واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: يك هفته با بورس تهراناز عقبگرد شاخص تا رقيب تازهوارد در «حتايد»
گروه بورس - مهتاب رحمتعلي: ارزش معاملات بورس و اوراق بهادار تهران طي هفته جاري از 150ميليارد تومان گذشت.
به گزارش خبرنگار ما طي اين هفته 23هزار و 784نفر تعداد 553ميليون و 455هزار و 804سهم را به ارزش 150ميليارد و 909ميليون ريال معامله كردند.بنابراين گزارش بيشترين ارزش معامله متعلق به فولاد خوزستان به ارزش 230ميليارد و 794ميليون ريال بود.
طي اين هفته 396نفر، سهام «فخوز» را در يك هزار و 271فوب خريدوفروش كردند.
يادآوري ميشود 180ميليارد ريال از ارزش معاملات فولاد خوزستان مربوط به واگذاري سهام اين شركت از ايميدرو به سهام عدالت بود.
مخابرات ايران نيز با 196ميليارد و 469ميليون ريال ارزش معامله در جايگاه دوم بيشترين ارزش معاملات اين هفته ايستاد.
تايدواتر نيز با 130ميليارد و 812ميليون ريال ارزش معامله رتبه سوم اين طبقهبندي را به خود اختصاص داد.فولاد مباركه اصفهان، چادرملو، فولاد خراسان، سايپا، پتروشيمي فنآوران، سرمايهگذاري غدير و مس ايران نيز مقام چهارم تا دهم بيشترين ارزش معاملات بازار را از آن خود كردند.
اين در حالي است كه طي هفتهاي كه به پايان رسيد، عنوان طرفدارترين متعلق به سايپا بود. به طوري كه هشت هزار و 255نفر سهام اين شركت را دادوستد كردند. پس از سايپا مخابرات ايران با دو هزار و 106نفر و چادرملو با 937نفر خريدار پرطرفدارترين سهام اين هفته بودند. بنابراين گزارش در اين هفته بيشترين بازدهي بورس مربوط به 3 شركت توسعه معادن روي با 94/9درصد نوسان مثبت، فيبر ايران با 08/9درصد نوسان مثبت و مخابرات ايران با 49/7درصد نوسان مثبت بود.
عقبگرد شاخص
افت شاخص و سقوط بازدهي بورس به زير 30درصد از جمله اتفاقات مهم هفته گذشته بود.
شاخص بازده نقدي و قيمت در پايان معاملات هفته جاري در حالي رشد 29 درصد را نسبت به ابتداي سال تجربه كرد كه روند صعودي معاملات بورس تهران طي 5/4ماه توانسته بود ركورد درخشان 36درصدي بازده نقدي را در اواسط مردادماه ثبت كند.
شاخص كل بورس اوراق بهادار كه دو ماه پيش در تاريخ 14 تيرماه توانسته بود با رشد 591واحدي از مرز 12هزار واحد فرا رفته و طي مدت 11روز پس از آن به بالاترين سطح خود در سال جاري رسيده و 12هزار و 918 واحد را ثبت كند، طي روزهاي ابتدايي اين هفته با افت 2/5درصدي نسبت به بالاترين سطح خود دوباره به جايگاه ابتدايي خود در سطح زير 12هزار سقوط كرد. بورس تهران در تيرماه امسال به واسطه رشد قيمت سهام چند شركت انگشتشمار، حس بودن در صدر بورسهاي دنيا به لحاظ رشد ارزش بازار را تجربه كرد؛ وضعيتي كه در سايه شركتهايي بهوجود آمد كه انتظار رشد سودآوري را به واسطه افزايش قيمت جهاني مواد توليدي خود ايجاد كرده بودند.در واقع افزايش قيمت جهاني نفت و افت ارزش برابري دلار و ثبات نرخ دلار در ايران، شركتهاي توليدكننده فولاد، مس، محصولات پتروشيمي و ... را با افزايش درآمد مقطعي مواجه كرد.
خصوصيسازي، ناموفق
اعلام ناكامي سازمان خصوصيسازي شايد از ديگر خبرهاي بد اين هفته بود.
عرضه تنها 5درصد سهام پالايشگاه اصفهان و 5درصد سهام مخابرات در راستاي واگذاري 21شركت تا پايان شهريورماه امسال، كارنامه ناموفقي را براي سازمان خصوصيسازي رقم زد.
عرضههايي كه نه تنها به طور كامل صورت نگرفته بلكه تكليف واگذاري برخي از آنها چشم به راه تصميمگيري شوراي امنيت ملي است.
در حالي كه قرار است سهام 42 شركت از سوي سازمان خصوصيسازي در بورس عرضه شود كه از اين ميان بيشترين تعداد مربوط به شركتهاي فعال در زمينه پالايش نفت و پتروشيمي است كه تاكنون هيچ توافقي بر سر نحوه واگذاري آنها بين مسوولان مربوطه صورت نگرفته است.
واگذاري سهام پنج بانك دولتي و سه شركت بيمه نيز دور از شرايط ديگر شركتهاي اعلامشده براي واگذاري نيست.
افزايش 38ميليارد توماني بلوك تايدواتر
افزايش 38ميليارد توماني بلوك مديريتي تايدواتر طي شش روز معاملاتي از اخبار مهم اين هفته بود.براين اساس خريدار بلوك 24/42درصدي تايدواتر كه روز اول در فكر پرداخت 102ميليارد تومان بود، اكنون بايد با رسيدن قيمت هر سهم اين بلوك، 15هزار و 440ريال مبلغ 140ميليارد تومان بپردازد.
رقابت براي خريد بلوك مديريتي «حتايد» كه از 13 شهريور آغاز شده است، اين هفته با حضور دوشادوش 4خريدار ادامه يافت؛ اما باز هم به نتيجه نرسيد. كشتيراني، مهر اقتصاد ايرانيان و شركت هندي – اماراتي «ايندوجا» و يك خريدار حقيقي تازهوارد افزايش قيمت هر سهم اين بلوك نشان دادهاند كه همچنان خواهان سهام تايدواتر هستند.
اين رقابت نفسگير شايد ركورد جديدي را از حضور سرمايهگذار حقيقي و حقوقي و يك خريدار خارجي به ثبت برساند.
توقف فولاد
بسته شدن غيرمنتظره نماد معاملاتي فولاد مباركه از ديگر خبرهايي بود كه اين هفته سر و صداي زيادي به دنبال داشت.
نماد فولاد مباركه با صف فروش طولاني مدت در شرايطي به دستور اداره نظارت بر ناشران بورس متوقف شد كه بسياري از كارشناسان اين توقف يكباره را در راستاي افت بيشتر شاخص ميدانند، چرا كه با ادامه صف فروش 20ميليوني «فولاد» كاهش شاخص تا 40واحد ديگر طي روز سهشنبه قطعي بود. در همين حال يك مقام ارشد سازمان بورس در توجيه اين امر با اشاره به اينكه تغيير مستمر و قابل توجه نماد «فولاد» اذهان را به اين سمت ميبرد كه ممكن است اطلاعاتي در شركت وجود دارد كه براي بازار شفاف نيست، گفت: با تبادل اطلاعاتي با شركت، چنانچه اطلاعات قبلي را هم تاييد كند، نماد آن گشايش خواهد يافت.
يادآوري ميشود نماد پتروشيمي خارك نيز كه طي دو ماه گذشته براي روز مبادا متوقف مانده بود، طي اين هفته بازگشايي شد.
پنجشنبه 21 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 67]