واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: حوادث طبيعي آخر هفته كشور را در برگرفت - زهرا جعفرزاده
در روزهاي پاياني هفته گذشته، كشور شاهد 3 حادثه بنا به گفته مسوولان استاني كمسابقه بود؛ زمينلرزه 6 ريشتري جنوبغرب بندرعباس، جاري شدن سيل در چندين استان و وزش طوفان شديد در استان مازندران از جمله اين حوادث است. اين اتفاقها اما هر يك خسارات مالي و تلفات جاني قابل توجهي بود. بهطوريكه در زمينلرزه بندرعباس كه بيشترين خسارت به قشم وارد شد، صرفنظر از ميلياردها تومان خسارت مالي حدود 7 نفر جان باخته و 53 تن ديگر مجروح شدند. حدود 200 واحد مسكوني، بيش از 50 درصد تخريب شده و صدها خانوار بيخانمان شدند.
در آذربايجان غربي نيز جاري شدن سيل 4 شهر سلماس، مهاباد، سردشت و پيرانشهر را تحتتاثير قرار داد و منجر به مسدود شدن راهها، مرگ 3 چوپان و وارد آمدن خسارات مالي شد. مسوول ستاد حوادث غيرمترقبه اين استان ميزان خسارتهاي وارده را بيش از 10 ميليارد تومان برآورد كرد.
از سوي ديگر وزش باد شديد در بابلسر، قائمشهر، بهشهر و گلوگاه نيز سبب شد تا 4 فروند قايق ماهيگيري همراه 13 سرنشين آن غرق شود.
7 كشته، 53 مجروح و تخريب 200 واحد مسكوني
مهندس ياسر خدباوي، رئيس ستاد حوادث و سوانح غيرمترقبه هرمزگان آخرين اقدامات خسارات و تلفات زمينلرزه بندرعباس را در گفتوگو با اعتماد ملي گزارش كرد: بر اساس آخرين اطلاعات، اين زمينلرزه كه مركز آن قشم بود، تاكنون 7 كشته و 53 مجروح برجاي گذاشته است، كه 14 نفر از مصدومان بدحال با بالگرد و آمبولانس دريايي به بيمارستانهاي بندرعباس منتقل شدند. اين در حالي است كه 200 واحد مسكوني حدود 50 درصد خسارت ديدند اما هنوز گزارش نهايي خسارات كامل نشده است. بدين ترتيب براي 200 خانوار آسيبديده بيش از 900 چادر همراه 2 هزار تخته پتو، 2 هزار تخته موكت و يكهزار ست غذايي نيز توزيع شد. هماكنون شرايط عادي است و امدادرساني نيز ظهر روز گذشته به پايان رسيد.
او اضافه كرد: روستاي گربهدان بيشترين آسيب را از اين حادثه ديده است اما تلفات به چند روستاي ديگر نيز مربوط ميشود. رئيس ستاد حوادث و سوانح غيرمترقبه هرمزگان به تجربه قبلي استان پيرامون وقوع زمينلرزه قسابه اشاره كرد و گفت: در سال 84 زمينلرزهاي به قدرت 9/5 ريشتري در استان رخ داد بنابراين با توجه به اين حادثه، عمليات امدادرساني با سرعت انجام شد و در كنترل درآمد.
اين مسوول استاني، عملكرد نيروهاي امدادي را مناسب ارزيابي كرد و افزود: پس از گذشت يك ساعت از وقوع زمينلرزه، حادثه تحت كنترل درآمد.
به گفته مهندس خدباوي، وضعيت قطعي برق منطقه نيز كه روستاي گربهدان را با مشكل مواجه كرده بود طي چند ساعت برطرف شد. آب نيز با ارسال چندين تانكر تامين شد و در حال حاضر مشكل حادي منطقه را تهديد نميكند.
خدباوي، تعيين خسارت حادثه را با فرستادن تيم ارزياب به منطقه و آغاز آواربرداري از جمله اقدامات آينده اعلام كرد.
سيل بيسابقه چهار شهر آذربايجان غربي را در برگرفت
زارع رئيس ستاد حوادث و سوانح غيرمترقبه آذربايجان غربي نيز با ارائه گزارشي از جاري شدن سيل در چهار شهر اين استان به اعتماد ملي گفت: جاري شدن سيل در روزهاي چهارشنبه و پنجشنبهگذشته به چهار شهر سلماس، پيرانشهر، مهاباد و سردشت خسارات قابل توجهي وارد كرد. بر اثر اين حادثه، رسوبات فراواني از كوه ريزش كرد كه منجر به مسدود شدن 2 ساعته جادههاي خوي و ماكو شد.
آخرين سيل بعدازظهر پنجشنبه رخ داد اما از آنجا كه نيروها در حال آمادهباش بودند از وارد آمدن خسارات بيشتر خودداري شد.
وي از ارائه ميزان خسارات وارده تا زمان بررسي دقيق كارشناسان ستاد حوادث استان از محل خودداري كرد اما در عين حال افزود: اين حادثه تاكنون منجر به مرگ 3 چوپان در مناطق كوهستاني در پيرانشهر شده و امدادرساني به 60 روستاي سيلزده در دستوركار قرار گرفته است. البته بيشترين خسارت به زمينهاي زراعي وارد شده است.
زارع، جاري شدن سيل را حادثهاي بيسابقه دانست و خاطرنشان كرد: تاكنون چنين حادثهاي در سراسر استان رخ نداده است.
غرق شدن چهار شناور ماهيگيري در پي وزش توفان شديد در مازندران
وزش توفان شديد در شامگاه پنجشنبه گذشته از ديگر حوادثي است كه رئيس ستاد حوادث و سوانح غيرمترقبه مازندران از آن به عنوان اتفاقي بيسابقه ياد كرد. اين حادثه منجر به غرق شدن چهار فروند شناور هنگام ماهيگيري شد.
رمضانزاده، در اين باره به اعتماد ملي توضيح داد: حدود ساعت 4 بامداد توفان شديدي سراسر استان مازندران را در بر گرفت كه در همان لحظات اوليه، 4 فروند شناور همراه 13 سرنشين آن در درياي بابلسر غرق شدند. با اعزام نيروهاي امدادي 9 سرنشين قايقهاي حادثهديده نجات يافتند و با مرگ يكي از سرنشينان، سرنوشت 3 نفر ديگر نامشخص است.
هماكنون نيروهاي غواص براي پيدا كردن اثري از 3 ناپديدشده، همچنان در حال انجام عمليات هستند.
به گفته وي، اين توفان در چهار بخش خسارت وارد كرده است، به اين ترتيب كه 450 واحد مسكوني شهري در 4 شهرستان بابلسر، قائمشهر، بهشهر و گلوگاه آسيب ديد كه بيش از يك ميليارد تومان خسارت وارد شد. تاسيسات برق و گاز نيز با خسارت 5/1 ميليارد توماني مواجه شد. اين در حالي بود كه 650 هزار هكتار اراضي زراعي نيز تخريب شد كه خسارتي حدود 4 ميليارد تومان بر جاي گذاشت. در اين ميان 5/4 ميليارد نيز خسارت معيشتي در پي داشت كه بهطور كلي حدود 10 ميليارد تومان به سراسر استان ضرر مالي وارد كرد.
انتهاي خبر // روزنا - وب سايت اطلاع رساني اعتماد ملي//www.roozna.com
------------
------------
شنبه 23 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]