واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان:
● بیماری های قلبی؛ زنان بیشتر در خطرند؟
تنگی نفس و احساس درد در قفسه سینه علائم معمول و رایج بیماری های قلبی عروقی هستند. در خانم ها، این علائم با اختلالات عصبی و گاهی سوزش سر دل همراه است. البته وجود این علائم در یک فرد به تنهایی، همیشه هم نشانه بیماری های قلبی نیست. طبق گفته های بسیاری از متخصصان قلب و عروق خانم هایی که زیر ۵۵ سال دارند غالبا به حمله های قلبی دچار می شوند و به طور کلی تشخیص این بیماری ها در زنان به مراتب سخت تر و پیچیده تر از آقایان است ، به همین دلیل در رابطه با زنان بیشتر با تشخیص های نادرست مواجه هستیم. طبق تحقیقات یکی از دلایل این تشخیص های نادرست مطالعات بسیار محدودی است که تاکنون در رابطه با زنان و بیماری های آنها انجام شده.
● چرا تشخیص این بیماری در زنان دشوار است ؟
مراقبت های بهداشتی در زنان، معمولا روی تست هایی از قبیل تست غربال گری سینه و تخمدان و بررسی سایر سرطان ها متمرکز شده درحالی که مطالعات مختلف نشان می دهند، یکی از شایع ترین دلایل مرگ در زنان بروز بیماری های قلبی و تشخیص های نادرست مرتبط با آن هاست. تشخیص نادرست این بیماری می تواند آن را از بعضی سرطان ها نیز خطرناک تر جلوه بدهد. بیشتر حملات قلبی به دنبال سخت شدن و در نهایت گرفتگی رگ های قلبی به وجود می آیند . گرفتگی و سخت شدن عروق خونی جلوی جریان منظم خون را گرفته و موجب حملات قلبی در فرد می شوند.
علائم بیماری قلبی در زنان بسیار متفاوت تر از مردان است، به ویژه که اگر آن ها از بیماری های عروقی و گرفتگی رگ ها نیز رنج ببرند. در زنانی که این مشکلات را دارند، پلاکت های خون معمولا در یک مویرگ کوچک از قلب تجمع می شوند و این مشکلی است که گاهی با آنژیو گرافی هم قابل رویت و پیگیری نخواهد بود.
● چگونه از تشخیص نادرست این بیماری جلوگیری کنیم؟
زنانی که علائمی از قبیل احساس فشار یا سوزش در قفسه سینه، تنگی نفس، ضربان قلب نامنظم، تعریق زیاد ، خستگی افراطی و حالت تهوع دارند از پزشک خود درخواست تست استرس هسته ای یا اکو کاردیوگرافی کنند تا بیماری به درستی تشخیص داده شود.
● این ها فاکتور های خطر هستند
▪ داشتن سابقه بیماری قلبی در خانواده
▪ داشتن فشار خون بالا
▪ بالا بودن چربی خون
▪ سیگار کشیدن
▪ وزن بالا و استفاده از غذاهای نامناسب و ورزش نکردن به طور منظم
اگر مبتلا به دیابت هستید، میزان انسولین تجویز شده توسط پزشک را با دقت تزریق کرده و تا حد امکان سعی کنید بین رژیم غذایی خود و ورزش های روزانه یک تعادل نسبی برقرار کنید.
● اسم این بیماری چیست؟بیماری نامرئی
این بیماری با نشانه هایی چون درد های شدید مفصلی، خستگی زودرس و افراطی، احساس ضعف، مشکل در یاد آوری کوتاه مدت، سر درد، افزایش حساسیت به نور، بو، صدا و گرفتگی عضلات همراه است.
با وجود این که علت این بیماری هنوز نامشخص است اما نظریه های مختلفی در رابطه با مبتلایان به این بیماری مطرح شده است. بنا بر نظری هایی که بیشترین طرفدار را دارد، استرس عامل مهم بروز این بیماری است. با برجسته شدن استرس در زندگی روزانه افراد، این بیماری کم کم بروز پیدا کرده و فرد را درگیر می کند. استرس معمولا منجر به اختلال در الگو های خواب و کاهش آرامش می شود. وقتی شما خواب کافی نداشته باشید، بدن تان مواد شیمیایی لازم برای کنترل و تنظیم درد را با نظم کمتری تولید می کند و در نتیجه، کمبود این مواد تنظیم کننده درد در نهایت منجر به بروز این بیماری می شوند. وقتی شما بیمار هستید ممکن است در مورد سلامت خود نگران و مضطرب باشید یا حتی در مواقعی دست از فعالیت های روزانه بردارید. تمامی این عوامل می توانند باعث بدتر شدن نشانه های این بیماری شوند.
● چرا تشخیص این بیماری سخت است؟
علائم این بیماری از هر فرد به فرد دیگر آن قدر متفاوت است که حتی آزمایش های متعدد خون نیز گاهی تشخیص درستی از این بیماری به ما نمی دهند.
هنوز درمان قطعی و جهانی برای این بیماری وجود ندارد اما داروهایی که باعث کاهش درد و افزایش آرامش در خواب می شوند می توانند در بهبود علائم موثر باشند. خواب راحت و ورزش های ملایم از شدت درد و خستگی افراد کم می کند و باعث بهبود بیماری می شود. گرم کردن محل های دردناک، فیزیوتراپی و ماساژ نیز راهکار مناسبی برای تسکین درد خواهد بود.
● چگونه از تشخیص نادرست جلوگیری کنیم ؟
▪ همواره با پزشک خود در تماس باشید و در مورد علائم بیماری با او صحبت کنید. دقت داشته باشید، بیماری های دیگری نیز وجود دارند که علائمی مشابه علائم این بیماری دارند.
اما اگر حس می کنید، به این بیماری دچار شده اید ، می توانید پرسش های زیر را از پزشک معالج خود بپرسید و به دنبال یافتن پاسخ های مناسب باشید:
▪ در رابطه با ابعاد مختلف بیماری و راهکار های کاهش علائم موجود در بدن بپرسید
▪ نحوه درمان و تکنیک های ضد استرس برای کاهش علائم
▪ چگونگی توضیح این بیماری برای سایرین توسط فرد مبتلا
▪ ضرورت یا ضرورت نداشتن مراجعه به یک مشاور روان شناسی
نکته : مقابل آینه بایستید و یک لیوان آب بنوشید، اگر توده متورمی روی غده تیروئید خود مشاهده کردید ، برای تشخیص های درست و قطعی به پزشک متخصص مراجعه کنید
● کم کاری یا پر کاری؛چاقی یا لاغری بی دلیل
▪ تیروئید هم یکی دیگر از برجسته ترین بیماری های است که غالبا با تشخیص نادرست مواجه می شود.
▪ از هر ۸ زن، یک نفر به این بیماری دچار می شود که معمولا هم با تشخیص نادرست وخامت بیماری روز به روز افزایش پیدا می کند.
▪ غده تیروئید با ترشح هورمون، میزان انرژی به سلول های بدن را تعیین می کند.
▪ کم کاری تیروئید زمانی رخ می دهد که این غده از حد طبیعی کمتر فعالیت کرده و نتواند هورمون کافی تولید کند.
● علائم کم کاری تیروئید
▪ افزایش وزن
▪ متورم شدن صورت و پف کردن آن
▪ خستگی و افسردگی
▪ خشک شدن پوست
▪ شکننده شدن ناخن ها
▪ کم پشت شدن مو
▪ بزرگ شدن غده تیروئید
▪ افزایش حساسیت به سرما
▪ گرفتگی و درد عضلانی
▪ افزایش تعداد و میزان سیکل قاعدگی
پرکاری تیروئید نیز زمانی رخ می دهد که غده تیروئید هورمون زیادی تولید کند و سرعت تولید هورمون های ترشحی افزایش یابد. شایع ترین علت پرکاری تیروئید یک بیماری خود ایمنی به نام بیماری گریوز است که در آن علیه تیروئید پادتن ساخته می شود و سرعت تولید هورمون افزایش پیدا می کند.
● علائم پرکاری تیروئید
▪ کاهش وزن
▪ افزایش تعریق و حساسیت به گرما
▪ اضطراب
▪ عصبی شدن
▪ نازک و شکننده شدن موها
▪ تپش قلب
▪ بی خوابی
▪ افزایش حرکات روده
▪ ضعف عضلانی به خصوص در بالای بازو و ران ها
● چرا تشخیص این بیماری سخت است؟
علائم این بیماری معمولا نامشخص است و به تدریج و آرام آرام بروز پیدا می کنند بنابراین تشخیص به موقع این بیماری کار بسیار دشواری است.
تشخیص دیر هنگام این بیماری باعث بالا رفتن چربی خون، بروز بیماری های قلبی، افزایش فشار خون و افسردگی می شود. در بیشتر مواقع با یک آزمایش خون کلی و دقیق می توان به یک تشخیص صحیح دست پیدا کرد و راه های درمانی متناسب با بیماری را در پیش گرفت.
پزشکان برای درمان کم کاری تیروئید از جایگزینی هورمونی استفاده می کنند، برای درمان پرکاری نیز معمولا داروهایی تجویز می شوند که جلوی ترشح بیش از اندازه هورمون ها را می گیرند یا با مواد رادیو اکتیو ترشح هورمون ها را متوقف می کنند یا در موارد خاص با عمل جراحی غده تیروئید را از بدن خارج می کنند.
● چگونه از تشخیص نادرست جلوگیری کنیم؟
▪ از عوامل خطرناکی که موجب بروز بیماری می شوند آگاهی یابید ، سابقه وجود این بیماری در خانواده نیز می تواند یکی از دلایل بروز این بیماری باشد.
▪ از بزرگی غده تیروئید خود مطلع شوید. مقابل آینه بایستید و یک لیوان آب بنوشید، اگر توده متورمی روی غده تیروئید خود مشاهده کردید ، برای تشخیص های درست و قطعی به پزشک متخصص مراجعه کنید.
▪ به علائمی که در بدن تان آشکار می شود توجه کنید.
▪ نسبت به تغییراتی که در سلامتی شما پدید می آیند حساس باشید و به دنبال علت این تغییرات بروید.
منبع:ایران ویج
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 398]