واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: درباره كتاب هاي مصور دي سي ليگ عدالت
صوفيا نصرالهي
DCكميك از انواع كتاب هاي كميك امريكايي هستند كه از سال 1969 زير مجموعه كمپاني هنري برادران وارنر به حساب مي آيند.دي سي يكي از بزرگ ترين ناشران انگليسي زبان كتاب هاي كميك است. دي سي كميك براي بسياري از فيلم ها شخصيت هاي محبوب و مشهوري ساخته و پرداخته است. كاراكترهايي چون بتمن، سوپرمن و زن شگفت انگيز كه به همراه هم تيمي هايشان در«ليگ عدالت» محبوب ترين و تاثيرگذارترين كاراكترهاي رسانه خود شدند. دي سي كميك در سال 1934 با نام «انتشارات متفق ملي» به وسيله مالكوم ويلر نيكلسون تاسيس شد.دي سي مخفف كلمه « كميك كارآگاهي» است. شركت در ابتدا تركيبي از چند كمپاني متفاوت بود كه نيكلسون براي انتشار «سرگرمي جديد؛ مجله كميك بزرگ»، دي سي را جداگانه به ثبت رساند. اين كتاب متفاوت اولين كتاب از اين سري بود كه به جاي اينكه كپي روزنامه هاي كميك استريپ باشد، از مواد و محتوايي كاملاً ارژينال تشكيل شده بود. بعد از اولين چاپش كتاب را با نام جديد «سرگرمي جديد» در قطع كوچك منتشر كردند كه اين كتاب سرآغازي بود بر كار «جري سيگل» و «جو شاستر» كه بعدها خالق سوپرمن شدند.
ويلر نيكلسون دست به انتشار دومين مجله هم زد؛ «كميك جديد». اين مجله در اندازه ديگر مجلات كميك آن زمان (عصر طلايي كتاب هاي كميك) منتشر مي شد كه بعد ها اسمش به «ماجراهاي كميك» تغيير يافت و در بين مجلات كميك طولاني ترين دوره انتشار را داشت. سومين و آخرين نام اين سري از مجله« كميك كارآگاهي» بود كه سال 1937 به بازار عرضه شد. اين سري از مجله پايه گذار داستان هاي هيجان انگيز با معرفي «بتمن» بود. بعد از آن ويلر نيكلسون از شركت رفت. بدهي ها شركت نيكلسون را مجبور كرد «هري داننفلد» يكي از توزيع كنندگان اصلي مجلات مشهور آن زمان را به عنوان شريك خود انتخاب كند تا «كارآگاه1» را منتشر كند. كمپاني «كميك كارآگاهي» همان زمان به اعتبار ويلر نيكلسون و داننفلد و ليبوويتز شكل گرفت. نيكلسون تا يك سال همچنان رئيس بود اما مشكلات مالي بالاخره او را وادار به استعفا كرد. شركت «كميك كارآگاهي» براي چهارمين بار نام جديدي روي خود گذاشت؛ «كميك اكشن» كه بتمن را در جهان مطرح ساخت. «كميك اكشن» اولين كتاب كميكي بود كه در آن شخصيت هايي با ويژگي هاي ابرقهرمان نقش اول را برعهده داشتند و ركوردهاي فروش از خود به جاي گذاشتند. كمپاني خيلي زود شخصيت هايي چون«مرد خفاشي(بتمن)» و «مرد شني(سندمن)» را به كاراكترهاي محبوب مردم تبديل كرد. «انتشارات متفق ملي» به زودي در «كميك ملي» ادغام شد. به رغم اين نام هاي رسمي به خاطر لوگوي سوپرمن دي سي كه در سرتاسر خطوط توليد استفاده مي شد اين شركت نزد عوام همواره با همان نام دي سي شهرت داشت. همچنين شركت با شدت و قدرت مبارزه عليه تقليدكنندگان را در چارچوب قانون كپي رايت آغاز كرد. مانند «مرد شگفت انگيز» كمپاني فوكس كه طبق راي صادرشده از دادگاه كپي از سوپرمن بود. اين رويه با شكايت عليه «كاپيتان مارول» شركت Fawcett Comicsگسترش پيدا كرد كه در آن زمان تبديل به پرفروش ترين شخصيت كتاب هاي كميك شده بود. به رغم اين حقيقت كه «كاپيتان مارول» و «سوپرمن» با هم ارتباط چنداني نداشتند، اما دادگاه راي به احتمال نقض كپي رايت داد. با توجه به اوضاع مالي شركت اگر محكوم مي شدند، فروپاشي آن حتمي بود اما در ميانه راه Fawcett Comics كنار كشيد. چند سال بعد همين شركت Fawcett حقوق «كاپيتان مارول» را به دي سي فروخت تا در سال 1973 كاپيتان مارول با نام جديد «شزم» دوباره احيا شود. وقتي در دهه 40 از محبوبيت ابرقهرمان ها كاسته شد، كمپاني روي ژانر هاي ديگري چون علمي-تخيلي، كمدي، وسترن و عاشقانه تمركز كرد. دي سي همچنين كتاب هايي تحت عناوين «وحشت» و «جنايت» منتشر كرد، اما اكثر آنها نه هيجان انگيز بودند و نه پرفروش. اواسط دهه 50 بود كه شوارتز سردبير شركت، نويسندگان را وادار كرد به جاي بازسازي و احياي كاراكترهاي قديمي، ابرقهرمان هايي كاملاً جديد و متفاوت و مدرن خلق كنند. كاراكترهاي داستان«FLASH»را به اين شكل تغيير دادند و موفقيت و محبوبيت آنها به حدي افزايش يافت كه تصميم گرفتند همين كار را براي شخصيت «فانوس سبز» هم انجام دهند كه همه اين تغييرات باعث معرفي ابرقهرمان هاي مدرن تيم «ليگ عدالت امريكا» و بسياري از ابرقهرمان هاي ديگر شد.
كاراكترهاي دنباله دار چون سوپرمن و بتمن و زن شگفت انگيز دوباره تصويرسازي نشدند، اما براي بهبود و موفقيت آنها كارها و تغييراتي رويشان صورت گرفت. خانواده سوپرمن شخصيت هاي دنباله داري مانند «بيزارو» و «برينياك» و «دختر ابرقهرمان» را معرفي كرد. زيرمجموعه بتمن، «زن خفاشي» و «دختر خفاشي» و «بچه خفاشي» بودند كه البته محبوبيت خود بتمن را نداشتند. همه اينها با اضافه شدن عناصر علمي- تخيلي به كار در واقع به گونه يي مدرنيزه شده بودند. دهه 70 لحن كتاب هاي كميك از تخيلي به سمت واقعيت رفت و داستان ها سياه تر و واقع بينانه تر شدند. تغييراتي كه در اين دهه در دي سي به وجود آمد كلاً آينده رسانه را تحت تاثير قرار داد. آنها از كاراكترهاي پيشين شان فاصله گرفتند و «اسطوره هاي نوجوان جديد» و فروش قابل توجه اين سري موفقيت جديدي را براي شركت رقم زد. دو شخصيت مهم و اصلي عرضه شده توسط دي سي يعني بتمن و سوپرمن منبع اقتباس چندين فيلم سينمايي و محل درآمد ميليون ها دلار قرار گرفتند كه فيلمسازان شان بايد از دي سي ممنون باشند.
يکشنبه 24 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 985]