تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر که ما را پس از مردنمان زیارت کند گویا ما را هنگام زنده بودنمان زیارت کرده است....
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826678019




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

گزارش : تونل انزاب نماد همكاري ايران و تاجيكستان


واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: گزارش : "تونل انزاب" نماد همكاري ايران و تاجيكستان
تهران / واحد مركزي خبر/ اقتصادي 1387/06/24
متخصصان وزارت نيرو در 10 كشور از جمله كشورهاي همسايه طرح هاي سدسازي و نيروگاه اجرا مي كنند و هم اكنون ساخت و نيروگاه سنگ توده 2 را در دست
اجرا دارند.
پيش از اين نيز سد دوستي در مرز ايران و تركمنستان ،نيروگاه بادي و خط انتقال گاز ايران در ارمنستان و طرح تونل انزاب در تاجيكستان را اجرا كرده اند.
ساخت تونل انزاب (استقلال ) در تاجيكستان از ژانويه 2004 اغاز ونيمه اول سال 2006 به پايان رسيد.
اين طرح اهميت زيادي براي تاجيكستان دارد و به عنوان سمبلي از همكاري هاي دوكشور ياد مي شود.
ارزش طرح 39 ميليون دلار است كه 7 ميليون و 800 هزار دلار ان را دولت تاجيكستان تامين كرده و 10 ميليون دلار در قالب كمك هاي توسعه اي جمهوري اسلامي ايران وحدود 21 ميليون و 200 هزار دلار نيز وام جمهوري اسلامي ايران بوده است.
تونل استقلال از مهم ترين طرحهاي راه و ترابري تاجيكستان است كه در مراسمي اوايل فروردين پارسال با حضور مقامات تاجيكستان وايران بازگشايي و همزمان با سفر رئيس جمهور كشورمان به تاجيكستان در 24 مرداد 1386 رسما افتتاح شد.
اين تونل 5 كيلومتري در گردنه اي به همين نام در محور شمال تاجيكستان واقع
شده است كه جنوب و شمال جمهوري تاجيكستان ( دوشنبه را به خجند ) را به هم پيوند مي دهد و امكان ارتباط مناسب بين پايتخت هاي كشورهاي اسياي ميانه را نيز فراهم اورده است.
مدير طرح در مصاحبه با خبرنگار واحد مركزي خبر گفت : متخصصان ايراني برغم شرايط سخت زمين شناسي و شر ايط بد اب و هوايي توانستند در طول زمان معين ،
ساخت تونل انزاب را به پايان برسانند.
به گفته رجب زاده هم اكنون در تا جيكستان ؛ ايراني ها را به اسم سازندگان تونل انزاب مي شناسند چون اين طرح تحول عظيم اقتصادي و اجتماعي در اين كشور ايجاد كرده است.
مدير طرح تونل انزاب با اشاره به اينكه در طرح تونل انزاب ركورد حفاري را به 641 متر و توان فني مهندسي ايران را در اسياي ميانه به اثبات رسانديم گفت: نتيجه
اين ركورد شكني ، پيشنهاد ساخت طرح هاي ديگردر تاجيكستان است.

تاريخچه طرح
+++++++++

كار حفاري اين تونل از سال 1988 ميلادي با همكاري پيمانكاران اتحاد جماهير شوروي سابق اغاز شد وتا سال 1991 ادامه يافت و در اين مدت 662 متر حفاري انجام شد.
فعاليت هاي طرح با استقلال جمهوري تاجيكستان در نهم سپتامبر سال 1992 ميلادي به حالت تعليق درامد و از سال1991 دوباره با تلاش پيمانكاران تاجيك اغازشد وتا سال 2004 ادامه يافت.
ميانگين حفاري در سال هاي1999 تا 2004 بدست پيمانكاران تاجيك 535 متر در سال بود كه ان هم به صورت ازمايشي بود و به حفاري مجدد نياز داشت.
قرارداد حفاري تونل در سال2003 ميلادي بين وزارت نقليات جمهوري تاجيكستان و شركت سابير بين الملل از جمهوري اسلامي ايران به امضا رسيد .
از ابتداي سال 2004 يعني زمان اغاز قرارداد ؛ تجهيز و انتقال ماشين الات به محل اجراي طرح اغاز شد اما به دليل مشكلاتي از جمله قطع راههاي دسترسي در طول زمستان ،قطع برق كارگاه ها براي روزهاي متوالي و وضع زمين شناسي با گذشت 11 ماه از اغاز طرح پيشرفت چنداني حاصل نشد.

اهداف طرح تونل انزاب
++++++++++++++
ساخت تونل انزاب با توجه به اينكه محل طرح داراي زمستاني بسيار سرد و پربرف با چندين نقطه ريزش بهمن است و همواره باعث بسته شدن راه ها و قطع ارتباط كارگاه با شهرهاي اطراف مي شود ، براي تاجيكستاني ها بسيار ازرشمند است.
اين تونل با امتداد شمالي _جنوبي از دل كوههاي موسوم به حصار عبور مي كند و اهميت ژئوپلتيكي خاصي دارد كه با تكميل و احداث تونل ،گردنه انزاب را از مسير ارتباط شمال و جنوب اين كشور حذف ميكند و علاوه بر ايجاد مسير دسترسي دائمي (در تابستان و زمستان ) مسير جاده دوشنبه به خجند را در حدود 60 كيلومتر كوتاه
كرده است.
همچنين امكان توسعه اقتصادي اين كشور را فراهم مي اورد .
با توجه به اينكه گردنه انزاب مسير طولاني و پر پيچ وخم است كه در طول تابستان تردد از ان بسيار پر خطر و 5 تا 7 ماه از سال در فصل سرما بسته مي شود در عمل مسير تردد از جنوب به شمال تا جيكستان مسدود مي شد.
در زمان بسته بودن گردنه انزاب تنها راه ارتباط زميني بين شمال و جنوب تاجيكستان از داخل مرز ازبكستان مي گذرد كه با تشريفات گمركي و مرزي خاصي همراه است و به همين دليل اجراي اين طرح اهميت سياسي و جفرافيايي به سزايي دارد.

وضع موجود تونل انزاب
++++++++++++++
برغم گذشت دو سال از افتتاح طرح تونل انزاب ، هنوز روشنايي و تهويه ان نصب نشده و البته اين بخش طرح در قرارداد ايران نبوده است اما بر اساس توافقات اخير مسولان دو كشور اين بخش هم به متخصصان ايراني سپرده شد.
هم اكنون درساعاتي از روز از اين تونل استفاده مي شود .
رجب زاده مدير طرح درباره اجراي كارهاي جانبي تونل انزاب گفت : به دليل شرايط خاص زمين شناسي، كارهاي جانبي مانند انحراف اب داخل تونل كه از لابه لاي سنگ هاي كف تونل خارج مي شود و همچنين اسفالت تونل، باقيمانده بود كه بعد از بهر ه برداري از طرح در حال اجراست.
وي دليل تاخير اجراي اين بخش از طرح را براورد اشتباه روسها از ميزان ورودي اب به تونل دانست و گفت : بر اساس بر اورد روسها ورودي اب 750 ليتر بر دقيقه بود در حالي كه هم اكنون ورودي اب 2500 ليتر بر ثانيه دبي خروجي اب تونل است.
وي گفت : مطالعات اوليه طرح را روسها انجام دادند كه به شكل گمانه زني قابل اجرا نبود و ما به شيوه طراحي و اجرا ، عمل كرديم.
اجراي طرح هاي مختلف در سايركشورها به دست متخصصان ايراني علاوه بر شناساندن توان فني مهندسي كشورمان ، باعث اشتغال زايي نيز شده است.
به گفته رجب زاده 60 نفر از متخصصان ايراني در طول طرح تونل انزاب (استقلال )مشغول به كار بودند ودر مرحله نهايي طرح نيز 30 متخصص ايراني مشغول به كار هستند.

طرح راه سازي شاقون زيقر
++++++++++++++++++
طرح شاقون زيقر در جنوب اين كشور حد فاصل مرز تاجيكستان و افغانستان كنار رودخانه 5 در حال اجراست كه با ساخت ان 34 كيلو متر جاده ابريشم احيا خواهد شد.
اين جاده در امتداد جاده چين ساخته مي شود.
اين طرح را نيز شركت سابير اجرا مي كند و بانك توسعه صادرات اسلامي به عنوان سرمايه گذار اوليه بالغ بر 34 ميليون دلار سرمايه گذاري كرده است.
ايران براي ساخت اين جاده در مناقصه شركت كرد ودر ميان 6 شركت تركيه اي و قزاقستاني برنده شد و حدود 8 ماه از عمليات اجرايي ان مي گذرد.
اين طرح در 430 كيلومتري جنوب دوشنبه اجرا مي شود.

ساخت سه كارخانه در تاجيكستان
+++++++++++++++++++++++
ايران و تاجيكستان سه كارخانه مشترك توليد لامپ هاي كم مصرف ؛ تراكتورسازي و ترانسفورماتور احداث مي كنند.
تفاهمنامه هاي ساخت اين كارخانه را مسئولان دو كشور امضا كرده اند و بزودي نمايندگان شركت هاي ايراني سازنده اين كارخانه ها براي پيگيري تفاهمنامه هاي خود ؛ به تاجيكستان سفر مي كنند.
گزارش : خانم مرزبند
 يکشنبه 24 شهريور 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[مشاهده در: www.iribnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 151]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن