واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: حتي با نزديك شدن زمستان روي توليد نيروگاه هاي برق آبي حساب نكنيد
تهران- خبرگزاري ايسكانيوز: معاون وزير نيرو با تاكيد بر خشكسالي امسال گفت: با خروج نيروگاه هاي برق آبي و كار بيش از حد نيروگاه هاي حرارتي اين نيروگاه ها به تعمير نيازمند بوده و از طرفي حتي با كاهش دما و نزديكي زمستان هم نمي توان روي نيروگاه هاي برق آبي حساب كرد.
به گزارش روز سه شنبه خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران "ايسكانيوز"، عباس علي آبادي معاون جديد وزير نيرو در امور برق و انرژي گفت: هر آسيب و خللي در راستاي خدمت رساني به مردم خسارات جبران ناپذيري را به ملت وارد خواهد كرد.
وي افزود: در صنعت برق هيچ مش و گرايشي جاي ندارد همه بايد براي ملت تلاش كنند.
معاون وزير نيرو افزود: با وجود سرمايه گذاري هاي عظيم در صنعت برق در تمامي سال ها همواره نياز مصرف بيش از ظرفيت توليد بوده است.
وي در اين خصوص گفت: در سال 87 ظرفيت توليد 33 هزار و 884 مگاوات بوده است در حالي كه نياز مصرف تقريبا 37 مگاوات بود.
علي آباد با اشاره به اينكه جمعيت كشور از سال 57 تاكنون تقريبا دو برابر شده است تصريح كرد: در سال 57 مصرف سه هزار و 776 مگاوات بود در حالي كه در سال 87 ظرفيت مصرف به 37 هزار و 548 مگاوات رسيده كه رشدي 9 برابر را نشان مي دهد.
به گفته وي اين در حالي است كه ظرفيت توليد در سال 57 شش هزار و 362 مگاوات بوده و در سال 87، 34 هزار و200 مگاوات.
معاون وزير نيرو افزود: روند توسعه مصرف انرژي روندي شتاب دار است و تفاوت آن را مي توان با مقايسه اي سالم با سالهاي قبل روشن كرد.
وي توسعه را از ديگر عوامل افزايش مصرف برق دانسته و اذعان داشت:به طور طبيعي با تغيير الگوي زندگي و فرهنگ مصارف نيز بالا مي رود.
**وزارت نيرو خواستار اصلاح فوري تعرفه هاست
علي آبادي عامل ديگر را ثبات قيمت برق اعلام كرده و خاطرنشان كرد: عدم اصلاح تعرفه ها طي چند سال گذشته موجب شده است كه مصرف كنندگان به مصرف بيشتر تشويق شده و توليد كنندگان توان پاسخگويي به اين حجم نياز را نداشته باشند.
وي درخصوص انجام پروژه ها افزود: سرعت انجام پروژه ها به دليل نقصان منابع مالي دچار تاخير شده و اين خود از ديگر عوامل كمبود توليد است.
اين مقام مسول افزود: در حال حاضر مجموع ظرفيت نيروگاه هاي نصب شده در حدود 49 هزار مگاوات است كه از اين مقدار هفت هزار و 600 مگاوات آن را نيروگاه هاي برق آبي تشكيل مي دهند.
وي خاطرنشان كرد: در تابستان سال جاري تقاضاي مصرف در پيك بيش از 37 هزار مگاوات بود كه به جهت كاسته شدن دو هزار مگاوات توليد نيروگاه هاي حرارتي و فرسودگي و خروج اضطراري نيروگاه ها و كاهش 10 درصدي مجموع توليد نيروگاه هاي حرارتي و برق آبي ظرفيت توليدي به 32 هزار مگاوات رسيد.
علي آبادي خاطرنشان كرد: با وجود كاهش دماي هوا و فرا رسيدن زمستان مطلقا نمي توان بر روي نيروگاه هاي برق آبي براي توليد برق حساب كرد.
**تنها دو ماه براي تعمير نيروگاه هاي حرارتي فرصت باقي است
علي آبادي در ادامه اولين نشست خبري خود اظهار داشت: به جهت خشكسالي و خروج نيروگاه هاي برق آبي از مدار توليد واحدهاي حرارتي با تمام توان خود به توليد برق پرداخته و براي تعمير نرفتند.
وي افزود: بهترين فرصت براي تعمير به جهت آنكه در پيك زمستاني با مشكل مواجه نشويم پاييز است كه اگر اين كار عملي نشود ريسك نبود برق در زمستان بالا خواهد بود.
معاون وزير نيرو در امور برق و انرژي تاكيد كرد: برنامه ريزي هاي صورت گرفته بر اين اساس است كه تعميرات نيروگاه ها به صورت فشرده انجام شود و در اين زمان نيز نزديك به 29 هزار مگاوات ظرفيت توليدي وجود دارد.
**وجود خاموشي هاي برنامه ريزي شده در پاييز
علي آبادي ادامه داد: به دليل تعميرات نيروگاه هاي حرارتي ناچاريم كمبود برق را در شبكه ها اعمال كنيم.
وي افزود: در وضعيت عادي و با پيش بيني بد بينانه در پاييز امسال هم خاموشي هاي برنامه ريزي شده خواهيم داشت.
اين مقام مسول با اشاره به اينكه در زمستان از نظر توليد نيروگاه ها هيچ مشكلي وجود نخواهد داشت تنها نگراني مسوولين را عدم تامين سوخت كافي براي نيروگاه ها دانست.
وي تاكيد كرد: پيش بيني مي شود براي توليد برق نيروگاه ها به 137 ميليون متر مكعب گاز طبيعي و يا معادل آن گازوئيل و مازوت نياز داشته باشد كه با توجه به سال گذشته مي توان كمبود 18 ميليون متر مكعب گاز و يا معادل آن را احساس كرد.
علي آبادي تصريح كرد: اگر چنانچه نتوانيم به اهداف پيش بيني شده دست پيدا كنيم امكان اختلاف در خدمت رساني و كمبود برق وجود خواهد داشت.
وي اذعان داشت: بر اساس پيش بيني هاي خوشبينانه در تابستان سال آينده نياز مصرف به 40 هزار مگاوات خواهد رسيد كه با توجه به مصرف 36 هزار مگاواتي در سال جاري با چهار هزار مگاوات با كمبود برق روبه رو خواهيم بود.
وي در اين راستا گفت: سعي بر اين است كه تا قبل از پيك تابستان و با تمام امكانات حدود سه هزار مگاوات به ظرفيت شبكه ها افزوده شود.
اين مقام مسول در خصوص اعتبارات مورد نياز گفت: امسال نزديك به 10 هزار ميليارد تومان اعتبار نياز است كه با احتساب هفت هزار ميليارد تومان براي خريد سوخت براي 17 ميليارد تومان خواهد رسيد.
وي خاطرنشان كرد: به مجلس پيشنهاد كرده ايم تا هفت ميليارد يورو از ذخيره ارزي برداشت كنيم تا بعد از سال هاي 87 خاموشي نداشته باشيم.
**با اصلاح تعرفه ها درآمد صنعت دو برابر خواهد شد
علي آبادي در اين خصوص تاكيد كرد: تقريبا 60 درصد مصرف كنندگان طبق الگوي مصرف نيازهاي خود را برآورده مي كند اما در اين بين 20 درصد از مشتركان به صورت غير منطقي به مصرف مي پردازند.
به گفته وي با اعمال تعرفه هاي واقعي ميزان صرفه جويي ها نيز افزايش خواهد يافت.
معاون وزير نيرو در امور برق و انرژي اضافه كرد: در مجلس هفتم تصويب شده بود كه تعرفه ها ثابت بماند اما در حال حاضر براي اصلاح تعرفه ها هم مجلس و هم دولت با هم به توافق رسيدند.
به گفته علي آبادي طرح اصلاح تعرفه ها هماهنگ با طرح تحول اقتصادي و به صورت جداگانه به مجلس ارايه خواهد شد./07 /144/125
اخبار مرتبط
• روند خاموشي ها ادامه دارد
سه شنبه 26 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 116]