تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 13 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):آنچه دوست ندارى درباره‏ات گفته شود، درباره ديگران مگوى. 
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1820572102




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

زگیل‌ (وروکا ولگاریس‌) ـ warts


واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان: زگیل‌ عبارت‌ است‌ از تومورهایی‌ خوش‌ خیم‌ در اثر یک‌ ویروس‌ در لایه‌ خارجی‌ پوست‌. زگیل‌ها سرطانی‌ نیستند. دارای‌ سرایت‌ خفیفی‌ از فرد به‌ فرد و از ناحیه‌ به‌ ناحیه‌ در یک‌ فرد هستند. می‌توانند در هر نقطه‌ از پوست‌ ظاهر شوند ولی‌ بیشتر روی‌ انگشتان‌ دست‌، دست‌ها و بازوها ظاهر می‌گردند. در سنین‌ 3-1 سال‌ شایع‌تر هستند ولی‌ در هر سنی‌ ممکن‌ است‌ رخ‌ دهند.



[تصویر: r4b4dmgmxt4lqy2yn2xd.jpg]

ـ علایم‌ شایع‌:
۱. زگیل‌ها با اندازه‌ کوچک‌ (3-1 میلی‌متر) شروع‌ و بزرگتر می‌شوند.
۲. زگیل‌ها سطحی‌ خشن‌ و حدودی‌ کاملاً واضح‌ دارند.
۳. معمولاً رنگی‌ مشابه‌ پوست‌ دارند ولی‌ گاهی‌ تیره‌تر هستند.
۴. زگیل‌ها غالباً به‌ صورت‌ خوشه‌ هایی‌ اطراف‌ یک‌ «زگیل‌ مادر» ظاهر می‌شوند.
۵. زگیل‌ها درد و خارش‌ ندارند.
۶. بعضی‌ زگیل‌ها در کف‌ پا ظاهر می‌شوند.
۷. با برش‌ سطح‌ زگیل‌ می‌بینید که‌ نقطه‌های‌ سیاه‌ کوچک‌ یا نقطه‌های‌ خونریزی‌ دهنده‌ است‌.

ـ علل‌ بیماری:
تهاجم‌ ویروس‌ پاپیلوما به‌ لایه‌ خارجی‌ پوست‌ (اپیدرم‌). ویروس‌ برخی‌ سلول‌ها را تحریک‌ می‌کند تا سریع‌تر از حد طبیعی‌ رشد کنند. زگیل‌ها بسیار شایع‌ هستند. تا بزرگسالی‌، 90% افراد دارای‌ آنتی‌ بادی‌ بر ضد ویروس‌ خواهند شد که‌ نشانگر سابقه‌ یک‌ بار عفونت‌ زگیلی‌ است‌.

ـ عوامل‌ افزایش‌دهنده‌ خطر:
۱. ترومای‌ پوست‌
۲. استفاده‌ از حمام‌های‌ عمومی‌
۳. سرکوب‌ ایمنی‌ ناشی‌ از داروها یا بیماری‌

ـ پیشگیری‌:
برای‌ جلوگیری‌ از گسترش‌ زگیل‌ها، آنها را نخراشید. زگیل‌ها با برش‌ها و خراش‌های‌ کوچک‌ به‌ راحتی‌ گسترش‌ می‌یابند. کفش‌ هایی‌ بپوشید که‌ مناسب‌ اندازه‌ پا باشند.

ـ عواقب‌ مورد انتظار:
بسیاری‌ از زگیل‌ها در عرض‌ یک‌ ماه‌ خود به‌ خود از بین‌ می‌روند. بدون‌ درمان‌ زگیل‌های‌ باقی‌ مانده‌ ظرف‌ 3-2 سال‌ محو می‌شوند.

ـ عوارض‌ احتمالی‌:
گسترش‌ به‌ سایر اعضای‌ بدن‌، عفونت‌ ثانویه‌ یک‌ زگیل‌، عود زگیل‌ها پس‌ از درمان‌.

ـ درمان‌:
سرمادرمانی‌ (یخ‌ زدن‌ سلول‌ها برای‌ تخریب‌ آنها). این‌ اقدام‌ در مطب‌ انجام‌ می‌گیرد و به‌ بیهوشی‌ نیاز ندارد و باعث‌ خونریزی‌ نمی‌گردد. ممکن‌ است‌ در حین‌ عمل‌ یخ‌زدن‌ اندکی‌ درد و آزار ایجاد گردد و درد ممکن‌است‌ پس‌ از گرم‌ شدن‌ مجدد، اندکی‌ زیاد شود. گاهی‌ برای‌ تخریب‌ زگیل‌ها 5-2 بار درمان‌ در هفته‌ لازم‌ است‌. جراحی‌ الکتریکی‌ (استفاده‌ از گرما برای‌ تخریب‌ سلول‌ها). این‌ درمان‌ می‌تواند در یک‌ بار ویزیت‌ در مطب‌ انجام‌ پذیرد ولی‌ بهبودی‌ مدت‌ بیشتری‌ طول‌ می‌کشد و عفونت‌های‌ باکتریای‌ ثانویه‌ و ایجاد جوشگاه‌ شایع‌تر است‌. در صورتی‌ که‌ تحت‌ جراحی‌ الکتریکی‌ قرار بگیرید، در محل‌ درمان‌ تاولی‌ (گاهی‌ همراه‌ با خون‌) ایجاد خواهد شد.سقف‌ تاول‌ بدون‌ درمان‌ اضافی‌ ظرف‌ 14-10 روز باز می‌شود. یا جوشگاه‌ کمی‌ باقی‌ خواهد ماند یا اصلاً دچار جوشگاه‌ نمی‌شوید. شست‌وشو و استفاده‌ از مواد آرایشی‌ یا زیبایی‌ را مطابق‌ معمول‌ انجام‌ دهید. اگر لباس‌ تاول‌ را تحریک‌ می‌کند، آن‌ را با یک‌ بانداژ چسبان‌ کوچک‌ بپوشانید. اگر تاول‌ باز شود، مایع‌ ممکن‌ است‌ دارای‌ ویروس‌ فعال‌ باشد و به‌ سایر نواحی‌ گسترش‌ یابد. ناحیه‌ را با آب‌ داغ‌ و صابون‌ بشویید؛ خشک‌ کنید و بپوشانید. در مورد زگیل‌های‌ کف‌ پا، پوشش‌ یا بالشتکی‌ در کفش‌ قرار دهید تا راه‌ رفتن‌ راحت‌ شود.

ـ داروها:
داروهای‌ موضعی‌ مثل‌ اسید سالیسیلیک‌ خفیف‌ ممکن‌ است‌ برای‌ تخریب‌ زگیل‌ها تجویز شوند. در این‌ صورت‌ از دستورالعمل‌های‌ روی‌ بسته‌بندی‌ آنها پیروی‌ کنید. ممکن‌ است‌ برای‌ کمک‌ به‌ درمان‌ زگیل‌ها، ترتینوئین‌ (اسید رتینوئیک‌) یا بنزوئیل‌ پراکساید تجویز گردند.

ـ فعالیت‌:
محدودیتی‌ وجود ندارد.

ـ رژیم‌ غذائی‌:
رژیم‌ غذایی‌ خاصی‌ ندارد.

ـ در این‌ شرایط‌ به‌ پزشک‌ خود مراجعه‌ نمایید:
۱. اگر خود یا کودک‌ شما زگیل‌ داشته‌ باشید و بخواهید آن‌ را بردارید.
۲. اگر پس‌ از درمان‌ تب‌ ایجاد گردد.
۳. اگر زگیل‌ها پس‌ از درمان‌ کاملاً از بین‌ نروند.
۴. اگر پس‌ از درمان‌ زگیل‌های‌ دیگری‌ ظاهر شوند.
۵. اگر بعد از برداشتن‌ با جراحی‌ سرپایی‌ یا سوزاندن‌ الکتریکی‌، علایم‌ عفونت‌ در محل‌ درمان‌ ظاهر شوند.
منبع: کلوب
زگیل رشد لایه فوقانی پوست (اپیدرم) یا مخاط بعلت عفونت ویروسی می باشد. در واقع برآمدگی های پوستی‌ توپری‌ به ابعاد حدود ٢ تا چند میلیمترهستند كه‌ ممکن است به صورت متعدد وحتی خوشه‌ای باشند.از نظر ظاهری زگیل ، زبر و ناصاف است و برنگ های تیره یا هم رنگ پوست می باشد. زگیل ها بدلیل ویروسی بودن شدیداْ مسری هستند.

انواع زگیل
زگیل معمولی
زگیل کف پا
زگیل صاف
زگیل تناسلی زگیل معمولی معمولاْ پشت دست، پا، انگشتان و اطراف ناخن بوجود می آید. ویروس از طریق خراشیدگی و یا هر ضایعه ای که پوست سطحی آسیب ببیند وارد پوست شده و تکثیر پیدا می کند و زگیل را بوجود می آورد.
زگیل کف پا همانگونه که از نامش پیداست، در کف پا بوجود می آید و بیشتر بصورت دسته دسته با تعداد زیاد دیده میشود. در کف پا برعکس زگیل معمولی که برجسته هستند این زگیل ها به طرف عمق رشد می کنند. بر روی زگیل کف پا نقاط تیره رنگی دیده میشود که همان مویرگ های خونی است که تغذیه زگیل را به عهده دارند و این می تواند از نظر ظاهری وجه افتراق این زگیل ها از میخچه باشد. زگیل های کف پا اغلب دردناک هستند.
زگیل مسطح یا صاف زگیل های کوچک، سطحی و متعدد هستند. در کودکان بیشتر روی صورت دیده می شوند. در آقایان در محل ریش و در خانم ها ذر ساق پا بیشتر دیده میشوند که بدلیل آسیب سطحی در نتیجه اصلاح کردن و موم انداختن است.
زگیل تناسلی زگیل های کوچک و معمولاْ مسطح در ناحیه تناسلی هستند. سطح آنها زبر نیست و صاف دیده میشود. در خانم ها این زگیل ها ممکن است داخل مهبل یا گردن رحم، فرشیت یا قسمت مو دار را درگیر کنند. در آقایان این زگیل ها ممکن است آلت، بیضه و یا اطراف را درگیر کنند. در هر دو جنس ممکن است زگیل در اطراف مقعد، و حتی راست روده دیده شود. اگر زگیل در اطراف مهبل وجود داشته باشد باید از نظر درگیری گردن رحم و اگر اطراف مقعد وجود داشته باشد از نظر درگیری راست روده فرد مورد معاینه قرار گیرد. زگیل های تناسلی میتوانند داخل دهان، حلق و حنجره نیز گسترش یابند. بنظر می رسد زگیل های گردن رحم با سرطان گردن رحم رابطه داشته باشد.
علت ابتلا به زگیل
1- از طریق تماس مستقیم و یا بوسیله وسایل آلوده منتقل می شود.
2- خراش خیلی سطحی پوست
3- زگیل اطراف ناخن.(به خصوص کودکانی که ناخن خود را میجوند بیشتر دچار میشوند)
4- افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند مانند افرادی که عضو پیوندی دارند وداروهای تضعیف کننده سیستم ایمنی استفاده می کنند ویا کسانیکه به ایدزمبتلا هستند بیشتر از افراد سالم دچار زگیل میشوند. آیا زگیل نیاز به درمان دارد؟ در کودکان، معمولاْ زگیل بدون درمان و پس از طی دوره ای چند ماهه تا چند ساله ناپدید می شود ولی چون احتمال گسترش زگیل به نواحی دیگر و یا انتقال به افراد دیگر دارد باید درمان صورت گیرد. در مواقعی که زگیل دردناک باشد و یا اطراف ناخن باشد که احتمال صدمه به ناخن می رود هر چه سریعتر باید درمان انجام گیرد. در زگیل های تناسلی چون خطر ابتلا به سرطان وجود دارد درمان باید بلافاصله انجام شود. در خانم ها با در گیری گردن رحم نه تنها باید سریعاْ زگیل را درمان نمود بلکه باید بعد از درمان بطور منظم آزمایش پاپ اسمیر انجام گیرد.
درمان بسته به سن بیمار، نوع و محل زگیل درمانهای متنوعی وجود دارد.
1- زگیل های معمولی در کودکان را می توان با استفاده از داروی سالیسیلیک اسید با غلظت کمتر از شش در صد بطور روزانه درمان کرد.
2- استفاده از داروهای کراتولیتیک (مانند ترتینوئین )
3- در بزرگترها می توان از کوتر (سوزاندن) و یا کرایو (یخ درمانی) استفاده نمود. احتمال ایجاد جوشگاه در محل زگیل بعد از کوتر بیشتر از کرایو می باشد.
4- لیزر راه دیگر درمان زگیل است که از هزینه بیشتری برخوردار است.
5- چسب های ضد زگیل (به خصوص در زگیل های کف پا) زگیل های کف پا به درمان مقاومند چون معمولاْ عمق زیادی دارند. و درمان باید تا مدتها استعمال شود. چرا زگیل عود می کند؟
چون زگیل یک عامل ویروسی دارد و ویروس توانائی تکثیر زیادی دارد و قبل از مشاهده زگیل، ویروس می تواند سلولهای بنظر سالم اطراف خود را درگیر کرده باشد لذا بعد از درمان زگیل های موجود، سلول های آلوده می توانند رشد کنند و زگیل جدیدی را بوجود آورند. برای جلوگیری از گسترش زگیل باید زگیل های بوجود آمده را با سرعت درمان نمود تا ویروس توانائی آلوده کردن دیگر سلول ها را از دست بدهد. باید توجه داشت که بعد از هر درمان زگیل می تواند عود داشته باشد. و گاهی نیاز است که چند روش درمانی برای درمان آن استفاده نمود. درمان طب گیاهی : (موارد ذیل صرفا" جهت اطلاع رسانی است و به معنای تجویز یا تکذیب خواص دارویی آنها نیست)
1- استفاده از شیره انجیر که از انتهای برگ آن در موقع قطع آن از شاخه بدست می آید. دو نوبت در روز از آن شیره فقط در محل زگیل مالیده شود.
2- لیمو ترش را سوراخ نموده و در سرکه بگذارید تا زمانیکه سرکه به خوبی به خورد لیمو رود سپس هر روزی یک قاچ از لیمو آغشته به سرکه را بر روی ضایعه بمالید.
تهیه وتنظیم :گروه سلامت سیمرغ ـ دکتر سمیرا سرخوش





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[مشاهده در: www.freedownload.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 1102]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن