تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 13 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):نادانى ريشه همه بديهاست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837254456




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

پژوهشگر اردني:متكلمان براي عقلاني‌كردن آموزه‌هاي وحياني از روش فلاسفه يونان بهره‌برده‌اند


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: پژوهشگر اردني:متكلمان براي عقلاني‌كردن آموزه‌هاي وحياني از روش فلاسفه يونان بهره‌برده‌اند
گروه بين‌الملل: متكلمان مسلمان جهت عقلاني‌كردن آموزه‌هاي وحياني و اعتقادي از استدلال‌ها و برهان‌هاي فلسفي بهره‌بردند و براي تأييد اين دست‌آوردها به آيات قرآني استشهادكردند؛ نه اين‌كه آيات به‌ذات خود دليل و برهان فلسفي هستند، اين روند منجر به پيدايش مكاتب، فرقه‌ها و مذاهب كلامي چون معتزله، ماتريديه، اشاعره و غيره شد.
اشاره:

«نظرة تأملية في آيات قرآنية»، «مواقيت الصلاة»، «دلالة منهج ابن ميثم في التقريب من شرح نهج البلاغة» و «رسالة المسجد و دوره في نشر ثقافة حقوق الانسان» پاره‌اي از پژوهش‌هاي «مصطفي القاسم ابو رمان» مدرس علوم قرآني در دانشكده علوم اسلامي «الامير حسن» اردن است.

وي حضور در همايش‌ها و نشست‌هاي فراواني چون حقوق بشر در دانشگاه «جرج تاون» واشنگتن و دومين همايش بين‌المللي بزرگ‌مرد تقريب «ابن ميثم البحراني» را با عنوان «ابن ميثم‌ و ديدگاه‌هاي تقريبي و مسائل عصر او» كه در تهران برگزارشد، تجربه كرده‌است.

اين دانش‌پژوه اردني كه بارها با يادداشت‌هاي قرآني خود براي روزنامه شهير «الغد» عمان قلم‌مي‌زند، هم‌اكنون امام و خطيب مسجد «امان» پايتخت اردن است.

«نهادينه‌كردن عشق به قرآن، نخستين گام براي آموزش كلام‌الله است»، «در تعليم قرآن بايد از ساده‌ترين شيوه‌ها استفاده‌كرد و از هرگونه پيچيدگي كه قرآن‌آموزان را ملول و خسته‌مي‌كند؛ اجتناب‌كرد» و «اقبال مردم روستايي براي حفظ و آموختن قرآن بيشتر از مردم شهري است»؛ مهم‌ترين اظهارات ابورمان در آخرين گفت‌وگوي اختصاصي وي با خبرنگار بخش بين‌الملل خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا) است.

آنچه در پي مي‌آيد بخش اول پاسخ‌هاي «مصطفي القاسم ابو رمان» عضو انجمن حفظ قرآن اردن و عضو مؤسسه مطالعات عربي اردن به پرسش‌هاي خبرنگار ايكنا است كه درباره فراز و نشيب‌هاي مطالعات قرآني با دغدغه حال و آينده و در راستاي ايجاد تعريفي روشن و مبرهن از آن اظهار داشته‌است.

ايكنا: براي روشن شدن بحث در ابتدا شما چه تعريفي از مطالعات، پژوهش‌ها و علوم قرآني داريد و آيا ارتباطي ميان آن‌ها وجود دارد و وضعيت موجود تا چه اندازه منطبق با معيارهاي آكادميك است؟

ابو رمان: مطالعات قرآني دايره‌اي به فراخي تفسير، لغت، احكام فقهي، اصولي، تربيتي و همه آن چيزي است كه به قرآن كريم مربوط و وابسته است.

امروزه ما شاهد تلاش‌ها و گام‌هاي مهم و نويني در جهان اسلام هستيم كه در عرصه‌هاي تفسير، تلاوت، پژوهش و بررسي انجام‌شده و همگي بر مدار قرآن كريم محوريت پيدا‌كردند كه برخي نيز به آن‌ها يك رويه آكادميك و دانشگاهي دادند و در دانشگاه‌هاي اسلامي، دانشكده‌هايي به همين منظور راه‌اندازي شده‌است كه بي‌شك نوعي پيوستگي ديده‌مي‌شود؛ اما اين تلاش‌ها را بايد به معيارهاي مطلوب و به وضعيت ايده‌آل رساند.

ايكنا: چقدر موافق اين گزاره هستيد كه پژوهش‌هاي قرآني فاقد روش و اسلوب برهاني و استدلالي هستند؟

ابورمان: اين نقد را نبايد بر همه كارهاي انجام‌شده، تعميم‌داد؛ زيرا ما به ويژه در پژوهش‌هاي قرآني و پايان‌نامه‌هايي كه در اين زمينه نگاشته‌مي‌شود با رويكردي استدلالي و منطقي مواجه‌هستيم، البته به اين نكته هم بايد اشاره‌كرد كه برخي كارشناسان قرآني همواره پايبند اصول سنتي و فاقد روحيه ماجراجويي براي گذر از آنچه گذشتگان وضع‌كردند، هستند، درصورتي كه ما در اين برهه زماني به شدت نيازمند نوآوري و بكارگيري مباني برهاني و استدلالي در مطالعات قرآني هستيم.

ايكنا: از روش‌هاي عقلي و استدلالي سخن به ميان آورديد، به‌نظر شما متون اسلامي و دانش‌ها و علوم اسلامي همچون كلام و اصول و فلسفه بيش‌تر از آموزه‌هاي قرآني بهره برده‌اند يا تحت تأثير فلسفه و عقلانيت يوناني هستند؟

ابورمان: متون اسلامي عقل‌گرا بسان فلسفه و كلام اسلامي تا حدود زيادي متأثر از عقلانيت و منش فلسفه يوناني هستند و مطالعات و پژوهش‌هاي قرآني در اين زمينه تأثير كلاني بر اين علوم برجاي نگذاشته‌است؛ در حالي كه خداوند متعال خود در آيه 38 سوره مباركه انعام تصريح‌مي‌كند «مَّا فَرَّطْنَا فِي الكِتَابِ مِن شَيْءٍ ثُمَّ إِلَى رَبِّهِمْ يُحْشَرُونَ»، البته متكلمان مسلمان جهت عقلاني‌كردن آموزه‌هاي وحياني و اعتقادي از استدلال‌ها و برهان‌هاي فلسفي بهره‌بردند و براي تأييد اين دست‌آوردها به آيات قرآني استشهاد‌كردند نه اينكه آيات به ذات خود دليل و برهان فلسفي هستند و اين منجر به پيدايش مكاتب، فرقه‌ها و مذاهب كلامي مختلف همانند معتزله، ماتريديه، أشاعره و غيره شد.

ادامه دارد.
 شنبه 23 شهريور 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[مشاهده در: www.iqna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 95]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن