واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان: جام جم آنلاين: محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی روز جمعه 16 سپتامبر اعلام کرد هفته آینده از سازمان ملل خواهد خواست تشکیل کشور مستقل فلسطین را به رسمیت بشناسند.
به گزارش آسوشيتدپرس، محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی در یک نطق تلویزیونی اعلام کرده است که هفته آینده از سازمان ملل خواهد خواست که عضویت کامل فلسطین در این سازمان را به عنوان یک کشور مستقل بررسی کند.
محمودعباس در این نطق تلویزیونی گفته است که از شورای امنیت سازمان ملل خواهد خواست که کشور فلسطین را در حدود مرزهای سال 1967 میلادی با مرکزیت بیت المقدس شرقی به عنوان یک عضو کامل به رسمیت بشناسند.
آمریکا به عنوان یکی از اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل اعلام کرده است که درخواست فلسطینی ها برای عضویت کامل در این سازمان را وتو خواهد کرد، زیرا به عقیده آنها تشکیل کشور فلسطین تنها از طریق مذاکره فلسطینی ها با اسرائیل ممکن خواهد بود.
مقام های آمریکایی در تلاشند تا مسئولان تشکیلات خودگردان فلسطینی را متقاعد کنند که از طرح درخواست عضویت کامل در سازمان ملل منصرف شوند.
اسرائیل هم پیشاپیش نسبت به پیامدهای ناخوشایند چنین موضوعی هشدار داده است.
محمود عباس در این نطق تلویزیونی در رام الله، جزییات برنامه خود را برای درخواست هفته آینده در سازمان ملل مطرح کرد.
او همچنین گفت با یک شاخه زیتون به سازمان ملل خواهد رفت تا مذاکرات صلح با اسرائیل بار دیگر آغاز شود.
در طرح درخواست برای به رسمیت شناختن فلسطین به عنوان یک کشور، کرانه باختری، نوار غزه و بیت المقدس شرقی که از سال ۱۹۶۷ تا به حال در اشغال اسراییل بوده اند، بخش هایی از کشور فلسطین خواهند شد.
وتو كردن طرح درخواست تشکیل کشور فلسطین در شورای امنیت توسط آمریکا، می تواند افکار عمومی مردم در کشورهای عربی را در شرایط نه چندان آرام خاورمیانه جریحه دار کند.
در حال حاضر گفتگوهای فشرده ای در مورد درخواست هفته آینده فلسطیني ها در سازمان ملل و همچنین احیای گفتگوهای صلح خاورمیانه در جریان است.
دنیس راس و دیوید هیل، دیپلماتهای آمریکایی، کاترین اشتون، رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا و تونی بلر، رئیس گروه چهارجانبه صلح خاورمیانه در حال حاضر در منطقه خاورمیانه حضور دارند.
زمان به رسميت شناختن فلسطين فرا رسيده است
بان کی مون، دبير کل سازمان ملل متحد گفت: پايان دادن به اختلاف اسرائيل و فلسطيني ها و يافتن راه حلی به منظور تشكيل كشور مستقل فلسطين تاکنون به انجام نرسيده، ولی زمان اين كار فرا رسيده است. به اين دليل اولويت مشترک ما بايد ايجاد شرايط برای از سر گيری گفتگوها جهت حل مسائل موجود باشد. در منشور سازمان ملل متحد به روشنی آمده است که به رسميت شناختن يک کشور و عضويت در سازمان ملل متحد از اختيارات اعضاي سازمان است.
دبير کل سازمان ملل اين سخنان را در آستانه شصت و ششمين مجمع عمومی سازمان ملل که هفته آينده برگزار می شود، ادا کرد. در حالی که انتظار می رود فلسطيني ها هفته آينده درخواست عضويت کامل در سازمان ملل متحد را به سازمان ارائه دهند، شيوه طرح اين درخواست در چند روز آينده اعلام می شود.
رياض منصور می گويد: تصميم نهايی در مورد شيوه ای که ما دنبال خواهيم کرد در چند روز آينده اتخاذ می شود. يا از طريق شورای امنيت خواهد بود برای عضويت کامل، يا از طريق مجمع عمومی. ما همچنان به سمت عضويت در سازمان ملل که سرانجام ما را به شورای امنيت می برد، حرکت می کنيم.
در حالی که فلسطيني ها تلاش می کنند به سازمان ملل متحد بپيوندند و به عنوان يکی از اعضای سازمان رسما مورد شناسايی قرار گيرند، اسرائيل و ايالات متحده می گويند ايجاد يک کشور مستقل فلسطينی تنها از طريق مذاکره مستقيم ممکن است.
رياض منصور می گويد: ما می دانيم يک کشور قدرتمند نمی خواهد که ما از طريق شورای امنيت رسميت پيدا کنيم زيرا حق وتو دارد ولی ما اميدواريم خواست فلسطيني ها و حق قانونی آنان به پيوستن به جامعه ملل باعث شود ما بتوانيم به عضويت سازمان ملل در آييم.
گزارش ها حاکی از آن است که محمود عباس، رهبر تشکيلات خودگردان فلسطينی روز ۲۳ سپتامبر درخواست عضويت به سازمان ملل متحد را تسليم سازمان، خواهد کرد.
در خبری ديگر يک ديپلمات عرب گفته است کشورهای عرب از ارائه پيش نويس قطعنامه محکوميت اسرائيل در زمينه فعاليت های هسته ای، منصرف شدند.
قرار بود پيش نويس اين قطعنامه در کنفراس عمومی ساليانه آژانس بين المللی انرژی اتمی سازمان ملل متحد به بحث گذارده شود. کنفرانس ساليانه اعضای آژانس هفته آينده در وين، پايتخت اتريش، برگزار می شود.
براساس اين پيش نويس از اسرائيل خواسته می شد به پيمان منع گسترش سلاح های هسته ای بپيوندد.
پيشنهاد مشابهی نيز در سال ٢۰۰۹ به نشست عمومی اعضای آژانس بين المللی اتمی سازمان ملل متحد ارائه شده بود که با اکثريت ناچيزی به تصويب رسيد و سروصدای زيادی به پا کرد.
هشدارچين به آمریکا در مورد وتوی درخواست فلسطینیها
روزنامه دولتی چاینا دیلی روز جمعه 16 سپتامبر هشدار داد که اگر ایالات متحده درخواست عضویت فلسطین در سازمان ملل را وتو کند تنشها در خاورمیانه اوج خواهد گرفت.
پیش از این اعلام شده بود که محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی، قصد دارد روز 23 سپتامبر در مجمع عمومی سازمان ملل متحد درخواست پذیرش عضویت کشور مستقل فلسطین را رسما به بان كیمون، دبیرکل سازمان ملل، ارائه دهد.
ایالات متحده هشدار داده است که در صورت طرح این خواسته در سازمان ملل آن را وتو خواهد کرد.
اما روسیه و چین که هر دو نیز از اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد و از حق وتوبرخوردارهستند ،حمایت خود از این درخواست فلسطین را اعلام كرده اند.
روزنامه چاينا ديلي كه مواضع رسمي دولت چين را منعكس مي كند روز جمعه در این باره نوشت: اگر ایالات متحده بخواهد با افکار عمومی جهان دربیفتد و هفته آینده درخواست فلسطین در سازمان ملل را وتو کند، این كار نه تنها به انزوای بیشتر اسرائیل خواهد انجامید بلکه به تنشها در منطقه نیز بیش از پیش افزوده خواهد شد.
این روزنامه افزود: اکثریت جامعه بینالملل داشتن یک کشور مستقل را حق مسلم فلسطینیان میداند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 104]