واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: در مراسم تقدير از سه پيشكسوت تئاتر عنوان شد تئاتر ايران نيازمند امكانات بيشتري براي جوانان است
در مراسم تقدير فرهنگستان هنر از سه پيشكسوت حوزه تئاتر، كه شنبه شب برگزار شد، بر ضرورت افزايش امكانات براي فعاليت هاي تئاتري جوانان كشور تاكيد شد.
به گزارش روز يكشنبه خبرنگار فرهنگي ايرنا، در مراسم افطاري باغ موزه هنر ايراني، از سوي فرهنگستان هنر جمهوري اسلامي ايران و سازمان فرهنگي، هنري شهر داري تهران، از سال ها تلاش صادقانه" خسرو خورشيدي" هنر مند عرصه طراحي صحنه "ايرج راد" بازيگر پيشكسوت تئاتر، سينما و تلويزيون و "نادعلي همداني" نويسنده و پژوهشگر حوزه تئاتر تقدير شد.
در اين مراسم كه با حضور جمعي از خانواده تئاتر كشور، برخي از مديران تئاتري و نمايندگاني از شوراي شهر، فرهنگستان هنر و سازمان فرهنگي، هنري شهرداردي برپا شد، بر لزوم توجه جدي به افزايش امكانات تئاتري براي فعالان اين عرصه تاكيد شد.
خورشيدي هنرمند طراح، در سخناني كوتاه در اين مراسم گفت: بر پايي اين مراسم، براي من بسيار به ياد ماندني و ارزشمند است. من به عنوان يك هنرمند و عضو كوچكي از خانواده هنر ايراني، هميشه سعي ميكنم كوشا و پر تلاش ظاهر شوم .
وي افزود: بر خود لازم مي دانم بر اين نكته تاكيد كنم كه تئاتر نيازمند امكاناتي است تا جوانهايي كه در دانشكدهها ي هنري تربيت ميشوند، بتوانند هنر خود را به درستي به جامعه خود ارائه دهند ..
خورشيدي با بيان اينكه تئاتر تنها در تهران خلاصه نمي شود، بي توجهي به تئاتر شهرستان ها را جفا در حق جامعه هنر دوست ايراني دانست.
وي افزود: به عنوان يك هنرمند كه در زمينه معماري هم تجريه هاي فراواني دارم، برخود لازم مي دانم كه بگويم شهرسازي امروزي ما دچار بحران هاي بسياري است.
وي از شهرداري تهران خواست تا قدري به شهرسازي و ساخت و سازها ي شهري توجه كند و اين بيهويتي را از اين كشور تاريخي بزدايند.
اين پيشكسوت عرصه طراحي و معماري، گفت: شهرداري مي تواند با يك برنامه ريزي مدون، بافت قديمي شهر را مورد بازنگري قرار دهد.
خورشيدي تصريح كرد: در جايگاه كسي كه سال ها در عرصه طراحي و معماري كار كرده ام، از شهردار محترم تهران تقاضا دارم در صورت امكان در يك جلسه مشترك، نظرات كارشناسي ما را در مورد ساخت و سازهاي معماري ايراني و اصيل شهري مورد توجه ويژه قرار دهد.
وي گفت: در قانون شهرسازي وقتي به پلان شهرهاي قديمي نگاه ميكنيم، تئاتر در مركز شهر قرار دارد. در تهران قديم هم اين چنين بود و البته اكنون چنين وضعيتي وجود ندارد.
در ادامه اين مراسم،"ايرج راد" بازيگر پيشكسوت كشور، با تاكيد بر افزايش امكانات اجرايي براي فعالان عرصه تئاتر اظهار داشت: در طول ساليان گذشته در حق اهل تئاتر بي توجهي هاي بسياري شده است كه اكنون نيازمند بازنگري در برخي از برنامه ها هستيم.
راد، احترام به پيشكسوتان را مهمترين وظيفه اهل فرهنگ و هنر دانست و افزود: رفتار بزرگ منشانه، اخلاق نيكو و انگيزه و انضباط در كار، از جمله مشخصه هاي يك هنرمند است.
مدير عامل خانه تئاتر، تصريح كرد: در طول تاريخ و در عرصه تئاتر كشور، همواره كساني زحمت كشيده اند كه هرگز و در هيچ مراسمي نامي از آنها برده نشده است و هيچ بزرگداشتي براي آنها برپا نشده است، هنرمندان گمنامي كه عرصه فرهنگ و هنر ايراني مديون از خود گذشتگي هاي آنهاست.
در ادامه اين مراسم، "علي نصيريان" پيشكسوت تئاتر كشور، از برنامه ريزان عرصه تئاتر كشور خواست تا امكانات بهتري در اختيار اهل تئاتر و خصوصا جوانان خلاق و خوش فكر تائر قرار دهند.
وي گفت: از فرهنگستان هنر سپاسگزارم كه اين مراسم را برگزار كرده است و اين سنت حسنه احترام به پيشكسوتان كه اكنون در جامعه نهادينه شده است، از نعمات هنر پس از انقلاب است، كه ستني خوب و بجاست.
وي با بيان تاريخچه اي از فعاليت گروه هاي تئاتري در ايران، گفت: رشد تئاتر در هر جامعه اي مديون هنرمندان خلاق و خوش فكر و استمرار در كار هنري است.
نصيريان از ايرج راد به عنوان يك الگوي اخلاقي مناسب براي اهل تئاتر ياد كرد كه بايد به وجود او افتخار كرد.
در ادامه، دكتر "قطب الدين صادقي" مدرس و كارگردان تئاتر، در وصف همداني گفت: سخن گفتن در مورد "نادعلي همداني" براي من قدري سخت است، چرا كه در آخرين ديداري كه با ايشان داشتم، ديدم كه وي در بستر بيماري افتاده و در شرايط جسماني مناسبي نيست .
صادقي گفت: پيش از آنكه همداني را بشناسم، با قلم او آشنا شدم و بعدها در دانشگاه سوربن با او ملاقات كردم و اين نويسنده بزرگ را فردي لايق و با اخلاق ديدم .
وي گفت: سال ها پيش و در دورهاي كه پژوهش هاي تقلبي و كپي از كتاب هاي خارجي زياد شده بود، فعاليت هاي فرهنگي همداني به عنوان يك پژوهشگر متعهد و ملي بسيار حائز اهميت بود.
صادقي از همداني به عنوان نويسنده اي ياد كرد كه همواره در خلوت خود، بشدت كار ميكرد و سعي داشت فرهنگ و هنر به انحراف كشيده شده تئاتري اين مرز و بوم را در يك مجراي درست علمي قرار دهد.
اين استاد دانشگاه، گفت: از همداني آثار ماندگار بسياري برجاي مانده است كه در اين ميان كتاب هاي "نمايشنامه نويسي جنگ"، "درام تراژدي" و "كتاب دراماتورژي" كه نيمه تمام مانده است، از آثار درخشان او به حساب ميآيند.
صادقي اظهار داشت: بزرگترين اثري كه از همداني برجاي مانده است، كتاب "تاريخ نمايش در جهان" است كه 40 پژوهشگر بزرگ و نويسنده مطرح جهان، آن را تاليف كرده اند و همداني با زباني شيوا و همه فهم آن را ترجمه كرده است.
وي گفت: همداني، مرد قلم است و هرگز هيچ كار بي ارزشي را ننوشته است. او 50 اثر تاليف كرده و من متاسفم كه اين قلم فعلاً تعطيل است و اميدوارم دوباره بتواند به فرهنگ كشورمان كمك كند.
در پايان اين مراسم، از سوي فرهنگستان هنر جمهوري اسلامي ايران و سازمان فرهنگي، هنري شهر داري تهران از سال ها تلاش هنرمندانه "خسرو خورشيدي"، "ايرج راد" و "نادعلي همداني" تقدير شد.
يکشنبه 24 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 90]