واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان: رئيس پژوهشكده سلامت خانواده گفت: براي اينكه خانواده سالمي داشته باشيم بايد بيماريهاي رايج در خانواده به حداقل برسد و احترام متقابل بين اعضاي خانواده ايجاد شود.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از فارس، حسين ملك افضلي امروز در هفتمين كنگره سلامت خانواده كه در سالن همايشهاي دانشگاه علوم پزشكي تهران برگزار شد، افزود: خانواده سالم بايد بروز بيماريهاي رايج را در خانواده به حداقل برساند و بين اعضاي خانواده احترام متقابلي وجود داشته باشد.
وي گفت: 4 اصل سلامت جسمي، سلامت رواني، سلامت اجتماعي، سلامت معنوي بايد در خانواده سالم وجود داشته باشد.
رئيس پژوهشكده سلامت خانواده در دانشگاه علوم پزشكي تهران افزود: نقش سلامت جنسي در ارتقاء سلامت خانواده، تكامل سالهاي اوليه كودك، فاصلهگذاري فرزندان و سلامت خانواده، مسائل بهداشتي يائسگي، سلامت سالمندان، ترويج تغذيه با شير مادر و بهداشت روان در دوران بلوغ از مباحثي است كه در اين كنگره به بحث گذاشته ميشود.
ملكافضلي گفت: توجه به مسائل بلوغ و نوجواني از موضوعاتي است كه در سلامت خانواده بسيار تأثيرگذار است و مراقبتهاي دوران بارداري، تنظيم خانواده، واكسيناسيون، مشاورههاي رواني نيز از خدماتي است كه بايد در دسترس خانوادهها قرار گيرد.
وي افزود: در صورتي كه تعهدات سياسي و آموزشهاي مورد نياز خانوادهها ارائه شود ميتوان انتظار داشت كه وضعيت سلامت خانوادهها رو به بهبود است.
وي گفت: در حال حاضر مشكلات و سختيهاي زيادي از جمله مسكن، ازدواج، تشكيل خانواده، مسائل اقتصادي وجود دارد كه با راهكارهاي مناسب ميتوان آنها را از بين برد.
ملكافضلي گفت: فاصلهگذاري بين فرزندان و تعداد فرزندان و بارداريهاي ناخواسته نيز نقش مستقيمي را در سلامت خانواده دارد و خانواده سالم بايد ويژگيهاي خاص خود را داشته باشد.
رئيس پژوهشكده سلامت خانواده در دانشگاه علوم پزشكي تهران گفت: سلامت جنسي نيز در سلامت خانواده از اهميت بسياري برخوردار است.
وي گفت: بهداشت باروري نيز يكي ديگر از مسائلي است كه ميتواند در سلامت خانواده نقش عمدهاي را ايفا كند. خانواده از ازدواج يك زن و مرد به صورت شرعي ايجاد ميشود كه بايد از اين ازدواج فرزنداني سالم به وجود آيد.
وي ادامه داد: سلامت باروري در خانوادهها نياز به پيش نياز است و دختران قبل از ازدواج بايد مهارتهاي لازم را كسب كنند و دانش خود را در زمينه باروري افزايش دهند.
رئيس پژوهشكده سلامت خانواده در دانشگاه علوم پزشكي تهران اضافه كرد: بهداشت باروري از همان دوراني كه نوزاد متولد ميشود به سن كودكي، نوجواني و جواني ميرسد و از اهميت زيادي برخوردار است به دليل اينكه يك كودك در خانواده رشد ميكند و خانواده بايد كودك خود را آموزش دهد.
ملك افضلي گفت: بحث تعداد بچه وجود ندارد.تنها مسئلهاي كه ميتوان بيان كرد اين است كه تعداد فرزندان اهميت ندارد بلكه سلامت آنها در خانواده از اهميت زيادي برخوردار است. اگر زني در سن نامناسب فرزنددار شود ميتواند خطراتي براي او ايجاد شود و همچنين فاصلهگذاري بين تولد فرزندان ميتواند در سلامت خانواده جايگاه مناسبي داشته باشد.
ملكافضلي گفت: تنظيم خانواده نيز بايد در خانوادهها رعايت شود و با اطلاعرساني صحيح ميتوان از بروز بسياري از مشكلات و سختيها پيشگيري كرد.
رئيس پژوهشكده سلامت خانواده در دانشگاه علوم پزشكي تهران گفت: سالانه حدود 527 هزار زن ميميرند كه اين رقم، رقم تأملبرانگيزي است كه مرگ يك مادر نيز بسيار اهميت دارد.
وي افزود: خانواده يعني ازدواج شرعي يك زن و مرد و ثبت رسمي آن و بايد براي سلامت جامعه جوانان را به ازدواج تشويق كنيم. تشكيل خانواده در سن مناسب با شرايط آسان ميتواند براي ارتقاي سلامت جامعه تأثيرگذار باشد. سلامت خانواده ابعاد جسمي، رواني، اجتماعي و معنوي دارد و در خانواده بايد رضايت، اشتياق وجود داشته باشد و افراد حقوق يكديگر را رعايت كنند و گذشت و فداكاري وجود داشته باشد.
رئيس پژوهشكده سلامت خانواده در دانشگاه علوم پزشكي تهران اظهار داشت: اين مسئله در خانواده از اهميت اساسي برخوردار است كه ميتوان به تنظيم خانواده و فاصلهگذاري بين مواليد، رشد و تكامل كودك و همچنين تعامل بين خانوادهها اشاره كرد. اگر يك كودك در خانواده به طور صحيح بزرگ شود و آموزشهاي كافي را ببيند هرگز خشونت و تجاوز نخواهد كرد و حق ديگران را ضايع نميكند.
ملكافضلي گفت: بين جنس زن و مرد نبايد تبعيضي وجود داشته باشد. هم جنس مرد و هم جنس زن از اهميت زيادي در جامعه ما برخوردار است و سلامت آنها ميتواند سلامت جامعه را در بر داشته باشد.
منبع: سلامت نیوز
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 127]