تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 13 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):هر که می خواهد که قویترین مردم باشد بر خدا توکل نماید .
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1820442474




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

تغذیه در کودکان دیابتی


واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان:
[تصویر: a8e611fdd2b7d6fc807c2fe0ef343c93.jpg]




یکی از اساسی ترین نکاتی که باید در این زمینه برای آن راهکار مناسبی اندیشیده شود، پاسخگویی به این تناقض است که چگونه یک برنامه غذایی مناسب تنظیم کنیم که در عین حال که منجر به کنترل دیابت می شود، محدودیتی برای نیازهای تغذیه ای کودک که در سن رشد نیز است، ایجاد نکند...
برای اینکه دیابت در این کودکان کنترل شود، برنامه غذایی این کودکان باید به گونه ای چیده شود که فقط حدود ۱۰ درصد کمتر از نیاز واقعی خود کالری دریافت کنند. اصولی که در این برنامه حاکم است، همان اصولی است که برای کنترل دیابت باید به آن توجه شود. مصرف قندهای ساده باید بسیار محدود باشد یا به طورکلی از آن پرهیز شود.
وعده های غذایی آنها باید افزایش یابد و شامل ۳ وعده غذایی اصلی و ۲ میان وعده باشد.
در صورت نیاز، یک میان وعده اضافه برای آخرین ساعت های شب در نظر گرفته می شود که معمولا یک نوع میوه است. این برنامه غذایی باید با توجه به دوز و نوع انسولینی که پزشک تجویز می کند، تنظیم شود.
برای نوشتن برنامه غذایی باید از نظرات خود بیمار نیز استفاده کرد تا برنامه ای که داده می شود با نیازهای روزمره زندگی کودک و برنامه زندگی او مثل ساعات خواب، ساعات حضور در مدرسه و... مطابقت داشته باشد و این یک نکته بسیار مهم است.
پایه اصلی تغذیه در کودکان دیابتی باید بر مبنای کربوهیدرات های پیچیده باشد. بنابراین بیش از ۵۰ درصد کالری دریافتی آنها باید با استفاده از خوراکی هایی همچون نان، برنج، ماکارونی و نظیر این مواد تامین شود. متاسفانه خانواده ها معمولا کودکان خود را از این مواد تغذیه ای محروم می کنند. کودکان دیابتی از نظر نوع میوه مصرفی خیلی با محدودیت مواجه نیستند ولی در مورد میزان و حجم مصرف باید مراقب باشند و نباید در یک وعده ۳ یا ۴ میوه میل کنند بنابراین مصرف میوه نیز باید با حساب و کتاب صورت گیرد و هماهنگ با برنامه غذایی باشد.
ترجیح ما این است که کودکان دیابتی از شیرینی استفاده نکنند ولی کودکان شیرینی را از غذای اصلی بیشتر دوست دارند.
به همین دلیل توصیه ما این است که کودکان دیابتی اگر هم خواهان استفاده از شیرینی هستند، از شیرینی های رژیمی بخورند ولی باید توجه کنند این شیرینی ها فقط قندشان رژیمی است و چربی و... آنها رژیمی نیست و باید کالری شان محاسبه شود تا بیشتر از نیازشان کالری و انرژی دریافت نکنند.
میزان مجاز مصرف قندهای ساده در این کودکان حدود ۵ درصد کل انرژی دریافتی است. وقتی موادی مصرف شود که دارای شاخص گلایسمی پایین هستند، هم احساس سیری بیشتری ایجاد می شود و هم بیمار لذت بیشتری می برد و هم قند خونش بهتر کنترل می شود.
میوه هایی مانند خربزه، انگور، هندوانه و موز نمایه گلایسمی بالایی هستند دارند و باید در مصرف آنها احتیاط کرد. میوه هایی مانند هلو، زردآلو، گیلاس و سیب نیز نمایه گلایسمی پایین دارند و مصرف آنها مجاز است. اما از مصرف آبمیوه ها باید اجتناب کنند. چون فیبر جدا شده و قندشان بالاست. به طور کلی کودکان دیابتی می توانند زندگی متعادل و خوبی داشته باشند.

خانم دکتر عابدینی
منبع:سایت ایرانیان





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[مشاهده در: www.freedownload.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 343]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن