واضح آرشیو وب فارسی:فارس: نشست گروههاي سياسي لبناني از آغاز تا امروز
خبرگزاري فارس: نشست گفتوگوهاي ملي لبنان كه بين گروههاي سياسي اين كشور با هدف دستيابي به آشتي ملي در بيروت آغاز مي شود، پس از آن برگزاري ميشود كه در گذشته نيز چندين نشست اصلي بين گروههاي سياسي لبنان انجام شده كه مهمترين آن "كنفرانس طائف" است كه به سال 1989 در عربستان سعودي باز ميگردد كه به جنگ داخلي در اين كشور پايان داد.
به گزارش فارس، نشست گروههاي سياسي لبنان از آغاز تاكنون به شرح زير است.
*ژنو: برگزاري كنفرانس ژنو در نوامبر سال 1983. اين كنفرانس تحت نظارت سوريه و عربستان سعودي و با مشاركت "امين جميل" رئيس جمهور وقت و نمايندگان تشكلهاي سياسي و نظامي اصلي از جمله "وليد جنبلاط" رئيس حزب دروزيهاي لبنان و "نبيهبري" رئيس پارلمان كنوني لبنان و رئيس جريان امل برگزار شد.
شركت كنندگان در اين نشست بر هويت عربي لبنان تاكيد كردند و خواستار لغو توافقنامهاي شدند كه در 17ماه مي 1983بين لبنان و اسرائيل و تحت نظارت آمريكا منعقد شده بود.
* لوزان سوئيس: اين نشست در ماه مارس سال 1984، دومين نشست گفتوگوهاي ملي لبنان بود كه بعد از كنفرانس ژنو برگزار شد. طرفهايي كه در كنفرانس ژنو شركت كرده بودند در اين نشست نيز حضور داشتند.
در اين نشست گروههاي سياسي لبنان به توافقي در چارچوب اولويت بخشيدن به آتشبس، بازگشت ارتش لبنان به پادگانها و تشكيل هيئت بازنگري قانون اساسي دست يافتند.
*نشست طائف در اكتبر سال 1989 برگزار شد. اين نشست كه در آن 62نماينده لبنان حضور داشتند در عربستان سعودي و تحت نظارت يك كميته سه جانبه عربي متشكل از عربستان، الجزاير و مغرب، برگزار شد و طي آن گروههاي سياسي به " منشور وفاق ملي " دست يافتند كه به 15سال جنگي داخلي در اين كشور پايان داد.
توافقنامه طائف بر توزيع قدرت سياسي به نفع مسلمانان تاكيد كرد و خط مشي روابط بين لبنان و سوريه را تعيين كرد.
در متن اين توافقنامه بر استقرار دوباره نيروهاي سوريه مستقر در لبنان از سال 1976 با استعداد 35هزار نيرو در شرق لبنان طي يك ماموريت دو ساله بعد از تصميم اصلاحات در قانون اساسي، تاكيد شد.
*نشست بيروت در 29ماه مارس 2006. گفتوگوهاي ملي در بيروت بين سران سياسي مختلف لبنان با هدف تلاش براي حل و فصل بحران سياسي موجود در اين كشور و تحكيم حاكميت لبنان بعد از ترور "رفيق حريري" نخست وزير پيشين لبنان در فوريه 2005 و خروج نيروهاي سوريه از اين كشور صورت گرفت.
اين نشست از سوي نبيهبري رئيس مجلس لبنان برگزار شد و طي آن 14 تن از شخصيتهاي سياسي اين كشور شركت كردند و اين اولين نشست گروههاي داخلي بعد از جنگ داخلي بدون حضور طرفهاي خارجي بود. اين گفتوگوها با آغاز تهاجم رژيم صهيونيستي به لبنان در 12ژوئيه متوقف شد.
*شهر" لاسيل سان كلو" فرانسه در 15 ماه ژوئيه سال 2007 ميزبان نمايندگان گروهها و جناحهاي سياسي لبنان بود. اين نشست كه به ابتكار فرانسه برگزار شد و طي آن نمايندگان طرفهاي لبناني نيز در آن حضور داشتند، بدون نتيجه پايان يافت. در اين نشست بيش از 30 نماينده از جمله وزرا و نمايندگان طرفهاي لبناني و نيز نمايندگان جامعه مدني حضور داشتند.
*نشست دوحه كه 21 ماه مي 2008 براي برون رفت از بحران اين كشور و انتخاب ميشل سليمان به سمت رياست جمهوري برگزار شد. بر اساس توافقي كه در اين نشست بين گروههاي سياسي لبنان صورت گرفت، به تحصن مخالفان دولت در مركز بيروت پايان داده شد و ميشل سليمان فرمانده ارتش اين كشور در 25 ماه مي به سمت رياست جمهوري اين كشور انتخاب شد و دولت وحدت ملي به رياست فواد سنيوره در يازدهم ماه ژوئيه تشكيل شد.
انتهاي پيام/.
سه شنبه 26 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 138]