واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: وزير بهداشت: در سيستان و بلوچستان فقط يك مورد مبتلا به وبا اثبات شد
وزير بهداشت ، درمان و آموزش پزشكي گفت كه تنها يك مورد ابتلا به وبا دراستان سيستان و بلوچستان اثبات شده است كه اين مورد نيز به ابتلاي يكي از مهاجران غير قانوني افغان به اين بيماري باز مي گردد.
به گزارش خبرنگار پارلماني ايرنا ، "كامران باقري لنكراني "وزير بهداشت ، درمان و آموزش پزشكي روز يكشنبه براي پاسخگويي به سوال "حميد رضا پشنگ " نماينده خاش و ميرجاوه در صحن علني مجلس حضور يافت .
با اين حال پشنگ از پاسخ به وزير بهداشت قانع نشد و سووال براي پيگيري به كميسيون مربوطه ارجاع شد .
نماينده خاش و ميرجاوه اظهار داشت :اگر بحث محروميت زدايي از استان هايي چون سيستان و بلوچستان مطرح است ،بايد نگاه ويژه اي به موضوع سلامت در جامعه داشت .
اين نماينده مجلس به قانون بيمه روستاييان اشاره كرد و اظهار داشت: شواهد حاكي از آن است كه وزارت بهداشت در زمينه بهداشت روستاييان و مناطق محروم موفق نبوده است .
وي پرسيد: وزارت بهداشت و درمان در مقابله با بيماري هايي چون وبا تاكنون چه اقداماتي انجام داده است ؟
نماينده مردم خاش در مجلس به بيان مشكلات بهداشتي در استان سيستان و بلوچستان و نيز كمبودهاي تجهيزاتي و نيروهايي متخصص در اين استان اشاره كرد و خواستار پاسخگويي وزير بهداشت دراين زمينه شد .
" كامران باقري لنكراني " وزير بهداشت ،درمان و آموزش پزشكي در پاسخ به سووالات پشنگ اظهار داشت: موضوع سلامت و بهداشت و درمان استان سيستان وبلوچستان يكي از مسايلي است كه همواره در 30 سال گذشته از اولويت هاي وزارت بهداشت بوده و به آن توجه شده است .
وزير بهداشت افزود : در سه سال گذشته ، اين موضوع يكي از اولويت هاي جدي وزارت بهداشت پپگيري و گام هاي بلندي دراين زمينه برداشته شده است .
باقري لنكراني در عين حال اضافه كرد : برخي از مشكلات خاص استان و نيز مشكلاتي كه در زمينه زير ساخت هاي آن وجود دارد مانع از نهايي شدن برخي از تصميمات وزارتخانه دراستان سيستان و بلوچستان شده است .
وزير بهداشت درادامه به ارايه آماري در زمينه عملكرد اين وزارتخانه در جهت رشد شاخص هاي بهداشتي و نيز افزايش تجهيزات بيمارستاني دراستان سيستان و بلوچستان پرداخت و گفت: هم اكنون ميزان مرگ و ميز مادران باردار در اين استان 50 درصد كاهش يافته است .
وزير بهداشت، افزايش خانه هاي بهداشت به 110 باب، استخدام نيروهاي بهداشتي و درماني دراستان و كنترل بيماريهاي واگير دار نظير مالاريا دراين استان را ازجمله اقدامات وزارت بهداشت در استان سيستان و بلوچستان برشمرد .
وزير بهداشت به افزايش تعداد رشته - محل ها دردانشگاه هاي استان سيستان و بلوچستان اشاره كرد و گفت : تعداد رشته - محل هاي موجود در دانشگاههاي اين استان به 53 رشته - محل افزايش يافته و تعداد اعضاي هيات علمي دانشگاه هاي اسلامي نيز به 263نفر رسيده است .
باقري لنكراني اضافه كرد كه اين وزارتخانه براي همسان سازي شاخص ها در مناطق مختلف كشور ، برنامه هاي مدرني را در دست دارد تا سطح بهداشت و سلامت در مناطق مختلف ارتقا يابد .
وزير بهداشت با بيان اينكه 75درصد از مشكلات بهداشتي دراين استان به زير ساخت ها و عوامل اجتماعي استان سيستان و بلوچستان باز مي گردد،گفت: توجه به توسعه اجتماعي پس از پيروزي انقلاب اسلامي ، موجب رشد شاخص هاي بهداشتي دراستان شده است .
باقري لنكراني ، بومي گزيني را يكي از اقدامات وزارت بهداشت براي افزايش تعداد متخصصين در استان سيستان وبلوچستان برشمرد و گفت: بسياري از اقداماتي كه امروز در نظام سلامت دراين استان انجام شده، مرهون سياست بومي گزيني است .
نماينده خاش و ميرجاوه بارديگر وضعيت بهداشتي دراين استان را مورد اشاره قرار داد و با اشاره به فوت برخي از مردم منطقه به دليل شيوع بيماري هاي واگير دار در سال هاي گذشته، گفت : برخي از اين مشكلات ناشي از سوءمديريت و نارسايي دربخش بهداشت است .
وزير بهداشت ، درمان و آموزش پزشكي در پاسخ به اين اظهارات پشنگ، گفت: اآقداماتي كه از سه سال گذشته تا كنون در زمينه بهداشت و درمان دراين استان صورت گرفته ،مرهون برنامه هاي اين وزارتخانه و اختصاص بودجه هاي متمركز به اين استان است .
باقري لنكراني با بيان اينكه شناسايي نشدن به موقع بيماري هاي واگيردار به دليل عدم مراجعه به موقع مبتلايان به مراكز بهداشتي است، تصريح كرد : اين موضوع نمي تواند كارآمدي نظام سلامت را خدشه دار كند .
وزير بهداشت تاكيد كرد: هسته بهداشتي و درماني كشور در زمينه كنترل بيماري هاي واگيردار، كارآمدي لازم را دارد .
وزير بهداشت تصريح كرد :سال گذشته هيچ موردي از بيماري وبا دراين استان مشاهده نشد و امسال نيز تنها يك مورد گزارش شد كه آن نيز به ابتلاي يكي از افاغنه مهاجر به منطقه باز مي گردد .
دراين هنگام ، حميدرضا پشنگ با بيان اينكه از پاسخ وزير بهداشت قانع نشده است مدعي شد كه هم اكنون پنجاه نفر در اين استان مبتلا به بيماري وبا شده اند .
وزير بهداشت درپاسخ به اين اظهارات ، از نماينده خاش خواست تا آمار غير رسمي تاييد نشده را از تريبون رسمي مجلس اعلام نكند .
باقري لنكراني تاكيد كرد : ممكن است متجاوز از چند ده نفر به مراكز بهداشتي مختلف مراجعه كنند اما تشخيص بيماري نياز به آزمايش هاي ميكروبيولوژي دارد .
وزير بهداشت تصريح كرد: امسال فقط يك مورد وبا اثبات شده كه مربوط به يك مهاجر افغان غير قانوني بود.
باقري لنكراني اضافه كرد: هيچ كس مجاز نيست خارج از مباحث علمي و آمار رسمي تاييد شده ادعايي را در تريبون هاي رسمي در اين زمينه مطرح كند .
سيام //9139/1531/
يکشنبه 24 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 159]