تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 15 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر كس سه روز آخر ماه شعبان را روزه بگيرد و به روزه ماه رمضان وصل كند خداوند ثواب روزه ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826064114




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

فنيل كتون اوري عامل عقب‌ماندگي كودكان دير‌ تشخيص بدهيد، راه برگش


واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان: [color=#005]جام جم آنلاين: [/color]بيماري بي‌رحمي است، شايد موهاي كودك ‌تان را بور كند، شايد توان حرف زدن را از او بگيرد، شايد او را گنگ و گيج و ناتوان كند، شايد جسمش را نحيف كند يا... اما يادتان باشد، هيچ بيماري موذي نمي‌تواند در برابر اراده انسان‌ها براي درمان تاب بياورد و اگر شما هم به اين اصل معتقد هستيد پس بايد باور كنيد كه «فنيل‌كتون‌اوري» هم قابل كنترل است.

[تصویر: 100854483244.jpg]

بيماري فنيل‌كتون‌اوري يا پي كي يو بيماري است كه هنوز هم در كشور ما بسياري از خانواده‌ها با آن غريبه‌ و كمتر اسمش را شنيده‌اند. اين بيماري مادرزادي متابوليكي به دليل كمبود نوعي آنزيم در بدن ايجاد مي‌شود؛ آنزيمي كه نبودش اختلالات عجيب و خطرناكي را در مغز و پوست بوجود مي‌آورد و خوردن گوشت را براي مبتلايان به اين بيماري مضر مي‌كند. جالب است بدانيد كه در كمتر از 3 دهه پيش بيماري فنيل‌كتون‌اوري هنوز در كشور ما چندان شناخته شده نبود و كمتر منبع معتبر علمي در اختيار خانواده‌هايي كه كودكي مبتلا به اين بيماري داشتند قرار مي‌گرفت و حتي گاهي بيماري آن‌قدر دير تشخيص داده مي‌شد كه حتي پس از تشخيص، كنترل وضعيت بيمار دشوار مي‌شد.

نشانه‌هاي عجيب يك بيماري مرموز

براساس پژوهشي كه چندي پيش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي منتشر كرده است نوزاداني كه با بيماري فنيل‌كتون‌اوري متولد مي‌شوند معمولا در بدو تولد نشانه خاصي ندارند و بيماري مرموزشان با گذشت زمان خودش را نشان مي‌دهد و والدين با گذشت چند ماهي از تولد نوزاد، نخستين نشانه‌ها را تشخيص مي‌دهند و مي فهمند كودك آنها توانايي سخن گفتن ندارد، عرق و ادرارش بويي به شدت ناخوشايند دارد، استفراغ مي‌كند، رنگ موهاي او تغيير مي‌كند و بور مي‌شود، بهانه‌گير، عصبي و كج خلق است و توجهي به اطرافيان ندارد، او با همسالانش بازي نمي‌كند، نمي‌تواند بنشيند و روي پوستش ضايعاتي غير عادي دارد.
تشخيص بيماري فنيل‌كتون‌اوري در هفته‌هاي نخست بيماري حتي براي پزشكان هم دشوار است و همين تاخير در تشخيص،گاه سبب آسيب جدي به مغز و حتي نوعي عقب‌ماندگي ذهني مي‌شود. مهم‌ترين مساله در مواجهه با كودكان مبتلا به فنيل‌كتون‌اوري تشخيص بيماري آنها پيش از پايان هفته دوم تولد و تنظيم رژيم غذايي ويژه براي آنهاست. هر چه بيماري زودتر تشخيص داده شود و برنامه غذايي زودتر اعمال شود، امكان موفقيت در كنترل اين بيماري بيشتر است.
فراموش نكنيد بيمار مبتلا به فنيل‌كتون‌اوري كه بيماري‌اش زود تشخيص داده شده و پرهيز‌هاي غذايي لازم را در رژيم غذايي‌اش رعايت كرده است ناتوان نيست و مي‌تواند مثل يك انسان سالم به فعاليت‌هاي اجتماعي بپردازد. حتما آن بيمار فنيل‌كتون‌اوري را به ياد داريد كه چندي پيش، گزارشي درباره‌اش منتشر كرديم كه به دليل درمان و رعايت رژيم غذايي، به زندگي عادي برگشته و حتي در كنكور كارشناسي ارشد، رتبه برتر را كسب كرده بود.

آرزويتان برآورده شد!

بر اساس گزارش وزارت بهداشت از هر 8 هزار كودك متولد شده در كشور، دست‌كم يك كودك مبتلا به فنيل‌كتون‌اوري است. هميشه پيشگيري از درمان بهتر است و اگر والدين پيش از ازدواج به مشاور ژنتيك سري بزنند مي‌توانند خطر ابتلا به اين بيماري در فرزندشان را كاهش دهند،د اما حتي اگر والدين به مشاور هم مراجعه نكرده باشند و كودكي با پي‌كي‌يو متولد شده باشد، يك آزمايش ساده خون مي‌تواند بيماري را پيش از آن كه آسيب‌هاي جدي به بدن وارد كند و سبب افت هوش شود براي پزشكان قابل تشخيص كند.
به نظرتان خوب نمي‌شد اگر چنين آزمايشي به صورت برنامه‌اي براي غربالگري كودكان مبتلا به فنيل‌كتون‌اوري در سراسر كشور انجام مي‌شد؟ آرزوي شما برآورده شد! روز گذشته دكتر كورش اعتماد، رئيس مركز مديريت بيماري‌هاي غيرواگير وزارت بهداشت در گفت‌وگو با ايسنا از تصويب برنامه غربالگري اين بيماري در كشور خبر داد و گفت به زودي اين برنامه در دانشگاه‌هاي علوم پزشكي سراسر كشور اجرا خواهد شد و اگر اين آزمايش‌ها در كشور انجام شوند شايد ديگر هيچ كودكي به دليل دير تشخيص دادن اين بيماري، آسيب مغزي نبيند.
مريم يوشي‌زاده
جام جم






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[مشاهده در: www.freedownload.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 169]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن