واضح آرشیو وب فارسی:آفتاب: 11 سپتامبر 2001
دقايقي بعد نيروي هوايي اين كشور اعلام كرد كه پرواز در سراسر امريكا ممنوع اعلام شده است. اما اين اخطار مانع از آن نشد كه هواپيماي سوم با ساختمان پنتاگون برخورد كند.
آفتاب: يازدهم سپتامبر 2001. دو هواپيما به دو برج مركز تجارت جهاني كوبيده ميشود. امدادگران بهت زده براي نجات مردم به داخل برجها ميشتابند. دو برج فرو ميريزد. دو هزار و هفتصد و چهل و نه تن از هشتاد و هفت كشور جهان طي چند ساعت در زير آوار جان ميبازند. تنها بيست تن از زير آوار نجات مييابند.
در تاريخ يازدهم سپتامبر سال 2001 ميلادي يكي از جنجالي ترين و مهمترين حوادث جهان در كشور امريكا به وقوع پيوست كه نه تنها نقطه عطفي در تاريخ جهان بشمار ميآيد بلكه معادلات و مناسبات روابط بين الملل در عرصه هاي گوناگون سياسي، اقتصادي و... را دستخوش تحولات عمدهاي كرده است.
در اين روز 4 فروند هواپيماي مسافري كه از بوستون، لس آنجلس و نيوجرسي به مقصد 4 شهر مختلف در حركت بودند، در يك زمان ربوده شدند و به مقصد وال استريت، كاخ سفيد و پنتاگون كه نماد قدرت اقتصادي، سياسي و نظامي ايالات متحده امريكا بودند، پرواز كردند. نخستين هواپيما در ساعت 8:45 صبح خود را به يكي از برجهاي دوقلوي مركز تجارت جهاني كوبيد و وارد طبقه 73 آن شد و هواپيماي دوم كمتر از 20 دقيقه بعد خود را به ساختمان ديگر زد و پس از مدت كوتاهي برجهاي دوقلو 118 طبقه اي با ارتفاع 410 متر در مقابل چشم همگان فروريختند.
در همين زمان جورج بوش رئيس جمهور امريكا كه در محل نامعلومي مخفي شده بود، خبر داد كه امريكا دچار حملهاي تروريستي شده است و اعلام حالت فوق العاده را براي اين كشور ضروري دانست.
دقايقي بعد نيروي هوايي اين كشور اعلام كرد كه پرواز در سراسر امريكا ممنوع اعلام شده است. اما اين اخطار مانع از آن نشد كه هواپيماي سوم با ساختمان پنتاگون برخورد كند.
اين حادثه بين المللي با توجه به اخبار منتشر شده بعد از آن داراي ابعاد بسيار مهمي ميباشد. مثلاً در بعد داخلي، ايالات متحده كه با بهره گيري از ابزار پيشرفته و تقويت سازمان سيا چنين القا ميكرد كه هيچ خطري نميتواند امنيت اين كشور را آسيب بزند و به زعم خود به دنبال برنامه ريزي براي امنيت نظام بين الملل بود يكباره گرفتار مصيبت بزرگي شد و در درون خاك امريكا مورد حمله قرار گرفت.
در بعد بين المللي نيز دولت نظامي گرا و مداخله جوي بوش فرصت مناسبي براي تحقق برنامه هاي از پيش طراحي شده خود در نقاط مختلف به خصوص منطقه ژئوپلتيك و ژئواستراتژيك خاورميانه را پيدا كرد و پس از مدتي با سوء استفاده از افكار عمومي و به بهانه دخالت طالبان در اين فاجعه و حضور آنها در افغانستان اين كشور را اشغال كرد. نكته آخر اين كه با وجود گذشت 7 سال از اين حادثه دلخراش هنوز هم ناگفته هاي بسياري در پرده ابهام قرار دارد كه براي شناخت آن نيازمند گذشت زمان و افشاي اخبار جديد ميباشد.
پنجشنبه 21 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 139]