واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: اتصال 7 هزار مدرسه به اينترنت 8 ميليارد تومان به IT آموزش و پرورش اختصاص يافت
طرح اتصال مدارس به اينترنت ملي با امضاي توافقنامهاي ما بين وزارتآموزش و پرورش و وزارت فناوري اطلاعات و ارتباطات وارد مرحله اجرايي شد تا كنون طبق گزارشهاي ارايه شده بيش از 7هزار مدرسه به شبكه ملي اينترنت متصل شدهاند. واگذاري پست الكترونيكي به دانشآموزان و معلمان از ديگر طرحهايي است كه اجراي آن در دستور كاري وزارتآموزش و پرورش قرار گرفته است و با اجرايي شدن اين طرح امكان ارتباط الكترونيكي معلمان و دانشآموزان فراهم ميشود.
سرويس دولت الكترونيكي-8 ميليارد تومان به فعاليتهاي فناوري اطلاعات و ارتباطات آموزش و پرورش اختصاص يافته است.
به گزارش عصرارتباط، نگاه متوليان برنامهريزي و مالي كشور به توسعه فناوري اطلاعات و ارتباطات در آموزش و پرورش، نگاهي هزينهاي است، درصورتيكه نگاه سرمايهاي موجب كارآمدي ارائه خدمات اداري و آموزشي ميشود. به همين دليل اعتبارات تخصيصي، متناسب با سرانه آموزش و پرورش نيست.
مشاور وزير آموزش و پرورش در حوزه فناوري اطلاعات و ارتباطات در گفتوگو با خبرنگار عصر ارتباط، گفت: از ظرفيتهاي غير دولتي دانشگاهها، شركتهاي خصوصي و نخبگان استفاده ميكنيم تا موجب گستردگي ساختار و تشكيلات آموزش و پرورش نشويم.
علي قدمياري درمورد طرح اتصال مدارس به شبكه ملي اينترنت، گفت: اين طرح از چهار سال پيش آغاز شده و هدف از اجراي اين طرح ارائه بستر ارائه محتواهاي سالم و فرهنگي به مدارس است.در قالب اين طرح، مركز داده رشد ايجاد شده و تاكنون بيش از 7 هزار مدرسه به شبكه ملي اينترنت (اينترانت) وصل شدهاند.
او ادامه داد: همچنين مقرر شده تا پايان سال 87 ، يك ميليون ايميل به معلمان و يك ميليون به دانشآموزان واگذار ميشود؛ بر اساس توافقات اوليه به عمل آمده در اجراي طرح اتصال يكصد هزار مدرسه به شبكه ملي اينترنت بين وزارتخانههاي فناوري اطلاعات و ارتباطات و وزارت آموزش و پرورش، مقرر شد براي مديران ستادي و روساي كليه سازمانها و مناطق وزارت آموزش و پرورش در كشور، سرويس پست الكترونيكي پورتال ملي IRAN.IR واگذار شود.
در اين راستا كليه مديران ستادي و روساي سازمانها و مناطق وزارت آموزش و پرورش بايد به سايت www.iran.ir مراجعه و در بخش پست الكترونيكي، نسبت به ثبت اطلاعات خود اقدام و سپس با حوزه مشاور وزير آموزش و پرورش در بخش فناوري اطلاعات هماهنگ شوند تا پس از تائيد آن حوزه و ارسال اسامي، كد كاربري آنها توسط وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات فعال شود.
در راستاي اجراي طرح فوق، سه كارگروه تخصصي با عناوين طرح جامع، زيرساخت اتصالات، كاربردها و فرهنگسازي توسط مجريان طرح در 2 وزارتخانه تشكيل و كارگروهها در حال شناسايي وضع موجود و تدوين افق مطلوب و تهيه نقشه راه جهت اجراي طرح هستند.
يكي از اهداف تعيين شده اوليه جهت كارگروه كاربردها، امكان واگذاري يك و نيم ميليون كد كاربري پست الكترونيكي جهت جامعه دانشآموزي در كنار بحث اتصال به شبكه در خاتمه عمليات است.
در اين طرح شركت فناوري اطلاعات در راستاي وظايف محوله حاكميتي و تخصصي خود در امر توسعه فناوري اطلاعات و اهميت عملياتي شدن اين طرح در بزرگترين وزارتخانه كشور، نقش هدايتكننده عمليات را دارد.
قدمياري گفت: آموش و پرورش 7 سازمان تابعه، 31 سازمان استاني، 700 سازمان منطقهاي، 150 هزار مدرسه، 100 مدرسه خارج از كشور، يك ميليون و 40 هزار نفر پرسنل آموزشي و اداري و سالانه بين 10 تا 15 ميليون جامعه دانشآموزي دارد، بنابراين با اين ابعاد گسترده ميتوان گفت بزرگترين پروژه IT كشور در آموزش و پرورش شكل اجرايي به خود ميگيرد.
او درمورد پايگاه اطلاعاتي دانشآموزي، گفت: اين پايگاه اطلاعاتي از 13 سال پيش به صورت پراكنده با توجه به مقاطع تحصيلي و رشته دانشآموزي راهاندازي شده است. امسال ساماندهي اين پايگاه را در دستور كار قرار دادهايم. پايگاه اطلاعات استعداد درخشان و المپيك نيز تبديل به پايگاه جامع اطلاعات دانشآموزي ميشود.
او افزود: كار پايگاه اطلاعاتي فرهنگيان از سه سال پيش شروع شده است. در اين پايگاه، مشخصات فردي، اداري و حساب سيبا فرهنگيان وارد ميشود و بازخواني اطلاعات براساس كد ملي آنهاست.چون پايگاهها پيش نياز خدمات الكترونيكي است.
قدمياري ادامه داد: پايگاه اطلاعاتي دانشآموزي و پايگاه اطلاعاتي فرهنگيان تا دهه فجر امسال تكميل ميشود.
او با بيان اينكه در گذشته سيستمهاي نظام جامع انفورماتيك آموزش و پرورش كارآمد بود، ولي با تحولات تكنولوژيكي به وجود آمده كارآمدي خود را از دست دادهاند،ادامه داد: در گذشته سيستمهاي نظام جامع انفورماتيك آموزش و پرورش مانند سيستم حقوق و سيستم آماري تحت DOS بود كه عليرغم قديمي بودن تكنولوژي، سالانه در هر فصل كليه كارنامهها با اين سيستم صادر ميشد. همچنين ابلاغ معلمان ماهانه توسط اين سيستم انجام ميشد. اكنون قصد داريم اين سيستمها را تجميع و تحت وب قرار دهيم كه اين كار بيش از يك سال به طول ميانجامد.
قدمياري با اشاره به اتوماسيون اداري آموزش و پرورش، گفت: تا يك سال ديگر قرار است كليه كارهاي داخلي آموزش و پرورش به صورت paper less انجام شود. براي اتوماسيون اداري مذاكراتي با شركتهاي واجدالشرايط انجام شده تا سيستم برقراري ارتباط مستقيم با وزير و معلمان ايجاد شود.
يکشنبه 24 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 110]