واضح آرشیو وب فارسی:فارس: رييس هيئت مديره بانك اقتصاد نوين: مصادره 4 درصد از سهام بانك اقتصاد نوين توسط بانك كشاورزي توجيه ندارد
خبرگزاري فارس: جزئيات مصادره 4درصد از سهام وثيقه شده بانك اقتصاد نوين بوسيله بانك كشاورزي توسط رييس هيئتمديره اين بانك تشريح شد.
به گزارش خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس ، محمد صدرهاشمينژاد در گفتوگو با خبرنگاران با بيان اين كه شركت پيمانكاري استراتوس در سال 83 وامي به مبلغ 20ميليون دلار از بانك كشاورزي براي سه پروژه ملي سد تالوار، راهآهن قزوين-رشت و راهآهن اصفهان - شيراز دريافت كرده اظهار داشت : پيمانكاري استراتوس در شرايطي مجبور شد براي عدم توقف فعاليت اين سه پروژه ( كه بعد ملي داشته و پيشرفت فيزيكي آنها براي مقامات اجرايي كشور از جمله رياست جمهوري مهم بوده) وامي با بهره سنگين بگيرد كه طي مدت 4سال گذشته دولت به تعهدات مالي خود در رابطه با اين 3 پروژه عمل نكرده است.
به گفته وي، دولت متعهد شده بود كه براي يكي از پروژههاي مزبور وام ارزانقيمتي به ارزش 25 ميليون دلار در اختيار پيمانكاري استراتوس قرار دهد كه تاكنون محقق نشده و استراتوس ناچاربه دريافت وامي به مبلغ 20ميليون دلار و بالاترين نرخ بهره به همراه ارائه وثايق بسيار به بانك كشاورزي شده به طوري كه بيش از دوبرابر ارزش وام، سهام بانك اقتصاد نوين به عنوان وثيقه ارائه شده است.
رييس هيئتمديره بانك اقتصاد نوين ادامه داد: پيمانكاري استراتوس توانسته بهرغم عمل نكردن دولت به تعهدات خود، از طرق مختلف مثل اخذ وام از بازار سياه و دريافت وام گرانقيمت از بانك كشاورزي از توقف عمليات اجرايي اين پروژههاي ملي جلوگيري كند كه اين اتفاق موجب شده اين شركت پيمانكاري تاكنون از دولت رقمي بيش از 60ميليارد تومان طلبكار باشد.
وي در پاسخ به اين پرسش كه آيا پيمانكاري استراتوس در بازپرداخت وام بانك كشاورزي به مشكلاتي برخورده كرده كه بانك سهام وثيقه شده اقتصاد نوين را در معرض فروش قرار داده گفت: تا امروز تقريبا نزديك به 20ميليون دلار وام دريافت شده از بانك مزبور باز پرداخت شده و مانده بدهي پيمانكاري استراتوس سود وام ذكر شده و رقمي درحدود 8 ميليون دلار است كه البته بانك كشاورزي خواستار دريافت سود وجريمه 10ميليون دلاري است.
صدر هاشمينژاد افزود: در شرايطي بانك كشاورزي نسبت به مصادره وثيقه سهام اين بانك از بابت دريافت اين وام اقدام كرده كه پيش از اين توافق كرده بود مطالبات خود را تا مرحله تسويه وام به صورت ماهيانه دريافت كند اما علت رفتار بانك كشاورزي در مصادره سهام وثيقه شده از بابت اين وام هنوز براي ما مشخص نيست.
رييس هيئت مديره استراتوس با طرح اين پرسش كه چطور يك بانك دولتي به دلايل نامعلوم يك باره نسبت به چنين برخوردي با پيمانكار پروژههاي ملي اقدام ميكند گفت: حتي بانك كشاورزي در وصول مانده مطالبات خود به شكل درستي عمل نكرده و به مراتب بيشتر از طلب خود سهام بانك اقتصاد نوين را مصادره كرده است.
به گفته اين عضو هيات نمايندگان اتاق بازرگاني تهران، بانك كشاورزي در حالي 117ميليون سهم بانك اقتصاد نوين را يك باره ضبط ميكند كه وكالت فروش فقط 40ميليون سهم را داشته اما حقتقدمهايي كه طي چند سال گذشته نيز از بابت اين 40ميليون سهم وثيقه شده ايجاد شده را نيز بانك كشاورزي مصادره ميكند.
صدر هاشمينژاد با اشاره به اينكه مسوولان بانك كشاورزي از سهام بانك اقتصاد نوين به عنوان سهام طلايي ياد ميكنند اظهار داشت : اين بانك به جاي 8 يا 10ميليون دلار طلب خود 45ميليارد تومان سهام بانك اقتصادنوين را ضبط ميكند و در پاسخ به اعتراض ما هم ميگويد كه اين ميزان سهم بانك اقتصاد نوين سهام طلايي است و ما حتما بايد اين سهام را در اختيار داشته باشيم و به قيمت بالا بفروشيم.
وي گفت: از آن جا كه 4درصد از سهام بانك اقتصادنوين ارزش مديريتي دارد مشخص نيست بانك كشاورزي چرا در اقدامي خلاف عرف يك باره نسبت به ضبط اين ميزان سهم بدون توجه به شرايط موجود اقدام ميكند.
صدر هاشمينژاد با بيان اينكه بانك اقتصاد نوين داراي بيش از 10هزار سهامدار حقيقي و حقوقي است گفت: متاسفانه اين اقدام بانك كشاورزي موجب شده تا سهام نخستين بانك خصوصي ايران در بورس تهران با صف فروش مواجه شود و از اين بابت بسياري از سهامداران حقيقي قدرت نقدشوندگي سهام خود را از دست دادهاند.
او درباره سرانجام ماجراي مصادره 4درصد از سهام بانك اقتصاد نوين توسط بانك كشاورزي توضيح داد : اين موضوع هماكنون از سوي مراجع قضايي در حال بررسي است و سهام ضبط شده از سوي بانك كشاورزي هم بلوكه شده و اين بانك حق فروش اين ميزان سهم را ندارد.
وي در مورد اهميت بهرهبرداري از سه پروژه اجرا شده توسط پيمانكاري استراتوس گفت: با بهرهبرداري از سد تالوار در استان زنجان آب مورد نياز مردم همدان به ويژه كشاورزان و مناطقي از بيجار و كردستان تامين ميشود، ضمن اينكه راهآهن اصفهان-شيراز هم به دليل آنكه در مسير عسلويه قرار دارد به لحاظ صادرات نفتي بسيار با اهميت به شمار مي رودو بارها از سوي رياست جمهوري به عنوان يك پروژه محوري و ملي قلمداد شده است، حال آنكه اقدام بدون توجيه بانك كشاورزي پيشرفت اين پروژه ها را با مشكل مواجه ساخته است.
صدر هاشمي نژاد در پايان گفت: ماجراي ضبط ناگهاني 4درصد از سهام بانك اقتصاد نوين توسط بانك كشاورزي، علامت سوالهاي زيادي را براي 10هزار سهامدار حقيقي و حقوقي اين بانك بزرگ به وجود آورده كه چرا در شرايطي كه بانك اقتصاد نوين در موقعيت ايدهآلي به سر ميبرد، 4درصد از سهام آن (كه داراي ارزش مديريتي است) برخلاف عرف و قوانين بانكي با ابهامات بسياري مصادره ميشود.
انتهاي پيام/
جمعه 22 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 282]