واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: در آبهاي سه استان گيلان، مازندران و خوزستان رخ داد؛مرگ 227 تن تنها در دو ماه تابستان
اعتماد ملي: بر اساس اعلام سازمان پزشكيقانوني در دو ماه اخير 227 نفر در سه استان مازندران، گيلان و خوزستان بر اثر غرقشدگي جان خود را از دست دادند. بدينترتيب با توجه به اين آمار، افزايش سفرهاي تابستاني منجر به بالا رفتن شمار كشتههاي دريا شده است. اين گزارش اضافه ميكند، 119 نفر از غرقشدهها به استان مازندران، 50 نفر به گيلان و 58 نفر به خوزستان مربوط ميشوند كه طبق آمارها، بيشترين رقم غرقشدگي به مازندران اختصاص دارد. اين در حالي است كه 41 نفر از اين افراد در تيرماه و 78 نفر نيز در مردادماه دچار غرقشدگي شدهاند كه تعداد قابلتوجهي از آنها مسافر و غيربومي هستند.
از مجموع غرقشدگان در استان گيلان، 17 نفر در تير و 34 نفر در مرداد غرق شدهاند و از غرقشدگان در خوزستان، 28 نفر مربوط به تير و 30 نفر مربوط به مرداد هستند.
شمار كشتهها با گذشته تفاوتي نكرده است!
سالانه مرگ صدها نفر بر اثر غرقشدگي در درياهاي كشور لزوم توجه بيشتر به مناطق مسافرپذير را ميطلبد. هرچند طرحهاي سالمسازي دريا در مناطق يادشده اجرا ميشود اما با توجه به ثبت نزديك به 300 غرقشده تنها در سه ماه سال، به نظر ميرسد اين طرحها نياز به توجه بيشتر از نظر تجهيزات، اعتبارات و بهكارگيري نيروهاي متخصص غواص دارد. هرچند مديركل ستاد حوادث و سوانح غيرمترقبه كشور معتقد است آمار 227 كشته در دو ماه رقم متفاوتي با سالهاي گذشته نيست و با توجه به فرارسيدن ماه رمضان بهطور قطع ميزان مسافرتها به شهرهاي شمالي كمتر خواهد شد. بنا بر اين آمار سهماهه تفاوت چنداني با اين رقم نخواهد داشت.
مهندس حسين باقري در اينباره به اعتماد ملي توضيح داد: متولي طرح سالمسازي دريا ستادي متشكل از نيروي انتظامي، هلال احمر، ستاد حوادث و سوانح غيرمترقبه و ... است اما از آنجا كه اينگونه حوادث انسانساختاست اين موضوع بهطور گسترده در حوزه ستاد حوادث و سوانح غيرمترقبه قرار نميگيرد.
او اما مقصر اصلي وقوع اين تعداد از غرقشدگيها را افرادي يا همان مسافراني دانست كه در خارج از طرحهاي سالمسازي دريا شنا ميكنند كه علاوه بر به خطر انداختن جان خود، مرتكب عملي غيرقانوني شدهاند.
اين مسوول كشوري با مطرح شدن اين موضوع كه طرحهاي سالمسازي دريا، جوابگوي مسافران سرريزشده به استانهاي شمالي نيست پاسخ داد: محدوده دريا را نميتوان كنترل كرد. فقط بايد فرهنگ استفاده از طرحهاي سالمسازي دريا را افزايش داد. وي به طرح جديد ستاد حوادث و سوانح غيرمترقبه كشور اشاره كرد و گفت: امسال پيشنهاد پليس هميار را ارائه داديم تا خانوادهها و به طور كلي مسافران نهايت مشاركت را در اين طرح داشته باشند.
البته نبايد فراموش كرد كه گشتهاي امدادي از مناطق پرتردد دريا سركشي ميكنند، در عين حال طرحهاي سالمسازي دريا به امكانات ويژهاي از جمله قايقهاي تندرو، جادههاي ساحليبر و... نيازمند است كه بايد براي كاهش شمار كشتههاي دريا در دستوركار قرار گيرد.
مديركل ستاد حوادث و سوانح غيرمترقبه كشور در خصوص 58 غرقشده در دو ماه گذشته در خوزستان تاكيد كرد: درياي جنوب شرايطي كاملا متفاوت با درياي شمال دارد. در درياي جنوب نقاطي مشخص شده كه طرحهاي سالمسازي دريا در آن اجرا شده است. اما اين آمار مربوط به دو رودخانه وحشي است كه در اين استان قرار دارد. بنابراين بايد توجه بيشتري به آنها شود.
------------
------------
سه شنبه 26 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 181]