واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: تا سال 2012 ميسر مي شود كسب رتبه اول منطقه با توليد سه ميليون و 300 هزار بشكه نفت در روز
تهران- خبرگزاري ايسكانيوز: مدير امور پالايشي شركت ملي پالايش و پخش فرآورده هاي نفتي از برابري ميزان توليد و مصرف گازوييل در افق 1404 خبر داد و گفت: در افق اين سال توليد بنزين نيز به حدود 195 مصرف به 130 و صادرات آن به 60 ميليون ليتر مي رسد.
به گزارش روز سه شنبه خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران "ايسكانيوز"، امين الله اسكندري مدير امور پالايش شركت ملي پالايش و پخش فرآورده هاي نفتي در نشست خبري كه براي بيان دستاوردهاي اين بخش برگزار شده بود گفت: اين مهم در افق سال 1404 محقق مي شود اما نكته قابل ذكر اين است كه بنابر سياست و شرايط امكان دارد الگو پالايشي تغيير كند و اين مقدار را دستخوش تغييراتي قرار گيرد اما در حال حاضر اين مقدار پيش بيني شده است.
وي افزود: امور پالايش مسووليت توليد فرآورده هاي نفتي را بر عهده دارد كه به عنوان زير مجموعه هاي اين بخش شركت خط لوله و مخابرات نفت مسووليت تامين خوراك پالايشگاه ها و شركت ملي پخش فرآورده هاي نفتي از انبارداري استراتژيك تا جا به جايي محصولات را بر عهده دارد.
اسكندري درخصوص ظرفيت سازي پالايشگاه هاي كشور گفت: پالايشگاه بندرعباس آخرين پالايشگاهي كه در مرحله توليد قرار گرفته است اين پالايشگاه در ابتدا با ظرفيت توليد 232 هزار بشكه نفت سنگين در مرحله بعدي به 270 و در آخرين مرحله به 320 هزار بشكه در روز افزايش ظرفيت داشته است.
مدير امور بخش شركت ملي پخش و پالايش فرآورده هاي نفتي افزود: در كل ايران 9 پالايشگاه مشغول به فعاليت هستند كه ظرفيت توليدي كل آنها يك ميليون و 750 هزار بشكه در روز است.
وي پالايشگاه آبادان را با ظرفيت 425 هزار بشكه بزرگترين پالايشگاه ايران دانست و تصريح كرد: در مقابل پالايشگاه كرمانشاه با 22 تا 23 هزار بشكه كوچكترين پالايشگاه كشور است.
اسكندري خاطرنشان كرد: گاز مايع، بنزين، نفت سفيد، گازوييل، نفت كوره و خوراك برخي از صنايع پايين دستي حلال ها و مواد شوينده و بخشي از خوراك پتروشيمي از مهمترين توليدات اين بخش است.
وي درخصوص ميزان توليدات هر بخش گفت: روزانه حدود هشت ميليون ليتر گاز مايع، 43 ميليون ليتر بنزين، 21 ميليون ليتر نفت سفيد، 82 ميليون ليتر گازوييل و 75 ميليون ليتر نفت كوره توليد مي شود.
اسكندري در مورد سهم درصدي هر بخش از نفت خام را اين گونه اعلام كرد: سه درصد گاز مايع 17 درصد بنزين، هشت درصد نفت سفيد، 32 درصد گازوييل، 29 درصد نفت كوره و 11 درصد به حلال ها و خوراك صنايع پايين دستي اختصاص دارد.
وي خاطرنشان كرد: در كشور مي بايستي هشت پالايشگاه جديد احداث شود كه با اين حالت ظرفيت مجموعه پالايگشاه ها دو برابر مي شود.
مدير امور پخش شركت ملي پخش و پالايش فرآورده هاي نفتي افزود: موضوع تمام پالايشگاه ها نهايي شده است و پالايشگاه ها بين چهار تا 20 درصد پيشرفت فيزيكي داشته اند كه ميزان سرمايه گذاري اختصاص يافته آن ها 5/15 ميليارد يورو در بخش جديد است.
وي درمورد رتبه كشورمان در منطقه گفت: از لحاظ سرمايه گذاري مقام اول را در منطقه داريم اما از لحاظ توليد عربستان دو ميليون و 100 هزار بشكه رتبه اول را به خود اختصاص داده است.
اسكندري خاطرنشان كرد: عربستان در نظر دارد تا سال 2015 توليدات خود را به سقف سه ميليون بشكه برساند و اين در حالي است كه برنامه ايران تا سال 2012 رسيدن به سقف سه ميليون و 300 هزار بشكه است.
وي ميزان واردات بنزين را 21 ميليون ليتر درروز اعلم كرد و افزود: بيش از 16 ميليون ليتر گازوييل در روز وارد مي شود.
اسكندري افزود: بررسي ما تا سال 2024 نشان مي دهد كه تقاضايي كه براي بنزين وجود دارد بيشتر به سمت غرب است ولي گازوييل بيشتر به سمت شرق است اما اعداد آن در فصول مختلف است.
وي گفت: سود پالايشگاهي در حال تغييرات است و براي شروع و جذب سرمايه سعي كرديم در پالايشگاه ها پيچيدگي را از 5/18 به 5/11 درصد در پالايشگاه هاي جديد برسانيم.
اسكندري در پايان سخنان خود گفت: علت توقف نماد پالايشگاه اصفهان توقف تراز آن در بورس بود كه از ديروز دوباره شروع به كار كرده و پالايشگاه تبريز هم در حال حاضر پس از گذراندن مراحل اداري توسط شركت بخش پالايش به بورس واگذار مي شود./01/125
سه شنبه 26 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]