واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان: برای موفقیت در هر کار ابتدا باید اصول و شرایط آن را شناخت و به عبارت دیگر در هرتصمیمی که بخواهیم به موفقیت منجرشود، لازم است اطلاعات داشته باشیم وهرچه اطلاعات ما بیشتر باشد انتخاب ما بهترخواهد بود. روانشناسان معتقدندکه بهداشت روان انسان درسه چیزخلاصه می شود:
1- سازگاری و همسازی بادیگران
2- سازگاری و همساری باشغل وحرفه
3- سازگاری و همسازی درزندگی زناشوئی
در روایات اسلامی داریم که ازدواج استوارترین ومحکمترین بناها است. راستی ازدواج مهمتراست یا انتخاب پارچه ولباس وخانه؟ آیا وقتی که درانتخاب های فوق دقت به خرج می دهیم و با دیگران مشورت می کنیم درانتخاب همسرهم همه مسائل رادرنظرمی گیریم؟
شاید یکی ازعقیده های رایج دربین مردم ،اعتقاد به قسمت است ،افرادی که به قسمت اعتقاد دارند می گویند سرنوشت انسان روی پیشانی اش نوشته است ودیگرنیازی به تحقیق ومشورت و دقت نیست، این افراد آیا می دانند که خداوند نعمت عقل و قدرت واختیارتصمیم گیری به انسان داده وقسمت را به دست خودش سپرده است؟ شرط ها وملاک های ازدواج شاید یکی ازسوالاتی که ذهن ما را به خود مشغول کرده است اینکه زمان مطلوب و خوب برای ازدواج فرزندان چه زمانی است؟ برای یک ازدواج شرط های زیرلازم است:
1- بلوغ جسمی: فرزندی که هنوز درحال رشداست ،با سن کم و توانائی اندک و هنوز اوقات بیکاری خود را به بازی با همسالان خود می گذراند آیا می تواند مسئولیتهای زندگی رابپذیرد؟
2- بلوغ روانی : دو تا چهار سال بعد ازبلوغ جسمی، بلوغ روانی ایجادمی شود، یعنی داشتن رشد عاطفی وعقلی. رشدعاطفی یعنی توانائی کنترل احساساتی مثل گریه، ترس، خشم، حسادت و محبت و شادمانی، جوانی که با شکست های کوچک ویا کوچکترین انتقاد دیگران عصبانی می شود، پرخاش می کند، داد و فریادمی کند، گریه و زاری و یا قهرمی کند، چیزی را می شکند و یا کسی را می زند، آیا برای ازدواج آمادگی دارد؟ بلوغ عاطفی یعنی نوجوان یاد گرفته و تمرین کرده است احساسات خودش راکنترل نماید. رشدعقلی : توانائی درک وفهم بهتر و تفکر و پیش بینی ونتیجه گیری و تعیین هدف وبا انتخاب وسیله مناسب برای رسیدن به هدف وقدرت حل مسائل ومشکلات.
3 - بلوغ اجتماعی : رشد اجتماعی با رشد عاطفی وعقلی رابطه دارد در این سن نوجوان کمتر به خیال و رویا می پردازد و به انتخاب شغل واستقلال خود فکرمی کند و آگاهی هائی در زمینه چگونگی رفتار با همسر، خانواده و دوستان واطرافیان دارد، مهمتر از همه اینکه می داند افرادخانواده از او چه انتظاراتی دارند و چه وظایفی برعهده اوست.
4- توان اقتصادی : علاوه برمسائل فوق توان اقتصادی کافی برای فراهم کردن نیازهای اصلی خود و همسر و آینده فرزندان هم می تواندمهم باشد.
5- انگیزه : هرگز نباید کسی راکه تمایل به ازدواج ندارد به زور و یا از روی مصلحت وادار به ازدواج کرد در ازدواج فرزندان نظر خود را تحمیل نکنیم، بلکه به عنوان ارشاد و راهنمائی، مصلحت او را گوشزد کنیم، نه اینکه به جای آنان تصمیم گیری نمائیم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 112]