تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 23 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام سجاد (ع):حق بزرگ‏تر خداوند اين است كه او را بپرستى و چيزى را با او شريك نسازى، كه اگر خال...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1828756520




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

وقتی ساعت بدن خواب می ماند؟


واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان: کسانی که به سفرهای خارجی رفته اند، حتما تجربه کرده اند که تفاوت زمانی مبدا و مقصد تا مدتی باعث سردرگمی، بهم خوردن ساعت فیزیولوژیکی بدن و تاثیرات ناخوشایند روی خواب و خوراک می شود. به این پدیده سردرگمی زمانی یا Jet lag گفته می شود.


[تصویر: 242159307410918724813919815843113135240254.jpg]

تعریف عامیانه جت لگ آن است که شما به جای دیگری با اختلاف زمانی با مبدأتان سفر ‌کنید و ساعت خواب/بیداری و شب/روزتان به هم بریزد و شما را خسته و کلافه کند. تأثیر jet lag روی آدم‌های مختلف متفاوت است، اما به‌طور کلی وقتی در یک پرواز، بیشتر از دو منطقه‌ی زمانی (time zone) را پشت‌سر بگذاریم، jet lag شدیدتر می شود. منطقه زمانی یك منطقه جغرافیای است كه چندین ساعت مختلف در یك زمان معین وجود دارد. بطور كلی جهان 24 محدوده زمانی دارد. هر منطقه از شمال به جنوب حركت می كند كه هر كدام از این مناطق تقریباً 1000 مایل (1600كیلومتر ) پهنا دارد.
نام‌گذاری جت لگ از وقتی باب شد که مسافرت با هواپیماهای جت، فراگیر شد. آنها سریع بودند و مسافت زیادی را در زمان کوتاهی طی می‌کردند و مسافران سر درگم به‌جا می‌گذاشتند.
این وضعیت به علت مجموعه ای از شرایط رخ می دهد از قبیل تغییر مسیر سفر، تغییر در زمان، دگرگونی در نیروی مغناطیسی، تغییر در آب و هوا، عبور سریع از چندین محدوده زمانی.
سن هم ممكن است یك فاكتور تاثیر گذار در شدت جت لگ باشد. در افراد جوان جت لگ شدیدتر از افراد سالمند است. همچنین این وضعیت در زنان محتمل تر است تا مردان، شاید به این علت كه استروژن مستعد كننده شرایط جت لگ می باشد.
خیال نکنید که بلای jet lag در اختلاف زمانی‌های زیاد سرتان می‌آید، کافی است 5ـ6 ساعت اختلاف داشته باشید، آن‌وقت تا شما بخواهید عادت بیدارشدن‌های 2 صبحی را از سرتان بیندازید و شب و روزتان سرجای خودشان برگردند، حسابی کلافه خواهید شد.
علت جت لگ آن است که در ابتدای حركت، ریتم بدن خصوصیات نقطه عزیمت را حفظ می كند. با این حال محیط جدید اعمال فشار كرده و تاثیر جدیدی بر روی سیكل می گذارد. اصلی ترین فاكتور، زمان طلوع خورشید و آغاز تاریكی است. بدن سعی می كند كه خود را با این وضعیت جدید تطبیق دهد اما مركز تنظیم حرارت بدن این عمل را به كندی انجام می دهد و به علت كندی این روند، زمان تطبیق تقریباً یک روز به ازای عبور از هر محدوده زمانی طول خواهد كشید. به این ترتیب ممکن است شما تا چند روز مشكلاتی در خوابیدن داشته باشید اما باید بدانید که فعالیت ها و ارتباطات اجتماعی تان در طی روز به تسریع روند تطابق كمك می كند. با این حال ممکن است علائم 2-3 روز بعد از زمان ورود، نسبت به همان روز ورود به مقصد شدیدتر شوند.
علایم جت لگ

علائم می تواند از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد. اما علائم به طور كلی به صورت زیر است:
كم آبی و فقدان اشتها، سردرد و مشكلات سینوسی، خستگی، عدم آگاهی به زمان و مكان (گیجی)، حالت تهوع وناراحتی در معده، بی خوابی یا الگوی خواب مختل شده، افسردگی خفیف، افت قند خون، سرفه های خشك، خارش گوش و...
با جت لگ چه کنیم؟

یکی از روش‌های غلبه بر jet lag این است که شب قبل از پرواز خوب بخوابید، در هواپیما بخوابید. فیلم‌دیدن و بازی‌کردن و نگران وقت بودن را کناربگذارید و هر چقدر، هر کجا توانستید فقط بخوابید! به مقصد که رسیدید ساعت مبدأتان را به‌کل فراموش کنید و سعی کنید فقط با ساعت جدید خودتان را تطبیق دهید. نور طبیعی به طور خودكار باعث می شود كه سلول های بدن به شناختی از محیط و تغییرات محیطی برسند و راحت تر عمل تطبیق صورت گیرد. بنابراین در فضای آزاد قدم بزنید.
اگر قرار است صبح به مقصد برسید، مثلاً 7 صبح. سعی کنید روز خوبی را در مقصدتان شروع کنید. صبحانه را که حتما در هواپیما خورده‌اید، به گشت و گذار بروید و از هوای تازه و نور آفتاب لذت ببرید. خسته هستید، تا بعد از ظهر هم ممکن است خسته‌تر شوید، ولی خودتان را سرگرم کنید که نخوابید. شب بعد از شام به رختخواب بروید. مطمئن باشید انقدر خسته هستید که تمام شب را راحت بخوابید و صبح روز بعد را، بی jet lag، عادی‌تر شروع کنید. روز اول به محض رسیدن، رانندگی طولانی نکنید. خسته‌تر می‌شوید و زودتر از پا در می‌آیید.
لازم است فعالیت های مهم خود را در زمانی انجام دهید كه بیشترین انرژی را در طول روز دارید. بعد از پرواز به طرف شرق بیشترین انرژی در عصر دیده می شود و بعد از پرواز به طرف غرب بیشترین انرژی در صبح مشاهده می گردد.
منبع:تبیان





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[مشاهده در: www.freedownload.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 112]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن