مگر فعاليت نظامي.
به دنبال اين بوديم تا بتوانيم پادگانهايي را پيدا كنيم كه توانسته باشند براي سربازان فضايي نو را ايجا كنند، در اين ميان متوجه شديم پادگاني با همكاري مسئولان و فرماندهان همچنين با توجه به امكاناتي كه در اختيار داشته ، توانسته است براي سربازان فرصت انديشيدن به آينده و حرفه آموزي براي اداره فردايشان را ايجاد كند. فرصتي دوباره براي روزهايي كه هنوز نيامده و هيچ كس نميداند كه چه خواهد شد؟
در ادامه اين جشتجو عازم شهر اراك شديم تا بتوانيم از فضاي آموزشي حاكم بر يك پادگان اين شهر گزارشي تهيه كنيم.
بيرون از پادگان ايستاده بوديم ، منتظر آمدن مسئول آموزش پادگان بوديم كه صداي آوازي توجهام را جلب كرد، امشب در سر شوري دارم، امشب در دل نوري دارم...
از يكي از مسئولان كه همراهمان بود پرسيدم صداي كيست؟ كمي گوش هايمان را تيز كرديم ، لبخندي زد و گفت: اين صداي سربازي است كه در پشت ديوار نگهباني نشسته و آواز ميخواند.
پس از چند دقيقه مسئول آموزش پادگان نيز سر رسيد، به سراغش رفتم تا از چگونگي و زمان شروع دورههاي آموزشي بپرسم.
علي احمد جعفري مسئول آموزش پادگان وليعصر پيرامون آموزشيهاي فوقالعاده سربازان توضيح داد: سالانه حدود 350 نفر از سربازان در اين پادگان تحت آموزش قرار ميگيرند كه در رشتههايي مانند مكانيك، رايانه، پرورش قارچ و ساير رشتهها آموزش ميبينند.
وي در ادامه گفت: اين دورهها از سال 81 آغاز شده، اما از سال 85 به صورت حرفهاي اين طرح دنبال شد و تا كنون ادامه دارد.
* سربازان پس از پايان دوره كارآموزي مدرك بينالمللي دريافت ميكنند
جعفري گفت: سربازان به صورت داوطلبانه براي ثبتنام در دورههاي آموزشي اقدام ميكنند. در هر كلاس 20 تا 25 نفر كارآموز وجود دارد بيشتر اين دورهها براي مدت 6 ماه و يا دورههاي كوتاهمدت به صورت يكماهه برگزار ميشود بعد از پايان دوره به كارآموزان مدرك فنيحرفهاي و بينالمللي اعطا ميشود. خيلي از سربازاني كه در اين پادگان مهارت كسب ميكنند پس از پايان دوره جذب كارخانههاي بزرگ ميشوند. كارخانههايي مانند ماشينسازي اراك و يا ديگر كارخانههاي بزرگ.
وي افزود: اين اقدام بسيار مؤثر بوده است زيرا با توجه به اينكه اراك شهر صنعتي است، بيشتر جوانان پس از پايان سربازي جذب بازار كار ميشوند.
*مربيان و استادان اين پادگان از طريق سازمان فني و حرفهاي معرفي ميشوند
مسئول آموزش اين پادگان در مورد مربيان و استادني كه در اين پادگان آموزش ميدهند، گفت: مربيان و استادان از طريق سازمان فني و حرفهاي معرفي ميشوند اين افراد در گزينشي كه توسط سازمان فني و حرفهاي صورت ميگيرد تأييد صلاحيت و به پادگانها اعزام ميشوند.
جعفري همچنين در مورد نحوه آزمون پايان دوره سربازان توضيح داد: پس از پايان دورههاي آموزشي از سربازاني كه در دورههاي فني و حرفهاي شركت ميكنند آزموني به عمل ميآيد به طوري كه اين آزمون در دو مرحله اجرا ميشود. مرحله نخست به صورت تئوري است و پس از قبول شدن در اين مرحله سربازان ميتوانند در مرحله بعد كه به صورت عملي است شركت كنند در نهايت پس از قبولي در دو مرحله سازمان فني و حرفهاي نسب به صدور مدارك كارآموزان اقدام ميكنند.
وي گفت:مربيان و استاداني كه در اينجا مشغول به فعاليت هستند حقوق و دستمزدشان را از سازمان فنيوحرفهاي دريافت ميكنند و مسئولان پادگان موظف هستند تا امكانات و تجهيزات و كلاسهاي مورد نظر را فراهم كنند.
مسئول آموزش در رابطه با مدرك استادان توضيح داد: بيشتر مربيان و استاداني كه در اين پادگان فعاليت ميكنند ليسانسه هستند و رشته تحصيلي و مدرك آنان با يكديگر مرتبط ميباشد.
*180 سرباز كارآموز در طي 6 ماه اول سال
جعفري در رابطه با وضعيت آموزش در سال گذشته گفت: 353 نفر در سال گذشته تحت آموزش قرار گرفتند و در حال حاضر طي 6 ماه اول سال 180 كارآموز را تحت پوشش قرار داد.
اين مسئول آموزش با بيان اينكه به دليل نظامي بودن فضاي آموزش در 6 ماه دوم سال مراجعه كننده بيشتر ميباشد، تصريح كرد: سازمان فني و حرفهاي براي آموزش اين سربازان برنامهريزي انجام داده است. سالي 2 بار پادگان نيرو جذب ميكند كه در پي اين 2 بار كارآموزان ميتوانند در دورههاي آموزشي شركت كنند.
وي در رابطه با وضعيت رشتههاي آموزشي توضيح داد: بعضي از رشتهها مثل مكانيك و برق دورههاي 6 ماهه دارند اما بعضي از رشتهها مثل يارانه از دورههايي يكماهه برخوردار هستند.
جعفري در پاسخ به اين سؤال كه آيا براي سربازاني هم كه موفق به كسب ديپلم نشدهاند دورههايي برگزار ميشود يا خير؟ گفت: حتي براي سربازاني كه تا سوم راهنمايي (سيكل) درس خواندهاند دورههاي فني و حرفهاي برگزار ميشود.
* پرورش قارچ هم يكي از دورههايي است كه براي سربازان برگزار ميشود
مسئول آموزش در ادامه به پرورش قارچ اشاره كرد و گفت: در اين پادگان، پرورش قارچ نيز وجود دارد و پس از برداشت قارچ اين محصول بين مسئولان و كارآموزان و مربيان پادگان تقسيم ميشود. البته محصولات ديگري هم در اين پادگان وجود دارد اما جزء دورههاي فني و حرفهاي نيستند.
* سربازان با دريافت مدرك بينالمللي فني و حرفهاي ميتوانند 6 ميليون تومان وام دريافت كنند
جعفري گفت: افرادي كه دوره ميبيند با توجه به مدرك بينالمللي كه كسب ميكنند اين امكان وجود دارد كه بتوانند 6 ميليون تومان وام دريافت كنند. سربازي داريم كه توانسته است در پرورش قارچ فعاليت كند و با مجهز كردن يك اتاق در روستاي خود ماهيانه 250 هزار تومان از اين راه به دست آورد.
اين مسئول آموزش گفت: اگر سربازان در اين دورهها موفق شوند و نمره خوبي را كسب كنند 10 روز مرخصي تشويقي به آنها داده ميشود نمره كارآموزان بايد 100 باشد. و اين پادگان در كل مركز استان مقام اول را كسب كردهاست.
* سربازاني كه مدرك فني و حرفهاي دريافت ميكنند در اولويت كاري قرار دارند
وي گفت: كارخانههاي بزرگ با توجه به سربازان آموزش ديده درخواست نيرو داشتهاند و هماهنگي وزارت كار با سازمان فني و حرفهاي باعث شده تا سربازاني كه اين مدارك فني و حرفهاي را دارند در اولويت جذب از سوي بازار كار قرار گيرند.
سرباز احمد اكبري يكي از سرباز وظيفههايي كه در كلاسها شركت كرده است ، در رابطه با وضعيت كلاسها گفت: هماكنون در كلاسهاي (ICDL2) شركت ميكنم و بسيار از فضاي آموزشي پادگان راضي هستم. از لحاظ تجهيزات و خدمات پادگان امكانات خوبي در اختيار سربازان گذاشته است حتي براي برگشت سرويس اياب و ذهاب گذاشتهاند. قصد دارم تا در ديگر دورههاي كامپيوتري شركت كنم قطعاً براي پيدا كردن شغل مناسب در آينده اين دورهها به من كمك ميكنند.
از اكبري پرسيدم چند ماه خدمت هستي و در چه رشتهاي تحصيل كردهاي؟ پاسخ داد: 4 ماه خدمت هستم و رشته حسابداري تحصيل كردهام.
*ليسانس كشاورزي دارم و در رشته جوشكاري هم ثبت نام كردهام
اين سرباز ليسانسه در ادامه گفت: كلاسهاي آموزشي از ساعت 14 آغاز ميشود و تا ساعت 17 ادامه دارد پس از پايان كلاس به منزل ميرويم. در اين صورت وقتي از ما به بطالت نميگذرد.
بهبود سرباز وظيفه ديگري كه 17 ماه خدمت است ، در رابطه با آغاز كلاسها گفت: زماني كه 12 ماه خدمت بودم در كلاسهاي آموزشي ثبتنام كردم با اينكه ليسانس كشاورزي دارم اما در دورههاي جوشكاري ثبتنام كردم فكر ميكنم اين دوره خيلي ميتواند در آينده برايم كارآيي داشته باشد.
وي در رابطه با اينكه در آينده چه شغلي را ميخواهد انتخاب كند گفت: توكل به خدا تصميم خاصي ندارم هر شغلي كه امكان فعاليت برايم فراهم شود انتخاب ميكنم اما مطمئن هستم هر مدركي را كه در اين پادگان بگيرم در آينده به دردم ميخورد.
بهبود گفت: بيشتر كلاسها عملي است البته مرحله اول كلاسها به صورت تئوري است و پس از آن وارد كارگاههاي عملي ميشويم.
* وقتمان در اين پادگان بيهوده نميگذرد
سرباز ديگري كه 15 ماه خدمت بود گفت: ديپلم كامپيوتر دارم اما در حال حاضر با كمك مسئولان پادگان توانستهام در دورههاي جوش 1 و 2 شركت كنم. وضعيت كلاسها بسيار منظم است و پس از ساعت 13 كلاسهاي آموزشي شروع ميشود صبحها نيز فعاليتهاي نظامي و دفاعي داريم به خاطر همين لحظهاي از وقت ما بيهود نميگذرد.
* مطمئن هستم دورههاي آموزش با توجه به شغلي كه دارم به دردم ميخورد
سرباز ديگري كه 19 ماه خدمت بود گفت: تا سوم راهنمايي بيشتر درس نخواندهام و قبل از اينكه وارد پادگان شوم شغلم جلوبنديساز بود. وقتي كه متوجه شدم در پادگان دورههاي آموزشي جوشكاري فراهم شده شركت كردم. اين مدرك بينالمللي است و مطمئناً با توجه به شغلي كه من دارم حتماً به دردم ميخورد.
وي ميگويد: پس از پايان كلاسها امتحان عملي از سربازان گرفته ميشود و در صورت دريافت نمره قبولي مدرك بينالمللي ارائه ميگردد.
به سراغ يكي از مربياني كه در زمينه برق ساختمان آموزش ميداد رفتيم و از او خواستيم تا چند دقيقهاي برايمان از نحوه و شروع فعاليتش در پادگان وليعصر بگويد.
مرتضي احمدي گفت: از طرف فنيحرفهاي با اين پادگان آشنا شدم و استخدام سازمان فنيوحرفهاي هستم. با توجه به اعلام نياز سازمان فني و حرفهاي مربيان و استادان در اين پادگان مشغول فعاليت شدند.
*امكانات كارگاههاي اين پادگان بسيار پيشرفتهتر از ساير آموزشگاههاست
احمدي گفت: دانشجوي رشته مقطع ليسانس هستم. سربازها وقتي 6 ماه وقت خود را در كلاسهاي آموزش سپري ميكنند به طور قطع اين احساس در آنها ايجاد ميشود كه چيزي ياد گرفتند و اين دورهها نتيجهبخش بوده است و ميتوانند پس از پايان خدمت وارد بازار كار شوند.
امكاناتي كه اينجا وجود دارد بسيار بالاتر و پيشرفتهتر از امكاناتي است كه در آموزشگاههاي ديگر وجود دارد. حتي دانشجوياني داريم كه تمايل دارند تا بتوانند در اين پادگان تحت آموزش قرار بگيرند و از امكانات اينجا استفاده كنند. كيفيت كارگاههاي اينجا بسيار بالاتر از بيرون است.
اين مربي در ادامه با بيان اينكه بيش از 3 سال است كه تدريس را آغاز كرده است، گفت: در رشتههايي كه من تدريس ميكنم هر كلاس بين 12 تا 16 نفر كارآموز دارد و دورهها به صورت 6 ماهه برگزار ميشود و در هر دوره بيش از 150 نفر آموزش ميبيند.
احمدي در ادامه گفت: با سربازهايي كه در دورههاي قبل آموزش ديدهاند ارتباط دارم و آنها توانستهاند از اين رشتهها در شغلهاي مناسب استفاده كنند. «به جرأت ميتوانم بگويم بيش از نيمي از جواناني كه در اين دورهها شركت ميكنند اگر بخواهند ميتوانند به راحتي شغل مناسبي را بيابند.»
احسان اشتهاردي استاد ديگري است كه بيش از 5 سال سابقه تدريس دارد و در رشته خود به سربازان آموزش ميدهد.
به گفته وي ظرفيت كلاسها به گونهاي است كه سربازان به راحتي ميتوانند به راحتي در كلاسها براي آينده خود برنامهريزي كنند.
وي گفت: عده زيادي از سربازان پس از كسب مدرك فني و حرفهاي به آساني جذب كارخانهها و ادارات ميشوند. بسياري از سربازاني كه من ميشناسم توانستهاند جذب كارخانههاي مهم اراك شوند كارخانههايي مانند، آذراب، ماشينسازي اراك و...
به گزارش خبرنگار اجتماعي فارس ، با اين برنامهريزيها حداقل مشكل آموزش سربازان حل ميشود و سربازاني كه در دورهها شركت ميكنند رضايت بسياري دارند.
وي در رابطه با نحوه آموزش در ندامتگاهها نيز گفت: جالب اينجاست كه حتي در زندانها نيز از اين دورهها بسيار استقبال كردند و ما توانستيم عده زيادي از زندانيان را نيز تحت آموزش قرار دهيم.
اشتهاردي توضيح داد: اگر كسي حتي يك درصد تمايل داشته باشد و اراده كند 99 درصد باقي كمك ميكنند تا بتواند با توجه به فراهم شدن امكانات آموزشي آينده خود را تأمين كند.
*سربازان آهسته آهسته متوجه ميشوند بايد تلاش زيادي انجام دهند
اين استاد در پاسخ به اين كه آيا سربازان كلاسها را با جديت سپري ميكنند يا خير؟ گفت: ممكن است در يك هفته اول اين تصور وجود داشته باشد كه فقط براي پر كردن وقت آنها است اما پس از يك ماه متوجه ميشوند كه كلاسها بسيار جدي است و آهسته آهسته با اين موضوع كنار ميآيند كه بايد تلاش زيادي داشته باشند.
مربي ديگري كه ليسانس رياضي دارد و در رشته كامپيوتر تدريس ميكند، گفت: بيش از 5 سال است كه تدريس را شروع كردم كلاسهايي كه براي سربازان برگزار كرديم بيشتر براي عدهاي است كه فوقديپلم يا ليسانسه هستند در حال حاضر دوره (ICDL 1 ,2) برگزار ميشود و سه دوره آموزشي وجود دارد اما درخواست كرديم تا رشتههاي ديگر كامپيوتري نيز برگزار شود.
اين مربي گفت: سؤالات در يك روز مشخص از فني و حرفهاي ميآيد و همه به صورت سراسري در اين امتحان شركت ميكنند ضمن اينكه برگهها نيز براي تصحيح به سازمان فنيوحرفهاي ارسال ميشود پس از اعلام نتايج قبولي كارآموزان ميتوانند در آزمون عملي شركت كنند.
خورشيد هنوز غروب نكرده بود،از پرسنل آموزش و كارآموزان خداحافظي كرديم ماشين در جاده حركت كرد به عقب كه برگشتم دورنماي پادگان را يك بار ديگر در ذهنم جا ماند پادگان مانند يك دژ محكم ميان كوهها بود تنها در دو طرف جاده درخت بود و بس. باز هم صداي سرباز در جادهاي كه ما را به سمت اتوبان ميبرد شنيده ميشد.
باز امشب در اوج آسمانم . رازي باشد با ستارگانم... اين بار آواز سرباز وظيفه بدرقه راهمان شد.
انتهاي پيام/ز
چهارشنبه 27 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]
-
گوناگون
پربازدیدترینها