محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1827900504
گزارش فارس از تجليل هنرمندان و پژوهشگران تئاتر در باغموزه ايراني؛ ايرج راد، خسرو خورشيدي و نادعلي همداني تجليل شدند
واضح آرشیو وب فارسی:فارس: گزارش فارس از تجليل هنرمندان و پژوهشگران تئاتر در باغموزه ايراني؛ ايرج راد، خسرو خورشيدي و نادعلي همداني تجليل شدند
خبرگزاري فارس: آئين تجليل از هنرمندان و پژوهشگران برجسته تئاتر كشور شب گذشته با حضور مسولان و هنرمندان عرصه فرهنگ و هنر در باغ موزه هنر ايراني و با تجليل از ايرج راد، خسرو خورشيدي و نادعلي همداني برگزار شد.
به گزارش خبرنگار تئاتر فارس، در اين مراسم كه به همت فرهنگستان هنر و معاونت هنري سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران برگزار شد، از سه هنر برجسته تئاتر كشور ايرج راد،خسرو خورشيدي و نادعلي همداني به عمل آمد.
بنا بر اين گزارش، در ابتداي اين مراسم «مجيد سرسنگي» قائم مقام سازمان فرهنگي و هنري شهرداري تهران، گفت: امشب از سه مرد بزرگ و سه هنرمند برجسته كه سالهاي برجستهاي از عمر خود را براي اعتلاي تئاتر كشور صرف كردند و دانشجويان ارزندهاي را تربيت كردند تجليل ميشود.
وي گفت: به نيابت از گروه نمايش و ادبيات نمايشي فرهنگستان هنر خوشحالي خودمان را از اين برنامه ابراز ميكنم.
سرسنگي افزود: گروه نمايش و ادبيات نمايشي فرهنگستان هنر با حضور چهرههاي برجسته و اساتيد و نخبگان تئاتر مناسبتهاي متعددي را در طول سال هم در حوزه پژوهشي و هم در حوزه انتشار كتاب و هم در زمينه برنامهها و رخدادهاي تئاتري ترتيب داده كه يكي از بزرگترين برنامههاي گروه در سال آينده، برگزاري دوسالانه تئاتر جهان اسلام است و در حوزه پژوهش و انتشار يك مرجع به زبان انگليسي كه با كمك فرهنگستان هنر، در آيندهاي نزديك به جامعه تئاتر تقديم خواهد شد.
سرسنگي ادامه داد: ميخواهم تشكر كنم از كساني كه جوانان كشور وامدار اين هنرمندان هستند، عزتالله انتظامي،علي نصيريان،تاجبخش فنائيان، قطبالدين صادقي و ... كه از تمامي آنها تشكر ميكنم و اميدوارم اين برنامه كه اولين برنامه از سلسله برنامههاي تجليل از هنرمندان تئاتر كشور است، ادامه پيدا كند و موجب خوشحالي است كه اولين برنامه از اين سلسله برنامهها با آقاي خورشيدي چهره آشناي طراحي و كسي كه سينما و تئاتر كشور وامدار زحمات او است، ايرج راد نام آشنا در عرصه سينما و تئاتر، كسي كه نه تنها فردي مفيد در عرصه تئاتر بوده بلكه همواره به عنوان يك مدير دلسوز و توانا براي تئاتر كشور مطرح بوده است و بالاخره نادعلي همداني كه متأسفانه مدتي است دچار بيماري هستند و امشب مسير نشد در خدمت اين عزيز باشيم اما گروه تئاتر فرهنگستان هنر بر خود فرض دانست كه از ايشان تجليل به عمل بياورد.
* فنائيان: خورشيدي، همواره تازه و جوان است
پس از پايان صحبتهاي قائم مقام سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران، فاضل جمشيدي خواننده اركستر ملي ايران به همراه گروه خود به اجراي موسيقي سنتي پرداختند و سپس نوبت به تجليلها رسيد كه اولين تجليل اين مراسم به تقدير از خسرو خورشيدي اختصاص داشت و در اين بخش تاجبخش فنائيان دقايقي را به سخنراني پرداخت.
فنائيان با اشاره به سابقه همكاري خود با خورشيدي گفت: خورشيدي نابغهاي است كه بدون اغراق با استادياش در قالب نقاشي، مجسمهسازي و طراحي صحنه حرفهايي ميزند كه بزرگان ادبيات ايران با كلام گفتهاند، استاد خورشيدي تمام معرفت و عرفان دروني خود را با دستهايش ظاهر ميكند و هنگامي كه طرح يك صحنه را ميزند، احساس ميكنيد كه معجزهاي رخ داده است، يك طراحي صحنه غيرقابل انتظار كه حتي كارگردانان نيز نميتوانند پيش بيني كنند كه ايشان چه طرحي را ميزند.
وي ادامه داد: ويژگي ممتاز استاد خورشيدي، اين است كه همواره تازه و جوان است كه عليرغم سن ايشان، از نظر ذهني جوان و پربار هستند كه نه تنها از زمان خود عقب نميافتد، بلكه ميتوان پيشبيني كرد تا دهها سال ديگر نبوغ ايشان تازه است و هيچ وقت كارهايش در يك زمان پسين نميماند و حتي دلش نميخواهد خودش را تكرار كند.
فنائيان خاطر نشان كرد: وقتي با استاد خورشيدي كار ميكنيد انگار پدري پشت سر ايستاده است و نميگذارد در برابر مشكلات روحيه شما تضعيف شود اما واقعيت اين است كه قدر خسرو خورشيدي آنطور كه بايد و شايد در جامعه دانسته نشده است چرا كه هر روز بايد پيرامون خورشيدي و امثال او چنين فضاهاي در كشور وجود داشته باشد و زماني ميتوانيم قدر و ارزش خود را به نمايش بگذاريم كه قدر و ارزش چنين نوابغي را بدانيم و هميشه آشكار كنيم.
* خورشيدي: به تئاتر شهرستانها توجه كنيد
در ادامه «خسرو خورشيدي» پس از حضور روي صحنه، گفت: من خيلي اهل صحبت كردن نيستم و ده دقيقه براي من مثل يك سريال مي ماند اما اين بزرگداشت براي من بسيار بسيار به ياد ماندني است و هميشه سعي ميكنم شايسته باشم.
وي ادامه داد:صحبتهاي زيادي دارم اما بيشتر جنبه گلايه دارد چرا كه جوانان ما بايد بتوانند مجال كار پيدا كنند و امكانات براي كار داشته
باشند و به دليل اين كه امشب شب تئاتر است، ميگويم تئاتر را تنها در تهران نبينيم و به شهرستانها هم برويم چرا كه مردم شهرهاي ديگر بسيار علاقهمند به تئاتر هستند.
استاد معماري و طراح صحنه برجسته تئاتر كشور در ادامه خطاب به شهردار تهران گفت: يكي از چيزهايي كه ميخواهم به شهردار عزيزمان كه چنين فضاهايي را بهوجود آوردهاند بگويم، اين است كه چون در زمينه معماري تحصيل كردهام، يك مقدار به شهرسازي و ساخت و سازها توجه كنيد و امكاناتي را بهوجود بياوريد كه شهر زيبا شود و آن قسمتهاي شهر را كه فراموش شدهاند، يعني قسمتهاي قديمي را بازسازي كنند، چرا كه شهرسازي است كه شهر را زيبا ميكند.
استاد خورشيدي تصريح كرد: من هر موقع به آن مناطق ميروم، چهرهام دچار غم ميشود، موقعي به قانون شهرسازي نگاه ميكنيم، ميبينيم كه همواره تئاتر در مركز شهر بوده است و در تهران نيز در گذشته چنين بوده اما امروزه، تئاتر خاموش است و موقعي كه به سي سال پيش برميگرديم، ميبينيم كه نسبت به اين امكانات بيتوجهي شد تا اين چنين به دست امروزيان رسيد.
* راد: گروه تئاتر مردم يك خانواده بود
دومين تجليل مراسم اختصاص به «ايرج راد» بازيگر باسابقه عرصه تئاتر، سينما و تلويزيون كشورمان و مديرعامل خانه تئاتر داشت.
راد در شروع صحبتهاي خود اظهار داشت: بسيار خوشحالم كه در اين بسيار به يادماندني دو تن ازكساني كه همواره در زندگي من تاثير داشتند، حضور دارند و همواره احساس شوق ميكنم از آن همه هنر اين عزيزان كه توانستم قطرهاي بياموزم تا در اين مكان حضور داشته باشم، در حقيقت بزرگداشت همه عزيزاني در تئاتر مديون عزيزاني از اين دست است؛ استاد عزتالله انتظامي و استاد علي نصيريان.
وي ادامه داد: زيباترين دوران كاري و دوران زندگي من زماني بود كه كه در گروه تئاتر مردم سال هاي سال در اداره تئاتر در كنار اين دو عزيز باشم و در حد توانم بياموزم و اخلاق هنري،نگاه تئاتري و انگيزه تئاتري را از دو عزيز آموختم،گروهي كه من از آن نام بردم همچنان جزو مفاخر تئاتر است و كساني كه در آن گروه كار ميكردند جز مفاخر اين ممكلت بودند. اين دو عزيز نيز فضائي را براي كار فراهم كرده بودند كه هرگز آنرا فراموش نخواهم كرد.
راد گفت: گروه تئاتر مردم يك خانواده بود، سفرهاي بسياري داشتيم و تئاترهاي زيادي را روي صحنه برديم، چنانچه من هرگز حتي يك شب را ياد ندارم كه گروه تئاتر مردم برنامه داشته باشد و حتي يك صندلي خالي باشد.
وي تصريح كرد: امروزه امكاناتي وجود دارد كه ميتواند تصوير را ضبط كند اما در تاريخ اين ممكلت بزرگاني را داشتيم كه بسيار براي تئاتر زحمت
كشيدند اما چون امكانات امروزي نبود كارهاي آنها ضبط نشد و من هر لحظه از اين بزرگداشتها را را بزرگداشت آن عزيزان گمنامي ميدانم كه در عرصه فرهنگ و هنر تاثيرگذار بودند.
مديرعامل خانه تئاتر افزود: براي جواناني كه همچنان چراغ تئاتر اين كشور را زنده نگه داشتهاند پايداري و صبر آرزو ميكنم. آرزو دارم مسئولان به اين نيروي بالقوه كه وجود دارد، توجه كنند و اميدوارم كه امكانات وجود داشته باشد كه بازهم تئاتر كار كنند تا بتوانند انديشهساز و فرهنگساز باشند.
راد در خاتمه اظهار داشت: آنچه در عرصه فرهنگ موثر است، اين است كه همه عزيزان در زندگي خود درجايگاهي قرار دارند اما هنرمندان تئاتر روي صحنه و هنرمندان تلويزيون و سينما جلوي دوربين بازي ميكنند تا حقيقت آشكار شود.
* نصيريان: گروههاي امروز پراكندهاند در حالي كه زمان ما، گروهها تداوم داشتند
در ادامه مراسم علي نصيريان با حضور در روي صحنه دقايقي را درخصوص ويژگيهاي اخلاقي ايرج راد به سخنراني پرداخت اما نكتهاي كه در صحبتهاي نصيريان جاي تعمق داشت، گلايههاي وي از عدم وجود گروههاي تئاتري در شرايط امروز بود.
نصيريان در شروع صحبتهاي خود گفت: در اواخر دهه 30 و اوايل دهه 40 يعني دورهاي كه آقاي راد از آن صحبت كرد، اداره هنرهاي دراماتيك تأسيس شد. ما گروه تئاتر داشتيم و اين گروههاي تئاتر فعال بودند و با كار كردن، رشد ميكردند. بعد به صورت مستمر به تئاتر سنگلج رفتيم و... ميخواهم نتيجه گيري كنم كه تئاتر با گروه تئاتر زنده ميماند و بايد شرايطي را بهوجود بياوريم كه گروههاي تئاتر كار كنند و برنامه داشته باشند، به صورت رپرتوار برنامه 5 ساله و 10 ساله اجرا كنند تا رشد كنند كه ما اين را تجربه كردهايم.
نصيريان گفت: گروههاي تئاتري در حال حاضر ضعيف هستند و جوانان پخش شدهاند در حالي كه ما تداوم داشتيم و حتي 20 سال باهمديگر بوديم.
وي ادامه داد: مشايخي، انتظامي، راد و خدا رحتمش كند خسرو شكيبايي، بنيانشان در تئاتر گذاشته شد و حتي از گمناماني كه راد از آنها ياد كرد، يكي از آنها جواد خدادادي بود و يا اسماعيل داورفر كه بايد براي آنها نيز بزرگداشت ترتيب داد.
نصيريان تصريح كرد: ايرج راد، يك الگو است. الگو از لحاظ اخلاقي. اخلاقي كه متأسفانه به دليل گسستگي ميان نسلها، نتوانستيم آن را خيلي در ميان جوانان ترويج دهيم، اما من و انتظامي شانس آورديم كه ايرج راد به گروه ما آمد و به وجودش افتخار ميكنيم براي اين كه بهترين بازيهايش را در گروه تئاتر مردم انجام داد.
وي خاطرنشان كرد: اگر ميبينيم فردي مانند ايرج راد با همه وجود تمام توانايهايش در بازيگري، بخشي از آن را صرف كمكهاي صنفي ميكند، اين رفتار به نظر من يك الگو است و ارتباطش از بنيان واقعي و نشانه تبلور درستي است كه با تئاتر داشته است.
وي در خاتمه اظهار داشت: اميدوارم نهاد و بنياد خانه تئاتر، روزبهروز قويتر و سترگتر شود و ايرج راد بتواند آنرا به جايگاه واقعي خودش
برساند.
* صادقي: در دوره ترجمههاي كپي، ترجمههاي اصيل «همداني» كار سترگي بود
سومين و آخرين تجليل مراسم شب گذشته، به «نادعلي همداني» پژوهشگر عرصه تئاتر اختصاص داشت كه وي به دليل بيماري نتوانست در اين مراسم حضور يابد و «قطبالدين صادقي» دقايقي را در خصوص تجربههاي كاري خود با اين پژوهشگر تئاتر به سخنراني پرداخت.
صادقي در شروع صحبتهاي خود گفت: صحبت كردن در مورد «نادعلي همداني» يك مقدار براي من سخت است، چرا كه آخرين بار كه ايشان را ديدم در شرايط ناگواري به سر ميبردند و هنوز تأثير وضع ايشان بر ذهن من ادامه دارد.
وي ادامه داد: من اين شانس را داشتهام كه دو بار با ايشان همكار باشم و از زماني كه در دانشگاه سوربن ايشان را براي اولين بار ديدم تحت تأثيرش قرار گرفتم.
وي ادامه داد: بعد از انقلاب كه به ايران برگشتم، چندين كار انجام داد و فكر ميكنم كه بهترين دوران كاري ايشان در همين زمان است و در زماني كه ترجمههاي كپي، داشت زياد ميشد، ترجمههاي اصيل كار سترگي بود و اعتقاد دارم بسياري از چهرهها هستند از جمله آقاي همداني كه با فرهنگ خود، توانستند فرهنگ اين كشور را در مجراي صحيح قرار دهند.
صادقي تصريح كرد: يكي از مشكلات هنر ما ضعف تئوريك است و كاري كه ايشان در اين راه انجام داد، بسيار ارزشمند است.
وي ادامه داد: شايد بزرگترين كاري كه ايشان انجام دادند، ترجمه «تاريخ نمايش در جهان» است كه 40 نويسنده برجسته جهان در 1700 صفحه آن را نوشتهاند و آقاي همداني يك اثر عاليقدر از خودشان براي همه در تئاتر كشور بر جاي گذاشته است.
صادقي تصريح كرد: «نادعلي همداني» مرد قلم بود كه هرگز كار بيارزش را قبول نكرد و خيلي متأسفم كه اين قلم، ديگر فعال نيست و اميدوارم اين قلم باز هم در خدمت فرهنگ نظري ما قرار گيرد.
در ادامه مراسم، «فرزاد همداني» فرزند استاد نادعلي همداني با حضور در جايگاه گفت: تنها ميتوانم بگويم كه پدرم هيچ وقت اهل اين كه بخواهد نامش بر سر زبانها باشد نبود و هميشه سعياش بر اين بود كه در كار پژوهش و پيشبرد ايجاد منابع لازم براي دانشجويان و كساني كه علاقمند كارهاي تحقيقاتي تئاتر انجام دهند، كمك كنند.
* حيدريان: از داشتن چنين هنرمنداني به خود ميباليم
پس از اين بخش، «محمدمهدي حيدريان» معاونت فرهنگي فرهنگستان هنر با ابراز خوشحالي از برگزاري چنين مراسمي گفت: به داشتن چنين هنرمنداني ميبالم كه وقتي به درجه استادي ميرسند و قرار است از آنها تجليل شود از اساتيد خود ياد ميكنند و اين كه وقتي قرار است استاد خورشيدي در مورد خودش صحبت كند، به فكر همشهريان خود است و در مورد آنها صحبت ميكند به خودم ميبالم.
پس از پايان صحبتهاي حيدريان با حضور عزتالله انتظامي، مجيد سرسنگي ، علي نصيريان و احمد مسجد جامعي بر روي صحنه، از دستاوردهاي هنري ايرج راد، خسرو خورشيدي و نادعلي همداني تقدير شد.
* مسجدجامعي: تئاتر ايران به شهروندان هم متعلق است
در خاتمه اين مراسم، احمد مسجد جامعي عضو كميسيون فرهنگي شوراي شهر تهران با اشاره به رويكرد جديد مديريت شهري در حوزه تئاتر گفت: در برنامه امسال حوزه مديريت شهري بحثي مطرح شده است تحت عنوان تئاتر محلات كه در هفته گذشته نخستين دوره آن برگزار شد و برگزيدگان آن معرفي شدند. اين مديريت در حوزه شهري مبني بر اين است كه با فعاليت دو سويه ارتباط مردم با تئاتر را در يك گفتوگوي دوسويه قرار دهد و به همين دليل، 371 محله تهران را براي يك تئاتر مشاركتي در نظر گرفتهايم و آنچه به عنوان تئاتر مردم عنوان شد، اين بار با حضور مردم اجرا خواهد شد.
وي تصريح كرد: تئاتر در ايران براي نخبگان و فرزانگان است در حالي كه ميتوانيم تئاتر براي شهروندان را هم داشته باشيم و ظرفيتهاي مشاركتي مردم براي محلات بهره بگيريم تا از اين طريق معاني مورد نظر را در جامعه خلق كنيم.
به گزارش خبرنگار فارس، پايان بخش برنامه تجليل از هنرمندان و پژوهشگران برجسته تئاتر ايران به نقالي مرشد ترابي اختصاص داشت.
انتهاي پيام/ا
يکشنبه 24 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]
-
گوناگون
پربازدیدترینها