تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 9 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خير دنيا و آخرت با دانش است و شرّ دنيا و آخرت با نادانى.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1846369435




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

جامعه - مثبت‌ها را تقويت كنيم


واضح آرشیو وب فارسی:قدس: جامعه - مثبت‌ها را تقويت كنيم
جامعه - مثبت‌ها را تقويت كنيم

افسردگي، انزواي اجتماعي، اضطراب، كينه‌توزي و استرس عاطفي؛ زماني كه پاي بيماري قلبي به ميان مي‌آيد، وجوه منفي مشكلات روان‌شناختي بيشترين توجه را به خود جلب مي‌كند. نشان داده شده است كه اين مسائل احتمال بروز انواع بيماري‌هاي قلبي- عروقي را شدت بخشيده و يا آنها را بدتر مي‌كنند. اما درباره شادي چه مي‌توان گفت؟ آيا شاد بودن و ساده گرفتن زندگي محافظي براي قلب و عروق به شمار مي‌آيد؟ شعور جمعي مي‌گويد: بله. اما داده‌هاي اندكي در تاييد اين ادعا وجود دارند. تعداد كمي از پژوهش‌ها نشان داده‌اند كه داشتن افكار مثبت يا نگاه خوشبينانه به زندگي مي‌تواند نقش حفاظتي براي قلب داشته باشد.

آخرين مقاله‌ها در اين زمينه به احساسات مثبت مي‌پردازند. دو روانشناس به نام‌هاي لورا كوبزانسكي از دانشكده بهداشت عمومي دانشگاه هاروارد و ربكا ترستون از دانشكده پزشكي دانشگاه پيتسبورگ تاثير سرخوشي عاطفي را بررسي كرده‌اند. در اين بررسي احساسات فرد درباره پرانرژي بودن، سعادتمندي و توانايي كنترل عواطف اندازه‌گيري شده است. اين پژوهشگران اطلاعات جمع‌آوري شده از 6000زن و مرد سالمي را كه در بين سال‌هاي 1971 و 1975 در اولين بررسي بهداشت و تغذيه ملي شركت كرده بودند، پردازش كردند. سپس بر اساس پاسخ‌هاي داده شده به 6 سوال، شركت‌كنندگان را در گروه‌هاي داراي سرزندگي پايين، متوسط و بالا جاي دادند. طي 15 سال پس از اين بررسي، 4/16 درصد افراد در گروه با سرزندگي بالا دچار حمله قلبي شده، آنژين صدري يا بيماري عروق كرونر به هم زده يا بر اثر بيماري قلبي جان باختند. اين رقم در گروه با سرزندگي پايين 5/19 درصد بود. اگرچه ممكن است اين تفاوت چندان زياد به نظر نرسد، اما در جمعيت‌هاي بزرگ به معناي هزاران مورد كمتر بيماري قلبي يا مرگ در سال است. در اين بررسي، سرزندگي بيشتر تنها به معناي افسردگي كمتر نبود. فوايد آن پس از اينكه محققان عامل افسردگي را لحاظ كردند، همچنان پا برجا باقي ماند. به اين ترتيب، به نظر مي‌رسيد، اين عامل تاثير ويژه خود را نيز باقي مي‌گذارد.
سوال اين است كه پر انرژي بودن، احساس سعادتمندي و يا برخورداري از تعادل عاطفي به چه طريق قلب را محافظت مي‌كند؟ سرزندگي عاطفي از طريق مقابله با استرس مي‌تواند برانگيختگي سيستم عصبي را كه افزايش سرعت ضربان قلب و فشار خون را به همراه داشته و فرآيندهاي التهابي و ساير فرآيندهاي مولد بيماري قلبي را سبب مي‌گردد، مهار نمايد. عواطف مثبت مي‌تواند در فرد احساس كنترل بر سرنوشت را ايجاد كند و اين امر با پيشگيري از حمله قلبي ارتباط دارد. اين وضعيت به ايجاد يا استفاده از روابط اجتماعي كمك مي‌كند. همچنين مي‌تواند بدين دليل باشد كه افراد برخوردار از سرزندگي عاطفي بالا به دليل برخورداري از رفتارهاي سالم‌تر مانند نكشيدن سيگار، ورزش كردن يا كنترل وزن كمتر در معرض ابتلا به بيماري قلبي هستند.
نمره دادن به سرزندگي عاطفي
آيا مايليد ميزان سرزندگي عاطفي خودتان را اندازه بگيريد؟ پرسش‌هاي زير مي‌توانند كمك كننده باشند. بعد از خواندن هر سوال، عددي را كه وضعيت شما را بهتر مشخص مي‌كند، انتخاب كنيد.
1- آيا به اندازه كافي استراحت كرده‌ايد و با نشاط از خواب بر مي‌خيزيد؟
0= هيچوقت، 1= به ندرت، 2= كمتر از نيمي از اوقات، 3=تقريبا اغلب اوقات، 4= اكثر روزها، 5= هر روز، 2- در مقياس 1 تا 10 چقدر انرژي احساس مي‌كنيد؟ از 0= به هيچ‌وجه، تا 10=بسيار پر انرژي 3- در زندگي شخصي تا چه اندازه خوشحال و راضي هستيد؟
0= بسيار ناراضي، 1= تا حدودي ناراضي، 2= راضي، 3= تا حدودي خوشبخت، 4=بسيار خوشبخت، 5=فوق‌العاده خوشبخت، به طوري‌كه بيش از آن امكان ندارد.
4- آيا زندگي شما پر از چيزهاي جالب است؟
0= هيچگاه، 1= بسيار به ندرت، 2= برخي اوقات، 3= بخش قابل ملاحظه‌اي از اوقات، 4= اكثر اوقات، 5= هميشه
5- آيا بر رفتار، افكار، عواطف و احساسات خود كنترل داريد؟
0= نه، من بسيار آشفته و پريشان هستم 1= نه، من تا حدودي آشفته و پريشان هستم، 2= نه خيلي خوب، 3= عموما بله ،4= بله، بيشتر اوقات، 5= بله، هميشه
6- آيا به لحاظ عاطفي پايدار و از خود مطمئن هستيد؟
0= هيچگاه 1= بسيار به ندرت 2= برخي اوقات 3= بخش قابل ملاحظه اي از اوقات 4= بيشتر اوقات 5= هميشه
حالا نمراتي را كه به خودتان داده‌ايد، با هم جمع كنيد. نمره كلي بين صفر تا 22 نشان دهنده سرزندگي عاطفي پايين است. 27-23 سرزندگي عاطفي متوسط و 35-28 سرزندگي عاطفي بالا تلقي مي‌شود.
بر نكات مثبت تاكيد كنيد نه نكات منفي
ژن‌هاي شما، يادگيري اوليه و محيط خانوادگي و اجتماعي تعيين مي‌كنند كه نگرش شما به زندگي مثبت خواهد بود يا منفي. اگر شما از اين نظر كمي متمايل به منفي هستيد، نااميد نشويد. اين امر غير قابل تغيير نيست. (بالاخره لشكر روانپزشكان، روانشناسان و ساير مشاوران سلامت روان هم بايد نان بخورند!) و تلاش براي بهبود اين وضعيت در حال حاضر يكي از داغ‌ترين مباحث بهداشت روان است. ايجاد سرزندگي چيزي فراتر از «قدرت تفكر مثبت» است. اين كار چندين رويكرد متفاوت را دربر مي‌گيرد. يكي از آنها تمركز بر فعاليت‌ها يا رويدادهايي است كه براي شما لذت‌بخش هستند و گرفتن يك عكس فوري ذهني از آنها، تا بعدا آنها را به خاطر بياوريد و شايد آنها را در يك «نامه قدرداني» يادداشت كنيد يا آنها را با ديگران در ميان بگذاريد.
ديگري مشاركت در فعاليت‌هايي است كه قدرت ذاتي شما را به شما در خانه، كار يا تفريح يادآوري مي‌كند. راه ديگر به كار گرفتن توان شما در جايي خارج از خودتان است تا به زندگي‌تان معني ببخشد. مانند فعاليت‌هاي مذهبي، طبيعت، هنر، كارهاي داوطلبانه يا چيزهايي از اين قبيل.
منبع: Harvard Heart Letter
May 2008
 چهارشنبه 20 شهريور 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: قدس]
[مشاهده در: www.qudsdaily.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 228]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن