واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان: جام جم آنلاين: در حالي كه كمتر از يكماه به مسابقات غرب آسيا باقيمانده است تيم ملي فوتبال بانوان كشورمان همچنان تمرينات و اردوهاي آمادهسازي خود را با اين اميد پشتسر ميگذارد كه با طراحي يك لباس جديد، مشكل پوشش تيم ملي بانوان از نظر فيفا حل شود و ايران بدون وجود هيچ مانعي بتواند در اين رقابتها حضور پيدا كند.
پوشش بازيكنان فوتبال بانوان از نظر مسوولان، جديترين مشكل حال حاضر مليپوشان كشورمان است كه بعد از تاكيد فيفا براي اصلاح نوع لباس بانوان فوتباليست ايراني در مسابقات بينالمللي دردسرساز شده است.
اين اما همه مشكلات فوتبال بانوان ما نيست، بلكه كمبودهاي آشكار ديگري نيز در مقايسه با فوتبال مردان هست كه باعث شده تيم ملي فوتبال بانوان حتي در صورت رفع مشكل پوشش نيز براي رقابت با حريفان آسيايي شرايط برابري نداشته باشد. در اين گزارش به اين كمبودها و مسائل روز فوتبال بانوان ميپردازيم.
حل مشكل پوشش با طراحي لباس جديد
به دليل كم بودن فاصله زماني باقيمانده تا مسابقات غرب آسيا، مسوولان فدراسيون فوتبال درصددند هرچه زودتر مشكل پوشش مليپوشان را حل كنند.
فريده شجاعي، نايب رئيس فدراسيون فوتبال در امور بانوان در گفتوگو با «جامجم» اين مساله را جديترين دغدغه مسوولان ميداند و ابراز اميدواري ميكند كه با طراحي لباس جديد، اين مانع از سر راه تيم ملي برداشته شود.
وي ميگويد: در ديدار با سپ بلاتر سعي كردم ايشان را توجيه كنم. در اين زمينه شعار فيفا كه «فوتبال براي همه» است را يادآوري كردم، حتي به دادگاه فيفا شكايت كرديم و بعد از طي اين مراحل قرار شد لباس جديدي طراحي كنيم تا مورد ارزيابي قرار بگيرد. در حال حاضر مراحل آخر طراحي طي ميشود و اميدواريم با تصويب اين طرح مشكل برطرف شود.
مهدي تاج، نايب رئيس فدراسيون فوتبال نيز در اينباره ميگويد: ما با فرستادن نامهاي به فيفا تاكيد كرديم كه باوجود شعار «فوتبال براي همه» نميتوانيد دور مسلمانان جهان را خط بكشيد، ضمن اين كه همگاني كردن فوتبال، شعار بلاتر در زمان انتخابات بود. پس آنها مجبور هستند با اين قضيه كنار بيايند. ما هم قرار شد طرح لباسها را اصلاح كنيم، اما اعتقادات ما جدي است و روي حرفمان براي بازي مليپوشان با حجاب ميايستيم.
كمبود بودجه و نبود اسپانسر
اما كمبود بودجه و نبود اسپانسر يكي ديگر از مشكلات جدي فوتبال بانوان است. فريده شجاعي اين موضوع را تاييد ميكند و درباره آن به «جامجم» ميگويد: اين حقيقت وجود دارد كه بودجه فوتبال بانوان به هيچ عنوان براي پيشرفت كافي نيست. اين را مسوولان فدراسيون هم ميدانند. حتي من در جلسات اخير با رئيس فدراسيون و رئيس سازمان ليگ پيشنهاد كردم 2 تا 3 درصد بودجه اختصاص يافته به ليگ برتر آقايان به بانوان اختصاص پيدا كند تا به اين ترتيب اوضاع بهتر شود.
نكته: با اينكه حل مشكل پوشش تيم ملي فوتبال بانوان براي حضور در رقابتهاي بينالمللي جديترين دغدغه مسوولان است، اما اين تيم براي رسيدن به پيشرفت، موانع و مشكلات ديگري هم دارد
عزيزالله احمدي نيز اين كمبود را در بخش بانوان تاييد ميكند و ميافزايد: برنامهريزي بلندمدت در اين زمينه لازم است. قطعا با برنامهريزي بهتر و خصوصيسازي باشگاهها ميتوان به آنها فشار آورد كه قسمتي از درآمد باشگاهها را به فوتبال بانوان اختصاص دهند و علاوه بر آن چند درصد از درآمد مصوب شده از سوي سازمانها براي ورزش به حوزه بانوان تعلق بگيرد.
نيلوفر اردلان، كاپيتان تيم ملي فوتبال بانوان نيز به «جامجم» ميگويد: تيمداري يك مجموعه از فوتبال بانوان در ليگ با هزينههاي جانبي و اردوهاي تداركاتي بيشتر از 200 ميليون نميشود كه در مقايسه با فوتبال آقايان هيچ است، اما ما همين را هم نداريم. در فوتبال بانوان نبود اسپانسر و حمايتهاي مالي، معضلي جدي است كه باعث شده بازيكنان نهتنها پول حرفهاي نميگيرند بلكه حمايت حرفهاي هم نميشوند.
كمبود ديدارهاي تداركاتي و اردوهاي برونمرزي
كمبود ديدارهاي تداركاتي و اردوهاي برونمرزي از جمله مشكلاتي است كه مربي تيم ملي فوتبال بانوان به آن اشاره ميكند. ايراندوست ميگويد: به دليل مسائل مختلف، امكان برگزاري ديدارهاي تداركاتي كمتر پيش ميآيد، ضمن اين كه اردوهاي آمادهسازي در خارج از كشور هزينهبر است. اگر برنامه بلندمدت براي اردوهاي آمادگي وجود داشته باشد ميتوان بازيكنان را سر فرصت تمرين داد و انتخاب كرد، اما ما معمولا با عجله نفرات را انتخاب ميكنيم و تيم را ميبنديم چون از نظر اردوي آمادگي در مضيقه هستيم.
تلفيق بازيكنان فوتبال و فوتسال
خيلي از كارشناسان فوتبال بر اين باورند كه بهكارگيري بازيكنان فوتسال در فوتبال كار درستي نيست، اما در فوتبال و فوتسال بانوان كشورمان اين اتفاق ميافتد و بازيكنان به تناوب و برحسب نياز، تيمهاي ملي فوتبال يا فوتسال را همراهي ميكنند. نايبرئيس فدراسيون فوتبال در امور بانوان در اين مورد توضيح ميدهد: براي كشورهايي مثل ايران كه فوتبال را در بخش بانوان تازه آغاز كردند استفاده از بازيكنان كليدي به صورت مشترك در دو تيم مرسوم است و اتفاقا به هر دو تيم فوتبال و فوتسال كمك ميكند، چون به هر حال زمان لازم است تا علاقهمندان و استعدادهاي دو رشته شناسايي شوند، حتي در تيمهايي مثل اردن 5 بازيكن فيكس در فوتبال براي تيم ملي فوتسال هم به ميدان ميروند. ما در حال حاضر در ليگ اين قانون را داريم كه 3 بازيكن در سطح باشگاهها ميتوانند در فوتبال و فوتسال جابهجا شوند، اما سعي داريم از سال آينده فوتبال و فوتسال را تفكيك كنيم.
ايراندوست جداسازي اين دو رشته را ضروري و عاملي براي پيشرفت بازيكنان ميداند و ميافزايد: اين اتفاق بايد روزي رخ دهد و هر چه زودتر بهتر است، چون با اين شيوه بازيكناني كه در هر دو تيم بازي ميكنند با افت بدني مواجه ميشوند و نميتوانند هميشه در اوج آمادگي بمانند.
نبود تماشاگر براي بازي فوتبال
حضور بانوان طرفدار فوتبال براي تماشاي فوتبال بانوان بدون شك ميتواند به جذب علاقهمندان به اين رشته كمك كند، تجربهاي كه در فوتسال وجود داشته، اما به عقيده مهدي تاج، نايب رئيس فدراسيون فوتبال ورزشگاههاي ما براي فوتبال هنوز آمادگي ورود بانوان براي ديدن ورزش بانوان را ندارند و البته اميدوار است در آيندهاي نزديك اين شرايط مهيا شود؛ چيزي كه به عقيده بانوان فوتباليست خلأيي جدي هنگام برگزاري مسابقات است كه شور و هيجان و انگيزه را كم ميكند.
سارا احمديان / جامجم
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 215]