تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 15 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):مومن همانند دو کفه ترازوست. هرگاه به ایمانش افزوده گردد، به بلایش نیز افزوده می ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826065661




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

فقر و ايدز در سوازيلند بيداد مي‌كند پادشاه ولخرج‌


واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: فقر و ايدز در سوازيلند بيداد مي‌كند پادشاه ولخرج‌
جام جم آنلاين: روزي روزگاري پادشاهي جوان بر سرزميني كوهستاني و زيبا در نزديكي سواحل جنوبي آفريقا حكومت مي‌كرد. او عاشق تجديد فراش بود و با گذشت سال‌ها 13 همسر اختيار كرد كه همه از زيبارويان بودند.


هر چند مردم اين كشور با مساله اين‌كه پادشاه‌شان خشنود باشد، مشكلي نداشتند اما به اعتقاد اكثر آنها داشتن چند همسر براي پادشاه كشوري فقير و كوچك جاه‌طلبانه بود. مسواتي سوم، پادشاه هوسباز براي هر يك از همسرانش مقرري‌اي تعين مي‌كرد ، عمارتي براي اقامتش در نظر مي‌گرفت و يك‌دستگاه BMW جديد به او هديه مي‌داد.

شنبه گذشته حادثه‌اي بزرگ در اين كشور به وقوع پيوست. براي اين مناسبت بزرگ كه جشن 40 - 40 نامگذاري شده بود و طي آن تقارن چهلمين سال تولد پادشاه و چهلمين سالگرد استقلال كشور همزمان جشن گرفته شد استاديومي 15 هزار نفري ساخته شد و ده‌ها دستگاه BMW جديد و گران‌قيمت براي خدمات‌رساني به مدعوين خريداري شد.

مردم سوازيلند مي‌خواستند بدانند چطور كشوري كوچك چون سرزمين آنها از عهده هزينه‌ها سنگين چنين جشني برمي‌آيد. يكشنبه هفته گذشته در حدود 1500 تن از آنها با انتشار خبري پيرامون سفر ملكه و همراهانش با هواپيمايي چارتر به خارج براي انجام خريدهاي نهايي مربوط به اين جشن به خيابان لوزيدزيني، پايتخت آمدند تا اعتراض خود را به خرج‌تراشي‌هاي خانواده سلطنتي نشان دهند. با نزديك شدن زمان جشن اعتراض‌ها شدت گرفت.

مخالفان حاكميت مسواتي سوم اعتقاد دارند اساسا چيزي در سوازيلند وجود ندارد كه مردم بخواهند برايش جشن بگيرند. اگرچه سوازيلند برخلاف اكثر كشور جنوب آفريقا طي دهه‌هاي گذشته وضعيتي باثبات داشته و مردم اين كشور به فرهنگ خود مي‌بالند اما دوسوم مردم با فقر دست به گريبان هستند و صدها هزار نفر از سوءتغذيه رنج مي‌برند.

طي سال‌هاي اخير نرخ مرگ و مير در سوازيلند به واسطه شيوع ايدز به شدت بالا رفته تا آنجا كه اميد به زندگي از 60 سال در سال 1997 به حدود نصف آن رسيده است. يك‌سوم كودكان سوازيلندي به واسطه همه‌گير شدن ايدز والدين خود را از دست داده‌اند و وضعيت اجتماعي كشور در آستانه ورود به بحران قرار دارد.

سيفي هلوفي، از فعالان حقوق بشر در سوازيلند مي‌گويد: چطور پادشاه مي‌تواند در ناز و نعمت زندگي كند وقتي فقر و درماندگي مردمش را مي‌بيند؟

او مي‌افزايد: مگر او چقدر پول مي‌خواهد؟ اين سوالي است كه خيلي‌‌ها در سوازيلند جواب آن را نمي‌دانند. اگرچه در بودجه سال 2007 كشور در حدود 30‌ميليون دلار به خانواده سلطنتي اختصاص داده شد اما به اعتقاد اكثر مردم درآمدهاي واقعي پادشاه و به تبع آن بودجه خاندان سلطنتي به مراتب بيشتر از اين رقم است.

خانواده سلطنتي علاوه بر بودجه دولتي طيف وسيعي از بخش‌هاي اقتصادي را در سوازيلند تحت سيطره خود دارد. پادشاه در صنعت توليد نيشكر، مستغلات و امور رسانه‌اي سرمايه‌گذاري‌هاي هنگفتي كرده است.

مجله فوربس كه هر ساله فهرست ثروتمندترين پادشاهان را منتشر مي‌كند در ارزيابي امسال خود مسواتي‌سوم را در رتبه پانزدهم فهرست ثروتمند‌ترين پادشاهان جهان قرار داد و دارايي‌هاي او را در حدود 200 ميليون دلار برآورد كرد.

با اين حال اين سنتي هميشگي بوده است. فقرا فقير هستند و ثروتمندان در رفاه و آسايش زندگي مي‌كنند.

پرسي سيملن ، سخنگوي دولت سوازيلند اخيرا در گفتگويي با خبرگزاري فرانسه در پاسخ به موضع پادشاه در قبال فقر شايع در اين كشور گفته بود: فقر هميشه با بشر بوده است. آيا از پادشاه انتظار داريد كنار خيابان بنشيند و براي اين مردم كشور دچار فقر شده‌اند گريه كند؟

اكثر مردم با مسواتي ‌سوم مشكلي ندارند اما خواستار بذل توجه بيشتر او به شرايط اقتصادي حاد كشور هستند. پدر مسواتي‌ سوم يعني سوبوزا به رغم آن‌كه سال‌ها پيش چشم از جهان فرو بست هنوز نزد سوازيلندي‌ ها چهره‌اي محبوب است.

او خيلي مقتصد‌تر از پسرش بود و خانواده‌اش را با اتوبوس و نه BMW‌هاي گران به اين سو و آن سو مي برد. او نيز چون پسرش علاقه‌اي خاص به تعدد زوجين داشت و در طول حياتش 70 زن اختيار كرد اگر چه برخي مي‌گويند او 110 زن داشته است.

سوبوزا در دوراني حاكم سوازيلند بود كه كشور در تب‌ و تاب استقلال از بريتانيا بود. اگر چه اعتراضات عمومي راه را براي خروج سوازيلند از زمره مستعمرات بريتانيا هموار كرد اما قانون اساسي سوازيلند كه از قانون اساسي بريتانيا گرته‌برداري شده به عنوان يادگار دوران مستعمراتي باقي ماند

. سوبوزا به اين قانون چندان پايبند نبود و عاقبت در سال 1973 پارلمان را منحل كرد و فعاليت احزاب را به حال تعليق درآورد تا خود را از شر محدوديت‌ها و مزاحمت‌ هايي كه سيستم سياسي چند صدايي به‌ وجود آورده بود براي هميشه راحت كند.

در سال ‌هاي پس از آن اصلاح‌طلبان هميشه به‌دنبال واداشتن حاكميت پادشاهي به پايبندي به اصول دمكراسي بوده‌اند. مسواتي‌ سوم در سال 1986 جانشين پدرش شد و در سال 2005 پس از فراز ‌‌و‌ نشيب ‌هاي بسياري قانون اساسي جديد كشور را امضا كرد.

اين قانون اساسي چيزي جز سندي براي تضمين آزادي‌هاي فردي در عين حفظ حاكميت پادشاهي و تاكيد بر اختيارات پادشاهان نبود. همچنان اين پادشاه است كه نخست‌وزير و اعضاي هيات دولت را انتخاب مي‌كند و مقامات ارشد دستگاه قضايي به حكم او منصوب مي‌شوند.

اين سيستم باعث شده هيچكس نتواند حريم سلطنت را از حوزه دولت تفكيك كند و پادشاه براحتي مي‌تواند گناه همه اشتباهات را به گردن دولتي‌هايي بيندازد كه البته منصوب خودش هستند.

فساد دولتي در سوازيلند غوغا مي‌كند اما احاطه همه جانبه پادشاه بر امور و ناممكن بودن انجام حسابرسي و اعمال نظارت از سوي نهادهاي قضايي موجب شده در عمل هيچ راهي براي مبارزه با فساد وجود نداشته باشد.

وزارت دارايي سوازيلند به صراحت از لفت و ليس‌‌هاي مقامات دولتي مي‌گويد كه ماهانه 5 تا 8 ميليون دلار از بودجه كشور را با زد‌‌و بند به يغما مي‌برند اما در غياب سيستم قضايي مستقل امكان برخورد با اين روند وجود ندارد.

بي‌شك پادشاه بودن هم مشكلات خاص خود را دارد. مسواتي‌سوم در سال 2001 ميلادي براي مقابله با موج فراگير اشاعه ايدز بين مردم كشورش از دختران جوان خواست به مدت 5 سال ازدواج نكنند. مدتي بعد بود كه به دختري 17 ساله علاقه‌مند شد و براي اين‌كه او را به عنوان نهمين همسرش به عقد خود در آورد قانوني كه خودش وضع كرده بود را نقض كرد.

پادشاه كه شاهد ظن و گمان مردم و انتقادهاي خارجي نسبت به حاكميت خود است سال گذشته قبول كرد با يك فيلمساز آمريكايي براي توليد مستندي از زندگي در سوازيلند همكاري كند.

شايد گمان داشت اين مستند تمجيد كننده عملكردش خواهد بود اما نتيجه كار كه مستندي با عنوان «بي‌پادشاه» به كارگرداني «مايكل استلولينكبو» بود تصاويري از اقامتگاه‌هاي مجلل مسواتي ‌سوم را با صحنه‌ هايي رقت‌انگيز از مردم فقير كه در حال صرف روده‌ هاي در حال فساد گاو هستند كه از بين زباله‌هاي كشتارگاهي در حومه پايتخت بيرون كشيده شده‌اند به هم پيوند زده تا بي‌كفايتي دولت سوازيلند را نشان دهد.

منبع: نيويورك تايمز
مترجم:‌رضا سادات‌
 پنجشنبه 21 شهريور 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 167]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن