تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 9 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):اگـر بنـده‏اى... در ابتداى وضويش، بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم بگويد همه اعضايش از ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1846597596




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

از ابتداي انقلاب دنبال تدريس نهج‌البلاغه در مدارس بوده‌ايم!


واضح آرشیو وب فارسی:برنا نيوز: از ابتداي انقلاب دنبال تدريس نهج‌البلاغه در مدارس بوده‌ايم!
آموزش و پرورش اعلام كرد ما مشكل استاد داريم، بنياد به دنبال آموزش استاد نهج البلاغه رفت و در حال حاضر افرادي هستند كه مي توانند نهج البلاغه را تدريس كنند اما علاوه بر مشكل استاد كه در حال حاضر هم تعدادشان كم است، منابع آموزشي اين حوزه هم در حد كافي نيست... در حال حاضر با داشتن مجوز تحصيل در رشته تخصصي نهج البلاغه در مقطع كارشناسي ارشد، تلاش مي كنيم كه اين حوزه را تخصصي تر كرده و افراد توانمندي را براي رسيدن به آن هدفي كه گفته شد يعني تدريس در مدارس، تربيت كنيم... در زمينه كار بنياد هم شما بايد قضاوت كنيد كه بنياد موفق بوده يا نبوده است...ما در حد توان‌مان در اين حوزه تبليغات انجام مي دهيم اما تبليغات اصلي وظيفه رسانه‌هاست تا ما را حمايت كنند.


باشگاه جواني برنا/ مريم يارقلي - جايگاه نهج البلاغه به عنوان ميراث ماندگار اميرالمونين(ع) و چراغ راه بشر در تمام مشكلات و مصائب و سندي براي مديريت در جوامع بشري بر هيچ كسي پوشيده نيست و در حكمت‌هاي ظريف و پند آموزش كمتر كسي شك دارد، اما سوال اينجاست كه چرا در بيشتر مواقع گنجينه گفتارهاي عالمانه حضرت امير در كتابخانه ها باقي مي ماند و تنها آنهايي كه اهل تفحص در زيبايي هاي كلام حضرت علي(ع) هستند به خواندن و يادگيري اش اقدام مي كنند. شايد بتوان پاسخ اين پرسش قابل تامل را از موسس بنيادي به‌نام نهج البلاغه دريافت كرد. اگرچه تلاش ما براي گفتگو با حجت الاسلام والمسلمين سيد جمال‌الدين دين پرور، موسس بنياد نهج البلاغه بدليل مشغله زياد كاري امكان پذير نشد، اما مصاحبه با فرزندش سيد محسن دين پرور كه مسئوليت بنياد نهج البلاغه در قم را برعهده دارد چنين نتيجه‌اي را داشت...اگرچه باز هم برخي سوالات ما پس از انجام مصاحبه به قوت خود باقي بود.

البته بد نيست بدانيد كه: بنياد نهج البلاغه مؤسسه‏اي علمي، پژوهشي و آموزشي است كه هسته اوليه‌اش در سال 1355‏شمسي آغاز شد. رهنمودهاي اساتيدي چون علامه اميني، شهيد مطهري و شهيد بهشتي در بنيانگذاري اين مركز تاثير بسيار زيادي داشته است. در همان ابتداي تاسيس اين بنياد با توجه به شرايط حاكم و در دوره اي كه كمتر به اين نوع كتاب ها توجه مي شد شناساندن بيشتر نهج البلاغه بهره‏گيري از اندرزها و مواعظ حكيمانه نهج البلاغه با تكيه بر مباني ارزشي، اخلاقي و اعتقادي و ترويج محتواي آسماني و همچنين آشنا ساختن عموم مردم به ويژه نسل جوان با نهج البلاغه و انديشه‏هاي امير المؤمنين(ع) از جمله اهداف تشكيل بنياد در آن سال‌ها ذكر مي‌شود.

آقاي دين‌پرور! با توجه به گذشت 32 سال از تشكيل بنياد نهج البلاغه چه فعاليت هاي مهم و اصولي براي آشنايي بيشتر عموم جامعه با نهج البلاغه انجام شده است؟

بنياد تا كنون 15 كنگره بين المللي در داخل و خارج كشور با حضور انديشمندان داخلي و خارجي، علما، دانشجويان و طلاب و عموم مردم برگزار كرده است كه اين كنگره ها توانسته است سيل عظيمي از دوستداران سخنان حضرت علي (ع) را بسوي خود جذب كند و آن ها را به غوطه‌ور شدن در درياي حكمت و معرفت نهج‌البلاغه رهنمون سازد.

به عنوان مثال در اولين كنگره كه به مدت 5 روز در مدرسه عالي شهيد مطهري برگزارشد، افرادي همچون حضرت آيت الله خامنه اي، آيت الله حسن زاده آملي، آيت الله مشكيني و... آرائ و انديشه‌هاي بسيار خوبي را راجع به نهج البلاغه ارائه كردند. همچنين تاكنون توانسته‌ايم 200 عنوان كتاب به زبان هاي مختلف راجع به نهج البلاغه منتشر كنيم. حمايت از تحقيقات پژوهشگران در مباحث گوناگون نهج البلاغه، انتشار فصلنامه نهج‌البلاغه ـ انتشار از پائيز 1380 ـ كه با توجه به رويكرد تحقيقي و پژوهشي به عنوان نشريه‌اي تخصصي فعاليت مي‌كند، از ديگر فعاليت‌هاي بنياد بوده است.

همچنين با آموزش وپرورش بحثي را مطرح كرديم كه آشنايي با نهج البلاغه را در سطح مدارس عملي كنيم و در در حال حاضر تهيه جزوه‏هاي آموزشي "چهل مرواريد" براي مسابقات نهج البلاغه در كشور جهت ترويج آموزه‌هاي نهج البلاغه در مدارس توسط بنياد صورت مي گيرد.

با توجه به اهميت "نهج البلاغه" به نظر شما زمان آن نرسيده كه نهج البلاغه همچون قرآن در مدارس تدريس شود و تنها به برگزاري مسابقات اكتفا نشود؟

اتفاقا اوايل انقلاب كه اين بحث با آموزش و پرورش مطرح شد آموزش و پرورش اعلام كرد ما مشكل استاد داريم. بنابر اين بنياد به دنبال آموزش استاد نهج البلاغه رفت و در حال حاضر افرادي هستند كه مي توانند نهج البلاغه را تدريس كنند اما علاوه بر مشكل استاد كه در حال حاضر هم تعدادشان كم است، منابع آموزشي اين حوزه هم در حد كافي نيست در صورتي كه مشكل منابع رفع شود و اساتيد هم تربيت شوند، مي توان در آينده‌ آموزش نهج البلاغه را براي دبيرستان‌ها برنامه ريزي كرد تا در كنار قرآن و در يك كتاب و يا بصورت مستقل تدريس شود.

در سطح دانشگاه‌ها چطور؟

در حال حاضر با داشتن مجوز تحصيل در رشته تخصصي نهج البلاغه در مقطع كارشناسي ارشد، تلاش مي كنيم كه اين حوزه را تخصصي تر كرده و افراد توانمندي را براي رسيدن به آن هدفي كه گفته شد يعني تدريس در مدارس، تربيت كنيم. در حال حاضر علاوه بر دانشگاه پيام نور كه چند سالي است از اين مجوز استفاده مي كند، دانشگاه علوم حديث و خود ما هم طبق مجوزي كه از حوزه گرفتيم افراد زيادي را جذب اين رشته نهج‌البلاغه كرده ايم البته تمام دانشگاهه‌ا مي توانند از اين مجوز استفاده كنند...

در ايام ماه مبارك رمضان برنامه وِيژه اي در زمينه نهج البلاغه داشته ايد؟

كل فعاليت هايي كه در بنياد نهج البلاغه انجام مي شود در باره امام علي (ع) است بنابراين فعاليت هاي ما به ماه و يا روز خاصي محدود نمي شود. به نظر من فعاليت هاي مناسبتي ويژه موسساتي است كه فعاليتشان ربطي به امام علي(ع) و نهج البلاغه ندارد و در ايام خاصي مرتبط با ايشان فعاليت هايي را در اين حوزه انجام مي دهند.

آقاي دين پرور! بنياد شما براي جواناني كه نه در دانشگاه‌ها و نه در مدرسه فرصت آشنايي با نهج البلاغه برايشان پيش نمي‌آيد، چه فعاليت هايي انجام داده است؟

مهمترين فعاليتي كه بنياد براي اين گروه از افراد انجام داده است راه اندازي مدرسه مكاتباتي "آموزش غير حضوري نهج البلاغه" است. بطوري كه در اين روش در مرحله اول توسط اساتيد مركز دروسي كه مي تواند بدون حضور استاد، مورد استفاده بوده يا دست‌كم درصد بالايي از مطالب براي دانش‌پژوهان قابل فهم باشد، تهيه مي‌كند و در 17 سر فصل مثل علل جذابيت نهج‌البلاغه‌، بهره ادبيات از سخنان علي(ع‌)، امام علي(ع‌) بزرگ‌ترين خطيب تاريخ‌، مقام زن در قرآن و نهج البلاغه‌، عزّت و ذلّت از ديدگاه نهج البلاغه‌و... به متقاضيان ارائه مي كند و در پايان هم امتحاناتي برگزار شده و افراد مي تواند متوجه شوند كه تا چه حد موفق بوده اند. در حال حاضر هم در تلاشيم علاوه بر مدرسه مكاتباتي آموزش از طريق اينترنت را ايجاد كنيم تا دسترسي افراد به اين گنجينه ارزشمند راحت‌تر شود.

فكر مي كنيد تبليغاتي كه براي جذب جوانان به فراگيري آموزهاي نهج البلاغه مي كنيد براي استقبال كافي است؟

ما در حد توان‌مان در اين حوزه تبليغات انجام مي دهيم اما تبليغات اصلي وظيفه رسانه‌هاست تا ما را حمايت كنند. اما در اندازه همين تبليغاتي كه انجام داده ايم هم بعضاً استقبال شده و استقبال نشده است و ما با سهولت دسترسي ساده و قابل فهم كردن مطالب، شرايط جذب بيشتر را فراهم كنيم.

با توجه اهداف اوليه بنياد، بنظر شما بنياد توانسته به آنچه مطلوبش است در حوزه نهج البلاغه برسد؟

بطور قطع هيچ كسي از كار خودش راضي نيست و فكر نمي كنم بتوان شخصي را پيدا كرد كه بطور صددرصد از فعاليتش راضي باشد به هر حال كمبود نيروي انساني و ضعف مالي و... همواره وجود دارد و در صورتي كه تمام اين مشكلات رفع شود، كامل مي شويم. در زمينه كار بنياد هم شما بايد قضاوت كنيد كه بنياد موفق بوده يا نبوده است ما در حد خودمان تلاشمان را كرده ايم و حال موسسات دولتي و غير دولتي و افراد مختلف هستند كه مي تواند به ما كمك كنند تا به رشد و بالندگي برسيم.

***

در باشگاه جواني برنا ثبت نام كنيد: [email protected]
 جمعه 22 شهريور 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برنا نيوز]
[مشاهده در: www.bornanews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 433]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن