محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1827870474
امام مجتبي(ع) در آينه مكتوب
واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: امام مجتبي(ع) در آينه مكتوب
اشاره: آنچه در پي ميآيد،ادامه سخن ديروز است كه همچنان به فهرست كتابهاي مربوط به امام دوم عليه السلام است و اميد است به كار مولفان تاريخنگر و دين پژوه بيايد.
حائري مازندراني، محمد مهدي(1344)
29- معالي السبطين في احوال السبطين الامامين الحسن و الحسين، تبريز: كتابفروشي قرشي، 200 ص، عربي، وزيري(گالينگور).
حائري مازندراني، مهدي(1261؟-1344)
30- معالي السبطين في احوال الحسن(ع) و الحسين(ع)، 2 ج در 1 مجلد/ جلد اول و دوم، قم: شريف الرضي، چاپ اول1377 , / 1000 نسخه، 464+320 ص، عربي، وزيري(گالينگور)، ضميمه: المجلس الثاني در فضائل امام حسن(ع)، ص277-؛297 ضميمه: ترجمه خطبه امام حسين(ع) و امام سجاد(ع) و فاطمه صغري، مهدي حائري مازندراني، ص298---316 . گفتاري است راجع به شخصيت، زندگي فردي، زندگي سياسي و شهادت امام حسن و امام حسين(ع) . مولف، زندگي اين دو امام را از بدو تولد تا لحظه شهادت تشريح كرده است. وي همچنين به تبيين وقايع سياسي و اجتماعي آن روز، سياستهاي بني اميه و مخالفتهاي اهل حجاز با آنها ميپردازد. روش مولف، توصيفي و گزارشي است و بر روايات شيعي و حكايات تاريخي تاكيد دارد. عنوان برخي مطالب مهم اين اثر بدين قرار است: ولادت امام حسن، زندگي او، امامت امام حسن، جنگ و صلح او با معاويه، شهادت امام حسن، ولادت و زندگي امام حسين، خروج وي از كوفه، حج امام حسين، وقايع عاشورا، وقايع كوفه، شهادت امام حسين و يارانش، خونخواهي مختار و يارانش و انتقام از قاتلان كربلا و فعاليتهاي سياسي و نظامي ابن زبير.
حسين، طه(1889-1973 م)
31- انقلاب بزرگ علي(ع) و دو فرزند بزرگوارش، ترجمه احمد آرام(1281-1377)؛ سيد جعفر شهيدي(1297- )، 2 ج در1مجلد، تهران: علمي، چاپ دوم1363 , / 3000 نسخه، 245+282 ص، فارسي، وزيري(سلفون).عنوان متن ترجمه شده: الفتنه` الكبري
حسين، طه(1889-1973 م)
32- علي(ع) و دو فرزند بزرگوارش، ترجمه احمد آرام(1281-1377)، تهران: علمي1332 ,، 282 ص، عربي، وزيري(كاغذي)، منابع: .276عنوان متن ترجمه شده: علي و بنوه
شرح تفصيلي وقايع دوران خلافت علي(ع) پس از قتل عثمان و دوران خلافت و امامت امام حسن و امام حسين(ع) است. نويسنده به ماجراي بيعت مسلمانان با علي(ع) بعد از قتل عثمان ميپردازد و اوضاع عصر امام علي در آغاز خلافت را مورد بحث و بررسي قرار ميدهد. وي همچنين موضعگيري مخالفان حكومت علي(ع) و نحوه برخورد حضرت با آنها را بيان كرده و انتخاب كارگزاران و اوصاف كلي ايشان را شرح داده است. بررسي وضعيت كوفه به عنوان مركز خلافت علي(ع) و شرح جنگهاي جمل، صفين و نهروان و جريان حكميت از مباحث بعدي اين كتاب است. نويسنده در انتها به اوضاع دوران كوتاه خلافت و امامت امام حسن(ع) اشاره دارد و چگونگي شهادت امام حسين(ع) را نيز تشريح ميكند.
حسين، طه(1889-1973 م)
33- علي و فرزندانش، ترجمه محمد علي شيرازي، تهران: گنجينه، چاپ چهارم1354 ,، 270 ص، فارسي، وزيري(سلفون)، بها: كد پارسا: 43539B عنوان متن ترجمه شده: علي و ابناوه (خلافت امام علي(ع)؛ سيره سياسي امام حسن(ع)(پيامبر و اهل بيت)؛ سيره سياسي امام حسين(ع)(پيامبر و اهل بيت)
حسيني قمي، سيد علي
34- كرامات و مقامات عرفاني امام حسن مجتبي(ع)، قم: نبوغ، چاپ اول1381 , / 5000 نسخه، 96 ص، فارسي، رقعي(شميز).كتاب حاضر در سه بخش تدوين شده است. بخش اول، شامل حكايتهايي از مقالات عرفاني و فضايل امام حسن مجتبي(ع) است با اين عناوين: تيزهوشي در كودكي؛ فروتني امام؛ پيشواي پرهيزكاران؛ بخششهاي بينظير و كوه بردباري. در بخش دوم چند حكايت كوتاه از كرامات آن حضرت درج گرديده است. بخش پاياني حاوي اشعاري در مدح يا رثاي امام حسن مجتبي(ع) است.
خانقلي همداني، عبدالله(1340- )
35- سياست امام علي(ع) و حسنين(ع) در رابطه با حكومت و فتوحات خلفا، ويراسته نصراللههاشمي، تهران: جلوه، چاپ اول1379 , / 3000 نسخه، 135 ص، فارسي، وزيري(شميز)، پژوهشي در باب سيره سياسي علي(ع) و موضعگيريهاي آن حضرت در مورد حكومت خلفا است. نويسنده ابتدا دورنمايي از زندگاني امام علي و امام حسن و امام حسين(ع) ارائه كرده و سپس به بيان مفهوم "سياست" در اسلام از ديدگاه علي(ع) پرداخته است. وي آنگاه به ضرورت وجود حكومت و مباني فكري آن اشاره دارد نويسنده در ادامه از جنگ و جهاد و اهداف اصيل آن در اسلام سخن ميگويد.
خليلي، محمدعلي(1300- )
36- زندگاني پنج تن آل كسا، تهران، چاپ اول1382 , / 2000 نسخه، 384 ص، فارسي، رقعي(شميز).
خنيزي، عبدالله بن علي(1931 م- )
37- قطاف المسجد 1- الحسنان(ع) في الصلح و الثوره 2 - استقراء بنود المعاهده، 3جلد/ جلد اول - سوم، بيروت: موسسه البلاغ، چاپ اول1420 , ق، عربي، رقعي(شميز).كد پارسا2172B :2ويژگيمجلدات: جلد151 : 1ص، جلد251 : 2ص، جلد205 : 3ص نگاهي تحليلي و استدلالي به موضوعات تربيتي و عقيدتي است كه نويسنده به صورت درسهايي سلسلهوار در خطبههاي نماز جمعه ايراد كرده است. اين درسها در جواب پرسشهاي حاضران بيان شده است. نويسنده با ذكر وصيت امام حسن به جناده، به شرح و تحليل آن پرداخته است. وي درسها و پندهاي اخلاقي و اجتماعي موجود در اين وصيت را استخراج كرده و درباره سبب صلح امام حسن و قيام امام حسين(ع) سخن گفته است. وي معتقد است كه ائمه اهلبيت همگي معصوم و خط مشي آنها نيز واحد و تغييرناپذير بوده است، اما نقش آنها بر حسب شرايط زماني و رويدادها و نيازهاي موجود مختلف بوده است و البته طبيعي است كه هر دعوت، جنبهاي مثبت يا منفي داشته باشد. هجرت پيامبر(ص) به مدينه به صورت پنهاني، براي حفظ جان آن حضرت در ايفاي وظيفه مهم رسالت بوده است و خوابيدن امام علي(ع) به جاي پيامبر، جنبه جهادي و علني اين رسالت به شمار ميآيد. نويسنده بر منابع شيعي در تفسير، حديث و كلام تكيه دارد. برخي از موضوعات كتاب عبارتند از: خمس، مال مشكوك، احكام اوليه و ثانويه، زهد، عزت، برادر و دوست، رزق، بنيهاشم. مولف از علماي بزرگ اماميه در عربستان به شمار ميرود.
داستان، غلامحسين(1343- )
38- امام حسن(ع): زندگي سياسي امام حسن مجتبي(ع)، قم: سلسبيل، چاپ اول1379 , / 3000 نسخه، 120 ص، فارسي، رقعي(شميز).
داستان، غلامحسين(1343- )
39- امام حسن(ع) تنهاترين سردار: زندگي سياسي امام حسن مجتبي(ع)، قم: سلسبيل، چاپ اول1379 , / 3000 نسخه، 112 ص، فارسي، رقعي(شميز)، اين كتاب به زندگي سياسي امام حسن(ع) و شيوه ايشان در برخورد با تحولات سياسي و پيامدهاي آن و نتايج صلح آن حضرت ميپردازد. روش تحقيق، تاريخي و مقطعي است. نويسنده به شيوه نقلي و تحليلي و با استفاده از منابع مختلف، موضوع را بررسي كرده است. كتاب در دو بخش تنظيم شده است: 1- ولادت تا امامت، 2- امامت تا شهادت. بيشترين مطالب كتاب به بخش دوم، يعني دوران حكومت آن حضرت اختصاص دارد.
دشتي، محمد( -1380)
40- فرهنگ سخنان امام حسن مجتبي(ع)، قم: موسسه فرهنگي تحقيقاتي اميرالمومنين، چاپ اول1382 , / 5000 نسخه، 576 ص، فارسي، وزيري(سلفون).
دهلوي، عبدالعزيز بن احمد(1159-1239)
41- سر الشهادتين: الشهاده` السريه` و الجهريه` لرسول الله(ص)، باتحقيق قسم الدراسات الاسلاميه` لموسسه البعثه`، تهران: موسسه الحسين، چاپ اول1420 , ق/ 2000 نسخه، 40 ص، عربي، وزيري(گلاسه). در اين نوشتار كه به زبان عربي به طبع رسيده، مقوله شهادت از منظر پيامبر اسلام تبيين شده است. عمده مطالب كتاب در شرح فلسفه شهادت امام حسن(ع) و امام حسين(ع) در روايات پيامبر شامل اين عناوين است: شهاده` السر و العلانيه`؛ الحسن و الحسين ابن رسول الله(ص)، فضايل الحسن(ع)، الشهاده` السريه`، الشهاده` الجهريه` و اخبار النبي بمقتل الحسين(ع).
راجي، علي
42- فلسفه صلح امام حسن مجتبي(ع)، قم: جامعه مدرسين حوزه علميه قم، دفتر انتشارات اسلامي، چاپ اول1381 , / 1000 نسخه، 116 ص، فارسي، رقعي(شميز). در كتاب حاضر به علل و عواملي اشاره شده است كه به انعقاد قرارداد صلح بين امام حسن(ع) و معاويه منجر گرديد. نگارنده براي آشنا ساختن خواننده با جنگ و صلح در اسلام، ابتدا اهميت و جايگاه جنگ و صلح را در اسلام شرح داده، سپس موقعيت سياسي روزهاي آخر عمر حضرت علي(ع) را تشريح كرده است. وي در ادامه براي رفع برخي سوء تفاهمات، مطالبي را درباره چهره مبارزاتي امام حسن(ع) و جنگهايي كه وي در كنار پدر خويش در آنها شركت داشته، آورده است. در انتهاي كتاب، ماجراي اعزام نيرو از جانب امام حسن(ع)، عوامل صلح امام حسن با معاويه، تحليل صلح امام حسن و چگونگي صلح امام بازگو شده است.
رسولي محلاتي، سيدهاشم(1308- )
43- خلاصه تاريخ اسلام: زندگاني حضرت اميرالمومنين و فاطمه زهرا و امام حسن مجتبي عليهم السلام، تلخيص محمد علي چناراني، جلد دوم، تهران: دفتر نشر فرهنگ اسلامي، چاپ دوم1373 , / 3000 نسخه، 359 ص، فارسي و عربي، وزيري(شميز)، عنوان متن خلاصه شده: تاريخ اسلام
اين كتاب مشتمل بر بررسي مختصري از زندگينامه و فضايل امام علي و همسرش فاطمه زهرا و سبط اكبر حضرت امام حسن(ع) است كه با استناد به منابع متنوع تاريخي، روايي و تفسيري نگاشته شده است. در بخش اول زندگي علي(ع) از ولادت تا خلافت، دوران خلافت تا شهادت، شهادت، فضايل و مكارم و سخنان آن حضرت ارائه شده است. بخش دوم در باب زندگي حضرت زهرا(ع) است و خود شامل پنج فصل به اين شرح است: ولادت و دوران كودكي، ازدواج و زندگاني با علي(ع)، فضايل و سيره عملي، شهادت و فرزندان آن حضرت. بخش سوم به بيان زندگي امام حسن(ع) اختصاص دارد و در آن به بازگويي زندگاني آن حضرت از دوران كودكي و ولادت تا دوران سخت امامت و خلافت پرداخته شده است. در پايان اين بخش، فضايل و قسمتي از سخنان امام حسن(ع) آمده و به ماجراي شهادت مظلومانه آن حضرت اشاره گرديده است.
رسولي محلاتي، سيدهاشم(1308- )
44- خلاصه زندگاني امام حسن مجتبي(ع)، به كوشش محمد رضا جوادي، تهران: دفتر نشر فرهنگ اسلامي، چاپ چهارم1378 , / 5000 نسخه، 74 ص، فارسي، پالتويي(شميز).
رسولي محلاتي، سيدهاشم(1308- )
45- زندگاني امام حسن مجتبي(ع)، قم: بوستان كتاب قم، چاپ اول اين ناشر1383 , / 3000 نسخه، 472 ص، فارسي، وزيري(سلفون)،
گزارش و تحليلي از زندگاني و حيات سياسي، اجتماعي امام حسن بن علي(ع) و حوادث دوران آن حضرت است كه با استناد به منابع روايي و تاريخي فريقين نگاشته شده است. نگارنده، سير تاريخي زندگاني آن حضرت را از ولادت تا شهادت در دوازده فصل سامان داده است كه به ترتيب عبارتاند از: ولادت، زندگاني آن حضرت در زمان پيامبر، شمهاي از فضايل امام حسن(ع) در دوران كودكي و نوجواني, زندگاني آن حضرت پس از رحلت پيامبر(ص) تا پايان خلافت عثمان, زندگاني آن حضرت در ايام حكومت امام علي(ع), دوران امامت تا صلح معاويه, ماجراي صلح و علل كنارهگيري, پس از ماجراي صلح تا شهادت, فضايل و مكارم اخلاق, سخنان حكمتآميز آن حضرت, شهادت امام حسن و زنان و فرزندان آن حضرت.
رضا، محمد
46- الحسن و الحسين سيدا شباب اهل الجنه`، باتحقيق خليل مامون شيحا، بيروت: دارالكتاب العربي2003 , م، 120 ص، عربي، وزيري(گالينگور).
شرح زندگاني امام حسن و امام حسين(ع) است. بيان اخلاق و فضايل امام حسن(ع)، تربيت او، علاقه پيامبر به وي و ازدواج او و فرزندان وي و نيز رفتار او پس از شهادت پدرش و موضوع صلح او با معاويه و چگونگي آن و موضوع شهادت، از موضوعات بخش نخستين كتاب است. شرح زندگي و شخصيت امام حسين(ع) و بيان برخي از حوادث مهم زندگي و شهادت او، و وقايع پس از آن، موضوع بخش دوم كتاب است. نامههاي كوفيان، فرستادن عقيل به كوفه، حركت بهسوي كوفه، برخي از خطبههاي وي در اين مسير و مبارزه و شهادت او و يارانش و اتهاماتي كه بر او وارد كردند نيز موضوع بخش ديگر اين نوشته است. اتفاقاتي كه پس از شهادت امام حسين(ع) رخ داد، انتقال سرهاي شهدا به كوفه و شام و رفتارهاي فرزندان و خواهر وي و نيز عكس العمل يزيد و توابان و رهبرشان در اين رابطه از ديگر مطالبي است كه مورد توجه نويسنده واقع شدهاند.
رضا، محمد
47- الحسن و الحسين سبطا رسول الله(ص)، بيروت: دار الكتب العلميه، 168 ص، عربي، رقعي(شميز)،
رفيعي، علي(1330- )
48- تاريخ اسلام در دوران امام حسن و امام حسين(ع)، تهيه و تنظيم پژوهشكده تحقيقات اسلامي نمايندگي وليفقيه در سپاه، سپهر انديشه، چاپ اول1383 , / 2000 نسخه، 192 ص، فارسي، وزيري(شميز)، منابع: 189-.192نگاهي به سير تحولات تاريخ اسلام در دورههاي امامت
امام حسن(ع) و امام حسين(ع) است. نگارنده پس از بررسي اجمالي زندگي امام علي(ع) و حضرت زهرا(ع)، به تشريح ويژگيهاي فردي، اخلاقي و ديگر فضايل شخصيتي امام حسن(ع) ميپردازد و درباره موانع و عكسالعملهاي امام حسن(ع) در برابر رخدادهاي اين دوره سخن ميگويد. در ادامه با تحليل تاريخ اسلام در عصر امامت امام حسين(ع)، به تبيين خصوصيات فردي، اخلاقي و سيرتي آن حضرت، با توجه به مبارزه اوبر ضد ظلم و فساد ميپردازد. نويسنده بحث را با ارائه خلاصهاي از زندگاني امامان پس از امام حسين(ع) به پايان ميبرد.
رهبر، محمدتقي؛ صاحبي، مسلم
49- سرچشمههاي نور، تهران: سازمان تبليغات اسلامي، شركت چاپ و نشر بين الملل، چاپ اول1379 , / 5000 نسخه، 355 ص، فارسي، رقعي(شميز)، ارائه مختصري از زندگينامه و حيات سياسي و اجتماعي سه امام نخست شيعيان است كه به گونه مستند و منظم و به سبكي تحقيقي نگاشته شده است. در اين اثر ابتدا زندگي امام علي(ع) از آغاز تا انجام و حوادث مربوط به دوران حيات وي به همراه سيره و اخلاق فردي، سياسي و اجتماعي آن حضرت در دوران زمامداري مورد بررسي قرار گرفته، و در پايان به سيره عبادي و راز و نيازش با خدا و برخي آثار علمي و مواعظ او اشاره شده است. منزلت و مقام امام حسن(ع) و ابعاد روحي و علمي و اخلاقي و نقش آن حضرت در حيات جامعه اسلامي در دوران امامت و قبل از آن، مباحث بخش بعدي كتاب است. بخش سوم اثر، ويژه بررسي منزلت و شخصيت امام حسين(ع) و فضايل وي و بيشتر از همه در باب قيام و شهادت اوست.
زارع، محبوبه(1358- )
50- دريا، طوفان، تلاطم: پنجرهاي به آفاق شخصيت شگفت امام حسن(ع)، قم: بوستان كتاب قم، چاپ اول1381 , / 2000 نسخه، 135 ص، فارسي، رقعي(شميز)، نوشته حاضر شامل گوشههايي از تاريخ زندگي امام حسن مجتبي است كه با نثر ادبي قلمي شده است. نويسنده نخست، به بررسي دوران كودكي و عظمت حسنين(ع)، فضاي آغاز امامت حضرت امام حسن مجتبي(ع)، مظلوميت و شجاعت و غربت او در دوران خلافت پرداخته و از دردهاي نهفته وي از زبان امام حسين سخن گفته است. سپس از زبان حضرت زهرا(س)، كه امام حسن را بر دامان مقدس خود نشانده, تاريخ زندگي او را مرور ميكند. آنگاه از زبان امام حسين(ع)، بي وفايي مردمان دنيا را بيان ميكند. حضرت زينب از ظلم و تزوير معاويه سخن ميگويد و صبر و بردباري امام حسن را تحليل ميكند و امام حسين به همراه خواهر خود به دفاع از حقانيت امام مجتبي برميخيزند و امام حسين در نجوايي عاشقانه با عباس، سپيده عاشورا را نشان ميدهد.
زارع، محبوبه(1358- )
51- دو چشم ناتمام: قاسم و عبدالله(ع) چشمان امام حسن(ع)، قم: بوستان كتاب قم، چاپ اول1382 , / 3000 نسخه، 63 ص، فارسي، رقعي(شميز) اين كتاب كه از مجموعه “قهرمانان كوچك" است، با زباني ساده و براي آشنايي مختصر با زندگي قاسم بن حسن و عبدالله بن حسن(ع) و نقش آن دو در حادثه كربلا در قالب داستان به طبع رسيده است.
زماني، احمد
52- حقايق پنهان: پژوهشي از زندگاني سياسي امام حسن مجتبي(ع)، تهران: بوستان كتاب قم، چاپ دوم1378 , / 2500 نسخه، 512 ص، فارسي، وزيري(گالينگور) اين كتاب پژوهشي است مستند و تحليلي كه به تفصيل در باره زندگاني امام حسن مجتبي - از ولادت تا شهادت - تدوين يافته و شامل پانزده فصل است. اهم موضوعات آن از اين قرار است: طرح رهبري ائمه با استناد به قرآن و روايات، آرمانهاي امام حسن(ع) در سه محور رهبري امت اسلامي، حفاظت مومنان، ايجاد صلاح و سعادت جامعه؛ دوران كودكي و نوجواني؛ اظهار محبت پيامبر(ص) به امام حسن(ع) و مشاركت آن حضرت در مباهله و بيعت رضوان . طرح ويژگيهاي امام حسن(ع)، مكارم اخلاق و امتيازات آن امام در پنج محور خصايص ذاتي، موقعيت سياسي اجتماعي، عصمت، كرامات و دانش؛ تلاش در فتوحات اسلامي و حضور فعال در صحنههاي سياسي دوران 25 ساله خلافت خلفاي ثلاث و توليت صدقات و موقوفات جد و پدر، و اداره امور فدك و فداكاري در صفين و همكاري در امور قضايي پدر؛ بررسي امامت و رهبري؛ موضوع صلح و نقد نظر مورخاني چون طبري و ابن قتيبه در اين مورد؛ مسموميت و شهادت مظلومانه امام حسن(ع)، اوج استبداد امويان؛ جنايات بني اميه و كشتن ياران و اصحاب امام حسن؛ بررسي اتهام ازدواجهاي مكرر و طلاقهاي پي در پي امام و تجزيه و تحليل و نقد آن؛ فرزندان امام حسن(ع)؛ چهل حديث برگزيده از سخنان ايشان؛ كتابشناسي و كتابنامه امام حسن(ع) به زبانهاي عربي و فارسي و تركي و اردو و نيز معرفي چند كتاب خطي در اين باره.
53- زندگاني حضرت امام حسن مجتبي عليه السلام، ترجمه حميد رضا كفاش(1340- )، تهران: عابد، چاپ اول1379 , / 5000 نسخه، 47 ص، فارسي، رقعي(شميز).نويسنده كتاب جمعي از علماي لبنان ميباشد . عنوان اصلي ذكر نشده است. شرح حال اجتماعي امام حسن(ع) است. در اين نوشتار، داستان ازدواج حضرت علي(ع) و فاطمه(س) و در پي آن ولادت حسنين(ع) به صورت مختصر ذكر شده است. در ادامه مقام و منزلت امام حسن(ع) در كتاب و سنت بررسي شده و زوايايي از شخصيت آن حضرت با استناد به روايات تاريخي بيان گرديده است. نقش امام حسن(ع) در حيات اسلام، علل معاهده و ريشههاي آن و دوران بعد از معاهده، از مباحثي است كه در پايان كتاب آمده است.
زينالي، سيد حسين(به كوشش )
54- چهل حديث سيره حسني(ع)، قم: معروف، چاپ اول1378 , / 5000 نسخه، 64 ص، فارسي و عربي، جيبي(شميز)
ساعدي، محمد(1923 م- )
55- الحسنيون في التاريخ، نجف: مطبعه النجف1956 م،212 ص، عربي، وزيري(مقوايي)، منابع: 204-.208
سپهر، محمد تقي بن محمد علي(1216-1297 ق)
56- ناسخ التواريخ، شرح احوالات امام حسن مجتبي(ع)، تهران: كتابچي1374 ,، 1200 نسخه، 410 ص، فارسي، وزيري(گالينگور).
سيدهاشم علي، سيد عبدالله
57- تاملات تاريخيه`: دراسه` موجزه حول قضيه كثره طلاق الامام ابي محمد الحسن المجتبي(ع)، چاپ اول1420 , ق/ 1200 نسخه، 253 ص، عربي، رقعي(شميز)، فهارس: اشعار، اعلام، منابع و مآخذ، اماكن، احاديث، آيات.
كتاب حاضر، كاوشي در نقد و رد موضوع ازدواجها و طلاقهايي است كه به امام حسن مجتبي(ع) نسبت داده شده است. نويسنده با برشمردن عوامل و اسباب تحريف و جعل تاريخ توسط برخي تاريخنويسان، مطالب اين تواريخ را غير قابل اعتماد ميداند. وي سپس تاريخچهاي از بحث طلاق را در ميان اقوام، اديان و كشورهاي مختلف پيش از اسلام ذكر ميكند. آنگاه مسئله كثرت طلاق توسط امام حسن مجتبي(ع) را از چهار منظر اعتقادي، اخلاقي، تاريخي و روايي مورد بررسي قرار ميدهد. وي با توجه به عصمت امام(ع)، مبغوضيت طلاق از ديدگاه اسلام، اخلاق والاي ايشان و نيز موجود بودن اسامي همسر و فرزندان آن حضرت، ناهمخواني موضوع مورد بحث را با عقايد شيعه و مسلمات تاريخي بيان ميدارد. نويسنده همچنين با بررسي سند و محتواي رواياتي كه در برخي منابع آمده است، جعلي و نادرست بودن آنها را اثبات ميكند و آنها را ساخته و پرداخته دشمنان اهلبيت(ع) معرفي مينمايد. وي همچنين با طرح پارهاي ديدگاههاي توجيهگر در اين زمينه، به نقد آنها ميپردازد.
شاعران
58- آينه بردباري: سرودههايي از شاعران گذشته و معاصر در مناقب و مصائب امام حسن مجتبي(ع)، تهيه و تنظيم محمود شاهرخي(1306- )؛ عباس مشفق كاشاني، قم: اسوه، چاپ اول1378 , / 2000 نسخه، 232 ص، فارسي، وزيري(شميز)
مجموعهاي شامل 95 قطعه شعر از اشعار شاعران دوران قديم و جديد است كه در اوصاف، مناقب و مصائب امام حسن مجتبي(ع) سروده شده است. برخي از سرايندگان عبارتاند از: خواجوي كرماني، الهي قمشهاي، عاشق اصفهاني، عبرت ناييني، ملا محسن فيض كاشاني، محتشم كاشاني، واعظ قزويني، هلالي جغتايي.
سه شنبه 26 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[مشاهده در: www.ettelaat.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 5699]
-
گوناگون
پربازدیدترینها