واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان: یکی از دوستانم رتبه 14 کنکور است، اما درعرض یک سال پیر شده و دیگر آدم سابق نیست.خوشحالم در این موقعیت قرار نگرفتم. کنکور راه عادلانهای برای طبقه بندی افراد نیست. به گزارش خبرنگار برنا اصلان نورقاسمی، اهل تبریز است و 18 سال دارد. او در دبیرستان تیزهوشان شهید مدنی تبریز در رشته ریاضی فیزیک تحصیل کرده است. مدال طلای کشوری المپیاد نجوم را سال 89 کسب کرده و سال جاری مدال نقره و برنز جهانی را بدست آورده است.پدر و مادر او هر دو تحصیلکرده هستند، پدر کارشناس ارشد مهندسی شیمی و مادر کارشناس ارشد ادبیات است. او تنها پسر خانواده است و تنها خواهری کوچکتر از خود دارد. اصلان نورقاسمی در زمانی که در کارگاه نجوم پیشرفته بود به سوالات برنا پاسخ داد. در مسابقات المپیاد جهانی نجوم برای اولین بار ایران توانست در لهستان در بخش گروهی نیز مدال کسب کند. مدال نقره اصلان قاسمی در بخش گروهی و مدال برنز او در بخش انفرادی کسب شده است.
کارهای نجومی را از چه زمانی شروع کردید و چطور این پیشرفت حاصل شد تا به مرحله شرکت در المپیاد رسیدید؟
از کودکی به نجوم علاقه داشتم. به دیدار دکتر عجب شیرزاده-دانشگاه تبریز- رفتم؛ او من را تحت حمایت خود داشت. پروژههایی با دکتر داشتم و بنابراین از دوران کودکی با کارهای علمی آشنا شدم تا اینکه به دوره دبیرستان و المپیاد رسیدم. به خاطر فعالیتهای گذشتهام با نجوم آشنایی داشتم و چیزهای زیادی از آن می دانستم. اما برای المپیاد شروع به درس خواندن کردم. از کمکهای دوستانم که در گذشته در المپیاد شرکت کرده بودند بهره مند شده بودم. از جهتی کارم راحت بود چون تجربه زیادی در زمینه نجوم داشتم. از سن 10 سالگی با تلسکوپم رصد می کردم و پروژههایی انجام داده بودم. مقاله ای هم با دکتر نوشته بودم. اولین کتابی که در دوره دبستان خواندم از سری جهان آیزاک آسیموف بود.
در چه رشته ای و کدام دانشگاه می خواهید ادامه تحصیل بدهید؟
رشته مهندسی مکانیک دانشگاه شریف.
چرا مکانیک ؟
چون علاقه شخصیام به هوافضا است و قصد دارم بعد از مکانیک به عنوان رشته دوم وارد شاخه هوافضا شوم. هنوز هم در جو نجومی هستم و فعالیتهای نجومیام را انجام میدهم.کسانی هستند که به خاطر معاف شدن از کنکور شرکت در المپیاد را انتخاب میکنند تا مدال بیاورند. اما من معاف شدن از کنکور برایم مهم نبود و هیچ فرقی برایم نمیکرد اگر از کنکور معاف نمی شدم.
در مسابقات المپیاد دانشآموزی لهستان کدام کشورها هم سطح یا برتر از ایران بودند؟
کشور هند در جهان سوم شد، ایران دوم و کشور رومانی در بخش گروهی اول شد. در بخش انفرادی تیمهای کشورهای هند و چین هم بسیار قوی بودند و سطحشان از ایران بالاتر بود. تنها 3 کشور بودند که همه اعضای تیمشان توانستند مدال آور باشند.
فکر می کنید مدالتان هم ارزش مدال یک قهرمان ورزشی باشد؟
فکر میکنم دقیقا مثل همین باشد. قهرمان ورزشی به دلیل استقامت و قدرت بدنی خود مدال کسب می کند و در المپیادهای علمی هم افراد به دلیل توانایی ذهن و مغزشان در استدلال و تسلط به مسایل مدال آور می شوند،اما برای من ارزش بیشتری داشت، چون در سنهای پایین شروع به کارهای علمی و به ویژه نجوم کرده بودم، بیشتر بچه های این اواخر وارد نجوم شده بودند؛ اما من حدود 10 سال بود در این جمعها حضور داشتم. بنابراین کسب مدال را حق خودم می دانستم. تا زمانی که وارد دوره دبیرستان شدم از المپیاد خبر نداشتم و در پروژه های و همایشها همیشه حضور داشتم. با وجود اینکه سن کمی داشتم اما شرکت در چنین فضاهایی جو آکادمیک را برایم تداعی می کرد. دوست داشتم وارد دانشگاه شوم و کارهای علمی انجام بدهم،المپیاد هم برایم همین حس را داشت، فکر کردم می خواهم وارد کار علمی شوم که کار هر کسی نیست.
معتقدید کسب مدال در المپیاد کار هر کسی نیست؟
بله. باید پشتکار و خیلی از پارامترهای دیگر را هم داشته باشد.
قصد دارید به موفقیتهای دیگری هم برسید؟
قطعا می خواهم موفقتر باشم و بیشتر در کشورم دیده شوم.
چطور میخواهید این مسیر را طی کنید ؟
قرار است وارد دانشگاه شوم و قطعا در دانشگاه وارد کارهای تحقیقاتی و علمی مطرح میشوم و در المپیاد دانشجویی شرکت می کنم.
دانش آموزان دبیرستان های عادی هم می توانند وارد المپیاد شده و موفق شوند؟
بله. مدرسه تقریبا نقشی در موفقیت دانش آموزان ندارد. بعضی از مدارس کلاسهایی برای المپیاد برگزار می کنند اما بیشتر مدارس برنامه ای برای دانش اموزان المپیادی ندارند. بنابراین فکر میکنم هر کسی از هر مدرسهای میتواند در المپیاد موفق باشد. البته همکاری مدرسه با من نقش مهمی داشت.
چه عواملی در موفقیت در المپیاد تاثیر دارد؟
علاقه خیلی مهم است. در المپیاد نمی توان بدون علاقه موفق بود و چیزی نیست که بخواهی اجباری در آن شرکت کنی و موفق شوی. پشتکار،امید به خدا، دعای پدر و مادر، بدشناسی نیاوردن هم مهم است.
در نجوم می خواهید به کجا برسید؟
در حال حاضر کشورمان در عرصه فضایی شروع به پیشرفت کرده است، پروژههای خوبی با بودجههای خوب انجام می شود و علاقه دارم وارد این فضا شوم و در آینده در این پروژهها شرکت داشته باشم و ایران از کشورهای مطرح فضایی در دنیا باشد.
عکس العمل خانواده اتان بعد از کسب مدال چه بود؟
مادرم گفت: تبریک می گویم اما ارزش تحمل این همه اضطراب را داشت؟
حالا ارزشش را داشت؟
به خاطر مشکلاتی که با مدرسه داشتم و کلی مشکلات دیگر، فکر می کنم ارزشش را داشت،اما شاید از دید خانواده نداشت، چون خیلی تحت فشار بودند. اما من از موفقیتم مطمئن بودم.
هدیه ای هم از خانواده گرفتید؟
حالا مثل دوران کودکی نیست که برای هر موفقیتی هدیه یا پاداشی طلب کنم. تنها برای اینکه علاقه داشتم وارد این وادی شدم. تنها برای اینکه دوستانم را برای شام دعوت کنم از پدر و مادر پول گرفتم.
معاف شدن از کنکور چه حسی دارد؟ اینکه مجبور نبودی برای پذیرفته شدن در رشته مورد نظرت در دانشگاه از سد کنکور بگذری؟
تجربهای از کنکور ندارم.اما آنچه که از دور دیدم این بود که جو منفی به بچه ها میدهد و خوشحالم که در این جو قرار نگرفتم.یکی از دوستانم رتبه 14 کنکور را آورده است اما واقعا در عرض یک سال پیر شده و دیگر آدم سابق نیست.خوشحالم در این موقعیت قرار نگرفتم و معتقدم کنکور راه مطمئن و عادلانهای برای طبقه بندی افراد نیست. در کل خیلی خوشحالم که این امکان برایمان فراهم شده است که از کنکور معاف شوم.
حرف آخر؟
دوست دارم از کسانی که در این راه کمکم کردند تشکر کنم.از دوستانی که استادم هم بودند و البته فاصله سنی آنچنانی با هم نداشتیم اما چون در سالهای در پیش المپیاد شرکت کرده بودند از تجربیات آنها استفاده کردم. دکتر عجب شیرزاده من را حمایت کرد و برایم موقعیتهایی فراهم کرد که هیچ استادی حتی برای دانشجوی دوره دکتری خود فراهم نمی کند. از پدر و مادرم هم ممنونم که اجازه دادند خودم راهم را انتخاب کنند و با اینکه سختی کشیدند اما به من حق انتخاب دادند.
منبع: کلوب
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]