واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان: شام باید قبل از ساعت ۸ شب مصرف شود و از مصرف غذاهای حاوی چربی و کربوهیدرات زیاد برای وعده شام باید خودداری شود.
تابش نور خورشید موجبات افزایش ترشح هورمون های نیروزایی مثل نورآدرنالین، انسولین و کورتیزول می شود که ۷۰ درصد انرژی لازم را از سوزانیدن مواد قندی و ۳۰ درصد انرژی مورد نیاز را از محل سوزاندن چربی ها فراهم می کنند.
با آغاز شب آرامش درونی،ترمیم و جایگزینی در بدن آغاز می شود، هورمون های سازنده و ترمیم کننده مثل هورمون رشد سوماتوتروپین کار ترمیم و جایگزینی را با دریافت ۷۰ درصد انرژی از سوزانیدن چربی ها و ۳۰ درصد انرژی مورد نیاز از محل سوزاندن قندها فراهم می کند.
با توجه به ریتم های زیستی Bio-Rhythm اشاره شده و فعالیت های هورمون های مختلف بدن توصیه می شود برای جلوگیری از اختلال در روند سوخت چربی ها اولاً شام باید قبل از ساعت ۸ شب مصرف شود، ثانیاً از میل کردن شام های حاوی چربی و کربوهیدرات زیاد خودداری کنند و به میل کردن سبزی های پخته یا خام با مقداری غذاهای پروتئینی در وعده شام قناعت شود.
یکی از عوامل بی خوابی مشکلاتی از قبیل سوء هاضمه، آسم، تنگی نفس و یا کاهش قند خون است. مصرف الکل به مقدار زیاد و هم چنین استفاده از برخی داروها از عوامل دیگر بی خوابی است.
قبل از درمان بی خوابی باید مسائلی از قبیل مشکلات تیروئید، وجود افسردگی، دیابت، عفونت و همچنین سطح هموگلوبین خون بررسی شود، چرا که وجود هر یک از این عوامل می تواند منجر به ایجاد بی خوابی شود.
تغذیه نقش عمده ای در درمان و پیشگیری از بی خوابی دارد. در این بین زمان مصرف انواع مختلف مواد غذایی نیز، بسیار حائز اهمیت است.
انواع نان، ماکارونی، سیب زمین و برنج حاوی مقادیر بالایی کربوهیدرات است که در بدن، به آرامی هضم و سوخته می شود. یک عصرانه حاوی مقادیر بالایی از کربوهیدرات و مقادیر کم پروتئین می تواند شما را برای داشتن خواب مناسب شبانه آماده کند.
موز، انجیر، خرما و گوشت بوقلمون حاوی مقادیر بالایی اسید آمینه تریپتوفان هستند. تریپتوفان در بدن به سروتونین تبدیل می شود که ترکیب اخیر منجر به حالت خواب آلودگی در فرد می شود.
شیر نیز مقادیر مناسبی تریپتوفان دارد. همچنین ماست حاوی سروتونین است. به همین علت مصرف هریک از این مواد غذایی، ساعاتی قبل از خواب شبانه توصیه می شود.
گوشت و شیر کم چرب نیز حاوی مقدار کافی ویتامین B۶ هستند. وجود این ویتامین برای سنتز سروتونین در مغز ضروری است.
انواع ماهی های چرب مانند ماهی سالمون و ساردین و همچنین تخمه کدو تخم کتان نیز به دلیل داشتن اسیدهای چرب امگا-۳ برای پیشگیری از بی خوابی بسیار مؤثر هستند.
کمبود آهن در بدن می تواند یکی از علل عمده کم خوابی باشد. به همین دلیل مصرف مواد غذایی غنی از آهن مانند گوشت قرمز، پسته، بادام و سبزیجات برگ سبز تیره توصیه می شود.
کاهو دارای ماده ای به نام Lactocarium است که محرک خواب بوده و به همین علت توصیه می شود قبل از خواب حتماً از سالاد کاهو استفاده شود.
مصرف قهوه، انواع کولا، غذاهای سرخ شده، کره و مارگارین چند ساعت قبل از خواب توصیه نمی شود. هیچگاه با معده پر به رختخواب نروید؛ چرا که اشکال در هضم مواد غذایی نیز منجر به بی خوابی می شود.
توصیه می شود افرادی که از مشکل بی خوابی شبانه رنج می برند، در طول هفته حتماً از ۸-۴ بار فعالیت ورزشی برخوردار شوند. استفاده از جوشانده گل ساعت و رازک نیز برای درمان کم خوابی توصیه می شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 127]