واضح آرشیو وب فارسی:شبكه خبر دانشجو: سؤال از رئيس جمهور فقط فرصتسوزي است
يكي از رخدادهاي مهم هفته گذشته مجلس شوراي اسلامي آغاز فعاليت جمعي از نمايندگان در سؤال از رياست جمهوري درباره اظهارات مشايي بود كه برابر اصل 88 قانون اساسي در صورت امضاي يك چهارم نمايندگان مجلس و تاكيد بر انجام آن، ظرف يك ماه انجام خواهد پذيرفت.
عليرضا زاكاني
يكي از رخدادهاي مهم هفته گذشته مجلس شوراي اسلامي آغاز فعاليت جمعي از نمايندگان در سؤال از رياست جمهوري درباره اظهارات مشايي بود كه برابر اصل 88 قانون اساسي در صورت امضاي يك چهارم نمايندگان مجلس و تاكيد بر انجام آن، ظرف يك ماه انجام خواهد پذيرفت.
از آنجايي كه سؤال از رئيس جمهور اولين بار است كه بعد از پيروزي انقلاب اسلامي در مجلس طرح مي شود، تأمل و تحليل آن مهم بوده و دقت افزون تري را طلب مي كند.
الف) اساس اين سؤال مبتني بر مواضع نادرست مشايي درخصوص نفي رسالتمندي دين در حوزه جهاني، نگاه آشتي جويانه به غاصبان فلسطين اشغالي و بيان دوستي با اين غاصبان و ديدگاه هايي راجع به برخي قوميت ها در كشور است.
فارغ از اين مباحث كه در هفته هاي گذشته اعتراضات زيادي را به همراه داشته با مرور به برخي ادعاهاي نامبرده از جمله «اعلام پايان دوره اسلام خواهي در جهان، آنچنان كه دوره اسب سواري نيز خاتمه يافته است!! و يا اينكه در راستاي هدايت و كسب حقيقت قرار نيست پيروان ساير اديان الهي و يا حتي معتقدان به باورها و خرافه هاي دست ساز بشري مسلمان شده و هدايت يابند و برخورداري بشريت از پايه بالاي درك و فهم او را مستغني از عبور از مسير اسلام براي كسب حقيقت مي كند!!» در كنار رفتارهاي غيرمتعارف وي و ... اين نكته را آشكار مي سازد كه معاون ميراث فرهنگي و گردشگري كشور ناآشنا به مباني ديني و نامأنوس با آرمان هاي انقلاب اسلامي برگرفته از همين مباني است.
ايشان خواسته يا ناخواسته نكات سياهي را در كارنامه اصولگرايان به ثبت رسانده كه مستمسكي براي مخالفان داخلي و خارجي بوده و ابهاماتي را نيز براي همه دوستداران انقلاب فراهم كرده است.
از اين رو نامبرده شايستگي حضور در اين منصب را به هيچ وجه نداشته و بايد در پيشگاه ملت عذرخواهي كرده و اريكه صيانت از ميراث فرهنگي و آشنا كردن مشتاقان ديگر جوامع با فرهنگ اين مرز و بوم را به فرد ديگري بسپارند.
ب) با اعتراضات مراجع عظام، اعضاي خبرگان رهبري، نمايندگان مجلس، صاحبنظران، اصحاب رسانه ها و دانشجويان به مواضع غلط مشايي، بجا بود رئيس جمهور با عزل وي كف خواسته منتقدان را پاسخي درخور و شايسته مي داد كه متاسفانه اين مهم تاكنون انجام نپذيرفته است.
حساسيت برخورد قاطع با وي وقتي ضرورت مي يابد كه نامبرده در كميسيون امنيت مجلس اظهارات ناصواب خود را مطابق با جهت گيري هاي دولت و هم راستاي با نظرات آقاي رئيس جمهور دانسته و بيان مي كند كه حتي يك درجه نيز با خواسته هاي آنها اختلاف ندارد!!
به نظر لازم است كه جناب آقاي دكتر احمدي نژاد براي جلوگيري از انتساب اين سياهي ها به دولت خدمتگزار، با اقدامي عملي ضمن احترام به راي و نظر بحق بزرگان دين و نخبگان كشور دامان دولت نهم را از اين اتهام پاك كند، علاوه بر اينكه اصل دوري از موضع تهمت در مباني ديني و تأكيدات مقام معظم رهبري (مدظله العالي) را در اين خصوص پاس داشته و بيش از اين راه را براي خدشه به اصولگرايان، بويژه خدمتگزاران دولت نهم هموار نكند.
ج) در صورت پافشاري يك چهارم نمايندگان مجلس شوراي اسلامي بر انجام سؤال از رياست جمهوري اين سؤال در دستور كار مجلس قرار خواهد گرفت و اتفاقي بديع و نو بعد از پيروزي انقلاب به ثبت خواهد رسيد كه توجه به ابعاد مختلف آن حائز اهميت است:
1- حساسيت جريان اصولگرا نسبت به ارزش ها و بي تعارف بودن آنها نشان از اهميت مباني و اصول اسلام در نظر آنان دارد؛ بنابراين اين ويژگي مثبت شرايطي را فراهم آورده كه علاقه مندان انقلاب در صورت ديدن ناراستي ها، تحمل آن را نداشته و اعترضات و راه هاي مقابله با كجي ها را پيشه خود خواهند شاخت.
2- بي شك براي شكل گيري جامعه اسلامي، استمرار گفتمان اصولگرايي يك ضرورت مسلم بوده و تحقق آن جز در پرتو اتحاد و وحدت همگان و تجلي كارآمدي در گره گشايي از مشكلات مردم و پيشرفت مادي و معنوي كشور و تحقق همه جانبه عدالت ميسر نخواهد شد؛ بزرگترين امتياز اصولگرايان در كنار توجه به مباني اسلام و انقلاب اسلامي، تلاش بي وقفه در خدمتگزاري است.
ترديد ندارم كه نيت سؤال كنندگان خيرخواهي و رفع معضل موجود است، اما به گمانم در پس اين سؤال جريان هاي سياسي هم امكان حضور داشته و نكاتي را پي جويي مي كنند كه با خواست سؤال كنندگان فاصله بسيار دارد؛ بويژه كه در سال پاياني دولت نهم و در آستانه انتخابات رياست جمهوري بسر مي بريم و پرداختن به غير از امور ملموس جامعه و ايجاد فضاي جنجال آفرين، فرصت هاي پيش رو را سوزانده و ديگران را در رسيدن به اهداف سياسي خود موفق خواهد كرد.
3- امروز مشكلات واقعي و ملموسي در جامعه وجود داشته كه فارغ از علل آن، سختي فراواني را به مردم عزيز ما تحميل مي كند؛ آنچه كه از اين فشارها كاسته و التيام بخش زخم هاي موجود آن است همدلي و همراهي مسئولان كشور، بخصوص دولت و مجلس در رفع اين مشكلات است و بي گمان كليد اين امر حياتي اعتماد طرفين و دوري از هر امري است كه تزلزلي در راستاي همكاري متقابل فراهم آورد.
عدم عنايت در استفاده اولويت دار از ابزارهاي قانوني منجر به شرايطي مي شود كه با ايجاد موانع، از زمينه همكاري دولت و مجلس كاسته و با بالا گرفتن هياهوهاي طرفيني و فضاي غبارآلود و عبور از متن به حاشيه، معضلات جدي امروز جامعه به فراموشي سپرده خواهد شد.
4- در كنار بهره گيري بسيار خوب و پسنديده از همه ظرفيت هاي قانوني در گره گشايي امور، اولويت بندي و برنامه ريزي براي رسيدن به اهداف و دقت در ميزان هزينه و درآمد اقدامات، يك اصل اساسي است كه بايد به آن اهتمام داشت.
به اعتقاد اينجانب راه هاي بسياري از جمله تشكيل تيم پيگيري كننده تحقق خواسته هاي بحق نمايندگان و ارتباط بي واسطه با رئيس جمهور و يا فعال شدن حلقه هماهنگ كننده دولت و مجلس و ... راه هاي پيش روي ما است كه مقدم بر طرح سؤال بوده و با استفاده از آنها مي توان مشكل فوق را حل كرد و احياناً در صورت بي حاصل بودن آنها دست به سؤال از رئيس جمهور زد.
به راستي از ابتداي انقلاب تاكنون آيا مسئله اي مهمتر از اظهارات آقاي مشايي نبوده كه مجالس گذشته به واسطه آن از رئيس جمهور وقت خويش سؤال نكرده اند؟ يا اينكه مجالس و دولت هاي پيشين ساز و كارهايي را طراحي كرده كه در پرتو آن مشكلات را قبل از طرح در جامعه و يا حتي بعد از مطرح شدن در افكار عمومي مرتفع مي كردند؟
اين انتظاري است بجا از هيئت رئيسه مجلس هشتم و مسئولان دولت نهم كه در راستاي همكاري مطلوب به آن انديشيده و مقدمات اجرايي شدن آن را فراهم آورند.
5- تهديدات نظام سلطه جهاني براي انقلاب اسلامي هرچند يكبار شدت مي يابد؛ شرايط موجود، بويژه با تأكيدات و پيگيري هاي انجام پذيرفته در احقاق حقوق ملت و حركت در جهت نفي زياده خواهي هاي سردمداران آمريكا در عرصه سياست خارجي موقفي را فراهم كرده است كه عبور از آن جز در سايه صبر و مقاومت، توجه به وحدت ملي و تدبير جمعي و همكاري متقابل اجزاي حكومت ميسر نخواهد بود؛ از اين منظر نيز طرح سؤال و بيان خواسته هاي بخشي مانعي بزرگ در عبور از اين گذرگاه محسوب خواهد گشت.
خلاصه كلام آنكه گرچه سؤال عزيزان نماينده از سر دغدغه و توجه به ارزش هاست، اما اقدامي زودهنگام بوده و آسيب هاي فراواني را در همكاري دولت و مجلس ايجاد كرده و در شرايط امروز مانعي جدي براي تحقق آرامش و اعتماد متقابل به عنوان پيش نياز همكاري در گره گشايي از مشكلات مردم خواهد شد.
ضمن اينكه توجه رئيس جمهور به خواسته همه دلسوزان نظام اسلامي ضرورتي انكارناپذير بوده كه اميد است با اقدام بهنگام، اسباب تطهير دولت خدوم و خشنودي دوستداران انقلاب فراهم شود./انتهاي پيام/
يکشنبه 24 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبكه خبر دانشجو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 124]