تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 28 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):نزدیکترین حالات بنده به پروردگارت حالت سجده است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816497009




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

شماره جديد بانوان شيعه منتشر شد


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: شماره جديد بانوان شيعه منتشر شد
گروه خبرنگاران افتخاري / ميترا توسلي: شماره جديد فصلنامه تخصصي بانوان شيعه با موضوع جنسيت، فرهنگ و دين از سوي مؤسسه شيعه‌شناسي منتشر شد.
به گزارش خبرنگار افتخاري خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا) به نقل از مركز خبر حوزه، فصلنامه بانوان شيعه به منظور ارائه متمركز تحقيقات انجام شده از سوي زنان پژوهشگر كشور در عرصه‌هاي مربوط به جنسيت، فرهنگ و دين منتشر مي‌شود.

در شماره جديد اين فصلنامه هفت مقاله به چاپ رسيده است. عنوان اولين مقاله «پروين اعتصامي؛ شاعر فضيلت و انسانيت» است كه در آن از پروين اعتصامي به عنوان شاعر فضيلت و تقوا و وارستگي نام برده شده است. نقش زن در زندگي فردي واجتماعي، عرفان در شعر پروين، ظلم‌ستيزي در شعر پروين، نقش فضيلت و اخلاق و برتري روح بر جسم، انسان دوستي و توجه به محرومان از جمله مسائلي است كه در اين پژوهش به آن پرداخته شده است.

«دختران شيعه و تهاجم فرهنگي» عنوان مقاله دوم اين فصلنامه است كه در آن پژوهشي در مورد علل گرايش دختران نوجوان به مد آورده شده است؛ زيرا دختران در جامعه ما از برنامه‌هاي ويژه كمتري، از جمله برنامه‌هاي تلويزيوني برخوردارند، از اين رو ممكن است به شبكه‌هاي ماهواره‌اي، اينترنت، گروه‌هاي دوستي در مدارس و مانند آنها گرايش پيدا كنند كه گه گاه به الگوپذيري از مدهاي بيگانه مي‌انجامد.

مقاله سوم با نام «ماهيت نفقه زن» به اصل نفقه در مباني فقهي و حقوقي مي‌پردازد.

در گزيده‌اي ازاين پژوهش با عنوان «متقابل نبودن انفاق در زوجين» آمده است: «تكاليف مربوط به انفاق خويشاوندان متقابل است؛ يعني همان گونه كه پدر ملزم است نفقه فرزند خود را بپردازد، فرزند نيز همين تكليف را در برابر او دارد؛ ولي در روابط زناشويي تكليف انفاق ويژه مرد است و زن هيچ وظيفه‌اي در تأمين معاش شوهر ندارد.»

در مقاله چهارم با عنوان «تأملات منطقي بر نظرات علامه حسيني طهراني پيرامون مسائل زنان» به نقد كتاب رساله بديعه نوشته علامه حسيني طهراني، از ديدگاه منطقي و نوع مغالطاتي كه در علم منطق در آنها گفت‌وگو مي‌شود، مي‌پردازد.

پنجمين مقاله با عنوان «حجاب زن ايراني در بستر تاريخ» با سيري گذرا در تاريخ ايران از دوران باستان تا زمان كشف حجاب، ريشه حجاب را در تاريخ و فرهنگ ايرانيان بررسي كرده است. در اين سير تاريخي، مهرها و فرش‌هاي به جامانده از آن دوران كه بيانگر نوع پوشش زنان آن دوران است و حتي روايات سفرنامه‌نويسان را مورد استفاده قرار داده است تا سندي معتبر و مستند بر اين واقعيت باشد كه نه تنها حجاب فرهنگ تحميل شده اسلام بر ايرانيان نيست، بلكه اين ارزش انساني ريشه در تمدن و فرهنگ غني ايرانيان دارد و اسلام بر اين پوشش مهر تأييد زده و ارزش الهي و مذهبي به آن داده است.

مقاله ششم با نام «خديجه (س) يگانه انتخاب پيامبر(ص) تا زمان وفات» به بازخواني زندگي خديجه(س)، به ويژه در مقطع ازدواج با رسول گرامي اسلام(ص) و شكل‌گيري زمينه‌هاي آن، براساس ارائه مستندات تاريخي ـ روايي و با رويكردي تحليلي و نقدگرايانه پرداخته است.

در بخشي از اين مقاله مي‌خوانيم: «هرچند اين ازدواج به عنوان ارزش و فضيلتي براي خديجه شمرده مي‌شود، ولي نبايد اين مهم را دور از نظر داشت كه آنچه او را شايسته اين مصاحبت و مؤانست بيست و چند ساله ساخت، همانا ارزش والاي انساني و اخلاقي او بوده است.»

در ادامه اين مطلب آمده است: «رسول خدا(ص) در طول حيات خود با پانزده زن عقد نكاح بست كه نخستين آنها خديجه بود. نكته در خور توجه آن كه در طول بيست و اندي سال كه آن حضرت با خديجه(س) زندگي مي‌كرد، جز او همسر ديگري اختيار نكرد و اين مطلب مورد اتفاق تاريخ‌نگاران و سيره نويسان است.»

آخرين مقاله اين فصلنامه «ام المؤمنين؛ ام سلمه مدافع اهل بيت(ع)» نام دارد كه در آن ابتدا به جايگاه زنان پيامبر(ص) در جامعه اسلامي پرداخته شده و سپس زندگاني ام سلمه به عنوان برجسته‌ترين آنان بعد از حضرت خديجه(س) مورد بررسي قرار گرفته است.

همچنين، چكيده مقالات آمده در اين فصلنامه به زبان‌هاي عربي و انگليسي در انتهاي نشريه به چاپ رسيده است.

شماره پانزدهم فصلنامه تخصصي بانوان شيعه با موضوع جنسيت، فرهنگ و دين به مديرمسؤلي دكتر محمود تقي‌زاده داوري و سردبيري دكتر زهرا فهرستي از سوي موسسه شيعه‌شناسي در بهار سال جاري منتشر شده است.

علاقه‌مندان جهت ارتباط با دفتر اين فصلنامه مي‌توانند با شماره تلفن7748099ـ0251 تماس بگيرند.
 دوشنبه 25 شهريور 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[مشاهده در: www.iqna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 170]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن