تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 7 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):بى نيازى و عزّت به هر طرف مى گردند و چون به جايگاه توكل دست يافتند در آنجا قرار مى گ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1845287493




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

گزارشي درباره‌ي چرايي و چگونگي مرمت پل خواجو


واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان: پل خواجو اصفهان ديگر حال‌وهواي هميشگي را ندارد، ديگر از دهانه‌هاي آن، صداي دلنشين آواز به گوش نمي‌رسد، اين صداي دل‌خراش تيشه‌هايي است كه در مقابل چشمان متحير و نگران مردم به پايه‌هاي لرزان اين شاهكار معماري مي‌خورند.

به گزارش خبرنگار بخش ميراث فرهنگي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) در اصفهان، سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري اصفهان با هدف سامان‌دهي پل خواجو، اقدام به مرمت اين اثر تاريخي كرده است و در اين راستا، چهار رديف از پلكان‌هاي اين پل كه تعدادي سنگ حجاري‌شده از دوره‌ي صفوي داشتند، تخريب شده‌اند.

[تصویر: khajoo_maremmat.jpg]


نبايد سنگ‌هاي قديمي را از پلكان جدا كرد
هرچند هنوز هم برخي سنگ‌هاي قديمي براي جايگزيني دوباره در كنار پله‌ها قرار دارند و حتا كدبندي شده‌اند، اما يكي از مدرسان رشته‌ي باستان‌شناسي در اصفهان، در اين‌باره گفت: معمولا سنگي را كه علامت و قدمت داشته باشد، نبايد براي چيدمان دوباره از روي پلكان جدا كرد، مگر اين‌كه واقعا فرسوده و غيرقابل كاربرد باشد.
عليرضا جعفري‌زند در گفت‌وگو با خبرنگار ايسنا بيان كرد: در زمان پهلوي نيز پل خواجو مرمت شد و بسياري از سنگ قبرها از تخت فولاد به اين مكان منتقل شدند و هنوز اين سنگ‌ها نوشته دارند. هم‌چنين بخشي از سنگ‌هاي پلكان و كف‌فرش‌ها به دوره‌ي پهلوي متعلق‌اند.
اين مدرس رشته‌ي باستان‌شناسي افزود: پلكان‌ها به‌دليل سيلاب‌هاي دهه‌هاي گذشته فرسوده شده‌اند و به مرمت نياز دارند؛ اما بايد با روش‌هاي صحيح مرمتي پيش رفت، نه اين‌كه آن‌ها را نو كرد.

[تصویر: 02.jpg]


مجري مرمت پل خواجو سازمان نوسازي و به‌سازي شهرداري است
خبرنگار ايسنا براي اطلاع از طرح مرمتي كه در پل خواجو اجرا مي‌شود، با رييس سازمان ميراث فرهنگي و گرشگري اصفهان تماس گرفت؛ اما احمد امين‌پور فقط به بيان اين‌كه ميراث فرهنگي اصفهان در حال مرمت آب شكستگي‌هاي پل است، بسنده كرد.
مجري اين امر خطير، يعني مرمت پل خواجو، سازمان نوسازي و به‌سازي شهرداري است و همان‌طور كه از عنوان اين سازمان پيداست، دير يا زود بايد منتظر نو شدن پل خواجو بود، نه مرمت آن.

[تصویر: 01.jpg]


حفظ هويت را در مرمت پل خواجو فراموش نكنيم
در اين‌باره، با يكي از كارشناسان شركتي مهندسي كه مسؤوليت تحقيق روي رفتارهاي سازه‌يي سي‌وسه پل را برعهده دارد، تماس گرفته شد. او كه تمايل نداشت نامش در اين گزارش آورده شود، گفت: شايد با توجه به هندسه‌ي متفاوت پل خواجو و به‌دليل اين‌كه پل خواجو به مطالعه‌ي سنگين‌تري نسبت به سي‌وسه پل نياز دارد، اين طرح به مشاوري واگذار شده باشد؛ اما نمي‌توانيم اقدامات صورت‌گرفته را تأييد يا رد كنيم.
او افزود: اگر قرار به اظهار نظر به‌عنوان يك شهروند باشد، بايد بگويم، عناصر قديمي را در پل بايد نگه داشت و در مرمت آن، حفظ هويت را فراموش نكنيم.

[تصویر: 03.jpg]


سنگ‌هاي تاريخي سالم را نبايد از پلكان جدا كرد
هم‌چنين معاون ميراث فرهنگي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري اصفهان در گفت‌وگو با خبرنگار ايسنا بيان كرد: سال‌ها در زمينه‌ي پل خواجو اقدامي انجام نشده بود و پس از سال‌ها مرمت‌هاي غيراصولي كه روي پل انجام شده بودند و با توجه به اين‌كه هيچ مستندسازي روي اين نحوه‌ي مرمت‌ها نبود، ما اقداماتي را براي رفع خطر انجام داديم، اما به ساختار پل كاري نداريم.
مهرداد كيهان‌فر در پاسخ به اين پرسش كه طبق مشاهده‌هاي ما، سنگ‌هاي پلكان‌ها در حال تعويض‌اند، گفت: برخي سنگ‌ها ارزشمندند، علامت دارند و قدمت آن‌ها به دوره‌ي صفوي بازمي‌گردد. اگر عكس‌هاي هولستر را نگاه كنيد، متوجه مي‌شويد، تعدادي از اين راه‌پله‌ها سنگ ندارند و به‌دليل عوامل طبيعي، سنگ‌هاي آن‌ها متلاشي يا تعويض شده‌اند.
وي ادامه داد: اقدام انجام‌شده در پنج قسمت بوده است و سنگ‌ها را بيرون مي‌آوريم و در صورت ارزش و كاربرد، دوباره سر جاي خود قرار مي‌دهيم.
معاون سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري اصفهان در پاسخ به اين پرسش كه آيا روش ديگري براي مرمت اين سنگ‌ها به‌جز بيرون آوردن آن‌ها و سپس چيدن يك پازل كه مطمئنا مانند روز نخست نمي‌شود، وجود نداشت؟ اظهار داشت: بسياري از سنگ‌ها كاملا از بين رفته بودند و حتا در دوره‌اي، تعدادي از سنگ‌ها تخريب و ضايعات آن‌ها در رودخانه رها شده بودند.
وي در پاسخ به پرسش ديگري كه آيا صحيح است، سنگ تاريخي را از مكان خود براي حتا دوباره‌چيني خارج كرد؟ بيان كرد: سنگ‌هاي تاريخي سالم را خير؛ اما اگر در طول زمان، سنگ زيرين از بين رفته باشد، مجبورند، با روش سنگ‌گذاري سازه قسمت بالا را حفظ كنند و سنگ زير آن بگذارند. البته در روش مرمت، نظريه‌هاي مختلفي وجود دارند، اما اصل به حفظ ساختار پل و رفع خطر است.
كيهان‌فر در پاسخ به پرسش خبرنگار ايسنا مبني بر اين‌كه آنچه ما در پل خواجو ديديم، خارج كردن چهار رديف از سنگ‌هاي پلكان‌ها بود، گفت: شما به اين ديد نگاه نكنيد، بلكه سنگ‌فرش‌هاي پل همه از سنگ قبرهايي‌اند كه در زمان پهلوي تعويض شده و بسياري از سنگ‌هاي پله‌ها طبق تصاوير اوايل دهه‌ي 50 تعويض شده‌اند.
وي در پاسخ به پرسشي ديگري درباره‌ي اين‌كه سنگ‌هاي علامت‌دار و كنده‌كاري‌شده در رودخانه مربوط به كدام قسمت از پل هستند؟ افزود: ما وقتي سطح رودخانه را حفاري مي‌كرديم، به اين سنگ‌ها رسيديم. من چند روز پيش در پل خواجو بودم و قرار شد، تمام سنگ‌هاي باارزش و داراي كنده‌كاري را مقابل پلكان‌ها بچينند تا در صورت كاربرد، به تخت فولاد برده شوند.

برخي سنگ‌ها با علامت كنده‌كاري بايد جايگزين شوند
كيهان‌فر درباره‌ي اين‌كه طبق برخي مشاهده‌ها، كارگران از يك نوع سنگ باارزش براي ساخت بستر سنگي استفاده مي‌كردند، اظهار داشت: اين موضوع صحت ندارد و از سنگ‌هاي معدن براي ساخت بستر سنگي استفاده مي‌شود. من اين صحبت شما را صددرصد تكذيب مي‌كنم. فقط به يك شكل مي‌تواند اين اتفاق رخ داده باشد، ما عواملي در اين قضيه داريم كه مي‌خواهند برنامه‌ريزي‌شده اين اقدامات را انجام دهند.
وي بيان كرد: طرح پروژه اين است كه كنار حوضچه‌ي آرامش، پل را با سنگ‌هاي جديد مرمت كنيم تا از غرق‌شدگي افراد به‌دليل عمق زياد جلوگيري شود. توجه داشته باشيد، در دهه‌هاي گذشته هيچ مرمتي روي پل انجام نشده بود.
كيهان‌فر اضافه كرد: خودتان كارشناسي كنيد و ببينيد ما چه بخشي را دست زده‌ايم. برخي سنگ‌ها قابل استفاده و برخي هرچند علامت‌هاي كنده‌كاري دارند، ارزش ندارند و بايد جايگزين شوند تا شالوده‌ي پل مستحكم بماند. اگر بگوييم آن‌ها را دست نزنيم، نمي‌شود.

[تصویر: 04.jpg]


در مرمت 10 سال پيش حق جابه‌جايي هيچ سنگي را نداشتيم
اين گفته‌ها در حالي است كه يك استاد مرمت‌كار كه خود 10 سال پيش بخش‌هايي از پل خواجو را مرمت كرده است، به خبرنگار ايسنا گفت: 10 سال پيش، در بخش‌هايي از پل خواجو مرمت‌هايي را انجام داديم؛ اما با اين روش كه حق جابه‌جايي هيچ سنگي را نداشتيم.
سيدرضا طباطبايي افزود: ما فقط اقدامات حفاظتي براي سنگ‌هاي آسيب‌ديده انجام داديم و هيچ سنگي را به‌شكلي كه امروز پل خواجو را مرمت مي‌كنند، پياده نكرديم.

نبايد با اقدامات غيراصولي پل خواجو را به خطر انداخت
هم‌چنين يك كارشناس مرمت آثار تاريخي تأكيد كرد: پل خواجو بسيار پير شده است و نبايد با اقدامات غيراصولي آن را به خطر انداخت.
وي اضافه كرد: متأسفانه نظر افرادي كه كار مي‌كنند، اين است كه تمام آجرها و سنگ‌ها بايد به‌صورت شاقولي سر جاي خود، مانند روز اول قرار گيرند، غافل از اين‌كه اثر تاريخي نيازي به طرازبندي ندارد و بيش‌ترين هدف ما از مرمت، حفظ اثر است و بايد آن را مرمت كنيم، نه اين‌كه نو كنيم.






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[مشاهده در: www.freedownload.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 194]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن