تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 9 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):براى بهشت درى است‏بنام (ريان) كه از آن فقط روزه داران وارد مى‏شوند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1846449156




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

دلایل بروز بلوغ جنسی زودرس


واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان: موانع بلوغ جنسی زودرس را بشناسید/ تربیت صحیح جنسی، آموزش به موقع و پاسخ به کنجکاوی‌ها


[تصویر: 15vjj5o4m0u4tnbo723.jpg]

به اعتقاد کارشناسان حوزه‌های مختلف آموزش به موقع مسایل جنسی، تربیت صحیح جنسی و پاسخگویی به کنجکاوی‌ها و سوالات نوجوان مانع از بروز بلوغ جنسی زودرس می‌شوند. به گزارش خبرنگار باشگاه جوانی برنا به اعتقاد کارشناسان بلوغ به معنای كلیه تغییرات بدنی و روحی در فاصله دوره‌ كودكی و دوره رسیدن به کمال است. در این دوران تعادل جسمی و روحی كودك با مشکل مواجه می شود، تغییرات جسمی عمیقی در بدن او بوجود می‌آید، اندازه قد و قامت تغییر می‌كند، شكل اعضاء بدن تغییر می کند و اخلاق و رفتار ثبات خود را از دست می دهند.

بعد از رسیدن به دوران بلوغ و قرار گرفتن در این موقعیت نوجوان با نیازهای جنسی خود آشنا می‌شود و در این زمینه شروع به یادگیری می کند. البته گاهی این اتفاق زودتر از آنچه که باید رخ می دهد و نوجوانان هنوز وقتی زمان آن فرا نرسیده است وارد این وادی می شوند. عوامل مختلفی در بروز زودرس بلوغ جنسی دخیل هستند و صحبت در این زمینه نیازمند تخصص و آگاهی است. بنابراین برنا برای روشن شدن این دلایل به گفت و گو با کارشناسان و صاحبنظران متخصص در حوزه‌های مختلف پرداخت.


لزوم آموزش به موقع مسایل جنسی
دکتر هلیا مهدی خانی عضو سازمان نظام روانشناسی و مشاوره ایران، روانشناس و روانکاو مشاور خانواده و مدرس دانشگاه در خصوص بلوغ زودرس و لزوم آموزش مسایل جنسی به خبرنگار برنا گفت:به طور کلی بلوغ زودرس در پسرها علائم بارزتری نسبت به دخترها دارد و بیشتر به صورت خجالت و گوشه‌گیری خود را بروز می‌دهد. در مورد سن آموزش مسایل جنسی اگر بخواهیم رویکرد غربی‌ داشته باشیم باید از دوره راهنمایی شروع کنیم، اما براساس تعالیم ارزشمند شرع مقدس و فرهنگی که داریم احتمال مخالفت با این مساله وجود دارد. می‌توان از طریق پرسش و زمینه‌یابی از مسوولان و مراجع مذهبی جامعه و متخصصان سلامت روان در یک توافق گروهی نظرخواهی و تصمیم گیری کرد.

عضو سازمان نظام روانشناسی و مشاوره ایران افزود:با گسترش رسانه‌های عمومی،ماهواره، اینترنت آشنایی افراد در مورد این مسایل بیشتر شده است. برخی همکاران من که در بعضی مدارس شهرستان مشاوره می دهند عنوان می کنند که دانش آموزانی که برای درد دل و مشاوره نزد آنها می‌آیند عنوان می کنند روابط جنسی دارند و به دنبال راهی برای پیشگیری هستند، به این علت که احساس گناه می کنند چرا که ندانسته وارد این مسیر اشتباه شده اند، در عین حال اصرار دارند که خانواده ها متوجه اشتباه آنها نشوند.

نظر من این است که از دوران راهنمایی مسایل جنسی آموزش و آگاهی داده شود اما در کنار آن مسایل فرهنگی و نیز تعالیم و دستورات مذهبی در نظر گرفته شده و آگاهی داده شود اما از طریق مدرسه و خانواده کنترل شود. آمار نشان می دهد که بلوغ جنسی قبل از بلوغ ذهنی و عاطفی به وجود می آید. عکس این قضیه هم وجود دارد.

وی با تاکید بر این مطلب که باید بلوغ خود را در بستر خانواده نشان دهد تصریح کرد:بیشترین آسیب هایی که بلوغ زودرس دارد به دلیل مسوولیت پذیری است.باید در نظر گرفته شود که از نظر ذهنی فرد توانایی پذیرش مسوولیت خانواده را دارد یا خیر. افراد معمولا در سنین 25 تا 35 سالگی آمادگی برای ازدواج پیدا می کنند. اما بلوغ جنسی خیلی زودتر از این زمان اتفاق می‌افتد. ممکن است بعضی افراد نیازهایشان را از طریق راه‌های غیر اخلاقی و منطقی و مذهبی ارضاء کنند. بیماری‌های جنسی و اختلالات روانی در این مسیر برای شخص ایجاد می‌شود. مدرسه و خانواده می تواند این کنترل و آموزش را در مورد نوجوانان و جوانان داشته باشد.


بلوغ جنسی به انحراف کشیده نشود
دکتر ابراهیم فیاض، جامعه شناس در خصوص بلوغ زودرس به لزوم آموزش مسائل جنسی در مدارس تاکید کرد و افزود: در جامعه امروزی یک جبر رسانه ای وجود دارد. به همین دلیل باید آموزش‌های جنسی را از زمان مدرسه آغاز کرد و در هر مقطع تحصیلی (راهنمایی و دبیرستان) یک سری آگاهی را در اختیار نوجوانان قرار داد.

آنهادر این سنین کنجکاوی های زیادی دارند و برای گرفتن پاسخ آنها به هم سن و سالان و رسانه ها روی می آورند؛ چه بهتر است که این آموزش ها توسط خانواده ها و مدرسه به آنها آموزش داده شود.

وی با اشاره به رشد روزافزون رسانه های جمعی تاکید کرد: با رشد روزافزون رسانه های جمعی سواد عمومی بالا رفته و آگاهی های این افراد درباره مسائل جنسی بیشتر می شود. افراد در خانواده و مدرسه درباره این مسائل سوال می کنند و کنجکاوند که باید آنها را پاسخ داد.

وی درباره بلوغ زودرس که در بین نوجوانان بوجود می آید گفت: اطلاعات و آگاهی در تمام زمینه های بشری بالا رفته بخصوص در زمینه مسائل جنسی که یکی از مهمترین مسائل انسانی است که در برخی مواقع باعث ایجاد بلوغ زودرس می شود.

فیاض با مقایسه برنامه های صدا و سیما در اوایل انقلاب و حال به تغییر در مقتضیات زمان اشاره می کند و می گوید: برنامه های تلویزیونی صدا و سیما ابتدای انقلاب را با الان مقایسه کنید این مسایل به شکل مستقیم و غیرمستقیم مطرح می‌شود. برای مثال سریال "پنج کیلومتر تا بهشت" را در نظر بگیرید که تمام مسائل در این فیلم مطرح می‌شود. این چنین فیلم ها دراوایل انقلاب اصلا دیده نمی‌شد نوع روابط نشان داده شده تغییر کرده‌ است که این از مقتضیات تاریخی است و تکنولوژی مقتضیات زمانی را می سازد.

انواع رسانه های دیجیتال، اینترنت، کتاب مقتضیات زمان را عوض می کنند و باید به دنبال یک نوع جواب با توجه به شرایط زمانه بود.

وی ادامه می هد: رسیدن به بلوغ زودرس به نوعی اجتناب ناپذیر است اما باید طوری آموزش داده شود که به سمت انحراف کشیده نشود و کنجکاوی ها هم پاسخ داده شود.

اگر فرزندی از مادر سوال کند که من چطور به دنیا آمدم نباید به او گفت خفه شو! یا بزرگ شدی می فهمی. این مسائل را در دایره المعارف هایی که برای کودکان وجود دارد پاسخ داده شده است. آموزش های جنسی باید به صورت شخصی آموزش داده شود و در رسانه های عمومی مطرح نشود.

وی در پاسخ به آسیب هایی که در نتیجه بلوغ زودرس ایجاد می شود گفت: اگر این کنجکاوی ها جواب داده نشود استفاده جنسی از کودکان در جامعه زیاد می شود.


بلوغ زودرس نوعی آسیب جدی اجتماعی


دکتر محمد علی الستی، جامعه‌شناس ارتباطات و استاد دانشگاه در گفت‌وگو با خبرنگار برنا در مورد پدیده بلوغ زودرس به خبرنگار برنا گفت:حذف دوران کودکی و نوجوانی و انتقال ناگهانی فرد به دوران بلوغ، یکی از آسیب‌های جدی عصر اطلاعات و ارتباطات است. یعنی در کنار تغذیه و امکانات کاملتر نسبت به نسل‌های گذشته،شیوه‌های زندگی مدرن به گونه ایست که عوامل محرک نوجوانان بسیار بیشتر شده است.عواملی که بیشتر در مد و مصرف گرایی و شخصیت سازی‌های تلویزیونی و ستاره پردازی‌های سینمایی خودش را نشان می‌دهد.

این جامعه‌شناس ارتباطات در خصوص عوامل شکل‌گیری بلوغ زودرس افزود: در دنیای مدرن ارتباط‌‌‌ها گسترده‌تر هم شده،به علاوه افزایش آگاهی و کانال‌هایی که اطلاعاتی در مورد حقایق و واقعیت‌های زندگی، بدون کنترل در اختیار لایه‌های مختلف سنی می گذارند سبب این مساله شده است که در بین کودکان و نوجوانان با پدیده بلوغ زود رس مواجه شویم. طبیعی است که بلوغ زود رس به عنوان یک آسیب مطرح است.

این استاد دانشگاه با اشاره به آسیب‌های بلوغ زودرس تصریح کرد:با توجه به این که میزان تمایلات و گرایشات یک فرد در رفتارهای جنسی باید متناسب با رشد فکری اش باشد تا دست به رفتار و اعمال خطرناک نزند، هر نوع بلوغ زود رسی می تواند منجر به رفتاری بشود که از فردی دارای گرایش اما فاقد قدرت تشخیص عقلانی سر بزند،

وی خاطر نشان کرد: بنابراین یکی از اصلی‌ترین آسیب ها در این زمینه اتفاق می افتد. از طرفی وجود این گرایش‌ها و عدم پاسخگویی مناسب در شرایط اجتماعی، مشکلات مضاعفی را برای فرد،خانواده و اجتماع ایجاد می‌کند.مسلم است که وقتی این پدیده اتفاق می افتد آسیبش شامل هر دو جنس می شود، منتهی چون دخترها در جامعه ما آسیب پذیرتر هستند،میزان بروز اختلالات و آسیب‌ها در این قشر شدید تر است.

در اسلام دیدگاه های نظام مند و کاملا مشخصی در مورد تربیت جنسی فرزندان و کودکان موجود است و در این زمینه دو نکته اساسی مطرح است؛ نکته اول تقویت حیا و تا حد ممکن به تاخیر انداختن تمرکز در مسایل جنسی در فرزندان است.


تربیت صحیح جنسی مانع بلوغ زودرس جنسی
زهرا امین مجد عضو هیات عملی دفتر مطالعات و تحقیقات زنان در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه جوانی برنا با بیان این مطلب گفت: رعایت این دو نکته به ویژه در دوره ای که به آن به اصطلاح دوره اول کودکی می گوییم اهمیت دارد.

نکته دوم این است که در مرحله دوم کودکی یعنی از 7 تا15سالگی پاسخ پرسش‌های کودکان در زمینه مسائل جنسی را سربسته اما در عین حال با توجه و دقت پاسخ داد ؛ بنابراین از سن7سالگی به بعد می شود به صورت آموزش مستقیم به تدریج کودکان را با مفاهیمی که در شریعت به طور مشخص آماده است، آشنا کرد و بویژه وقتی به بلوغ نزدیک می شوند مسائلی مثل حرمت، زنا، حیا، عفت و مظاهر تحریک را به آنها آموزش داد.

در عین حال باید توجه داشته باشیم همانطور که در قرآن در مورد مسئله تربیت مسایل و رهنمودهایی وجود دارد، در مورد تربیت جنسی هم اشارات فراوانی وجود دارد و گفته شده است که حتی پیش از تولد شروع می شود.

وی تاکید کرد: گزاره هایی در اسلام وجود دارند که بر توجه بر تربیت جنسی فرزند از همان ابتدا که متولد می شود دلالت می کنند، برای مثال اینکه حتما پدر و مادر در مکانی همبستر شوند که دارای حریمی جدا از کودکان باشد و طوری باشد که فرزند حتی صدای نفس‌های آنها را نشنود.در روایات آماده است که اگر فرزندان صدای نفس های پدر و مادر را در عین معاشقه بشنوند هرگز به رستگاری نمی رسند.

یعنی در خانه هم باید حریم حفظ شود ؛در قرآن به صورت مشخص آماده است که در سه نوبت از شبانه روز فرزندان و کسانی که در خانه هستند، از زن و مردی که در خانه هستند یا پدر ومادر خود برای ورود به اتاق یا حریم‌شان اجازه بگیرند.

وی با بیان اینکه این آیه در قرآن به وضوح دو نکته را مطرح می کند توضیح داد: نکته اول این است که حتما باید حریمی وجود داشته باشد و البته مورد توجه فرزندان باشد و نکته دیگر این که پدر و مادر حتما باید به نیازهای جنسی یکدیگر توجه داشته باشند و این مسئله از همان ابتدا برای فرزندان جا بیافتد. یعنی بچه ها باید توجه داشته باشند که حریم خصوصی بین پدر و مادر وجود دارد، البته هرگز هیچ تحریکی از سوی این حریم متوجه آنها نشود.

به عبارت دیگر، بچه ها به تدریج مسئله جنسی را به رسمیت بشناسند. در خانواده هایی که این حریم وجود ندارد و یا حتی پدر و مادر نیازهای جنسی خود را به خاطر وجود فرزندان سرکوب می کنند در مقابل کسانی که دچار افراط در این موضوع هستند و براساس روانشناسی مدرن و طبق دیدگاه های راسل و فروید معتقد هستند فرزندان باید باید پدر و مادر خود را کاملا برهنه ببینند تا تفاوت های جنسی را درک کنند،فرزندان دچار مشکلات جنسی می شوند.

باید حریم ها حفظ شود ، اما در عین حال به صورت سربسته بچه ها متوجه وجود اصل یک رابطه غیر از روابط عادی انسانی بین پدر و مادر شده و بدانند پدر و مادر در یک حریم خلوت به این نوع از رابطه می پردازند.

این پژوهشگر گفت: وقتی مسائل جنسی فرافکنی نشود، موجب طبیعی بار آمدن فرزند می شود. در خانواده هایی که این نیاز سرکوب می شود و پدر و مادر فراموش کرده و یا نسبت به این موضوع تغافل می کنند، فرزندان بعدها با مشکلات جنسی مواجه می شوند، برای مثال با دیدن یک صحنه جنسی در بیرون از خانه سریع و شدید تحریک می شوند.

در مورد دخترها آمادگی برای ازدواج حاصل نمی شود و با سرد مزاجی بسیار شدیدی مواجه می شوند. بنابراین باید اعتدال وجود داشته باشد. قرآن به صراحت این دو نکته را به همراه هم می گوید؛ اول اینکه باید حریمی وجود داشته باشد،اگر نباشد ابتلائات زیادی به وجود می آید و فرزندان دچار بلوغ زودرس می شوند و در عین حال باید مکانی وجود داشته باشد که فرزند متوجه اجمال این مسئله شود که بین پدر و مادر رابطه جنسی وجود دارد و قطعا این فرزند وقتی بتواند تشخیص داده و به سن بلوغ نزدیک شود، بیشتر با جزئیات آشنا می شود، اما در همان کودکی متوجه می شود که این اتفاق بین پدر و مادر در جریان است.

وی در ادامه خاطر نشان کرد: در روایات آمده است که جای خواب فرزندان از 5سالگی باید از پدر و مادر جدا باشد. دنیای مدرن و اقتضائات آن، صنعت، تکنولوژی و شهرنشینی تاثیر بسیاری بر بلوغ جنسی فرزندان دارد و در واقع پیام های مستقیمی از رسانه ها ارسال می شود که باعث بلوغ جنسی زودرس در آنها می شود.برای مثال از عوارض مستقیم شهر نشینی این است که به دلیل زیاد بودن جمعیت خانه ها کوچک می شود و بنابراین حریم ها از بین می رود. وقتی خانه کوچک شود، گاهی پدر ومادرها نمی توانند اتاق های جداگانه داشته باشند. فرزندان دختر و پسر از سن 6سالگی به بعد باید در اتاق های جداگانه بخوابند.

رسیدن به بلوغ جنسی زودرس از آسیب های واضح جریان مدرنیزاسیون است ماهواره و رسانه ها در تربیت جنسی، رشد صحیح اخلاق جنسی در فرزندان در بلوغ جنسی زودرس فرزندان تاثیر بسزایی دارند.یکی از نکات دیگری که روند مدرنیزاسیون به دنبال دارد، رسانه ای شدن خانواده و توجه بیش از حد خانواده ها به رسانه ها است.

وی بیان کرد : در این زمینه دو مسئله وجود دارد؛ تمرکز بر رسانه و اولویت دادن به رسانه و در نتیجه تاثیر این دو مفهوم متفاوت خانواده های امروزی به تبع همه دنیا با یک تاخیر زمانی رسانه ای شدند، الگوهای خود را از رسانه دریافت می کنند، ادامه بقای خود را از خانواده بازنمایی شده در رسانه می گیرند و خانواده ای شکل می گیرد که دارای یک سری از ویژگی های انتزاعی و غیر واقعی است.

هدف از تولید محصولات رسانه ای همین بوده است، وقتی پیام های رسانه ای دریافت می شود خانواده در شکل غیر اصولی خود کار کردهای اسلامی خود را باز تولید نمی کنند. یکی از نکاتی که یک خانواده جدید دارد، تفاوت و فاصله گرفتن از تربیت جنسی اسلامی فرزندان است.

خانواده ها در مغایرت با اصول اساسی مثل حیای فرد، درون همسری، تمرکز بر همسرو احتیاجات او ، خیانت نکردن، غیرت ورزی مفاهیمی را تولید می کند. مشاوران خانواده می گویند شبکه ای مثل فارسی وان مدل جدیدی از خانواده را به صورت الگو جلوه داده و خانواده بازنمایی شده را ارائه می دهد. این خانواده جدید با الگوهای جدید باعث تغییر الگوی تربیت جنسی و الگوی اخلاق تربیت جنسی می شود.
منبع: کلوب

[highlight=#ffffff]
[/highlight]





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[مشاهده در: www.freedownload.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 437]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن