واضح آرشیو وب فارسی:کيهان: يك مفسر آلماني در مسايل امنيتي: ايران براي داشتن نقشي بزرگ در منطقه نيازي به بمب هسته اي ندارد
يك مفسر مشهور آلماني در مسايل امنيتي و دفاعي در كتابچه اي تأكيد كرده است كه ايران براي ايفاي نقش يك قدرت بزرگ منطقه اي نيازي به ساختن بمب هسته اي ندارد.
«كريستف برترام» مفسر مشهور آلماني در زمينه مسايل امنيتي و دفاعي در كتابچه اي با عنوان «تجديدنظر در زمينه ايران: از درگيري تا همكاري» تأكيد كرد كه جمهوري اسلامي ايران و غرب بايد به جاي دشمني با يكديگر به شراكت روي آورند و از آن جا كه سياست فعلي تهديد و تحريم غرب در برابر ايران شكست خورده است تنها راه حل باقي مانده مذاكرات جامعي است كه مي تواند به شراكت دوطرف تبديل شود. به گزارش ايسنا به نقل از پايگاه اينترنتي «ميدل ايست آنلاين»، برترام كه در گذشته رياست دو نهاد بسيار مهم يعني موسسه بين المللي مطالعات استراتژيك (IISS) در لندن و موسسه آلماني امور امنيتي و بين المللي (SWP) در برلين را برعهده داشته است در آغاز كتابچه خود با صراحت تأكيد مي كند كه برنامه هسته اي ايران هيچ گونه خطر آشكار يا قريب الوقوعي به دنبال ندارد.
اين مفسر آلماني برخي استدلال ها و اتهام هايي را كه بارها تكرار شده است از جمله اين كه «ايران ممكن است به تروريست ها بمب هسته اي بدهد، ايران قصد دارد به واسطه سلاح هسته اي به سلطه منطقه اي دست يابد و اين كه در صورت دستيابي ايران به سلاح اتمي عربستان، مصر و تركيه نيز از آنها تقليد خواهند كرد» را نادرست دانسته و با رد آن تأكيد كرد كه ايران مشتاقانه به دنبال بهبود روابط با همه كشورهاي مسلمان است نه سلطه بر منطقه.
برترام علاوه بر آن تأكيد كرد كه ايران براي داشتن نقشي بزرگ در خاورميانه نيازي به سلاح هسته اي ندارد و علاوه بر آن داشتن چنين سلاحي در واقع نتيجه عكس خواهد داشت چرا كه موجب مي شود كشورهاي منطقه با ساير قدرت هاي هسته اي متحد شده و به اين ترتيب نفوذ ايران كاهش مي يابد.
اين مفسر آلماني علاوه بر آن در كتابچه خود نوشت كه ايران كه جمعيتش حدود 70 ميليون بوده و دومين كشور داراي ذخاير گاز و نفت در جهان است، بازيكني مهم و كليدي در منطقه محسوب مي شود.
او در ادامه تأكيد كرد كه بدون ايران كه به موجب سقوط صدام نفع بسياري از حمله آمريكا به عراق برد، هيچ گونه ثباتي در منطقه حاصل نخواهد شد و علاوه بر آن بدون كمك ايران نمي توان راه حلي پايدار براي حل مسأله فلسطين و برقراري ثبات در افغانستان پيدا كرد.
وي علاوه بر آن نوشت كه آمريكا بايد دولت فعلي ايران را بپذيرد و مسئله تغيير رژيم كه نومحافظه كاران آمريكا بدان علاقه بسيار دارند «سرابي است كه آمريكا نمي تواند به آن دست يابد.»
پيشنهادي كه برترام براي حل مسئله هسته اي ايران مي دهد اين است كه غرب حق اساسي ايران به داشتن چرخه سوخت هسته اي خاص خود را به رسميت شناسد و در ازاي آن ايران صنعت هسته اي خود را به روي نظارت هاي بين المللي و جامع بگشايد.
اين مفسر آلماني با ابراز نااميدي از اين كه تا زماني كه بوش، رييس جمهور آمريكا است ديدگاه و رفتار آمريكا تغيير يابد، تأكيد كرد كه سياست تحديد و نفوذ و مقابله غرب شكست خورده است و اكنون زمان آن فرا رسيده است كه در سياست آمريكا تجديدنظر حاصل شود.
تأكيد وزراي خارجه تركيه و مصر بر حل ديپلماتيك برنامه هسته اي ايران
در همين ارتباط، وزراي خارجه تركيه و مصر خواستار حل ديپلماتيك مسئله هسته اي ايران شدند.
علي باباجان، وزير امورخارجه تركيه روز شنبه در يك كنفرانس خبري مشترك با احمد ابوالغيظ وزيرامور خارجه مصر با اشاره به تحولات اخير در منطقه گفت: گفت وگوي فلسطين و اسراييل در مرحله حساسي قرار دارد، حفظ ثبات در لبنان از اهميت بالايي برخوردار است و مذاكرات غيرمستقيم اسراييل و سوريه بايد ادامه يابد. ما همگي خواستار اين هستيم كه راه حل مسئله هسته اي ايران از طريق مذاكرات حاصل شود.
وي افزود: تركيه و مصر در زمينه اين مسايل توافق نظر دارند؛ بنابراين مشورت دو كشور درباره حل مشكلات منطقه اي براي صلح و ثبات بسيار مهم است.
يکشنبه 24 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: کيهان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 91]