واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: نگاهي به جوسازي عليه ايران در كويت
تحولات در كشورهاي خاورميانه و خليج فارس و حضور قدرتمندانه ايران در منطقه ايجاب مي كند تا فعالان صحنه سياست و اطلاع رساني منطقه با توجه به منافع ملي و منطقه خود شم سياسي و آينده نگري خود را تقويت كنند و پيشرفت و آرامش را در سايه حسن همجواري بدانند.
ادعاي اخير جمعان الحربش نماينده سلفي مجلس كويت مبني بر حضور افراد وابسته به سپاه پاسداران در بين كارگران ايراني مقيم كويت ناخودآگاه خواننده و يا شنونده را به ياد ادعاهاي آمريكايي ها در عراق مي اندازد كه همواره ايران را به دخالت در امور اين كشور متهم مي كنند از ارائه مستندات عاجزند.
ادعاي الحربش و در پي او ناصر الدويله ديگر نماينده پارلمان كويت مبني بر حضور 25 هزار نيروي سپاه پاسداران (از مجموع 40 هزار ايراني مقيم كويت) در اين كشور بيش از آنكه نوعي ادعاي پوچ باشد، نوعي مزاح بي مزه تلقي مي شود كه نه مردم كويت و نه مردم منطقه چنين مزاح هايي را نمي پسندند.
ادعاهاي اين دو نماينده پارلمان كويت در راستاي ادعاي برخي از رسانه هاي كينه توز اين كشور است كه همواره در مقالات و گزارش هاي خود ايران را به توسعه طلبي و بلندپروازي در منطقه ، تلاش براي دستيابي به برنامه غير مسالمت آميز هسته اي و دخالت در امور داخلي كشورهاي عربي به ويژه كشورهاي منطقه متهم مي كنند.
ادعاها و هياهوي ساختگي اينگونه افراد و رسانه ها نه تنها به منافع ملي كويت خدمتي نمي كند بلكه در جامعه آرام كويت كه مليت هاي مختلف در آن حضور دارند و بسياري از خانواده ها داراي ريشه هاي ايراني هستند نوعي تنش ايجاد مي كند كه نهايتا مي تواند به تزلزل ثبات جامعه منجر شود.
بديهي است دولتمردان ايران به چنين ادعاهاي پوچ وقعي نمي نهد و سكوت را بهترين پاسخ مي دانند همچنانكه دولتمردان كشور دوست و همسايه كويت نيز همينطور و اظهارات وزير كشور كويت در رد ادعاهاي بي اساس اين دو نماينده خود شاهدي بر استحكام روابط دوجانبه در همه زمينه هاست.
شيخ جابر الخالد در گفت وگو با روزنامه كويتي الراي ادعاي مربوط به حضور افراد وابسته به سپاه پاسداران انقلاب اسلامي در كويت را رد كرد و گفت كه پاسداران انقلاب اسلامي هيچ حضوري در كويت ندارد.
در پي اين اظهارات الحربش در يك عقب نشيني آشكار گفت كه وي به هر تبعه خارجي با ديد شك و ترديد نگاه نمي كند.
الحربش براي تصحيح مواضع خود گفت: به خوبي مي دانم كه اكثر اتباع ايراني مقيم كشور براي كار و كسب به اينجا آمده اند ولي با اين وجود ما بايد از گذشته درس بگيريم و درباره هر آنچه به امنيت كويت مربوط مي شود، هوشيار باشيم .
ادعاي اين نماينده سلفي پارلمان كويت بيش از آنكه برچسب ناچسبي به ايران باشد مسئولان كويتي و به ويژه دستگاه امنيتي را زير سووال مي برد كه چگونه 25 هزار سپاهي در ميان 40 هزار ايراني مقيم حضور دارند اما هيچ توجهي به اين مساله نكرده است.
دولتمردان كويتي نيز مي دانند كه اين ادعاها بي اساس است و بهتر بود الحربش به جاي فرافكني مسائل و معضلات را با شفافيت مطرح مي كرد و نيروهاي مزاحم براي كويت و منطقه از جمله عراق و نحوه فعاليتشان و طرف هاي حامي آنها را به وضوح معرفي مي كرد.
الحربش خود چندي پيش گفت تاكيد كرده بود كه امير كويت از سوئ استفاده كردن از موقعيت افراد اعلام بيزاري كرده بود و حال بايد از او پرسيد كه سخن پراكني بي اساس و بدون سند از تريبون پارلمان آيا سوئ استفاده از موقعيت به حساب مي آيد يا نه.
اظهارات دو نماينده مجلس كويت و هياهوي ساختگي برخي از رسانه هاي اين كشور در حالي است كه ايران همواره بهترين روابط را با دولت كويت دارد و رئيس جمهور محترم ايران در نشست شوراي همكاري خليج فارس در دوحه بر تعميق هرچه بيشتر روابط في مابين در همه زمينه ها تاكيد كرده بود.
ايران روابط با همسايگان عرب را در اولويت كاري خود قرار داده است و به پيشينه تلخ كمك هاي ميلياردي برخي كشورهاي منطقه به رژيم صدام حسين عليه دولت و مردم ايران اشاره نمي كند و حتي اشغال كويت توسط رژيم صدام را نيز محكوم كرد.
از سووي ديگر اين گونه ادعاها در حالي است كه طي ساليان اخير نه تنها به جمعيت ايرانيان مقيم كويت اضافه نشده بلكه به دليل برخي مشكلات و سخت گيري ها بسياري از ايرانيان مقيم به ايران بازگشته اند و از جمعيت 60 هزار نفري اتباع ايران به ميزان زيادي كاسته شده و در حد 40 هزار نفر رسيده است و اين روند همچنان سير نزولي دارد.
علاوه بر اين بايد گفت در حالي كه در بسياري موارد حتي صدور رواديد سفر كوتاه مدت براي بستگان و نزديكان اتباع ايراني مقيم با مشكلات فراواني روبه رواست ، چگونه ممكن است 25 هزارفرد وابسته به يك ارگان نظامي به كويت وارد شده باشند؟
در هر حال مقامات بلندپايه ايران و كويت همواره بر گسترش روابط ميان دو كشور به دور از جوسازي هاي سياسي و جنجال هاي مطبوعاتي با در نظر گرفتن مصالح دو كشور و منافع ملت هاي منطقه بر حسن روابط تاكيد داشته اند و تبادل هيات هاي سياسي و اقتصادي كشور در سطوح بالا نيز مبين اين رويكرد طي سال هاي اخير است.
**خاورم **340**1431
دوشنبه 25 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]