واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: سازمان سنجش به اعتراضات كنكوريها رسيدگي مي كند
رييس سازمان سنجش آموزش كشور از تشكيل ستاد ويژه اي براي رسيدگي به اعتراض داوطلبان آزمون سراسري دانشگاهها و مراكز آموزش عالي خبر داد.
به گزارش ايرنا، "عبدالرسول پورعباس" در گفت وگوي ويژه خبري چهارشنبه شب شبكه دوم سيما كه در آن، "علي عباسپور تهراني" رييس كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس شوراي اسلامي برگزار شد، افزود: پس از اعلام نتايج نهايي آزمون سراسري كه روز جمعه صورت مي گيرد، چنانچه داوطلبي به وضعيت خود اعتراض داشته باشد، مي تواند از طريق اينترنت، ارسال نامه و يا مراجعه حضوري، موضوع را به سازمان سنجش اعلام كند.
پورعباس گفت: سازمان سنجش تلاش مي كند ظرف دو هفته به اعتراض داوطلبان پاسخ گويد اما چنانچه درخواست آنان از طريق پايگاه اينترنتي سازمان سنجش مطرح شود، رسيدگي به آن زودتر انجام خواهد شد.
وي خاطرنشان كرد: تقاضاي داوطلبان با استنادات مربوطه در كميسيون موارد خاص سازمان سنجش مطرح خواهد شد و تا آنجا كه مقدور باشد، براي كمك به آنان تلاش مي كنيم.
رييس سازمان سنجش يادآور شد كه سال گذشته در كميسيون يادشده به درخواست بيش از پنج هزار داوطلب رسيدگي شده بود.
پورعباس با اشاره به اعتراضات روزهاي اخير شماري از داوطلبان به نتايج كنكور تاكيد كرد كه سازمان سنجش بطور دقيق به قانون عمل كرده است و هيچ خدشه اي حتي در يك مورد نيز به بررسيهاي آن وارد نيست. با اين حال، رسيدگي به اعتراضات به منظور كمك به داوطلبان به ويژه زماني كه در انتخاب رشته دانشگاهي خود اشتباه كرده اند، صورت مي گيرد.
وي در بخش ديگري از سخنانش، آمار واقعي اعتراض كنندگان به نتايج كنكور را در روزهاي گذشته بسيار كمتر از سالهاي گذشته و حدود 200 تا 300 نفر خواند و اظهارداشت: علت پررنگ بودن اعتراضات اين عده، آن است كه تلاش كرده اند با برگزاري تجمع خياباني در مقابل سازمان سنجش و وزارت علوم، پاي رسانه ها را به ميان بكشند و جنجال درست كنند.
پورعباس يادآور شد كه قانون بومي گزيني داوطلبان مصوب سال 1369 شوراي عالي انقلاب فرهنگي 18 سال است كه از سوي سازمان سنجش اجرا مي شود، اما در سال جاري دامنه آن گسترش يافته و از حدود 9 رشته به 21 رشته رسيده است.
وي توضيح داد: در سال جاري از ميان 855 دانشجوي پذيرفته شده دانشگاه صنعتي شريف، 95 نفر در سطح استاني، 410 نفر در سطح ناحيه اي و 290 نفر به صورت كشوري گزينش شده اند و اين ارقام در مورد دانشگاه اميركبير به ترتيب 90 استاني، 230 ناحيه اي و 510 نفر كشوري بوده است.
رييس سازمان سنجش گفت: در مجموع از ميان 437 هزار داوطلب قبول شده در دانشگاهها و مراكز آموزش عالي، ظرفيت پذيرش دانشجويان بومي استاني از 47 درصد در سال گذشته به 59 درصد در سال جاري افزايش يافته است.
عباسپور رييس كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس نيز در اين ميزگرد، از آنچه كه آن را فقدان اطلاع رساني كافي از سوي سازمان سنجش در باره قانون بومي گزيني و نيز، محدودشدن ظرفيت پذيرش دانشجو در رشته هاي پرطرفدار دانشگاهي در سال جاري خواند، انتقاد كرد اما پذيرفت كه سازمان سنجش در اجراي قانون تخلفي نداشته است.
وي گفت: به نظر ما، مصوبه شوراي عالي انقلاب فرهنگي در زمينه گزينش دانشجويان بومي داراي ايرادات و نواقصي است و بايد با تعامل مجلس و وزارت علوم، در نحوه گزينش دانشجويان تغييراتي به عمل آيد.
رييس كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس همچنين از تشكيل كميته اي از سوي مجلس و سازمان بازرسي كل كشور براي رسيدگي به شكايتها در سازمان سنجش خبرداد.
عباسپور با اشاره به اينكه قانون بومي گزيني دانشجويان داراي يكسري محاسن و امتيازات از جمله كاهش تقاضاي انتقال دانشجويان دانشگاهها است، خاطرنشان كرد كه دسترسي به دانشگاههاي برتر بايد در همه كشور براي افراد يكسان باشد.
وي تصريح كرد: ما به دنبال بازنگري اساسي در قانون بومي گزيني دانشجويان هستيم تا معايب و مشكلات آن، برطرف و محاسن آن تقويت شود.
شبد 1551
پنجشنبه 21 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]