واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: در راستاي طرح تحول اقتصادي؛طرح اصلاح تعرفههاي برق امروز به مجلس رفت
تهران- خبرگزاري كار ايران
وزير نيرو امروز در جلسه غير علني طرح جدي وزارت نيرو براي اصلاح تعرفهها را به مجلس ارائه كرد.
به گزارش خبرنگار ايلنا، عباس عليآبادي، معاون وزير نيرو در امور برق و انرژي در اولين نشست خود با خبرنگاران با بيان اين خبر گفت: با توجه به تصويب طرح تثبيت قيمتها در مجلس هفتم كه خسارت زيادي به وزارت نيرو وارد كرد، وزير نيرو امروز طرح جديد خود براي اصلاح تعرفهها را به مجلس ارائه كرد.
وي افزود: بر اساس اين طرح مشتركين برق بر اساس ميزان مصرف طبقهبندي شده و از آنها تعرفه خاص خودشان اخذ خواهد شد.
عليآبادي خاطر نشان كرد: در اين طرح جدي بالاترين جريمه براي مشتركين پر مصرف قطع انشعاب برق خواهد بود.
معاون وزير نيرو ادامه داد: اين طرح در راستاي طرح تحول اقتصادي انجام خواهد شد و ضمن اجراي اين طرح تلاش ميشود يارانهها به طور يكسان در بين مصرف كنندگان توزيع شود.
به گفته عليآبادي چنانچه اين طرح اجرا شود، حدود 2 الي 3 هزار ميليارد تومان به درآمد وزارت نيرو افزوده خواهد شد.
وي ميزان فعلي استفاده برق در بين استانها را نامتعارف خواند و تصريح كرد: در حال حاضر با توجه به قيمت ارزان برق بسياري از استانها حتي 5 برابر استانهاي ديگر برق مصرف ميكنند و حتي برخي از صنايع تنها به علت ارزان بودن برق توجيه اقتصادي پيدا كردهاند و اگر مجلس با اصلاح تعرفهها موافقت كند، بسياري از اين صنايع جمع خواهند شد.
به گفته عليآبادي، در حال حاضر 60 درصد مصرفكنندگان الگوي مصرف را رعايت ميكنند و 20 درصد بر روي مرز مصرف هستند و 20 درصد مابقي مصرف غير منطقي دارند كه اگر اين گروه مصرف خود را به حد مطلوب برسانند، خاموشي نخواهيم داشت.
وي تصريح كرد: به دليل اين كه برخي از مشتركين حتي با علم به كمبود برق از مصرف خود نكاستهاند، به اين جمعبندي رسيديم كه حتي براي واگذاريهاي جديد نيز از شرط به جاي توصيه استفاده كنيم.
براي تأمين تجهيزات نيروگاهها تلاش ميكنم
وي درباره تامين تجهيزات نيروگاهها براي تعميرات با توجه به تحريمهاي ايران گفت: مشكلي در اين خصوص وجود ندارد و من تلاش ميكنم مشكلي در خصوص تامين تجهيزات به وجود نيايد.
عليآبادي با بيان اين كه طرفدار توزيع لامپهاي كممصرف نيستم، خاطر نشان كرد: با وجود اين كه لامپهاي كم مصرف با اعتبار بالايي توزيع شد اما اين اهرمها نميتواند جلوي مصرف بالاي برق را بگيرد.
احداث نيروگاههاي زغال سنگي
معاون وزير نيرو اظهار داشت: با توجه به اين كه در آينده بايد از انرژيهاي جديد استفاده بيشتري كرد، در وزارت نيرو طرح احداث نيروگاههاي زغال سنگي در مناطق كويري در حال پيگيري است و در نظر داريم تا 5 هزار مگاوات برق از اين نيروگاهها را وارد مدار كنيم.
در خواست برداشت 7 ميليارد يورويي از حساب ذخيره
عليآبادي نياز صنعت برق را 10 ميليارد تومان خواند و گفت: با توجه به اين كه تنها 7 هزار ميليارد تومان به سوخت نيروگاهها اختصاص مييابد، اميد اين را داريم تا مجلس براي تامين نياز مالي صنعت برق كمك كند.
وي ادامه داد: يكي از منابع تامينكننده مالي صنعت برق وامهاي بانكي، فروش اوراق مشاركت واخذ مطالبات وزارت نيرو است و با توجه به اين كه تحقق وام و فروش اوراق مشاركت كم است، بنابراين با كمبود جدي منابع مالي مواجه هستيم. در اين جهت در لايحه پيشنهادي كه به مجلس ارائه داديم از آنها خواستيم تا از محل حساب ذخيره ارزي 7 هزار ميليارد يورور براي تامين نياز مالي برق تخصيص دهد.
تداوم خاموشي در پاييز، زمستان و تابستان 88
عليآبادي ادامه داد: با توجه به خشكسالي و خروج نيروگاههاي برق آبي و اطلاعات آماري در پاييز نيز با كمبود برق و تداوم خاموشيها مواجه خواهيم بود و حتي نميتوانيم بر روي تامين نياز از طريق نيروگاههاي حرارتي برنامهريزي كنيم.
وي افزود: در حال حاضر ميزان توليد و مصرف برابر است و كوچكترين اختلال در شبكه و خروج اضطراري واحدها موجب خاموشي خواهد شد.
معاون وزير نيرو تصريح كرد: به خاطر يك سال فعاليت مداوم نيروگاههاي حرارتي طبق برنامهريزي طي سه ماهه پاييز براي پاسخگويي نياز در زمستان و تابستان آينده تعمير اين نيروگاهها را آغاز خواهيم كرد.
وي خاطر نشان كرد: اگر مردم همكاري كنند اميدواريم فشار چنداني به سيستم وارد نشود تا مجبور به خاموشي گسترده و برنامهريزي شده در پاييز نشويم ولي آنچه نشان ميدهد در پاييز نيز خاموش خواهيم داشت، ولي برنامهريزي خاصي همچون برنامه زمانبندي تابستانه نداريم.
عليآبادي خاطر نشان كرد: بنا به پيشبيني وزارت نيرو ميزان مصرف در تابستان 88 به 44 هزار مگاوات ميرسد و در بدبينانهترين پيشبيني اين ميزان به 42 هزار مگاوات خواهد رسيد.
وي افزود: چنانچه مجلس براي تامين مالي به وزارت نيرو كمك كند تا تابستان سال 88 ميتوانيم3 هزار مگاوات جديد وارد مدار توليد كنيم ولي با اين حال 4 هزار مگاوات كمبود داريم كه حتي نميتوان از طريق واردات اين نياز را برطرف كرد.
معاون وزير نيرو تصريح كرد: به اين جهت هدف ما اين است كه با تغيير تعرفه بتوانيم كمي جلوي رشد بيش از حد مصرف را بگيريم.
وي خاطر نشان كرد: اگر بارندگي نداشته باشيم، گرماي هوا هم به شدت امسال باشد با توجه به عدم توليد نيروگاههاي برق آبي در تابستان88 نيز خاموشي خواهيم داشت.
عدم تحقق برنامه توليد برق در سالهاي گذشته
معاون وزير نيرو در امور برق و انرژي با اشاره به برنامه توليد برق طي سالهاي گذشته اظهار داشت: در سال 85 قرار بود 5 هزار مگاوات برق مدار اضافه شود كه اين ميزان تنها 4 هزار مگاوات محقق شد و اين روند در سالهاي گذشته نيز محقق نشده بود و با توجه به رشد مصرف در سالهاي آينده، با مشكل جديتري مواجه خواهيم شد.
وي افزود: در سال 87 به نسبت سال گذشته به دليل خشكسالي 70 درصد كاهش توليد داشتيم كه اين رقم 9.76 درصد كاهش توليد است.
پايان پيام
كد خبر: 446347
سه شنبه 26 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 66]