واضح آرشیو وب فارسی:مهر: اسكندري اعلام كرد:برداشت از حساب ذخيره ارزي براي اجراي طرحهاي پالايشگاهي
مدير امور پالايش شركت ملي پالايش و پخش فرآورده هاي نفتي ايران از اختصاص رقم قابل توجهي از حساب ذخيره ارزي براي كمك به تسريع اجراي طرحهاي پالايشي كشور خبر داد.
به گزارش خبرنگار مهر، امين الله اسكندري امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: تا سه سال آينده و با راه اندازي پالايشگاههاي جديد امكان صادرات فرآورده در كشور به وجود مي آيد.
وي با بيان اينكه همه ظرفيت پالايشگاه هرمز و بخشي از توليد پالايشگاه خوزستان به صادرات اختصاص خواهد يافت، اضافه كرد: پالايشگاه هرمز از قابليت تصفيه روزانه 360هزار بشكه نفت خام برخوردار است.
اسكندري ادامه داد: الگوي پالايشي كشور را با اشاره به شرايط بازار تنظيم خواهيم كرد، ضمن اينكه با توجه به اينكه در حال حاضر قيمت گازوئيل در بازارهاي جهاني از بنزين پيشي گرفته است، الگوي پالايشي در پالايشگاه آبادان از بنزين سازي به سمت توليد نفت گاز تغيير كرده است.
مدير امور پالايش شركت ملي پالايش و پخش فرآورده هاي نفتي ايران در ادامه با تاكيد بر اينكه تا سال 1391 ايران بالاترين ظرفيت پالايشي را در خاورميانه خواهد داشت، خاطرنشان كرد: در حال حاضر ايران از نظر سرمايه گذاري در رتبه اول منطقه قرار داررد.
وي ظرفيت پالايشي ايران را در حال حاضر يك ميليون و 750 هزار بشكه در روز عنوان كرد و گفت اين در حالي است كه هم اكنون ظرفيت پالايش عربستان 2 ميليون و 100 هزار بشكه در روز است.
به گفته اسكندري تا سه سال ديگر ظرفيت تصفيه نفت خام كشور به 3 ميليون و 300 هزار بشكه در روز مي رسد و اين در حالي است كه ظرفيت پالايشي عربستان تا سال 2015 به سه ميليون بشكه در روز خواهد رسيد.
عضو هيئت رئيسه شركت ملي پالايش و پخش فرآورده هاي نفتي ايران با بيان اينكه در حال حاظر 9 پالايشگاه در كشور كار تصفيه نفت خام را بر عهده دارند، توضيح داد: در حال حاضر پالايشگاههاي آبادان و كرمانشاه به ترتيب با ظرفيت پالايش روزانه 425 هزار و 22هزار بشكه نفت خام بزرگترين و كوچكترين پالايشگاههاي كشور هستند.
اسكندري ادامه داد: از كل ظرفيت پالايشي كشور روزانه 8 ميليون ليتر گاز مايع، 43 ميليون ليتر بنزين، 21 ميليون ليتر نفت سفيد، 82 ميليون ليتر گازوييل و 85 ميليون ليتر نفت كوره توليد مي شود.
وي همچنين با بيان اينكه با ساخت 7 پالايشگاه جديد ظرفيت تصفيه نفت خام كشور به 2 برابر افزايش خواهد يافت، تاكيد كرد: عمليات مهندسي پايه اين 7 پالايشگاه نهايي شده است وهم اكنون اين واحدها از پيشرفت 4 تا 20 درصدي برخوردار هستند.
اسكندري سرمايه گذاري در ساخت پالايشگاههاي جديد را 15.5 ميليارد يورو ذكر كرد و افزود: ميزان دقيق سرمايه مورد نظر پس از انجام عمليات مهندسي تفصيلي مشخص خواهد شد. مدير امور پالايش شركت ملي پالايش و پخش فرآورده هاي نفتي ايران همچنين از اختصاص رقم قابل توجهي از حساب ذخيره ارزي براي كمك به تسريع اجراي طرحهاي پالايشي كشور خبر داد و گفت: بخش زيادي از اين مبلغ به پالايشگاه ميعانات گازي ستاره خليج فارس اختصاص خواهد يافت. وي از اعلام ميزان برداشت از حساب ذخيره ارزي براي اجراي طرحهاي پالايشگاهي خودداري كرد.
مدير امور پالايش شركت ملي پالايش و پخش فرآورده هاي نفتي ايران ويژگي عمده پالايشگاههاي جديد را كاهش توليد نفت كوره ذكر و اضافه كرد: اين پالايشگاهها بر اساس آخرين استانداردهاي روز دنيا ساخته خواهد شد.
به گفته وي هم اكنون 29 درصد توليد پالايشگاهها به نفت كوره اختصاص دارد كه در برنامه هاي توسعه اي قرار است اين ميزان به 10 درصد كاهش پيدا كند.
اسكندري افزايش ظرفيت توليد سوخت مايع كشور در فصل زمستان را امكانپذير ندانست و اظهار داشت: اين موضوع مستلزم ساخت ظرفيتهاي جديد پالايشي است و در حال حاضر امكانپذير نيست.
عضو هيئت رئيسه شركت ملي پالايش و پخش فرآورده هاي نفتي ايران ميزان كنوني واردات بنزين كشور را روزانه 21 ميليون ليتر عنوان كرد وافزود: اين ميزان در سالهاي آينده افزايش خواهد يافت.
اسكندري ادامه داد: بررسي ها حاكي از اين است كه تا سال 2024 كشش و پتانسيل لازم براي مصرف بنزين و گازوئيل در دنيا وجود دارد ضمن اينكه در اين زمان جهت گيري بنزين به سمت غرب و جهت گيري نفت گاز به سمت شرق خواهد بود.
وي پالايشگاههاي كشور را در شرايط فعلي سودده توصيف كرد و گفت: تنها يكي از پالايشگاههاي كشور شرايط سوددهي را ندارد كه با تمهيدات انجام شده پيش بيني مي شود تا پايان سال اين پالايشگاه هم سود ده شود.
اسكندري از باز شدن مجدد نماد پالايشگاه اصفهان در بورس خبر داد و ضافه كرد: اسناد و مدارك واگذاري پالايشگاه تبريز نيز تهيه شده و از نظر شركت ملي پالايش و پخش فرآورده هاي نفتي اين شركت آماده ورود به بورس است.
به گفته وي پالايشگاههاي بندر عباس و لاوان نيز در نوبت واگذاري قرار دارند. وي ساخت پالايشگاه را داراي توجيه اقتصادي ذكر كرد و افزود: در ساخت پالايشگاههاي جديد شركتهاي خارجي از مشاركت 20 تا 40 درصد برخوردار هستند.
مدير امور پالايش شركت ملي پالايش و پخش فرآورده هاي نفتي ايران با بيان اينكه نمي توان از نقش تحريمها در اجراي پروژه ها به سادگي صرفه نظر كرد، تصريح كرد: در حال حاضر امكان تامين مالي پروژه ها همانند گذشته وجود ندارد اما به طور قطع هيچكدام از طرحهاي پالايشي به دليل كمبود مالي متوقف نخواهد شد.
سه شنبه 26 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 237]