واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان:
«سن پترزبورگ» دومين شهر بزرگ روسيه است كه از آن به عنوان مركز فرهنگي اين كشور ياد ميشود. بازديد از يك شهر و مركزي فرهنگي در روسيه كه در يك دوره از تاريخ، قطب قدرتمندي در جهان به شمار ميآمد و تاريخ معاصر پر فراز و نشيبي را پشت سرگذاشته است، براي هر گردشگري اهميت ويژهاي دارد.
اين شهر براي گردشگراني كه به موزه علاقه دارند، اهميتي دو چندان دارد چون يكي از بزرگترين و معتبرترين موزههاي جهان يعني «آرميتاژ» در شهر سن پترزبورگ روسيه قرار دارد؛ موزهاي با بيش از 3 ميليون اثر هنري! و 3شعبه بينالمللي در شهرهاي آمستردام، لندن و لاسوگاس كه هر كدام از اين شعبهها به تنهايي يك قدرت موزهاي در سطح جهان به شمار ميآيند. البته بايد يادآور شويم كه همه اين 3ميليون اثر بهطور همزمان نمايش داده نميشود.
«قصر زمستان» بناي اصلي موزه آرميتاژ و يكي از 6 ساختماني است كه در آن آثار هنري به نمايش گذاشته شده است، جالب آن كه اين مكان در گذشته محل زندگي تزارهاي روسيه بوده است.
كاترين؛ موسس آرميتاژ
«تنها موشها و من ميتوانيم تمام اين زيباييها را تحسين كنيم». اين جمله مشهور كاترين كبير موسس و باني موزه است كه نشان ميدهد در آغاز كار اين موزه، تنها افراد خاصي اجازه بازديد از آن را داشتند. وي در سال ۱۷۶۴، اقدام به خريد بيش از 200 تابلوي نقاشي در اروپا كرد و اين چنين شالوده يكي از بزرگترين و معتبرترين موزههاي امروز جهان را پي ريخت. در ادامه «پتر كبير» براي هر چه غنيتر كردن اين مجموعه به سفراي روسيه در ديگر كشورها دستور داد بهترين مجموعههاي هنري مشهور و گران قيمت دنيا را خريداري كنند كه نقاشيهاي قرن 14 و 15 ميلادي از آن جملهاند.
7 سال كپيبرداري
اين موزه در هر دورهاي بنا بر علايق صاحبانش غنيتر شده است؛ به عنوان مثال در مورد نقاشيهاي زيبايي كه در كريدور «رافائل» ديده ميشود، ميگويند كه كاترين كبير در زمان اقتدارش 7هنرمند نامدار نقاش را از سن پترزبورگ به واتيكان فرستاد تا نقاشيهاي رافائل را بر كليساي واتيكان ببينند و آنها را عينا در موزه آرميتاژ كپي كنند. حدود 7 سال طول كشيد تا آثار هنري رافائل روي ۱۳ سقف موزه آرميتاژ عينا كپي شود.
بعد از مدتي واتيكان آتش گرفت و آن نقاشيها از بين رفت و اين بار واتيكان گروهي را به سن پترزبورگ و موزه آرميتاژ فرستاد تا آثار رافائل در كليساي واتيكان ترميم شود.
موزه؛ مقصد اول گردشگران
شايد در بدو ورود به اين شهر، نخستين بنايي كه نظر هر گردشگر و تازه واردي را به خود جلب كند، يك گنبد بسيار بلند باشد كه مانند برج ميلاد تهران از بيشتر نقاط شهر قابل رويت است. اين گنبد متعلق به چهارمين كليساي بزرگ جهان به نام «كليساي اسحاق» است. فكرش را بكنيد كه اين گنبد 101 متر از زمين ارتفاع دارد، اما بيشتر از اين كليسا، گردشگران جذب موزه شهر ميشوند كه شهرتي جهاني دارد. موزهاي كه در آن ميتوان آثار هنرمندان بزرگ جهان مانند سزان، لئوناردو داوينچي، روبنس، ون دايك، ميكل آنژ، رودن، كلود مونه، ونگوگ، پل گوگن، رامبراند و پيكاسو را از نزديك ديد و از اين همه شاهكار هنري زيبا لذت برد.
اما پيش از ورود اين آثار به موزه آرميتاژ و شايد همزمان با ورود برخي از آنها، كلكسيونهاي اين موزه با اشياي يونان باستان و آثار باستاني جنوب روسيه كه طي حفاريهاي بسيار كشف شده بود، غنيتر شد. اكنون يكي از مهمترين و غنيترين مجموعههاي طلاي باستان كه شامل قسمتي از گنجهاي تروا ميشود نيز به اين موزه سپرده شده است.
يكي ديگر از جذابيتهاي اين موزه، اجساد موميايي كشف شده از اهرام ثلاثه مصر است كه در بخشي از موزه به نمايش درآمده است.
پل آبي، كاخها، كليساهاي متعدد و مراكز فرهنگي و تاريخي بسيار ديگري در شهر سن پترزبورگ قرار دارند كه پشت سر هر كدام از آنها روايتها و وقايع تاريخي بيشماري قرار گرفته است. در هر خيابان اين شهر با اثري شاخص و جاذبهاي زيبا روبهرو ميشويد، كه بيشتر آنها متعلق به يك دوران خاص تاريخي هستند؛ موزه معتبر شهر نيز همگام با اين آثار و بلكه بيش از آنها به رشد و غناي خود ادامه ميداد در حالي كه همچنان درهاي خود را روي بازديدكنندگان بسته بود تا سرانجام در سال ۱۸۵۲ درهاي آن گشوده شد و با جمعيت بازديدكننده مشتاق بيشماري روبهرو شد. در اين دوره با خريد آثار هنري ديگري از داوينچي، يان ون دايك و رافائل در ايتاليا به غناي موزه افزوده شد بهطوري كه اكنون ميتوان بزرگترين مجموعه آثار رامبراند در جهان را در موزه آرميتاژ مشاهده كرد.
آرميتاژ در انقلاب
هر رخداد تاريخي در روسيه اثر مستقيمي بر اين موزه و آثار موجود در آن بر جاي نهاد. يكي از مهمترين وقايع اين كشور وقوع انقلاب سال 1917 بود. رهبران اين انقلاب بر پايه مكتب فكري و ايدئولوژي خود علاقه چنداني به نگهداري آثار هنري كه نماد سرمايهداري يا اثري از يك هنرمند مكتب مخالف بود، نداشتند. به همين دليل استالين رهبري كه بيش از موزه آرميتاژ در جهان نامدار است، دستور فروش بخشي از با ارزشترين آثار هنري را صادر كرد كه از ميان اين آثار ميتوان به كارهاي شاخص و بنامي مانند؛ «ونوس در مقابل آينه» (Venus with a Mirro) اثر تيشين»،(Alba Madonna) اثر رافائل، (Titian) و «بشارت» (Annunciation) اثر ون دايك، اشاره كرد.
بيشتر اين آثار هنري به ديگر كشورها فروخته شد و بخش محدودي نيز به ساير موزههاي داخل كشور انتقال يافت.
آرميتاژ در محاصره
غمانگيزتر از فروش آثار هنري موزه، وقوع جنگ و محاصره لنينگراد بود. در اين دوره، از ساختمان موزه به عنوان يك پناهگاه استفاده شد كه اين كار صدمات جدي به آثار و بويژه بناهاي آن وارد كرد. پس از پايان جنگ، دولت دوباره اقدام به مرمت موزه كرد و آثاري را كه در دوران جنگ به غارت رفته يا به خارج از كشور منتقل شده بود در حد امكان، دوباره به موزه بازگرداند. با وجود اين، بخشي از آثار ناپديد و برخي ديگر نيز در بمبارانها براي هميشه از بين رفتند.
گردشگراني براي آرميتاژ
در حال حاضر موزه آرميتاژ به توسعه بيشتر خود توجه و پروژههاي بزرگي را در خارج از روسيه در دست اقدام دارد، اما نبايد فراموش كرد كه جنگ و روش مديريتي سياستمداران، تنها مواردي نيستند كه به موزهها خسارت وارد ميكنند بلكه يك تهديد دائمي و هميشگي براي اين مجموعههاي هنري، سرقت است؛ چنانچه آرميتاژ نيز تاكنون از اين آسيب در امان نمانده است. به طور مثال فقط 221 اثر هنري در سال 2006 از اين موزه به سرقت رفت.
آرميتاژ همچنان توسعه مييابد و هر روز مشتاقان زيادي از سراسر جهان تنها و تنها به دليل بازديد از اين موزه وارد شهر سن پترزبورگ ميشوند.
منبع:پاتوق
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 197]