واضح آرشیو وب فارسی:کيهان: سرپرست شوراي عالي ترافيك: احداث منوريل براي تهران بهتر است
در پي ريزش تونل هاي مترو سرپرست شوراي عالي ترافيك كشور احداث قطار هوايي و منوريل را راه حل مناسب ممانعت از بروز چنين مشكلي به شهرداري تهران پيشنهاد كرد.
به گزارش فارس، مجتبي شفيعي ديروز در نشستي با خبرنگاران با محورهاي مختلف؛ در دفاع از عملكرد تبصره 13 طي سال هاي 85 و 86 تصريح كرد: شهردار تهران اخيرا طي اظهاراتي عنوان كرده است كه عملكرد تبصره13 داراي ابهاماتي است. حتي در برخي از مطبوعات اين حرف به نقل از وي عنوان شده بود كه «حتي يك ريال از اعتبارات دولتي براي مديريت ترافيك تهران استفاده نشده است»، اين حرف كذب محض است.
وي گفت: جمعيت تهران نسبت به كل كشور تقريبا بيش از 10درصد است، يعني 16درصد از جمعيت شهرهاي كشور در تهران ساكن هستند بنابراين به تبع آن 16درصد عملكردها در شرايط عادي به تهران معطوف مي شود.
سرپرست شوراي عالي ترافيك كشور در مقايسه نحوه توزيع تسهيلات تبصره 13ميان شهر تهران و ساير شهرهاي كشور طي سال هاي 85 و 86 تصريح كرد: از مجموع 400هزار دستگاهي كه در بحث توسعه ناوگان تاكسيراني در كشور توزيع شده است 9 هزارو400 دستگاه در اختيار تهران قرار گرفته است. در بخش نوسازي ناوگان نيز از 27هزار دستگاه 9 هزارو400 دستگاه واگذار شده است. در بخش توسعه ون؛ از مجموع 9هزار و850 دستگاه توزيعي در كل كشور، 6هزار و410دستگاه به تهران واگذار شد. در بخش اتوبوسراني نيز از مجموع 6 هزار دستگاه اتوبوس توزيع شده در كشور، هزارو935 دستگاه (غير از 250دستگاه اتوبوس تحويلي هفته گذشته) به شهر تهران واگذار شده است. در واقع 32.5درصد از اتوبوس هاي توزيعي در كشور در اختيار تهران قرار گرفته است.
به گفته وي، از مجموع اعتبار 50ميليارد توماني مربوط به يارانه بليت اتوبوس هاي كل كشور، 11.3ميليارد تومان (22.6درصد) به شركت اتوبوسراني تهران پرداخت شده است.
شفيعي تعداد اتوبوس هاي تحويلي به شهرهاي كشور را طي سال هاي 85 و 86 تعداد 2هزار و260دستگاه در تهران، هزارو112 دستگاه
(49.2درصد) عنوان كرد و گفت: اعتبار متروي تهران در سال 87 از محل اعتبارات دولتي معادل اعتبارات 6سال گذشته است. تاكنون 45درصد اعتبارات سال جاري به شركت متروي تهران واگذار شده است. اعتبارات قطار شهري تهران نسبت به كل كشور 29درصد است.
وي با بيان اين كه علي رغم اظهارنظرها و برخوردهاي سياسي و ضعف هاي مديريتي شهرداري تهران اما مجموعه دولت بطور اخص تبصره 13نسبت به توزيع تسهيلات به تهران كوتاهي نكرده است، اظهار داشت: با نمايندگان مجلس بطور مداوم در ارتباط هستيم و جلسات زيادي نيز با آنها داشته ايم. هيچ نكته مبهمي در رابطه با عملكرد تبصره 13 براي مجلسي ها وجود ندارد. بعدازظهر امروز هم با اعضاي كميسيون عمران مجلس هشتم ديداري داريم.
وي ادامه داد: هرچند خود ما نيز معتقديم كه تبصره 13 در دسترسي به اهداف خود به دليل مشكلات زيرساختي دچار ضعف هايي بوده است كه در حال رفع آنها هستيم اما فعاليت تبصره 13 جزو افتخارات دولت نهم است.
خريد اتوبوس از خارج
سياسي بود
وي در بخش ديگر اظهارات خود با اشاره به رويكرد انتقادي مسئولان تبصره 13 نسبت به عملكرد ضعيف شركت واحد اتوبوسراني تهران و ضرورت رفع آنها، تصريح كرد: اواخر سال گذشته به استناد اطلاعات دريافتي از سوي مسئولان شهرداري، خواستار دريافت گزارش دقيق از وضعيت سخت افزاري و نرم افزاري اتوبوسراني تهران شديم تا با شناسايي نقاط ضعف و مشكلات اين مجموعه نسبت به بهترشدن عملكرد اين بخش با شهرداري تهران همكاري هاي لازم را داشته باشيم اما با وجود گذشت هشت ماه از اعلام اين درخواست و پي نوشت هاي مكرر، هنوز هيچ گزارشي در اين رابطه از سوي شهرداري تهران به واسطه رويكردهاي سياسي حاكم در شهرداري در اختيار شوراي عالي ترافيك كشور قرار نگرفته است.
سرپرست شوراي عالي ترافيك كشور، امتناع شهرداري تهران در ايفاي وظيفه خود در پاسخگويي به مجموعه دولت در رابطه با عملكرد اتوبوسراني و برخورد سياسي آن را عامل به تعويق افتادن واگذاري يك دوره از اتوبوس ها به شهر تهران عنوان كرد و خطاب به اعضاي شوراي شهر تهران تاكيد كرد: هزينه خريد يك دستگاه اتوبوس 2كابين معادل 15دستگاه اتوبوس داخلي است و در بهترين حالت جابجايي 2برابري مسافران امتياز خريد اين اتوبوس ها محسوب مي شود.
وي تاكيد كرد: بايد پرسيد آيا ارائه گزارش از وضعيت اتوبوس هاي تهران اين قدر براي آقايان سنگين بود كه حاضر شدند بار مالي خريد اين اتوبوس ها به شهروندان تهراني تحميل شود؟ اگر آقايان در شهرداري تهران حسن نيت نشان مي دادند و گزارش خود را ارائه مي كردند شايد سهم
82.5درصدي خودمان را از اتوبوس هاي خارجي پرداخت مي كرديم و ديگر لازم نبود شهرداري تهران اين قدر براي اين اتوبوس ها هزينه كند.
شفيعي خاطرنشان كرد: سيستم تندرويي كه تحت عنوان BRT در حال فعاليت است را به دليل نواقصي كه دارد نمي توان BRT دانست. خطوط ايجاد شده، يك سيستم منظم و ويژه است اما با سيستم BRT فاصله زيادي دارد. سيستم فعلي، شبه BRT است. در چنين شرايطي تلقي كردن اين سيستم به عنوان ستون فقرات سامانه حمل و نقل عمومي اشتباه است. حمايت بيش از حد و تبليغات غيرمنصفانه نيز از اين موضوع درست نيست. مترو، شاهراه اصلي حمل و نقل در كلان شهرها است.
ريزش تونل
دليل بهتر بودن منوريل است
سرپرست شوراي عالي ترافيك كشور در بخش ديگر اظهارات خود ريزش بخشي از تونل مترو در خيابان شريعتي را با توجه به شرايط ژئوفيزيكي خاك، امري عادي دانست و گفت: مجموعه دولت همچنان مصر به حمايت از متروي تهران به اجراي پروژه هايش است و به دنبال تضعيف مترو مخصوصاً با توجه به مشكلاتي كه دارد، نيستيم و اگر منتظر دريافت كمك هاي بيشتر هستند آمادگي دريافت پيشنهادات را هم داريم اما در اين ميان توجه مسئولان شهرداري و مترو را به اين مقوله جلب مي كنم كه درگذشته هم گفته بوديم كه احداث مترو مخصوصاً با توجه به حفاري تونل هاي آن هم هزينه بر و هم زمان بر است و مشكلاتي نيز همچون ريزش را به دنبال دارد.وي ادامه داد: در صورتي كه هزينه احداث قطار هوايي يا منوريل و مشكلات و زمان احداث آن كمتر است. پيشنهاد ما اين است كه مسئولان شهرداري با استفاده از مصوبات موجود براي احداث سيستم هاي مذكور، عمليات اجرايي احداث منوريل يا قطار هوايي را آغاز كنند.
يکشنبه 24 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: کيهان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 149]