واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: نياز كودكان امروز در ادبيات... دكتر هديه شريفي: ادبيات كودك ما نيازمند «دانش ادبي» است به جاست ادبيات كودك ما نفس تازهاي بكشد
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: فرهنگ و ادب - ادبيات
«بعد از طي دوران مدرنيزم و نئومدرنيزم، ادبيات شعاري در تمام حوزهها بهويژه حوزهي كودك و نوجوان درحال رنگ باختن است.»
دكتر هديه شريفي ـ سردبير سروش كودكان و پژوهشگر ادبي اين گروه سني ـ در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اين مطلب گفت: امروز علاوه بر نفوذ مباحث ضدجنگ و تاكيد بر گفتوگوي بين انسانها در حوزهي ادبي، شاهد حضور مفاهيم تازهتري همچون مهاجرت و انتخاب خانواده در دوران كودكي و به تبع ادبيات كودك و نوجوان جهاني هستيم.
اين پژوهشگر ادبي كودكان و نوجوان تاكيد كرد: امروزه خانواده و نوع آن، تعاريف تازهتري به خود ميگيرد و اگرچه برخي از اين مفاهيم همچون انتخاب يكي از والدين براي زندگي، در گذشته در حيطه ادبي نبوده، اما امروز به عنوان واقعيتهايي از دوران كودكي پذيرفته و وارد ادبيات بچهها شده است.
وي با تاكيد بر اين كه اين اتفاقات در عرصهي جهان در حال شكلگيري است، گفت: ايران نيز از اين تحولات بينصيب نيست و رفتهرفته به سمت آنها حركت ميكند. اما در ايران بيتوجهي ما نسبت به ادبيات، كار ما را در ادبيات كودك به اغما كشانده است.
وي گفت: به جاست در ادبيات كودك ما، نفس تازهاي كشيده شود و حالتهاي قديمي كه با آنها طي اين سالها خو گرفتهايم و به نوعي ريشههاي ذهني ما شدهاند كنار گذاشته شود و حرفهاي قديمي كه اين روزها كليشه ذهني ما هستند، از بين بروند.
اين محقق ادبي كودكان تصريح كرد : نوشتهها ي ما ، گوياي حرفها تكراري ماست و بررسي نسلها، نشان از اين دارند كه نويسندگان ما اكثرا با متون كهن آشنا نيستند. همچنان كه با سازههاي ادبي ناآشنايند. كما اين كه نويسندگان ما هنوز مديريتهاي سامانده آفرينش ادبي را نميشناسند. درحالي كه درعرصهي ادبي جهان ، نويسنده به عنوان يك فرد سامانده آفرينش شناخته شده است.
وي تاكيد كرد: متاسفانه اغلب ما نويسندگان بهشدت كمكار هستيم و دراين زمينه ترجيح ميدهيم با پناهبردن در پشت مشكلات اقتصادي، از ياد ببريم كه ما به ستون و دامنهي ادبيات تكيه زدهايم و اگر بنا باشد از آن فاصله بگيريم، ديگر اديب و نويسنده نخواهيم بود، بلكه صرفا اداي آن را در مي آوريم.
اين پژوهشگر گفت: در كل دنيا و جامعهي ادبي ما، ادبيات كودك به عنوان بخشي از ادبيات تلقي ميشود. پس نگاه تخصصي ميطلبد تا فرد علاقهمند به اين حوزه علاوه بر دانش ادبي فراتر از آن رفته و به مباحث ديگري مجهز شوند. اين درحالي است كه ما تا كنون تنها به كودك و ويژگيهاي او توجه ميكرديم اما آن چه بيشتر و پيشتر از ادبيات كودك به آن نيازمندايم، «دانش ادبي» است.
انتهاي پيام
شنبه 23 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 116]