واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: اخبار كوتاه فرهنگي
تفسير آيتالله مشكيني از قرآن منتشر ميشود
نخستين جلد تفسير آيتالله مشكيني از قرآن كريم با ويرايش حسن استادولي اين هفته منتشر ميشود.
به گزارش فارس، ناشر اين تفسير انتشارات الهادي است و قرار است اين هفته در شانزدهمين نمايشگاه قرآن كريم توزيع شود. موسسه فرهنگي - انتشاراتي الهادي را خود آيتالله مشكيني براي انتشار كتابهاي اسلامي تاسيس كرده بود.
انتشارات الهادي همچنين در طول برگزاري نمايشگاه قرآن كريم ترجمه آيتالله مشكيني از قرآن را نيز توزيع ميكند.
آيتالله علياكبر فيض معروف به مشكيني مرداد سال گذشته در سن 86 سالگي در بيمارستان بقيهالله تهران درگذشت.
شهرام ناظري در تونس ميخواند
شهرام ناظري به همراه گروه مولوي 30 شهريور در جشنواره موسيقي تونس به اجراي برنامه ميپردازد.
اين اجرا كه به دعوت برگزاركنندگان جشنواره تونس برپا ميشود، گروه مولوي به خوانندگي شهرام ناظري و بدون حضور دو نوازنده خود يعني شروين مهاجر و شهرام محمدي به اجرا ميپردازد.
به گزارش فارس در اين برنامه كه 30 شهريور و تنها يك شب خواهد بود تصنيف شيدا شدم، قفل زندان و ... اجرا خواهد شد.
گفتني است بعد از اين اجرا، تور موسيقايي در شهرهاي ايران از جمله شيراز، يزد ، اصفهان ، كرمان و كرمانشاه برگزار خواهد شد.
مدارس هيات امنايي از اختيارات بيشتري بهرهمند ميشوند
دبيركل شوراي عالي وزارت آموزش و پرورش گفت: در حال بررسي و اصلاح آييننامه گسترش مشاركتهاي مردمي در خصوص مدارس هيات امنايي مبني بر تفويض اختيارات بيشتر به اعضاي آن هستيم.
مهدي نويد ادهم در گفتگو با مهر، با بيان اين كه اعضاي شوراي عالي آموزش و پرورش به اصلاح آييننامه گسترش مشاركتهاي مردمي پرداختهاند، افزود: مصوبهاي در خصوص اين مدارس در سال 1383 وجود دارد كه بايد اصلاحاتي را در آن انجام دهيم كه طي آن اختيارات اعضاي هيات امنا در اين مدارس بيشتر شود.
وي ادامه داد: تحقيقات نشان ميدهد كه در 3 سال گذشته اين نوع مدارس موفق عمل كردهاند كه به دنبال آن آموزش و پرورش با اصلاح اين آييننامه و تفويض اختيار بيشتر به هيات امنا، درصدد گسترش اين روش مديريت مدارس و ارتقاي كيفيت آنان است.
راهاندازي خانههاي فرهنگ مجازي در دانشگاهها
معاون فرهنگي و اجتماعي وزارت علوم از راهاندازي خانههاي فرهنگ مجازي براي دانشجويان خبر داد.
دكتر محمدباقر خرمشاد در گفتگو با مهر افزود: طرح ايجاد خانههاي علم مجازي نيز در دستور كار قرار دارد و قرارداد آن نيز منعقد شده است.
وي اضافه كرد: به وسيله خانههاي فرهنگ مجازي دانشجو ميتواند از طريق شبكه اينترنت و با ورود به سايت يك سري كالاهاي فرهنگي را در اختيار داشته باشد.
معاون فرهنگي و اجتماعي وزارت علوم افزود: در عين حال برخي دانشگاهها نيز طرح ايجاد خانههاي علم را بر اساس خانههاي فرهنگ ارائه دادهاند كه در دست بررسي است. وي گفت: گامهاي اوليه براي ايجاد حداقل 15 خانه فرهنگ در سال جاري برداشته شده است كه برخي در خوابگاهها و برخي در حد فاصل ميان خوابگاه و پرديس دانشگاهها ساخته ميشود.
تصويب 600 طرح هنري براي اجرا در تالار محراب
مدير تالار محراب از تصويب اجراي بيش از 600 طرح هنري براي اجرا در اين مجموعه خبر داد.
شهرام نوشير در گفتوگو با ايسنا، اعلام كرد: اداره كل ارشاد استان تهران از ميان برنامههاي پيشنهادي تالار محراب براي اجرا در نيمسال دوم سال جاري بيش از 600 طرح را تصويب كرد.
او با اشاره به بخشي از اين برنامههاي تصويبي توضيح داد: اجراي تئاتر صحنهاي و عروسكي، نمايشهاي ميداني، برپايي جشنوارههاي تئاتري و فرهنگي، كارگاههاي طراحي لباس، كلاسها و كارگاههاي آموزشي، اجراي تعزيه و نمايشهاي سنتي چون كچلك بازي، سياهبازي و نقالي، برپايي هفته فرهنگي شهرستانهاي استان تهران و هفته فرهنگي استانهاي همسايه استان تهران و ... از جمله كارهاي تصويب شده براي اجرا در نيمسال دوم سال جاري است كه در بخش نمايش با كمك اداره كل هنرهاي نمايشي و انجمن هنرهاي نمايشي ايران اجرا خواهد شد.
نمايش آثار منتخب نمايشگاه در تركيه
نمايشگاهي از آثار منتخب چهارمين نمايشگاه تايپوگرافي پوستر در استانبول تركيه برپا ميشود.
به گزارش فارس، آخرين رايزنيها براي برپايي اين نمايشگاه در تركيه انجام شده و تا يك ماه آينده آثار برگزيده چهارمين نمايشگاه تايپوگرافي پوستر در استانبول برپا خواهد شد.
هماكنون اين نمايشگاه با نمايش 100 اثر از 69 هنرمند در خانه هنرمندان ايران برپاست، همچنين بهطور همزمان، نمايشگاه مروري بر چهار دوره گذشته نمايشگاه تايپوگرافي پوستر اسماءالحسني نيز در موزه هنرهاي معاصر تهران برپا شده است.
انتشار كتاب ديگر از مهدي محقق درباره ناصرخسرو
لغات و تركيبات و تعبيرات ديوان ناصرخسرو (جلد اول) به اهتمام مهدي محقق و كبري بستان شيرين با اصلاح و بازبيني دكتر مهدي نوريان توسط انجمن ترويج زبان و ادب فارسي ايران منتشر شد.
به گزارش فارس، در اين مجلد واژگان مفرد و مركب و تعابير به كار رفته در ديوان ناصرخسرو از حرف تا حرف توضيح داده شده و براي آنها شاهد يا شواهدي از ديوان آمده است.
همچنين براي تنوع در موضوع، سه مقاله تحت عناوين تعليقات بر ديوان ناصرخسرو نوشته مهدي محقق، تنوع واژگان در ديوان ناصرخسرو به قلم كبري بستان شيرين و برخي دشواريهاي متن ديوان ناصرخسرو به كوشش مهدي نوريان كه در كنگره بينالمللي ناصرخسرو در شهريورماه 1382 در شهر دوشنبه تاجيكستان ارائه شده بود، به كتاب اضافه شده است.
اين كتاب در چهار جلد تدوين شده و سه جلد ديگر آن نيز آماده چاپ است.
دوره فلسفه فيلم در شهر كتاب
شهر كتاب مركزي دوره فلسفه فيلم برگزار ميكند.
به گزارش روابط عمومي شهر كتاب، اين موسسه نشستهايي با موضوع فلسفه فيلم با تدريس دكتر محمد شهبا برگزار ميكند. اين دوره ده جلسهاي شامل مباحث زير است: كليات نظريه فيلم، كليات فلسفه فيلم، ماهيت فيلم، فيلم و مولف، درگيري احساسي و عاطفي با فيلم، فيلم و جامعه، فيلم به عنوان منبع دانش، بررسي آراي استنلي كاول و ژيل دلوز درباره سينما.
اين دوره در روزهاي يكشنبه ساعت 15 تا 17 تشكيل ميشود و آغاز آن 5 آبان ماه است. مهلت ثبتنام در اين دورهها تا 20 مهر ماه است.
سه شنبه 26 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 196]